השוואה יפהפורסם במקור על ידי sun99
![]()
עד כמה שאני זוכר, כדי להגיע לערך של 30 ש"ח לאופציה בפוטים בשבוע 5 לפקיעה (כאשר התחלנו) היה צריך להרחיק עד ל 910.
אני חייב להוסיף שנושא העבודה ללא הגנה זו לא אידאולוגיה. זה עניין של כדאיות ומתמטיקה. בתחילת החודש, כאשר המרווחים קטנים, יש כדאיות לעבוד ללא הגנה. כיום, שבועיים לפקיעה זה כבר לא כדאי. אני למשל אימצתי לחלוטין את ההמלצה של שחקן לעבוד על C1210 מוגן ב C1240.
הנימוק הוא מתמטי לחלוטין. יש ניצול הרבה יותר יעיל של הכסף:
כאשר ביצעתי, C1210 היה 130 ש"ח. וההגנה 40 ש"ח (מחירי ביצוע ללא התעקשות על מחירים). זאת אומרת שוויתור על הגנה במקרה הזה, היה תורם 40 ש"ח אבל היה דורש פי 3 ביטחונות.
אם אני משתמש בהגנות, אני יכול לכתוב פי 3. אז אני מפסיד 40 ש"ח לשוקת, אבל יכול לכתוב עוד שתיים ולהכניס 180 ש"ח. זה כבר הפרש עצום, שגם שם בצל את נושא העמלות.
הבחירה ברווח של 3 היא הליכה ב"דרך המלך", בין גישת ה"אין ביטחונות" לגמרי לבין גישת ה"מרווח אחד" שגם היא פחות טובה, כי שם כבר העמלות יוצאות מהצל, וגם דורשת כמות כתיבות גדולה מאד.
ועוד נקודה בנושא העמלות - ההפרש בין התעקשות מקסימלית על מחירים לבין וויתור מקסימלי, כאשר מדובר בשוקת לא מוגנת הוא 5 ש"ח בקניה ו 5 ש"ח במכירה. סה"כ 10 ש"ח. כאשר מדובר בשוקת מוגנת, זה כפול מכך. זה מגיע ל 20 ש"ח. זאת אומרת שוויתור על מחירים, יכול לעלות עד פי 8 ממחיר עמלה ממוצעת. מצד שני, התעקשות על מחיר היא סוג של הימור.
בכל אופן, צריך לקחת את נושא הקניה והמכירה בחשבון. כך למשל, אין טעם בכלל ללכת על הפרשים של 20 ש"ח, כאשר הם יכולים להתמוסס בקלות בגלל מחירי הביצוע.
סיכום (נקודת המבט שלי)
-עניין ההגנה בתפקידה כהגנה ולא בתפקידה כמורידת ביטחונות, לא רלוונטי כאשר ממילא מתכוונים להיפטר מהרגל ברגע משבר, הרבה לפני שההגנה אמורה להתחיל להגן. ולכן מצטמצם תפקיד ההגנה לשליטה על הביטחונות.
-בתחילת החודש, כאשר ההפרש בין המרווחים קטן מאד, כדאי מתמטית לכתוב רחוק יותר, ובלי הגנה.
-עם התקדמות החודש, הגנה רחוקה נותנת יעילות טובה מאשר כתיבה חשופה או לחילופין צמודה
-בשבוע אחרון לפקיעה יעילות ההגנה הקרובה הולכת וגדלה, עד שביום לפני הפקיעה, יש יעילות מקסימלית להגנה צמודה (ראיתי את זה מצויין חודש שעבר)
אני חושב שאפשר בקלות לכתוב אלגוריתם ממוחשב שיחשב את המרווח האופטימלי, בתלות בגורמים הבאים:
1) מחיר העמלה
2) האם זו תזוזה אחרונה לפני פקיעה (ואז אין עמלה בסגירת הרגל)
3) האם עובדים עם מחירי "התעקשות" או להיפך.
4) נתוני האופציות השונות.