ערב טוב לרם ואופס,
ברור שהחלטת השקעה לא צריכה כלל להסתמך על מה שמרוויח הצד השני ממנה, לגופה של ההשקעה מה שמעניין את המשקיע זה בעיקר הסיכוי מול הסיכון מנקודת המבט שלו.
ייתכן והדגשתי קצת יותר את איך שזה נראה מנקודת המבט של הבנק, אולם אני רוצה להיות ברור שאין לי כל אינטרס שהבנק יפסיד, גם יש לי חשבון בנק פעיל במזרחי וגם מושקע בסל בנקים (דרך מנהל התיקים שלי וע"פ שיקוליו הוא).
אולם גם "חי אני בתוך עמי" וקשה לי להשאר אדיש לנוכח שלל ספקי שירותים ומוצרים (כן, בעיני הבנק הוא בסה"כ ספק שירותים פיננסיים) שפונים השכם והערב לאנשים פרטיים (חבל"ז כמה טלפונים שאני מקבל הביתה ולנייד) עם שלל הצעות שנראות כל אחת יותר מפתה ויותר כדאית מקודמתה, אלא מאי, שבד"כ עניין הגילוי המלא אינו הצד החזק שלהם, או בניסוח עדין יותר : הם לא כל כך מוטרדים מכך שלאזרח הרגיל אין בד"כ את הידע שיש להם ועל כן החלטותיו לעיתים מבוססות על מידע חלקי בלבד, שלעיתים גם מסופק על ידם (ללא מסירה של מידע ממש מלא).
אני די בטוח שאף משווק או פקיד בבנק לא יטרח להציג בפני לקוח מהשורה את האלטרנטיבות הקיימות בשוק (באותן רמות סיכוי וסיכון) לתוכנית זו או אחרת שהוא מציע.
לכן העליתי בתגובתי גם קצת יותר "חפירה" בענייני הבנק, לא על מנת להניא את השואל מלהשקיע בתוכנית שהבנק הציע אלא בעיקר לאפשר לו זווית ראיה נוספת הן על הכדאיות בבחינה של אלטרנטיבות (הבדלי תשואות באותן רמות סיכון) ואולי גם לתת לו נקודות מחשבה לחיזוק בבואו לשאת ולתת עם הבנק על תנאי התוכנית.
ואם למרות ולאחר הכל, הבנק יתעקש על 3.2% והבחור יחליט על כן להשקיע באג"ח ממשלתי דומה עם 3.7%, או לחליפין הבנק ישפר את הצעתו וישווה אותה ל 3.7% - האם גרמתי בכך לנזק כלשהו .לבחור, בוודאי שלא, אך כמדומני שגם הבנק לא יפסיד (בטווח הארוך) באם יציע ללקוח הצעה טובה יותר (לקוח מרוצה הוא לרוב גם לקוח יותר טוב ויותר מתמיד).
בברכה
גם אני לא מחרים את הבנקים, להיפך אני מנהל מספר חשבונות פעילים בבנקים שונים.
ואף יותר מזה, אני מאד ידידותי לפקידים ולמנהלים השונים בסניפים, אין שבוע שאני לא מבקר אצל אחד מהם, מסתחבק איתם, מתעניין בתוכניות או מבצעים חדשים, מנהל איתם משאים ומתנים, ובעיקר לומד מהם כל הזמן איך הדברים נראים דרך העיניים שלהם.