דמי כיס שלום,
תודה על התשובות המושכלות.
הרווח שלי הוא 7% ברמת הגנה של 2 סטרייקים, בשלב מסוים שחקן אמר להגן ב PUT רק ב-4 סטרייקים למטה ולפי זה הרווח צריך להייות 3.5%.
שחקן גם אמר באסטרטגיה שבועית מסוימת שהצריכה תיקון שדרש בטחונות גבוהים יותר, שחישוב יעד הרווח הוא על הבטחונות הבסיסיים ולא על הבטחונות לאחר התיקון, כך שה-% קצת "משקרים" ויש לראות מה סכום הרווח האבסולוטי - והוא עומד כרגע על כ-150 ש"ח לאכל אסטרטגיה.
מאיר טל

[quote=דמי כיס]
ציטוט פורסם במקור על ידי "מאיר טל":m1s1wckd
דמי כיס וחברים שלום,
אני עוקב אחרי השירשור המעניין והפורה ויש לי מס' שאלות.
קודם כל ביצעתי את השוקת החודשית לפי הנחיות השחקן וטרם סגרתי- אני כרגע בכתיבת שוקת שלC1200 ו P1080 עם הגנות C1220 ו P1040. כרגע יש רווח של כ-7% אם אני מחשב נכון את הבטחונות הכפולים בגלל ההגנה הלא צמודה.
קשה לי לראות איך הגעת ל 7%. לפי החישוב שלי, הכי אופטימי זה 5%. (לא שזה רע). לפי נקודת המבט שלי, אתה צריך לחשב את הרווח לשוקת על בסיס השקעה של 4000 ש"ח, שכן אלו היו הביטחונות המקסימליים שהיו דרושים לביצוע השוקת כלשונה.
ציטוט פורסם במקור על ידי מאיר טל
1. מדוע השחקן ביקש לסגור את השוקת אם אנו כה קרובים לסיום והמרחק מהכתיבות גדול דיו - במיוחד בקולים (העמלות הן פקטור די חשוב לדעתי)?
לשחקן חשוב הצד החינוכי - יש רווח? תממש. אל תהיה גרידי.
2. השחקן ציין שזה היה חודש די קשה לניהול השוקת והפקת הרווחים ממנו. אני לא הבנתי מדוע? נכון שהסטיות תקן היו נמוכות והדבר מפחית את פוטנציאל הרווח, אך מנגד החודש לא היה תנודתי כמעט וזה מצוין לכותבי שוקת רחבה !
קשה לי להאמין שבחודש כזה אפשר להפסיד בכתיבת שוקת רחבה !!!
אפשר להפסיד אם עושים שטויות. היה סיכון בחודש הזה, כי הוא התחיל במגמת עליה רצינית. מי שלא היה שומר על משמעת היה עלול להעלות את הרגל התחתונה יותר מדי, ואחר כך להגיע למצב שצריך להוריד אותה. אם למשל מישהו היה מתפתה לעלות ל 1100, הוא יכול היה למצוא עצמו במצב לא נוח.
3. באופן כללי , והיוות והמשחק סכום 0 , האם זו לא אסטרטגיה שבה אנו אמורים להרוויח כ-7% ובממוצע ואחת לאולי 15-14 חודש נפסיד את ה-100% כשהשוק יהיה אלים לכיוון מסוים? כך שהתוחלת תהיה 0 (ואיפה העמלות).
סטטיסטית אולי יש פה סיכוי להרוויח ב 95% מהפעמים אך בפעם שמפסידים -מפסידים הכל.
האם זזו לא אסטרטגיה של "להרוויח בכפיות ולהפסיד בדליים"?
אשמח לשמוע את דעתכם.
יום טוב
מאיר טל
יש כאן שימוש לא נכון במושג "משחק סכום 0". הכוונה כשאומרים זאת זה שלא נוצר כסף חדש בשוק הנגזרים. בהתעלם מעמלות ומיסים, נכנס לשוק X כסף ויוצא X כסף. ולכן X-X=0. זה לא מדבר בכלל על הביצועים של שחקן ספציפי לאורך זמן. לגבי תוחלת לטווח ארוך, השאלה אם תגיע למצב של הפסד 100% תלוי אך ורק בהתנהלות בחודש בעייתי.[/quote:m1s1wckd]