שלום אבי ביג ומשה.
אשתדל לענות קונקרטי ובקצרה.
קודם כל מבחינת צנזור הודעות, אני לא מכיר עוד אתר שמאפשר כזה חופש דיון. המנהלים מוחקים הודעות המכילות קללות, פרסום או דברים היכולים להעליב מי מהחברים, ודווקא אתה משה צריך לדעת אחרי ההודעות האחרונות שלך עד כמה אנחנו פתוחים למגוון דעות.

כשאתה כותב על אפי שהוא מדבר שטויות ולא מבין בשוק המעוף אתה לא מבין עד כמה דבריך תלושים מהמציאות. ראשית, אתה לא מכיר את האדם, ושנית אם היית יודע על הרזומה של אפי בניהול נוסטרו בין בנקאיים ועל הצלחותיו המוכחות אני בטוח שהיית מדבר אחרת. אני רואה שאפי בחר לא להגיב לך ואני בטח לא מסנגר עליו אבל אין לך מושג בכלל כמה אתה טועה.

כשאתה כותב על שורט סקוויז שיהיה ביום א או ג שבוע מראש, אתה למעשה אומר אני יודע שבתאריך X המדד יהיה Y. אני בטוח שגם אתה תסכים שאינך נביא אבל זה בדיוק מה שאתה עושה.

בנוגע לשאלת הסקוויז - לא היה כאן סקוויז.
ציינת "אם עלייה של המדד מ-985 עד 1082 בנתיים לא נחשב לשורט סקויז,אז מה נחשב".
השחקנים בכלל שאפו לעליה בתחילת החודש היות ונכתבו אוכפים על 950 המגנים סביב 60 נקודות לכיוון. מכיוון שכך לא היה מקום לסקוויז, משום שאין צורך לגלגל פוזיציה שהרי אנו בגבולות הרווח גם אם רחוקים מנקודה אופטימאלית.

סקוויז לא נראה ככה. סקוויז הוא סגירה מסיבית בשל פדיון כפוי או גלגול מיידי בהיקף בסביבות 15K יחידות ויותר, הגורם לגאפ במדד המעוף של 1.5% - 1% בממוצע ב 2-3 דקות. לא מגמה תוך יומית מובהקת אלא ממש רגע נקודתי בו אתה רואה זינוק תוך מספר שניות.

אם היה סקוויז הרי השחקנים לא היו בשוק ועינייך הרואות כי בשלב הסגירה הורדנו המדד ב 0.7% ובפרק זמן של 10 דקות. אם היה פדיון לא היו עושים זאת, וכנל אם היה גלגול אזי החודש כבר לא היה מעניין.