שאלה לשחקן ולחברי האתר.
כיצד ניתן לבצע במסגרת המסחר בארץ שורט על הנפט.
אומנם קיימת תעודת סל של תכלית אבל הסחירות בה ממש נמוכה.
חוץ מזה אני אשמח לשמוע דעות נוספות לגבי הכדאיות של שורט כזה.
תודה.
שאלה לשחקן ולחברי האתר.
כיצד ניתן לבצע במסגרת המסחר בארץ שורט על הנפט.
אומנם קיימת תעודת סל של תכלית אבל הסחירות בה ממש נמוכה.
חוץ מזה אני אשמח לשמוע דעות נוספות לגבי הכדאיות של שורט כזה.
תודה.
לגבי תעודה של תכלית.לא נראה לי שזה משנה היקף המסחר.שאלה היא - האם ציטוט של עושה שוק הוא קיים תמיד ואם הוא צמוד?
מחיר תעודת הסל מחושב על-פי המחירים האחרונים של העסקות בתעודת הסל. אם בסוף יום המסחר לא בוצעו עסקות בתעודת הסל, יכול מחיר התעודה להיות שונה ממחיר המדד. אולם במועד מתאים ועפ"י נוסחא ידועה המפורסמים בתשקיף התעודה יותאם מחיר התעודה למדד אחריו הוא עוקב באופי העקיבה. זה כלל לא קשור לנזילות התעודה (כלומר ליכולת לקנות או למכור את התעודה במחיר הנכון), שכן ברוב התעודות קיים עושה-שוק.
תעודת סל שאינה סחירה מספיק אינה מתאימה לסוחר יום אולם אין שום סיבה שהמשקיע האופייני יירתע מרכישתה.
בתעודות בהן קיים עושה-שוק המספק ציטוטי קנייה ומכירה שוטפים, ניתן לקנות או למכור כל כמות בהתאם לסחירות המדד.
כתוצאה מקיומו של עושה-שוק, היקף המחזורים בתעודות הסל אינו קריטריון רלוונטי (בשונה מניירות ערך אחרים הנסחרים בבורסה). הסיבה לכך היא, שעושה-השוק יכול למכור או לקנות מהמשקיע כל כמות של תעודות סל, גם אם אינה מוצגת על המסך, וזאת בשל קיומו של מלאי זמין בכל עת. מכאן שאיכותו ומקצועיותו של עושה-השוק הן פרמטר מרכזי.
את קביעת השער באמצעות עושה שוק ניתן להמחיש באופן הבא :
נניח כי שער התעודה מחושב עפ"י נוסחה : מדד * 1/10.
אזי אם המדד הוא כרגע 1000 זה אומר שהשווי הנכסי ליחידה הוא 100.
כעת נאמר שכתוצאה מהיצע בשוק מחיר תעודת הסל ירד ל- 99, אז עושי השוק ירכשו יחידות במחיר 99 ליחידה וימכרו במחיר המלא של 100 ליחידה, פעולה שתימשך כל עוד המחיר נמוך מ-100. בסופו של דבר הביקוש מצד עושי השוק יביא לעליה בחזרה ל100.
נניח מצד שני שכתוצאה מעודף ביקוש המחיר בבורסה יעלה ל-101 אז עושי השוק יבקשו ממנהל תעודת הסל להנפיק עבורם יחידות חדשות תמורת 100 ליחידה וימכרו אותם בשוק תמורת 101, פעולה שתימשך כל עוד המחיר גבוה מ100. בסופו של דבר עודף היחידות החדשות יגרור היצע מוגבר ויוריד את מחיר היחידות בחזרה ל100.