x

עמוד 15 מתוך 24 ראשוןראשון ... 51314151617 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 141 עד 150 מתוך 232

נושא: שוקת רחבה פברואר - דיונים ופרשנויות

Re: שוקת רחבה פברואר - דיונים ופרשנויות

ציטוט פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
    כיס יקר,

האם שוקת כזאת מקובלת במחוזותינו... (האמת שרעיון זה בא אלי תוך כדי שינה) ?

לכתוב ביום ראשון, שבועיים לפני פקיעה
    P990 של מרץ ב125 ש"ח בקרוב לפי אופטיונליין כרגע..
    ולהגן עליו עם קניית P1000 של חודש פברואר ב16 ש"ח בקרוב.

וככה תוך מינימום בטחונות להנות ממקסימום שחיקה של שבועיים...?
    זאם זה רעיון גאוני או דבילי?

תודה לכולם על ההתיחסות.
    מר בורסה, אתה פשוט חלמת על אסטרטגיה ידועה שקוראים לה מרווח זמן, בד"כ עושים את זה הפוך באופציות על המדד, כיוון שהטטות משפיעות במיוחד בשבועיים אחרונים.

בדוגמא שלך באופציות הרחוקות הטטות לא יבאו לידי ביטוי כמעט, ובמועד הפקיעה תצטרך לקנות הגנה במחיר מלא.

דרור.

בנוסף, אני לא יודע מה ההתייחסות של בית ההשקעות/בנק לעירבוב של אופציות מתאריכים שונים. שהרי במקרה שלך, ההגנה למשל פוקעת. ואז מה? פתאום אתה חשוף.

לא ניסיתי, אבל אני מעריך שבתי ההשקעות מתייחסים לכל חודש באופן אוטונומי.

ציטוט פורסם במקור על ידי sun99
    ציטוט פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
    כיס יקר,

האם שוקת כזאת מקובלת במחוזותינו... (האמת שרעיון זה בא אלי תוך כדי שינה) ?

לכתוב ביום ראשון, שבועיים לפני פקיעה
    P990 של מרץ ב125 ש"ח בקרוב לפי אופטיונליין כרגע..
    ולהגן עליו עם קניית P1000 של חודש פברואר ב16 ש"ח בקרוב.

וככה תוך מינימום בטחונות להנות ממקסימום שחיקה של שבועיים...?
    זאם זה רעיון גאוני או דבילי?

תודה לכולם על ההתיחסות.
    מר בורסה, אתה פשוט חלמת על אסטרטגיה ידועה שקוראים לה מרווח זמן, בד"כ עושים את זה הפוך באופציות על המדד, כיוון שהטטות משפיעות במיוחד בשבועיים אחרונים.

בדוגמא שלך באופציות הרחוקות הטטות לא יבאו לידי ביטוי כמעט, ובמועד הפקיעה תצטרך לקנות הגנה במחיר מלא.

דרור.
    ובנוסף לטטה שכמעט ולא באה לידי ביטוי, הסחירות של אופציות ארוכות (מרץ בדוגמא הזאת) היא דלילה ביותר

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
    בנוסף, אני לא יודע מה ההתייחסות של בית ההשקעות/בנק לעירבוב של אופציות מתאריכים שונים. שהרי במקרה שלך, ההגנה למשל פוקעת. ואז מה? פתאום אתה חשוף.

לא ניסיתי, אבל אני מעריך שבתי ההשקעות מתייחסים לכל חודש באופן אוטונומי.
    אני מבין, כי עד לפקיעה של האופציה המוקדמת , אין כל בעיה התיחסות רגילה מבחינת בטחונות צריך להקפיד לחסל פוזיצה או לקנות בטחון ביום הפקיעה.

סבבה.

אבל אם נגיד קנינו בתחילת פברואר שוקת מוגנת בסטרייק, אנחנו בעצם רוצים לקבל שחיקת ההפרש ביניהן שבמקרה הטוב עומדת על 30 ש"ח על כל אלף שקל ביטחונות שהשקענו.

השאלה אם הדלטא תפעל חזק מספיק כדי להביא לאותו סכום של 30 ש"ח תוך שבוע עם מכירת אופציות מרץ, כי הרי ההפרש הרבה יותר גדול ביניהן, כמאה שקל על כל אלף שקל של בטחונות.

רצ"ב ניתוח שלי , מדוע לדעתי מירב הסיכויים כי בפקיעת פברואר המדד לא יפרוץ את הטווח של 1120-1160.

viewtopic.php?f=93&t=6965

כיוון שניתן לראות כי יש פעמים שהמדד חורג מהרצועה ולאחר מכן חוזר , נראה לי כי מרחק בטחון של שני סטרייקים לכל צד דהינו 1100-1180 , בסבירות גדולה שלא יפרץ.

דעתכם?

דרור

ציטוט פורסם במקור על ידי sun99
    רצ"ב ניתוח שלי , מדוע לדעתי מירב הסיכויים כי בפקיעת פברואר המדד לא יפרוץ את הטווח של 1120-1160.

viewtopic.php?f=93&t=6965

כיוון שניתן לראות כי יש פעמים שהמדד חורג מהרצועה ולאחר מכן חוזר , נראה לי כי מרחק בטחון של שני סטרייקים לכל צד דהינו 1100-1180 , בסבירות גדולה שלא יפרץ.

דעתכם?

דרור
    מתאים לי שתצדק . הניתוח נראה נכון. אבל אני לא בקיא מספיק בחומר על מנת שאוכל לאמר משהו מעבר לזה.

הניתוח הזה יכול להיות בסיס לאסטרטגיה שבועית, של שוקת צרה-בינונית במרחק של 1100-1170 מוגנת ב 1080-1190. שוקת כזו יכולה להביא 10% בשבוע. אבל זו כמובן אסטרטגיה בדרגת סיכון גבוהה יותר, שדורשת השארת ביטחונות בצד לצורך תיקונים, ופועלת לפי כל הכללים של אסטרטגיה שבועית.

"אני מרגיש (הרגשה אישית בלבד) שאנשים בפורום נהיו הרבה יותר אמיצים -וכ 16-14 יום לפקיעה מרגישים בטוח מספיק להתקרב ל 1180 שזה כ 3.9% מרחק בלבד לפי מדד 1135"

הצאת לי מילים מהפה.
    הריצה הזו לכיוון הסטרייק רווחית אך מסוכנת לשוקת שכתובה עשרות פעמים .כמו שאנחנו זוכרים שחקן כתב שחשוב לא כמה רווח הניבה שוקת אלה עד כמה היא בטוחה.יחד עם זה עם מתקרבים ממש קרוב עם הכתיבות לדעתי זה כבר אסטרטגיה ברמת סיכון גבוה ולא ניתן להתיחס אליה כמו לשוקת רחבה לכן הכללים אמורים להיות אחרים לגמרה לשמשל 10% ולחתוך .
    עכשיו אני אישית מרגיש מה זה לנהל שוקת כאשר כל הזמן אתה רואה כמה יכולת להרוויח אילו פשוט היית מתקרב קרוב יותר ולא היית כותב כל כך רחוק בשביל איזה 20 30 שקל מיסכנים.אז זהו זה זו המלכודת חברים. אני נלחם בתופעה מרסן את עצמי ושומר על הכללים .

נראה לי, לשם שינוי משיקולי מקרו, שאנחנו נהנים בשקתות מתקופת דשדוש:
    1 מצד אחד חזרנו בערך לרמת 1150 מלפני המשבר ואנחנו צפוים לחזור לרמת 1250 שהושגה שנה קודם לכן, פשוט כי בישראל המשבר היה בעיקר בהלת שווא. אמנם המערב נפגע (גם שם חלק גדול מהמשבר היה בהלת מוגזמת אבל גם ניהול כושל במיוחד של בוש ופולסון), אבל מצד שני הרבית ירדה, עלות חומרי הגלם ירדה, היה פיחות מסוים והפגיעה הישירה בנסחרי בורסת TA היתה מצומצמת. בנוסף, עברה יותר משנה מאז ה-1150 והפגיעה המרבית אינה יכולה להיות יותר מהגידול הכלכלי הטבעי של המדינה בפרק זמן זה.
    הערה: בדיוק בגלל שיקולים אלה אני התחלתי לרכוש מניות בדיוק ב-20.11.08. המועד המדויק נקבע כי התרשמתי מהצעדים הראשונים של אובאמה - מינויים ראויים של מנהל שהולך באמת על מבחן התוצאה והתראה לבוש שלא יעז לחזור על ליהאמן ברז'רס.
    2 מצד שני, אחרי עליה חדה בורסות המערב בתקופה לא טובה. והן מעקבות את המשך העליה המתונה ש"מגיעה לנו" כי אנחנו כבר במצב די נורמלי אבל עם רבית נמוכה בהגזמה. ביינתים אנחנו מושפעים סנטימנטלית מהמערב ובעיקר מ-ארה"ב וזה מקזז את מגמת העליה. אבל, יקח זמן ונתרגל לכך שהכלכלה שלנו מתקדמת טוב יותר מכלכלת המערב כשם שלקח זמן והתרגלנו שהשקל חזק מהדולר ומהיורו. הסיבה המובנית לעוצמה היחסית של הכלכלה היא שאנחנו מדינה עם חתך אוכלוסיה צעיר (בינתיים) ואילו המערב התחיל לפני כשנה וחצי להתמודד עם הזדקנות האוכלוסיה ובעיקר של ה-"בייבי בום".
    3 לכן,2 הכוחות די מאוזנים לאחרונה ועדין נראית תמיכה לכך שהבורסה תהיה מתונה גם בטווח הקרוב.
    זה זמן טוב למתחילים באופציות כמוני לתרגל שקתות. וזה זמן רע להתרגל לסיכוני שקתות, כי יבואו חודשים שונים לגמרי בהמשך.

ציטוט פורסם במקור על ידי שוקי
    "אני מרגיש (הרגשה אישית בלבד) שאנשים בפורום נהיו הרבה יותר אמיצים -וכ 16-14 יום לפקיעה מרגישים בטוח מספיק להתקרב ל 1180 שזה כ 3.9% מרחק בלבד לפי מדד 1135"

הצאת לי מילים מהפה.
    הריצה הזו לכיוון הסטרייק רווחית אך מסוכנת לשוקת שכתובה עשרות פעמים .כמו שאנחנו זוכרים שחקן כתב שחשוב לא כמה רווח הניבה שוקת אלה עד כמה היא בטוחה.יחד עם זה עם מתקרבים ממש קרוב עם הכתיבות לדעתי זה כבר אסטרטגיה ברמת סיכון גבוה ולא ניתן להתיחס אליה כמו לשוקת רחבה לכן הכללים אמורים להיות אחרים לגמרה לשמשל 10% ולחתוך .
    עכשיו אני אישית מרגיש מה זה לנהל שוקת כאשר כל הזמן אתה רואה כמה יכולת להרוויח אילו פשוט היית מתקרב קרוב יותר ולא היית כותב כל כך רחוק בשביל איזה 20 30 שקל מיסכנים.אז זהו זה זו המלכודת חברים. אני נלחם בתופעה מרסן את עצמי ושומר על הכללים .
    שוקי אתה צודק לגמרי, כגודל הביטחון - גודל התזוזה הפוטנציאלית, זה אחד הסימנים שבמועד כלשהוא תהיה תזוזה חזקה לאחד הכיוונים.

אתה צריך להיות חזק ולא להיות מושפע, זה קשה.

אם אתה כתוב בלי הגנות ובלי בטחונות, אל תעיז להתקרב, אתה צודק כל הרעיון זה להישאר רחוק, כמה שיותר רחוק, זו ההגנה העיקרית שלך.

כיוון שאני לדוגמא לא מרגיש בנוח בכתיבה ללא הגנות ומצד שני הסטיה נמוכה, אין בשר במרווחים רחוקים ואין לי כוח כל היום להתמקח על חמישה/עשרה שקלים ולשלם עמלות שמהוות עשרים אחוז מהרווח הפוטנציאלי במקרה שהכל הולך כשורה, על כן מצד אחד התקרבתי למדד במספר דרגות קרבה ומצד שני הותרתי לי בטחונות עודפים לשם התנהלות ושיפוצים עד הפקיעה במידת הצורך.

ובנוסף לכל חיברתי לעצמי תאוריה מדוע טווח הפקיעה צריך להיות 1160-1120 "ובטוח" 1100-1180.

על כל מקרה בני לביני , אני גם יודע מה אני עושה במידה והמדד מקבל תנודה חזקה לאחד הצדדים.

אופיר , לדוגמא כפי שאני מבין מתמודד אם אותם הקשיים בדרך של כתיבה כמה שיותר רחוקה ללא הגנות והוספת הגנות רק על מנת למקסם ניצולת של בטחונות לשם כתיבה רבה יותר כאשר הוא תמיד בניצולת מלאה של בטחונות אם מוכנות לחתוך הפסדים כאשר תהיה תנודה מסוכנת לטעמו.

אין מה לעשות , כל אחד צריך לקיים מסחר שמתאים לו ולאופי שלו.

הכי חשוב זה להבין באיזה רמת סיכון אתה מצוי ולדעת מה אתה עושה בכל אחד מהתרחישים.

סה"כ יש שלוש אפשרויות (ושני תתי אפשרות):

אחד-דישדוש - תענוג לכתבנים.

שתיים- עליה,
    חדה- ואז צריך להערך לשיפוצים במידת הצורך על פי כל הכללים.
    מתונה- ואז דווקא ניתן להגביר כתיבות.

שלוש-ירידה,
    חדה ואז צריך להערך לשיפוצים במידת הצורך על פי כל הכללים.
    מתונה- ואז דווקא ניתן להגביר כתיבות.

כמובן , אחד הקשיים הגדולים זה לנסות לפענח מתי תנועה חדה הופכת למתונה וההפך.

על כן , ככל שתהיה כתוב רחוק יותר תהיה מושפע פחות מהתנודתיות ותזקק פחות לניתוחים מלומדים ולצפיה לאן השוק הולך, דבר שאנו בכתיבה רחוקה מנסים בכל מועדנו להימנע ממנו.

שיהיו רק הצלחות.

דרור

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות