x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: תעודות סל, קרנות נאמנות?

תעודות סל, קרנות נאמנות?

אני רוצה ללהשקיע בתעודת סל( למשל מדד הבנקים) והשאלה שלי היא מה ההבדל אם אני יקנה את המניות באופן עצמאי, את אותם מניות בדיוק באותם אחוזים שבמדד?? ככה שגם אני יקבל את הדיבדנטים לעצמי, מה שרוב התעודות מכניסים רק 80 אחוז למדד ובנוסף אני יחסוך את הדמי ניהול 0.45 בשנה שרובם גובות.
    שאלה נוספת על קרנות נאמנות- יש לי שתי קרנות נאמנות בתחום הנדלן כבר חודשיים וחצי בערך, אני עוכב כמעט באופן יומי ואני סם לב שכשיש עליות אז הם אף פעם לא פגעו כמו במדד הנדלן תמיד זה היה פחות מהמדד, וכשהיה ירידות בדרך כלל ירדו גם פחות אבל היה גם כמה פעמים שהם ירדו יותר מהמדד של הנדלן. האם זה לא בזבוז כסף ה2-3 אחוז שהם גובים ובנוסף לא מתחיביים לחלוקת דיבידנטים

השאלה שלי היא האם בתור משקיע פשוט שלא מבין הרבה ומשקיע לאורך תקופה ארוכה האם כדאי לקנות את המניות שמרכיבות תמדדים באופן עצמאי במקום מדדים וקרנות

Re: תעודות סל, קרנות נאמנות?

מדד בנקים אתה יכול לבנות בעצמך. אבל נראה אותך בונה את ת"א 100...

תעודה מאפשרת לך קניה/מכירה של המדד בבת אחת. מאד נוח. רוב התעודות לא גובות דמי ניהול. הדיבידנדים מגיעים אליך בכל מקרה.

על מנת להבין התנהגות של קרן, צריך לקרוא את התשקיף שלה. זה שקרן מוגדרת כנדל"ן, לא אומר שהיא משקיעה במדד הנדל"ן.

לקרנות אכן יש דמי ניהול. בטווח רחוק הן לא מכות את המדד. מסקנה - תעודות סל עדיפות.

בקניית מניות יש עמלות .אם אתה קונה כמה מניות אז ה כמה פעמים עמלה.תעודת סל עמלה 1. לגבי דיבידנד צריך לבדוק לגבי תעודה.יש כאלה שמשקיעים הכל חזרהיש כאלה חלק ויש כאלה שלוקחות דיבידנד שזה למעשה דמי ניהול שלהם.
    דמי כיס אתה טועה לגבי דיבידנד.ממש לא תמיד מקבלים דיבידנד ולרוב אפילו לא מקבלים או במקרה הטוב מקבלים חלק.
    לגבי קרנות: פרט לקרן מחקה אף קרן לא מתחייבת להחזיק מניות של מדד המעקב באותם אחוזים כמו שהם במדד ולכן יש הפרשים.אבל בסופו של דבר אי אפשר לומר שזה בזבוז לשלם דמי ניהול למנהל קרן כי הוא עובד עבורך ואף אחד לא עובד חינם.פשוט צריך לבחור קרן.לגבי קניית מניות בודדות זה פשוט עסק יקר.בנוסף אם תרצה למכור חלק ? תצטרך למכור 500 שקל מכל מניה? גם יקר גם מסובך.אולי תחפש קרן מחקה ?

1. האם תוכל לחשב כל יום את היחס של כל בנק או כמו שכתבו של ת"א 100, וזה גם עמלות.
    2. עמלות
    3. בכמה כסף מדובר, אם לא הרבה אולי כדאי קרן נאמנות, אם הרבה תעודת סל.

לא המלצה רק דעה אישית

בהצלחה

לגבי תעודות סל כבר הגיבו קודמיי ואני די מסכים איתם
    לגבי קרנות נאמנות,יש את שכר המנהל ואת שכר הנאמן שגם אותו יש לקחת בחשבון
    שוק הקרנות הינו שוק תחרותי מאד כך שאני מאמין שתוכל למצוא קרנות ששכר המנהל הינו נמוך ביחס למנהליחם אחרים (מנהלים גדולים בגלל היתרון לגודל שלהם יכולים לדרוש שכר נמוך יותר) מה עוד שכיום ישנם קרנות שפטורות מעמלות (או פטור מבנקאי הקרן או שהמנהל עצמו נושא בעמלות) כך שנושא עמלות קניה ומכירה אינם באות לביטוי בתשואת הקרן והמרוויח הינו הלקוח.
    דבר נוסף בהקשר לקרנות מחקות,המנהל אמנם מתחייב להחזיק בניירות של אותו מדד ובאותם משקולות אך עדיין החוק מאפשר לו סטיות מסויימות מאחזקה בנייר מסויים במדד (סטייה של עד 2% מעלה) כך שפה יכולה לבוא לביטוי יכולת המנהל בהשגת תשואה עודפת על המדד.
    במידה ואינך בקיא דיו להשקיע באופן עצמאי בניירות בודדים קרן נאמנות הינה כלי המתאים לך מה גם שפיזור הסיכון גדול יותר בקרן נאמנות ,הקרן מפוקחת ע"י הנאמן באופן שוטף.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות