x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: תעודות סל על ת"א 25

תעודות סל על ת"א 25

אני מעוניין לבצע השקעה באפיק סולידי לא בסכום מטורף (כמה עשרות אלפי שקלים) הציעו לי להשקיע אותם בתעודות סל צמודות מדד 25 האם זו באמת השקעה עם סיכון מועט? ואם כן לאחר ברור ראיתי שיש בערך שש תעודות כאלה (הראל, קסם וכדומה) יש הבדלים רציניי בינהם או המלצות לאחד מהתעודות?
    תודה מראש

Re: תעודות סל על ת"א 25

שלומי ,

אם אתה מחפש כיוון סולידי להשקעה הייתי ממליץ לך בכיוון של אגח"ים ולפרק זמן מתאים , יש באתר פורום פעיל בנושא .
    לא הייתי קורא לתעודות סל על ת"א 25 אפיק סולידי מפני שהן נתונות לשינויים גדולים בתוך פרקי זמן קצרים יחסית .

באשר לשאלתך - ישנם מס' סוגי תעודות על תא 25 :
    1. תעודת סל רגילות - מדד עולה גורר עליה בתעודה .
    2. תעודות סל שורט - מדד יורד גורר עליה בתעודה .
    3. תעודות סל ממונפות - כשהמדד עולה / יורד התעודה מתנהגת בהתאם לסוג שלה אלא שבהכפלה מסוימת , דוג' תא 25 אגרסיבית פי 3 - כשהמדד עולה באחוז התעודה תעלה ב 3% .

בתעודות יש לבדוק את אופן החישוב הפנימי של התעודה מפני שהיא לא בהכרח תתנהג בקורלציה מדויקת עם המדד , כמו'כ צריך לשים לב לזמן החישוב ( חודשי / יומי ) , עלויות הגלומות בתעודה , מידת הסחירות שלה , וכן את היציבות הפיננסית של מנפיק התעודה .

ובנוסף למה שכתב דורון, קח בחשבון שת"א 25 עלה בצורה ניכרת מאד, ומתחזקת ההערכה (כולל מה שאומר שחקן כבר די הרבה זמן) שאנחנו לפני תיקון רציני במדד.

לכן, השקעה בתעודת סל רגילה צמודת מדד 25 עלולה להביא לך הפסד וכאב לב. היא לבטח לא סולידית. מעניין מי המליץ לך על זה.

- אופיר, אתה צודק שמדד ת"א25 עלה בצורה ניכרת מאד, ושאנחנו לפני תיקון רציני במדד, וזה מחוץ לכל ספק שת"א25 תרד ביום ראשון, ולכן שאלת מיליון הדולר היא: "בכמה היא תרד מחר?

-2%- כדי ליישר קו עם מדדי ציריך, דאו ג'ונס
    -3%- כדי ליישר קו עם מדדי שטוקהולם, פוטסי, S$P500, דאקס
    -4%- כדי ליישר קו עם מדדי CAC40, אמסטרדם, נאסד"ק

- אז בהצלחה לשורטיסטים, ואל תתכסו בזול, וזה בגלל שאירופה תפתח אדום ביום שני, אז בהצלחה לכולם, ושבוע טוב, תודה

האם יש אפשרות להרחיב קצת יותר על תעודות הסל.
    למשל, כאשר אני קונה תעודת סל שורט (תשובותיכם לשאלות הבאות):

1. לכמה זמן היא תקפה? למשל, אם רכשתי אותה כשהמדד עמד על 1100 וזה היה ביום 3/12/09. האם מעתה ועד עולם כל עת שהמדד ירד מ- 1100 אני ארוויח על התעודה או שיש לזה תוקף של זמן מוגדר כמו חודש (למשל כמו באופציות מעוף).

2. מה ההבדל בין תעודה רגילה לבין ממונפת?

3. מה עושים כדי לממש רווח בתעודת סל שורט? כלומר, האם ברגע שיש ירידה ממדד הרכישה כל מה שצריך לעשות זה למכור את התעודה?

אודה מראש לכל המגיבים...

ציטוט פורסם במקור על ידי דמקה
    האם יש אפשרות להרחיב קצת יותר על תעודות הסל.
    למשל, כאשר אני קונה תעודת סל שורט (תשובותיכם לשאלות הבאות):

1. לכמה זמן היא תקפה? למשל, אם רכשתי אותה כשהמדד עמד על 1100 וזה היה ביום 3/12/09. האם מעתה ועד עולם כל עת שהמדד ירד מ- 1100 אני ארוויח על התעודה או שיש לזה תוקף של זמן מוגדר כמו חודש (למשל כמו באופציות מעוף).

2. מה ההבדל בין תעודה רגילה לבין ממונפת?
    על תעודות שורט קרא בלינקים הבאים:
    viewtopic.php?f=52&t=3235
    http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=52&t=3210

ציטוט פורסם במקור על ידי דמקה
    3. מה עושים כדי לממש רווח בתעודת סל שורט? כלומר, האם ברגע שיש ירידה ממדד הרכישה כל מה שצריך לעשות זה למכור את התעודה?

אודה מראש לכל המגיבים...
    כן. רק למכור. זה הכל.

[quote="Sassi6 -2%- כדי ליישר קו עם מדדי ציריך, דאו ג'ונס
    -3%- כדי ליישר קו עם מדדי שטוקהולם, פוטסי, S$P500, דאקס
    -4%- כדי ליישר קו עם מדדי CAC40, אמסטרדם, נאסד"ק

- [/quote]
    זה אחרי ניכוי שערי מט"ח או לפני ?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך