שימו לב לעיוות שנוצר בעקבות העליות האחרונות באגחים אלו.
אגח ה נותן תשואה 10.4 למח"מ 2.46 חלק מהקרן נפדה כבר במאי הקרוב.
אגח ו תשואה 9.2 למח"מ 5.79 כאשר מתחיל לפרוע קרן רק ב- 31/12/2015
שני האגחים צמודי מדד.
המלצתי למכור אגח ו ולקנות אגח ה.
שימו לב לעיוות שנוצר בעקבות העליות האחרונות באגחים אלו.
אגח ה נותן תשואה 10.4 למח"מ 2.46 חלק מהקרן נפדה כבר במאי הקרוב.
אגח ו תשואה 9.2 למח"מ 5.79 כאשר מתחיל לפרוע קרן רק ב- 31/12/2015
שני האגחים צמודי מדד.
המלצתי למכור אגח ו ולקנות אגח ה.
לא להתלהב. ל ו' יש עוד מקום לרווח הון עד הפארי אז בינתיים כל עוד הוא במומנטום מומלצים שניהם.
אני לא מבין למה יש עיוות.
אם אתה מניח ששניהם ישלמו הכול אז נראה לי אגח ו עדיפה.
קודם כל בכלל לא בטוח שפישמן יוכל לשלם את חובו בעוד 5 שנים מהיום. אני חושב ש9% למח"מ כ"כ ארוך וברמת הסיכון שהחברה נמצאת בה זה לא משהו שאני רוצה להיות בו.
את האגחים הקרובים לעומת זאת אני מאמין שישלם.
שנית - מבחינת עקום התשואות דבר כזה לא יכול להתקיים לאורך זמן - השוק דורש תשואה גבוהה יותר עבור מח"מ ארוך יותר ולכן אני מאמין שכבר בזמן הקרוב נראה תיקון כזה בשוק.
חברים,
תבדקו את שתי הסדרות של מירלנד, חברה בת של כלכלית...
האומנם אין תזרים טוב של מזומנים לחברה אך יחס של הון גבוהה ביחס למאזן!
האגחים נותנים סביב ה 10% תשואה אם מחמ של 2-3 שנים..
מחזיק באגח א' עד שיירד לרמות של 6%!
**יש בעיית סחירות בסידרה א'.
ומה לגבי מבני תעשיה?
אתה מאמין שהוא ישלם?
סדרה ט לדוגמא נותנת מח"מ 5.9 ותשואה 6.2
דרך אגב:
יש אנשים שחושבים שככל שהזמן חולף (בימינו), מצב החברות משתפר ולכן יתכן שיתקשו לשלם את הקצר בזמן הקרוב (אבל עד לארוכים מצבם ישתפר).
בכל אופן מרגע שיש דיפולט או הסדר בד"כ כל האגחים של החברה באותו מעמד.
כמה הערות:
1) אני ניסיתי לקרוא את הדו"חות של כלכלית. מה אני אגיד לכם - לא אהבתי את הבלגאן שראיתי שם. אם איביאיי הצליחו להבין שכלכלית תעמוד בהחזרים, יכול להיות שהם צודקים. אני באופן אישי לא אוהב דו"חות שמבלבלים אותי, ולא משקיע בחברות כאלו.
2) טאז כתב "בכל אופן מרגע שיש דיפולט או הסדר בד"כ כל האגחים של החברה באותו מעמד" - זה לא נכון בהכרח, בין אם מכיוון שסדרה מסוימת נהנית מבטחונות, ובין אם בגלל מצב של פרעונות מאד קרובים ופרעונות מאד רחוקים (כפי שראינו באפריקה).
3) מירלנד = חשיפה לשוק הרוסי. היה חשוב לי לציין זאת :-) (וכנראה שאני לא מתלהב משוק הזה...).
4) לגבי העיוות כביכול בין אג"ח ה של כלכלית לאג"ח ו:
אפשר להקצין ולהגיד שאג"ח ד בכלל מתומחר בקיצוניות ביחס ל-ו: מח"מ קצר מול מח"מ ארוך ובכל זאת התשואה זהה.
כפי שציין רון, באג"ח ה (וגם ב-ד) הפוטנציאל לרווח הון מוגבל יותר, במקרה שהחברה שורדת ומתייצבת.
במקרה שהחברה הולכת להסדר , אג"ח במחיר נמוך יותר עשוי לספוג הפסדים נמוכים יותר (במקרה שכל הסדרת יהיו באותה עדיפות).
שיקל,
אכן מירלנד חשיפה לשוק הרוסי, אבל מצב של 0.55 הון עצמי למאזן לא קיים בנוף כיום..
לדעתי עדיפה כאלטרנטיבה לאגחים האחרים של כלכלית!