x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 19

נושא: כלכלית ו

כלכלית ו

היי רם,
    שאלה בעקבות ההתפתחויות האחרונות בכלכלית - האם כדאי להחליף כלכלית ו' בכלכלית ד' או ה'? האם לדעתך התיקון ב-ד' ו-ה' בעקבות רכישה חוזרת של האגחים אמורה גם להשפיע בצורה כלשהי גם על ו' או שלמעשה מאחר ו-ו' הוא ארוך לא צפוי בו תיקון כי לחברה אין אינטרס בו כרגע.
    תודה, רון

Re: כלכלית ו

לרון,
    לאיזה התפתחויות אתה מתכוון? האם לרכישה העצמית? אם לזה התכוונת להלן דעתי:
    מסגרת רכישה עצמית שהחברה פירסמה בסך 15 מיליון ש"ח לשנת 2010 היא דבר נחמד , אבל זהו סכום "בטל בשישים" מתוך המיליארדים שהחברה חייבת.
    יש בזה מעט הבעת אמון בחברה אבל זה לא צריך לשנות מהותית את שיקוליך בין הסדרות.
    אני אישית לא בעד סדרה ו' משום אורכה, ולכן אני מעדיף את הקצרות יותר, אני מתכוון ל: ח'/ ד'.

לשיקולך.

אני בדומה לרם חושב ש ח עדיפה

שלום עם כל הכבוד לרם ואני חושב שהוא באמת איש מקצוע ומנתח יפה את המצבים אני חושב הפוך ממנו ואני דווקא כן הייתי נשאר ב ו' והשיקול בקנייה היה המחיר !! בעוד ש ד' נסחרת במחיר 91 ו' נסחרת ב 74 והתשואה היא זהה לשניהם , נכון שהמחמ הוא ארוך יותר אך התשואה היא הוגנת ופנטסטית המחירים כאלו..ועוד נתון שכדאי להביא בחשבון הוא מה יקרה במידה ופישמן לא יביא כסף במועד וחס וחלילה ילכו להסדר ?? אז ברור שחשוב יהיה לך המחיר שקנית ולכן הייתי הולך על הזול ביותר שבמקרה הזה הוא ו'...בהצלחה
    רם אודה לך באם תאיר את פניי למשהו שלא ציינתי או טעיתי לגביו..תודה
    גילוי נאות לא מחזיק באף אגח של החברה

מסכים , באג"ח זבל מה שקובע זה המחיר. (אלה אם כן יש לסדרות השונות בטחונות שונים)
    אם יהיו בעיות כול הסדרות יחטפו ולכן עדיף ליהיות עם הכי זולה.

דורון וארז שלום,
    ראשית , מכבד מאוד את דעתכם, דעתו של כל משתתף בפורום לגיטימית כדעתי ולהיפך, בסופו של דבר המשקיע אחראי למעשיו ויתחשב בכל הדעות והנתונים.

ברצוני להעלות 2 נקודות במסגרת דעתי או אם תרצו לדיון:
    א. אם יהיה הסדר כולם יחטפו - אמרתם, השאלה אם יהיה הסדר עוד שנתיים לדוגמא, ובסידרה קצרה יותר עד הגעת ההסדר אני יכול לקבל כבר פירעון חלקי אחד או שניים , האין זה עדיף? ההנחה שב 2010 פישמן יוכל לשלם. אם הנחה זו נכונה, הרי בסידרה ח' בדצמבר 2010 מקבלים 25% מהקרן ובסידרה ד' בפברואר 2010 מקבלים 20% מהקרן. זה לדעתי נותן יתרון. סידרה ו' מתחילה לשלם רק ב 2015.
    ב. התפיסה הנשמעת מפי רבים מהציבור וכן מפי רבים מהמומחים (ואני שייך לציבור), היא שמוטב לקנות את הסידרה הזולה כדי שבהסדר ניפגע פחות או נרוויח יותר. תפיסה זו לדעתי יכולה להיות שגויה.
    אני מבין שתפיסה זו מבוססת על הסדר אפריקה, שם איחדו את כל הסדרות (למעט ט') ולפיכך כולם (או רובם) רואים זאת כמודל להסדר, מי אמר שכך צריך להיות? לדעתי דווקא צריך לשקלל את המח"מ בהסדר כך שמידת הפגיעה / הרווח (תלוי מתי קנית ובאיזה מחיר) תהיה שווה / פרופורציונאלית.
    אגב, גם בהסדר אפריקה, שכידוע לא הסתיים עדיין, מחזיקי הסדרות הקצרות יותר (ולא רק ט' הנפרדת אלא גם האחרות), טוענים על קיפוחם בעניין זה.

עד כאן דעתי ואשמח מאוד לתגובתכם.

יום טוב.

בוקר טוב לכולם
    אני משתמש חדש באתר

לדעתי יש להפריד את הנושא לשניים:
    א. ניתוח סיכונים - אין ספק (לדעתי) שאג"ח המחזיר חלק מהקרן בטווח הקצר יותר בטוח במקרה של חדלות פרעון (מה שחזר לא נפסיד) ולכן גם אם נקבל חלק יחסי זהה בהסדר מצבינו יהיה טובי ותר.

ב. ניתוח החברה - במקרה הזה ניתוח הבעלים פישמן- אם החברה במסלול של חדלות פרעון היתי מתרחק מהאג"ח או קונה לפי שווי נמוך מאוד הרבה מתחת ל~70 אגורת בהם נסחרת אג"ח ו.
    להערכתי זה לא המצב אם מסתכלים על פישמן הרי גם במשבר מניות הבנקים וגם בהימור הכושל שלו על הלירה הטורקית הוא מימש והחזיר את כל החובות כולל של החברות הציבוריות שלו.
    כמו כן המהלך של הכנסת דרבן ומבני תעשיה לתוך המדדים בעידכון הקרוב ע"י הגדלת החזקות הציבור מעל 20% (מכירה של 100 מליון ש"ח+ החלפת המניות עם טאו של בן דוב).
    בניגוד למצב של אפריקה בא גם כל מניות הבעלים היו משועבדות לבנקים כאן (למיטב ידעתי תקנטו אותי עם אני טועה) המניות חופשיות מה שיאפשר לפישמן גיוס כספים נוסף לפני הסכם נושים.
    לכן אני מחזיק באג"ח ו למרות הסיכון (שאני מעריך כנמוך) מכיוון שהתשואה בו גבהה.

אם טעתי או לא דיקתי אשמח אם תתקנו אותי.
    גילוי נאות מחזיק באגח ו וכן במניות מבני תעשיה

ג

שלום גיא וברוך הבא לפורום.
    לדעתי אין כאן אמת מוחלטת, שהרי לא דומה המצב אם לא יהיה כלל הסדר וכל הסדרות תיפרענה במועדן מול מצב שיהיה הסדר אחרי שהקצרות החלו בפירעונן או למצב שיהיה הסדר עוד לפני תשלום הקצרות.
    כך שניתן להצביע על יתרון וחיסרון של האלטרנטיבות.

יום טוב.

רם בוקר אור ,
    אכן טיעונים יפים והגיוניים ואני חושב שבראייה והסתכלות על אגח אסור אוטומטית ללכת בעקבות המחיר ואכן ברור שיש שיקולים להחזר המוקדם ולמחמ אך כאן ( ושוב תקן אותי אם אני טועה !! ) אגח ד 'אומנם מחזירים כ 20% מהקרן ב2010 אבל מה זה אומר לגביי מי שהשקיע ? זה אומר שהוא בעצם יהיה זכאי ל20 אגורות כלומר זה יעמיד אותו בערך בהערכה גסה "כאילו " הוא רכש את האגח ב71 אג' בעת התשלופ מחיר שכמעט מקביל לאגח ו' היום...
    והרי מה בסך הכל אנחנו רוצים בחיפוש אגחים ? למצוא אגח עם תשואה גבוהה לאורך זמן..
    אשמח לתגובתך..

דור לי ,
    סליחה, אך טעית.
    האג"ח (שמחירו אכן 91 א"ג כעת), הוא כעת בפארי של 117, בפברואר הפארי יהיה בערך 118, בפירעון מקבלים לפי הפארי ולכן 20% בפברואר יהיה 23.6 א"ג לכל 1 ע.נ, כמו כן באותו מועד תשולם הריבית החצי שנתית על היתרה שלא נפרעת, ולכן בחישוב גס בפברואר אג"ח זה יתן כ 26 א"ג בקירוב.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות