x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 11

נושא: מאיפה מתחילים?

מאיפה מתחילים?

היי חברים.

הייתי רוצה לשמוע בבקשה מהאנשים בפורום מאיפה מתחילים לסחור בבורסה, בנגזרים וכו', אני רוצה לדעת איך אנשים התחילו, איך אני בוחר מניות?, איך בונים תיק השקעות (לטווחים שונים), איך אפשר להיות סוחר יומי? וכו'.
    אני עשיתי בעבר קורס ניתוח טכני בבורסה האמריקאית אבל לא עשיתי עם זה יותר מידי.
    מה שחשוב לי לדעת זה בעיקר איך אפשר להפוך את התחום הזה לפרנסה (כמובן שלאט ובזהירות) או לחילופין להכנסה נוספת.
    אני אשמח לקבל תשובות בעיקר מהאנשים שעושים זאת לפרנסתם וכמובן משחקן מעוף.
    אני יודע שזו שאלה מורכבת לענות עליה אבל אני אשמח לקבל כמה שיותר מידע מכמה שיותר אנשים.

תודה מראש
    פיני :?

Re: מאיפה מתחילים?

תתחיל עם קורס בסיסי בשוק ההון. יש הרבה מכונים שנותנים קורסים כאלה. אחרי זה אפשר להמשיך עם קורסים בניתוח טכני ורק בסוף בנגזרים. מה שבטוח לא להתחיל לסחור באופציות עד שאין לך ידע נרחב בשוק ההון.

היי.

כמובן שאני לא אתחיל מנגזרים בהתחלה, אני רוצה להתחיל שלב אחרי שלב, יש לי ידע בסיסי בשוק ההון ואני בטוח שאפשר לחזק אותו עם קורסים, אבל יותר מכל הייתי רוצה לדעת מה השלבים שאותם אני צריך לעבור/ללמוד ומהם בסוף אפשר להרוויח כסף בשוק ההון.
    אפרופו קורסים, אני אשמח גם להמלצות בנושא: איזה קורסים לעשות והכי חשוב היכן |(אני גר במרכז הארץ).

תודה
    פיני

נראה לי שאתה רץ בו זמנית להרבה כוונים. אי אפשר להתעסק עם נגזרים,אגחים,מניות ומסחר יומי בו זמנית.קודם כל תצמצם כוונים

למה רץ?
    אני רוצה להבין את רוב הדברים, אני לא חושב שזה משהו רע.
    נראה לי שברגע שיהיו לי כלים את כל הכלים ככה אני אציליח להרוויח בשוק ההון.
    אבל מישהו בפורום בטח התחיל ממשהו, אז גם אני רוצה להתחיל מהמשהו הזה.

הי פיני.
    אני כשנה וקצת בשוק ההון, ואני יכול לתרום רק מהנסיון הדל ומהטעויות המאסיביות שעשיתי.
    אני מניח שיש לך חשבון בנק. אני יודע שבנק פועלים, ואני מניח שגם שאר הבנקים, מאפשר לך לפתוח תיק וירטואלי. אני ממליץ לך לפתוח כמה תיקים כאלה ובכל אחד לנסות שיטות השקעה שונות (אג"חים, מניות, מסחר יומי...). תראה באיזה תיק וירטואלי אתה מקבל את התשואה הטובה ביותר, ואז תכוון את עצמך להתמקצע באותה נישה (כמובן שאני מדבר על תקופת זמן וירטואלית משמעותית ולא יום יומיים). אם אתה יודע ללמוד לבד, שב עם האינטרנט או עם איזה ספר בתחום, ותתחיל ללמוד - ניתוח טכני, ניתוח חברות... עד שתמצא מה שמוצא חן בעיניך.
    אני מניח שיעבור זמן מה עד שתוכל להתפרנס מהשוק. אני עובד במשרה מלאה וסוחר במניות ולאחרונה גם באופציות. התיק שלי הוא בסדר גודל של 50K ש"ח ואני מצליח לעשות "השלמת הכנסה" של 1000-2000 ש"ח בחודש, מבלי להיות תקוע עם הראש במסך רוב הזמן.
    שיהיה בהצלחה, והכי חשוב - אל תהיה חזיר ואל תתפתה לרווחים מהירים - אני מניח שכולנו הפסדנו בדרך הזו לא מעט כסף.
    חג שמח
    אביבון

ציטוט פורסם במקור על ידי pini81
    למה רץ?
    אני רוצה להבין את רוב הדברים, אני לא חושב שזה משהו רע.
    נראה לי שברגע שיהיו לי כלים את כל הכלים ככה אני אציליח להרוויח בשוק ההון.
    אבל מישהו בפורום בטח התחיל ממשהו, אז גם אני רוצה להתחיל מהמשהו הזה.
    זה בדיוק העניין "משהו" ואתה רוצה הכל ומייד. אג"ח, מניות, שלא לדבר על נגזרים כל אחד מאלה עולם ומלוא. בכל תחום יש המון למידה .כמו שאומרים פרה פרה.קבל החלטה ממה אתה רוצה להתחיל (ממליץ לא להתחיל בנגזרים למרות שזה מושך) ותתחיל ללמוד.כמו שנאמר לך תתחיל עם תיק וירטואלי.בכל מיני אתרים יש מדריכים ברמה בסיסית שאותם חובה לקרוא.ואז תתקדם שלב שלב

היי.

תודה לכולם על התשובות, אם לא סיפרתי יש לי כרגע תיק השקעות בסכום קטן עם תעודות סל וקרנות נאמנות, לא נגעתי במניות ובטח שלא בנגזרים, אני מתכוון לקרוא חומר בנושא ולקחת קורס כלשהו, דרך אגב אני אשמח להמלצות לגבי קורסים שונים בשוק ההון (אולי משהו למתחילים), כמו שאמרתי עשתי קורס לניתוח טכני אבל בגלל שלא הרגשתי בטוח לגמרי אז החלטתי שאני לא נכנס לזה, חוץ מזה אני חושב שבפורום הזה אפשר ללמוד המון, אז שוב תודה ואני אשמח לקבל עוד טיפים בנושא.

לפי דעתי צריך להתחיל במסחר במניות סולידיות מוכרות על מנת להכיר וללמוד איך מתנהגת מניה בבורסה, לאחר מכן אפשר להתחיל לעסוק בנגזרים בסכום מזערי מתיק ההשקעות שלך.
    [center:29a7btgt]בברכה,
    Yechiel Akish[/center:29a7btgt]

אהלן פיני, שחקן יומי ושחקן נגזרים בממוצע פחות רווחיים ממשקיעים לטווח בינוני ארוך.
    תלמד על אגח השונים - בד"כ מתחילים ממשהו סולידי ואח"כ עוברים למשהו עם סיכון גבוהה יותר. תוכל למצוא מדריך בסיסי בגלובס.
    בכלל ממליץ להכנס לגלובס/ ביזפורטל/דה מרקר דרך קבע ולהתחיל להיות מודע למה מתרחש בשוק. אח"כ תלמד להשקיע במניות היותר סולידיות של חברות מבוססות יחסית.
    אני למדתי לפי ספר של פיל טאון "חוק מס' 1" - מאפשר בחירה נבונה יותר של מניות לטווח הבינוני ארוך.
    כאשר תעבור לאופציות (אם בכלל) אפשר להעזר באתרים השונים לביצוע סימולציות. למשל optionline.co.il
    שיהיה בהצלחה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות