x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: פוט, קול וחוזים עתידיים

פוט, קול וחוזים עתידיים

למען הסר ספק,אני לא מבין בבורסה יותר מלקנות/למכור ולהסתכל בגרפים.

כל המדדים היום נצבעו באדום, שמעתי שזה קשור איכשהו לחוזים עתידיים, אני לא מבין איך שני הדברים קשורים.
    דבר שני, מישהו יוכל להסביר לי אחת ולתמיד את מושגי ה-PUT/CALL? הבנתי שבאחד קונים מנייה/סחורה במחיר X ומחכים שהמחיר יעלה כמו השקעה רגילה, אבל ה"מכירה בחסר" לא מובנת לי. למה שמישהו ימכור לי מנייה/סחורה ב2 שקל כשהמחיר שלה הוא 5 שקל?

Re: פוט, קול וחוזים עתידיים

תודה, קראתי אבל עדיין לא הבנתי איך עובדת אופציית PUT.

מה הכוונה "איך עובדת אופציית PUT"?
    אתה מבין איך עובדת אופציית CALL?
    כי מבחינת האופציות, אלה סתם חוזים בין אדם לאחר שקונים משהו (אופציות על מדד המעו"ף במקרה שלנו) במחיר מסויים, ובהתאם להתנהגות המדד - האופציה שווה יותר או פחות.
    אין משהו מיוחד באופציית PUT לעומת CALL למעט ההבדל הברור ביניהן: CALL שווה יותר ככל שהמדד עולה ו PUT שווה יותר כשהמדד יורד.
    if I'm stating the obvious - אז כנראה לא הבנתי את השאלה שלך.

לגבי מכירה בחסר - אתה לא מוכר למישהו סחורה ב-2 ש"ח כשהיא שווה 5 ש"ח.
    אתה למעשה "לווה" את הסחורה ממישהו שיש לו את הסחורה ומוכר אותה לקונה מסויים בשווי הנוכחי שלה. נניח 5 ש"ח (מכאן מכירה בחסר - אתה מוכר סחורה שאין לך)
    עבר שבוע ומחיר הסחורה ירד ל-2 - אתה בעצם קונה את אותה סחורה חזרה, מחזיר אותה לאדם ש"הלווה" לך את הסחורה, ולוקח את ההפרש לכיס (3 ש"ח).
    אני מניח שהאדם שהלווה לך מלכתחילה מקבל אישזהו תגמול על "ההלוואה", אבל לא בטוח איך זה עובד מבחינת אותו מלווה.

הקשר לאופציות הוא ההתחייבות לקנות חזרה את הסחורה. באופציה - אם כתבת (מכרת) אופצייה - משמע ייצרת אותה יש מאין ומכרת אותה למישהו. אתה למעשה מתחייב לקנות אותה חזרה ממנו בפקיעה או לפני כן.
    אם בפקיעה האופציה בתוך הכסף - אתה תשלם כסף עבור הקנייה שלה וההפרש בין מה שקיבלת כשמכרת (כתבת) את האופציה לבין מה שהוצאת כשקנית אותה חזרה - זה הרווח (או ההפסד) שלך.
    אם בפקיעה האופציה מחוץ לכסף - זאת אומרת שהיא שווה 0 ש"ח בפקיעה ולכן אתה לא מוציא כסף כדי לקנות אותה חזרה, מה שאומר שהפרמיה שקיבלת על המכירה שלה - זה הרווח שלך.

ניר

תודה! ירד לי האסימון.

מעולה! שמחתי לעזור

וחוזה עתידי זה קצת דומה ל CALL על מדד מסויים

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך