x




עמוד 3 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 21 עד 30 מתוך 32

נושא: סקירה של IB ישראל

  1. #21
    שוק ההון חתם שבוע של עליות על רקע דוחות מעורבים מענקיות הטכנולוגיה והכרזת ארה"ב להעלאת מכסים על קנדה, מקסיקו וסין. מדד ה-S&P 500 עלה ב-1.20%, הנאסד"ק סגר בעליה של 2.05%, הדאו ג'ונס עלה ב-0.90%. תשואות האג"ח לעשור ירדו ב-1.17% אל 4.54%.
    מבחינת הסקטורים, סקטור התקשורת הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-3.65% בשבוע החולף. מנגד, סקטור האנרגיה הניב את התשואה השלילית ביותר כשירד ב-3.61%.
    מאקרו:

    • ביום רביעי פורסמה בארה"ב החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, שהותירה את הריבית ללא שינוי ברמה של 4.50%, בהתאם לציפיות ולנתון הקודם. מדובר בהחלטה צפויה, כאשר הפד ממשיך לאותת כי כל שינוי במדיניות המוניטרית יהיה תלוי בנתוני האינפלציה והתעסוקה. למרות ההותרה על כנה, השווקים ממשיכים לעקוב אחר רמזים מהבנק המרכזי בנוגע לתזמון האפשרי של הפחתות ריבית עתידיות. יו"ר הפד, ג'רום פאוול, חזר על כך שהבנק ינקוט בגישה זהירה, תוך בחינת נתוני המאקרו הכלכליים, והדגיש כי מוקדם לקבוע אם נדרש שינוי במדיניות בחודשים הקרובים.


    • ביום חמישי פורסם בארה"ב נתון התמ"ג הרבעוני לרבעון הרביעי, שהצביע על צמיחה של 2.3%, נמוך מהצפי שעמד על 2.7% ומתחת לנתון הקודם של 3.1%. נתון זה משקף האטה בקצב הצמיחה הכלכלית של ארה"ב, מה שעשוי לחזק את הציפיות להקלות מוניטריות בהמשך השנה. הירידה בתמ"ג עשויה להעיד על ירידה בהוצאות הצרכנים ובהשקעות העסקיות, אך עדיין מדובר בקצב צמיחה חיובי. המשקיעים ימשיכו לעקוב אחרי נתוני האינפלציה והתעסוקה הקרובים כדי להעריך כיצד הפד יגיב לנתונים הכלכליים במסגרת מדיניות הריבית שלו.


    • ביום שלישי פורסם בארה"ב מדד אמון הצרכן של CB לחודש ינואר, שהצביע על ירידה לרמה של 104.1 נקודות, מתחת לצפי שעמד על 105.7 נקודות ומתחת לנתון הקודם של 109.5 נקודות. הירידה במדד עלולה לשקף ירידה מסוימת באמון הצרכנים לגבי מצב הכלכלה האמריקאית, ייתכן בשל חששות מהאטה כלכלית, תנודתיות בשוק העבודה או לחצי אינפלציוניים. למרות זאת, המדד עדיין נמצא ברמות סבירות שאינן מצביעות על חולשה משמעותית בצריכה. המשקיעים והפדרל ריזרב ימשיכו לעקוב אחרי נתונים נוספים כדי להעריך את השפעת המגמות הללו על הצמיחה והמדיניות המוניטרית בהמשך השנה.

    אירועים חשובים השבוע:

    • ביום רביעי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד התעסוקה של ADP לחודש ינואר, עם צפי לעלייה של 149 אלף משרות, גבוה משמעותית מהנתון הקודם שעמד על 122 אלף משרות. נתון חזק מהצפוי עשוי להצביע על שוק עבודה יציב ולתמוך בהמשך הצמיחה הכלכלית, אך במקביל עלול להפחית את הסיכויים להורדת ריבית מוקדמת מצד הפדרל ריזרב. מנגד, נתון נמוך מהצפי עשוי להוות סימן ראשון להיחלשות שוק העבודה, מה שעשוי להגביר את ההערכות להקלות מוניטריות בהמשך השנה. המשקיעים יעקבו בדריכות אחר הנתון, שכן הוא עשוי להשפיע על כיוון המדיניות הפדרלית ועל השווקים הפיננסיים.


    • ביום שישי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון השינוי במספר המועסקים במגזר הלא-חקלאי לחודש ינואר, עם צפי לעלייה של 154 אלף משרות, נמוך משמעותית מהנתון הקודם שעמד על 256 אלף משרות. נתון נמוך מהצפי עשוי להצביע על התקררות מסוימת בשוק העבודה האמריקאי, מה שעשוי לחזק את הסיכויים להורדת ריבית מצד הפדרל ריזרב בהמשך 2025. מנגד, נתון גבוה מהצפי עלול להעיד על המשך חוזקו של שוק העבודה, מה שעלול להפחית את ההערכות להקלות מוניטריות ולגרום ללחץ נוסף על השווקים הפיננסיים. המשקיעים יעקבו בדריכות אחר הנתון, שכן הוא עשוי להשפיע על כיוון המדיניות הפדרלית ועל הציפיות להורדות ריבית השנה.


    • ביום שני צפוי להתפרסם בארה"ב נתון מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור לחודש ינואר, עם צפי לעלייה לרמה של 50.1 נקודות, מעל הנתון הקודם שעמד על 49.4 נקודות. אם הנתון יעמוד בצפי או יעלה עליו, הדבר עשוי להעיד על התרחבות בפעילות הייצורית בארה"ב, מה שעשוי להקטין את הסיכויים להורדת ריבית מוקדמת מצד הפדרל ריזרב. מנגד, נתון נמוך מהצפי עלול להצביע על חולשה בענף ולתמוך בהערכות להקלות מוניטריות בהמשך השנה. השווקים יעקבו בדריכות אחר הנתון, שכן הוא מהווה אינדיקציה מרכזית למצב הכלכלה ולכיוון המדיניות הפדרלית.

    מניות בכותרות:

    • מניית אנבידיה (NVDA), ענקית השבבים הנסחרת לפי שווי של 3 טריליון דולר, ירדה ב-16% בשבוע החולף לאחר שחברת DeepSeek הסינית השיקה מודל AI מתחרה וזול יותר, מה שעורר חששות לגבי המשך ההשקעות המסיביות במעבדי ה-AI של אנבידיה. בנוסף, אישור ממשל טראמפ להטלת מכסים חדשים על ייבוא מסין, קנדה ומקסיקו הגביר את החששות מפגיעה בעסקי החברה שלה וחשיפה משמעותית לשוק הסיני. הירידות גרמו לאנבידיה לאבד 553 מיליארד דולר משווייה בתוך שבוע—סכום הגבוה משווי השוק של נובו נורדיסק, החברה הגדולה באירופה. למרות זאת, אנליסטים ציינו כי עלויות נמוכות של מודלים חדשים עשויות להאיץ את אימוץ טכנולוגיות AI ולתרום לצמיחה כלכלית רחבה יותר.


    • מניית מטא (META), ענקית הסושיאל הנסחרת לפי שווי של 1.7 טריליון דולר, עלתה ב-10% בשבוע החולף לאחר שהחברה דיווחה על תוצאות כספיות חזקות לרבעון הרביעי, עם עלייה של 50% ברווח למניה ל-8.02 דולר והכנסות של 48.38 מיליארד דולר—שתיהן מעל הציפיות. החברה הכריזה על עלייה משמעותית בהשקעות הון ל-2025, שינועו בין 60 ל-65 מיליארד דולר, גבוה מהתחזיות שעמדו על 51.4 מיליארד דולר, מה שהעיד על התחייבותה להמשך פיתוח AI. למרות שהחברה סיפקה תחזית הכנסות מתונה לרבעון הראשון, בוול סטריט הביעו אמון בכך שההשקעות בבינה מלאכותית ובתשתיות מרכזי נתונים עשויות להוביל לצמיחה ארוכת טווח.


    • מניית אפל (AAPL), יצרנית האייפונים הנסחרת לפי שווי של 3.6 טריליון דולר, עלתה ב-5.3% בשבוע החולף לאחר שהחברה דיווחה על רווח של 2.40 דולר למניה והכנסות של 124.3 מיליארד דולר, שניהם מעל הציפיות. עם זאת, מכירות האייפון איכזבו עם 69.14 מיליארד דולר, לצד ירידה של 11.1% בהכנסות מסין. חטיבת השירותים בלטה עם הכנסות שיא של 26.34 מיליארד דולר, והמניה נהנתה ממרווח גולמי שיא של 46.9%. טים קוק ציין כי מכירות האייפון היו חזקות יותר בשווקים שבהם הושק Apple Intelligence, עם תכנון להרחבת התמיכה לשפות נוספות. בנוסף, אפל הכריזה על דיבידנד של 25 סנט והשקיעה 30 מיליארד דולר ברכישה חוזרת של מניות. בנוסף, בניגוד לחברות שבבים אחרות שנפגעו ממודל ה-AI של DeepSeek, אפל עשויה דווקא להרוויח מירידת עלויות המחשוב ליישומי AI.

  2. #22
    שוק ההון חתם שבוע של עליות על רקע התפוגגות החשש לירידה בביקוש לשבבים ועלייה בהוצאות של ענקיות הטכנולוגיה. מדד ה-S&P 500 עלה ב-0.94%, הנאסד"ק סגר בעליה של 1.60%, הדאו ג'ונס עלה ב-0.08%. תשואות האג"ח לעשור ירדו ב-0.51% אל 4.49%.
    מבחינת הסקטורים, סקטור הטכנולוגיה הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-3.31% בשבוע החולף. מנגד, סקטור הצריכה המחזורית הניב את התשואה השלילית ביותר כשירד ב-0.67%.
    מאקרו:

    • ביום שישי פורסם בארה"ב נתון השינוי במספר המועסקים במגזר הלא-חקלאי לחודש ינואר, שהצביע על תוספת של 143 אלף משרות בלבד, נמוך משמעותית מהצפי שעמד על 169 אלף משרות ומהנתון הקודם שעמד על 307 אלף משרות. מדובר בהאטה משמעותית בקצב גיוס העובדים, מה שעשוי להעיד על חולשה בשוק העבודה האמריקאי. הירידה בתוספת המשרות עשויה להגביר את הציפיות להפחתות ריבית מוקדמות יותר מצד הפדרל ריזרב, במטרה לתמוך בצמיחה הכלכלית. המשקיעים עוקבים כעת אחר נתוני האבטלה והאינפלציה, אשר יוכלו לספק תמונה רחבה יותר לגבי כיוון הכלכלה והמדיניות המוניטרית בחודשים הקרובים.


    • ביום שני פורסם בארה"ב מדד ISM במגזר הייצור לחודש ינואר, שהצביע על עלייה לרמה של 50.9 נקודות, מעל הצפי שעמד על 49.3 נקודות ומהנתון הקודם של 49.2 נקודות. זו הפעם הראשונה מזה יותר משנה שהמדד חוזר להתרחבות (מעל 50 נקודות), מה שעלול להעיד על התאוששות בפעילות הייצור בארה"ב. העלייה החדה במדד עשויה להקטין את הסיכוי להורדות ריבית מוקדמות, שכן היא משקפת חוסן כלכלי גבוה מהמצופה. עם זאת, המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר נתוני התעסוקה והאינפלציה כדי להעריך את כיוון המדיניות של הפדרל ריזרב בחודשים הקרובים.


    • ביום שישי פורסם בארה"ב שיעור האבטלה לחודש ינואר, שהצביע על ירידה לרמה של 4.0%, מתחת לצפי שעמד על 4.1% ולנתון הקודם שעמד גם הוא על 4.1%. הנתון עשוי להצביע על המשך חוזקה של שוק העבודה, כאשר שיעור האבטלה נותר נמוך יחסית למרות הציפיות לעלייה. נתון תעסוקה יציב זה עלול להקטין את הסיכוי להורדת ריבית מוקדמת על ידי הפדרל ריזרב, שכן הוא עשוי להעיד על כך שהמשק האמריקאי ממשיך לצמוח ללא סימני חולשה משמעותיים. המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר מגמות התעסוקה והאינפלציה כדי להבין האם מגמת ההאטה בכלכלה האמריקאית תימשך או שמדובר בנתון זמני.

    אירועים חשובים השבוע:

    • ביום רביעי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר, כאשר הצפי מצביע על עלייה שנתית של 2.9%, בהתאם לנתון הקודם שעמד גם הוא על 2.9%. נתון זה עשוי לספק אינדיקציה חשובה לגבי מגמת האינפלציה במשק האמריקאי, ועלול להוות גורם מרכזי בהחלטות הבאות של הפדרל ריזרב בנוגע למדיניות הריבית. אם הנתון יפתיע כלפי מעלה, הדבר עשוי להפחית את הסיכוי להפחתות ריבית מוקדמות, בעוד שנתון נמוך מהצפי עלול לחזק את ההערכות כי הפד יתחיל להוריד ריבית כבר במחצית הראשונה של 2025. המשקיעים יעקבו מקרוב אחר נתוני הליבה של המדד כדי להבין האם לחצי המחירים במשק ממשיכים להיחלש.


    • ביום חמישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד המחירים ליצרן השנתי לחודש ינואר, לאחר שהנתון הקודם עמד על 3.3%. מדד זה מספק תמונה רחבה יותר על מגמות האינפלציה במגזר הייצור, ועלול להשפיע על הציפיות לגבי מדיניות הריבית של הפדרל ריזרב. עלייה במדד עשויה לרמוז על לחצי אינפלציה מתמשכים ולהפחית את הסיכוי להפחתת ריבית מוקדמת, בעוד שנתון נמוך יותר עשוי לתמוך בציפיות להקלה במדיניות המוניטרית בהמשך השנה. המשקיעים יעקבו מקרוב אחר הנתון בניסיון להבין האם מגמת הירידה באינפלציה נמשכת.


    • ביום שישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד מכירות הקמעונאיות השנתי לחודש ינואר, כאשר הנתון הקודם עמד על עלייה של 3.92%. נתון זה מספק תמונת מצב על השינויים בהיקף הצריכה של משקי הבית לאורך השנה, ומהווה אינדיקטור מרכזי לבריאות הכלכלה האמריקאית. עלייה משמעותית עשויה להעיד על צרכנות חזקה, מה שעלול להקטין את הסיכויים להפחתת ריבית מוקדמת מצד הפד, בעוד שנתון חלש יותר עשוי להגביר את הציפיות להקלות מוניטריות. המשקיעים יעקבו אחר הנתון על מנת להעריך כיצד הכיוון של הצריכה האמריקאית ישפיע על המדיניות הפדרלית והשווקים הפיננסיים.

    מניות בכותרות:

    • מניית פלנטיר (PLTR) חברת ניתוח הנתונים, הנסחרת לפי שווי של 253 מיליארד דולר, זינקה ב-38% בשבוע החולף לאחר שדיווחה על רווח והכנסות שעקפו את התחזיות, לצד תחזית צמיחה חזקה ל-2025. החברה דיווחה על רווח למניה של 14 סנט מול צפי ל-11 סנט, והכנסות של 828 מיליון דולר לעומת צפי ל-776 מיליון. פלנטיר צפתה הכנסות של 858-862 מיליון דולר ברבעון הקרוב ו-3.74-3.76 מיליארד דולר לשנה כולה, גבוה מהתחזיות. צמיחה של 64% בפעילות המסחרית בארה"ב ל-214 מיליון דולר ו-45% במגזר הממשלתי ל-343 מיליון דולר תרמו לאופטימיות המשקיעים. המניה רשמה זינוק של 340% ב-2024, הודות לביקוש גובר לפלטפורמות ה-AI שלה ולכניסתה למדדי S&P 500 ו-Nasdaq 100. מנכ"ל החברה, אלכס קארפ, ציין כי פלנטיר נמצאת "במרכז מהפכת ה-AI" וכי היא מתכננת להוביל את השינוי הטכנולוגי בארה"ב. הסנטימנט החיובי גבר גם בעקבות דיווחים על יוזמות ממשלתיות פוטנציאליות שעשויות להגדיל את השימוש בטכנולוגיות של החברה.


    • מניית אלפאבית (GOOGL), חברת האם של גוגל הנסחרת לפי שווי של 2.3 טריליון דולר, ירדה ב-7.6% בשבוע החולף לאחר פרסום דו"ח מעורב שהציג החמצה בהכנסות מגוגל קלאוד וזינוק חד בהוצאות ההון על AI. החברה דיווחה על רווח למניה של 2.15 דולר מעל הצפי, והכנסות מפרסום של 72.4 מיליארד דולר, אך הכנסות גוגל קלאוד הסתכמו ב-11.9 מיליארד דולר, מתחת לציפיות, מה שעשוי להעלות דאגות לגבי התחרות מול AWS ומיקרוסופט. תחזית להוצאות הון של 75 מיליארד דולר ב-2025, קפיצה משמעותית מ-57.9 מיליארד ב-2024, הכבידה על המשקיעים, לצד חקירה אנטי-מונופוליסטית בסין בעקבות מלחמת הסחר. בנוסף, המודל החדש של DeepSeek המציג ביצועים דומים בפחות משאבים הגביר ספקות לגבי היתרון התחרותי של גוגל בתחום ה-AI.


    • מניית אמזון (AMZN) ענקית המסחר האלקטרוני, הנסחרת לפי שווי של 2.5 טריליון דולר, ירדה ב-2.1% בשבוע החולף לאחר שהציגה תחזית הכנסות מאכזבת לרבעון הראשון. החברה צפתה הכנסות של 151-155 מיליארד דולר, בעוד התחזיות עמדו על 158 מיליארד. בנוסף, הכנסות AWS הסתכמו ב-28.7 מיליארד דולר, מעט מתחת לציפיות של 28.8 מיליארד. במקביל, אמזון הודיעה כי תגדיל את הוצאות ההון שלה ל-105 מיליארד דולר ב-2025, לעומת 75 מיליארד ב-2024, בעיקר לטובת השקעות ב-AI ומרכזי נתונים. החברה, כמו מתחרותיה מיקרוסופט וגוגל, ממשיכה להשקיע בתשתיות AI, אך קיים חשש מהתגברות התחרות לאחר שהמודל של DeepSeek הצליח לספק ביצועים מרשימים בעלות נמוכה.

  3. #23
    שוק ההון חתם שבוע של עליות על רקע התפוגגות החשש מ-DeepSeek, אופטימיות לגבי הורדת ריבית בהמשך השנה ויכולות DOGE לקצץ באופן משמעותי בהוצאות הממשלתיות. מדד ה-S&P 500 עלה ב-1.13%, הנאסד"ק סגר בעליה של 1.82%, הדאו ג'ונס עלה ב-0.34%. תשואות האג"ח לעשור עלו ב-0.95% אל 4.47%.
    מבחינת הסקטורים, סקטור הטכנולוגיה הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-2.26% בשבוע החולף. מנגד, סקטור הבריאות המחזורית הניב את התשואה השלילית ביותר כשירד ב-1.19%.
    מאקרו:

    • ביום רביעי פורסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר, שהצביע על עלייה שנתית של 3.0%, מעל הצפי שעמד על 2.9% ולמול הנתון הקודם שעמד גם הוא על 2.9%. העלייה במדד מצביעה על כך שהלחצים האינפלציוניים עדיין נוכחים בכלכלה האמריקאית, מה שעשוי להפחית את הסיכויים להורדת ריבית מוקדמת מצד הפדרל ריזרב. למרות שהאינפלציה ממשיכה להתקרב ליעד של 2%, הנתון הגבוה מהתחזיות עלול לעכב שינוי במדיניות המוניטרית, במיוחד לאור ההערכות כי הפד יעדיף לחכות לנתונים נוספים לפני ביצוע הפחתות ריבית. נתון זה עשוי להוביל לתנודתיות בשווקים הפיננסיים, במיוחד על רקע ציפיות המשקיעים לתחילת מחזור הורדות ריבית במהלך 2025.


    • ביום חמישי פורסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר, שהצביע על עלייה שנתית של 3.5%, מעל הצפי שעמד על 3.2% ובהתאם לנתון הקודם של 3.5%. העלייה החדה במדד עשויה להצביע על המשך לחצים אינפלציוניים מצד היצרנים, מה שעשוי להשפיע על המחירים לצרכן בחודשים הקרובים. הנתון מחזק את ההערכה שהפדרל ריזרב ינקוט זהירות לפני שינוי במדיניות הריבית, שכן אינפלציה גבוהה במגזר היצרני עלולה להקשות על ירידה מתמשכת באינפלציה הכללית. בעקבות הנתון, השווקים עשויים לתמחר מחדש את ציפיותיהם להורדת ריבית במהלך 2025, מה שעלול להוביל לתנודתיות בשוקי המניות והאג"ח.


    • ביום שישי פורסם בארה"ב נתון מכירות הקמעונאות לחודש ינואר, שהצביע על עלייה שנתית של 4.2%, מתחת לנתון הקודם שעמד על 4.36%. הירידה בקצב הצמיחה במכירות הקמעונאיות עשויה להעיד על התמתנות בביקושים מצד הצרכנים, מה שעלול להשפיע על הצמיחה הכלכלית ברבעונים הקרובים. עם זאת, הנתון עדיין משקף קצב צמיחה בריא יחסית, התומך בהערכה כי הכלכלה האמריקאית נותרה חזקה, למרות סביבת הריבית הגבוהה. התמתנות הצריכה עשויה להיות סימן לכך שלחצי האינפלציה ימשיכו לדעוך, אך קצב ההאטה עשוי להשפיע על ההחלטות הבאות של הפדרל ריזרב בנוגע למדיניות הריבית.

    אירועים חשובים השבוע:

    • ביום חמישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד הייצור של הפד של פילדלפיה לחודש פברואר, כאשר הצפי עומד על ירידה חדה לרמה של 19.4 נקודות, לעומת 44.3 נקודות שנרשמו בחודש הקודם. אם הנתון יתפרסם בהתאם לצפי, הוא ישקף האטה משמעותית בפעילות הייצור באזור, לאחר העלייה החדה שנרשמה בינואר. ירידה חדה במדד עלולה להעיד על חולשה בביקושים ובייצור התעשייתי, מה שעשוי להשפיע על הציפיות לצמיחה הכלכלית וללחצים האינפלציוניים. המשקיעים יעקבו אחרי הנתון כדי לבחון האם מדובר בתנודתיות רגעית או בהתחלה של מגמה ממושכת של האטה במגזר הייצור.


    • ביום שישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד מנהלי הרכש למגזר הייצור לחודש פברואר, כאשר הצפי מצביע על יציבות ברמה של 51.2 נקודות, ללא שינוי מהחודש הקודם. נתון זה מעיד על המשך התרחבות הפעילות היצרנית, שכן ערכים מעל 50 נקודות מסמלים צמיחה בענף. יציבות במדד עשויה להצביע על שמירה על קצב הביקושים והייצור, ללא האטה או האצה משמעותית. המשקיעים יעקבו אחר הרכב הנתון, כולל רכיבי ההזמנות החדשות והתעסוקה, כדי להבין האם קיימים סימנים לשינויים אפשריים במגמת הייצור בחודשים הקרובים.


    • ביום שישי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון מכירות הבתים הקיימים לחודש ינואר, עם צפי לירידה לרמה של 4.13 מיליון עסקאות, לעומת 4.24 מיליון בחודש הקודם. אם הנתון יאושר, הוא עלול לשקף חולשה בשוק הנדל"ן, על רקע הריביות הגבוהות שמשפיעות על יכולת הרכישה של משקי הבית. ירידה בפעילות עשויה להוות אינדיקציה לכך שהביקושים לדיור ממשיכים להיחלש, במיוחד אם המחירים או תנאי המימון נותרים מאתגרים. מנגד, אם הנתון יהיה חזק מהצפי, הדבר עשוי להעיד על התאוששות מסוימת בשוק.

    מניות בכותרות:

    • מניית אינטל (INTC), יצרנית השבבים הנסחרת לפי שווי של 102 מיליארד דולר, עלתה ב-22.6% בשבוע החולף בעקבות דיווחים על שיתוף פעולה אפשרי עם טאיוואן סמיקונדקטור (TSM), מהלך שעשוי להשתלב ביוזמות הממשל האמריקאי לחיזוק ייצור השבבים המקומי ולתמיכה בתעשיית ה-AI בארה"ב. הספקולציות סביב העסקה עוררו עניין רב, שכן היא עשויה לספק לאינטל יתרון תחרותי מול אנבידיה (NVDA) ו-AMD. עם זאת, החברה ממשיכה להתמודד עם אתגרים פיננסיים, כולל ירידה בשולי הרווח התפעולי והפסדים בפעילות העסקית, לצד ירידה ברווח הגולמי. למרות זאת, אינטל נותרה שחקנית מרכזית בתחום השבבים בארה"ב ונהנית מתמיכה ממשלתית במסגרת חוק ה-CHIPS.


    • מניית אפל (AAPL), יצרנית האייפונים הנסחרת לפי שווי של 3.7 טריליון דולר, עלתה ב-6.5% בשבוע החולף לאחר דיווחים על שיתוף פעולה עם עליבאבא (BABA) להטמעת יכולות AI מתקדמות במכשירי אייפון בסין. החברות הגישו את המערכת לאישור הרגולטור הסיני, כאשר הבחירה בעליבאבא נעשתה בשל מאגרי הנתונים העצומים שלה על הרגלי הצריכה של משתמשים, מה שעשוי לאפשר התאמה אישית טובה יותר של כלי AI באייפונים. הדיווח ציין כי אפל שקלה שיתופי פעולה עם Baidu ו-DeepSeek, אך אלו לא עמדו בסטנדרטים שלה. אם יאושר, המהלך עשוי להוות יתרון אסטרטגי לשתי החברות בשוק הסיני.


    • מניית אנבידיה (NVDA), ענקית השבבים הנסחרת לפי שווי של 3.4 טריליון דולר, עלתה ב-6.7% בשבוע החולף לאחר שהתפוגגו החששות לגבי השפעת DeepSeek, לצד הכרזות של ספקיות המחשוב סופר מיקרו (SMCI) ויוליד פאקרד אנטרפרייז (HPE) על תחילת אספקת מערכות המבוססות על שבב ה-Blackwell החדש. מערכות אלו, המיועדות למרכזי נתונים ויישומי AI, מציעות ביצועים גבוהים ויעילות אנרגטית, וצפויות להפחית עלויות הכשרה והפעלה של מודלים גדולים. ההכרזות הפיגו חששות בנוגע לשרשרת האספקה של אנבידיה, שסבלה מעיכובים בשל ביקוש גבוה, ומה שעשוי לחזק את מעמדה כמובילה בתחום ה-AI, מול התחרות הגוברת מצד AMD ואינטל (INTC).

  4. #24
    שוק ההון חתם שבוע של ירידות על רקע חששות לאינפלציה בעקבות מדיניות הסחר של טראמפ וירידה באמון הצרכנים. מדד ה-S&P 500 ירד ב-1.67%, הנאסד"ק סגר בירידה של 2.17%, הדאו ג'ונס ירד ב-2.89%. תשואות האג"ח לעשור ירדו ב-3.86% אל 4.43%.
    מבחינת הסקטורים, סקטור התשתיות הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-1.06% בשבוע החולף. מנגד, סקטור הצריכה המחזורית הניב את התשואה השלילית ביותר כשירד ב-4.50%.
    מאקרו:

    • ביום שישי פורסם בארה"ב סקר סנטימנט הצרכנים של מישיגן לחודש פברואר, שהראה ירידה חדה במדד הסנטימנט ל-64.7 נקודות, נמוך משמעותית מהצפי של 67.8 נקודות ומהנתון הקודם של 71.1 נקודות. גם מדד ציפיות הצרכנים ירד ל-64.0 נקודות, מתחת לתחזיות ולקריאה הקודמת של 67.3 נקודות. במקביל, ציפיות האינפלציה ל-5 שנים עלו ל-3.5%, הרמה הגבוהה ביותר מאז אפריל 1995, לאחר עלייה חדה גם בינואר. העלייה בציפיות האינפלציה נובעת בעיקר מחששות סביב מדיניות הסחר של טראמפ, כולל העלאות מכסים צפויות, שעלולות להוביל לעליית מחירים רחבה. התחזיות הגבוהות לאינפלציה עשויות להפחית את הסיכוי להפחתת ריבית בטווח הקרוב, ומגבירות את הלחץ על הפדרל ריזרב להמשיך במדיניות מוניטרית זהירה. במקביל, החשש מהתייקרות עלויות המחיה הוביל לירידה באופטימיות הצרכנית, מה שעשוי להשפיע על הוצאות הצרכנים בתקופה הקרובה.


    • ביום חמישי פורסם בארה"ב מדד הייצור של הפד של פילדלפיה לחודש פברואר, שהראה ירידה ל-18.1 נקודות, מעט מתחת לצפי של 19.4 נקודות והרחק מהנתון הקודם של 44.3 נקודות. למרות הירידה החדה בהשוואה לחודש ינואר, המדד נותר חיובי, מה שמעיד על המשך צמיחה במגזר הייצור, אך בקצב מתון יותר. הירידה במדד מצביעה על האטה בביקושים והזמנות חדשות, לצד עלייה קלה בעלויות הייצור. הנתון מחזק את ההערכות כי הסקטור התעשייתי בארה"ב ממשיך לצמוח, אך ברמת תנודתיות גבוהה, כאשר השווקים עוקבים מקרוב אחר השפעות הריבית הגבוהה ומדיניות הסחר על הפעילות הכלכלית.


    • ביום שישי פורסם בארה"ב מדד מנהלי הרכש במגזר השירותים לחודש פברואר, שהפתיע בירידה ל-49.7 נקודות, מתחת לצפי של 53.0 נקודות ולנתון הקודם של 52.9 נקודות. זהו הנתון הראשון מזה חודשים המצביע על התכווצות בפעילות המגזר, לאחר תקופה ממושכת של צמיחה. הירידה משקפת האטה בביקושים לשירותים, ייתכן בשל לחצי האינפלציה והמדיניות המוניטרית המצמצמת של הפדרל ריזרב. הנתון עלול להגביר את החששות להאטה רחבה יותר בכלכלה האמריקאית, שעשויה להשפיע על תחזיות הריבית להמשך השנה.


    אירועים חשובים השבוע:

    • ביום שלישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד אמון הצרכן של CB לחודש פברואר, עם צפי לירידה לרמה של 103.3 נקודות, בהשוואה לנתון הקודם שעמד על 104.1 נקודות. ירידה במדד זה עשוייה להעיד על גוברת הפסימיות בקרב הצרכנים לגבי מצבם הכלכלי האישי והציפיות לעתיד, בעיקר על רקע האינפלציה המתמשכת, רמות הריבית הגבוהות ואי-הוודאות הגלובלית. אמון הצרכנים משפיע ישירות על היקף ההוצאות במשק, ונתון חלש עלול לאותת על האטה אפשרית בצריכה הפרטית, שמהווה חלק מרכזי מהצמיחה הכלכלית בארה"ב. במקרה של ירידה חדה מהצפוי, הדבר עשוי להגביר את הלחץ על הפדרל ריזרב לשקול הפחתת ריבית מוקדמת יותר, במטרה לתמוך בפעילות הכלכלית. מנגד, נתון חזק עשוי לרמוז על עמידות הצרכן האמריקאי, מה שעלול לתמוך בגישה נוקשה יותר מצד הפד ולהפחית את הסיכוי להורדות ריבית בטווח הקרוב.


    • ביום חמישי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון התמ"ג הרבעוני לרבעון הרביעי, עם צפי לצמיחה של 2.3%, זהה לנתון הקודם. נתון זה מהווה אינדיקציה מרכזית לבריאות הכלכלה האמריקאית ומשקף את קצב הצמיחה של התוצר המקומי הגולמי. יציבות בצמיחה ברמה זו עשויה להעיד על עמידות המשק, חרף סביבת הריבית הגבוהה שמטרתה לצנן את הפעילות הכלכלית ולבלום את האינפלציה. עם זאת, כל סטייה מהצפי – בין אם כלפי מעלה או מטה – עשויה להשפיע משמעותית על שוקי ההון. צמיחה גבוהה מהצפוי עלולה להפחית את הסיכוי להורדת ריבית מוקדמת מצד הפדרל ריזרב, מתוך חשש להתחזקות לחצי האינפלציה. מנגד, נתון חלש מהצפי עשוי להוות איתות לכך שהכלכלה האמריקאית מתחילה להאט, מה שיגביר את הציפיות להתערבות מוניטרית תומכת מצד הפד בהמשך השנה.


    • ביום חמישי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון הזמנות המוצרים ברי הקיימא לחודש ינואר, עם צפי לעלייה של 2.0%, לאחר ירידה של 2.2% בדצמבר. נתון זה מספק תמונת מצב על הביקוש למוצרים בעלי אורך חיים ממושך, ומהווה אינדיקציה לפעילות הכלכלית ולביטחון הצרכני והעסקי. עלייה חדה בהזמנות עשויה להצביע על אופטימיות כלכלית מצד החברות והצרכנים, מה שיכול לתמוך בשווקים, אך גם להגביר את החשש מלחצי אינפלציה. מנגד, נתון חלש מהצפוי עשוי לשדר האטה בצמיחה ולהגביר את ההערכות לכך שהפדרל ריזרב ייאלץ להוריד ריבית מוקדם מהמתוכנן.


    מניות בכותרות:

    • מניית פלנטיר (PLTR), ענקית ניתוח הנתונים באמצעות AI, הנסחרת לפי שווי של 237.7 מיליארד דולר. ירדה ב-15.1% בשבוע החולף בעקבות דיווח על קיצוצים בתקציב הביטחון של ארה"ב. ממשל טראמפ הנחה את הפנטגון להיערך להפחתה של 8% בתקציב הביטחון מדי שנה בחמש השנים הקרובות, מה שעורר חששות לגבי היקף ההשפעה על חוזים ממשלתיים. שר ההגנה פיט הגסת' ציין כי הקיצוצים נועדו לייעול המערכת, אך תחומים כמו אבטחת גבולות ורכש חימוש צפויים להיות מוחרגים, מה שמשאיר סימני שאלה לגבי השפעת המהלך על חברות כמו פלנטיר, שהתלות שלה בתקציבים ממשלתיים גבוהה. למרות הירידה השבועית, המניה עדיין רושמת עלייה חדה מתחילת השנה, אך אי-הוודאות סביב התקציב מעוררת חשש בשוק.


    • מניית אפל (AAPL), יצרנית האייפונים הנסחרת לפי שווי של 3.7 טריליון דולר, עלתה ב-1.86% בשבוע החולף לאחר שדווח כי החברה שוקלת להעביר חלק מייצור המכשירים ממקסיקו לארה"ב בעקבות שיחות בין המנכ"ל טים קוק לנשיא טראמפ. לדברי טראמפ, אפל ביטלה תוכניות לשני מפעלים במקסיקו ותשקיע "מאות מיליוני דולרים" בייצור מקומי, ככל הנראה כדי להימנע ממכסים על יבוא מסין ומקסיקו. עם זאת, אפל לא אישרה רשמית את הדברים, והיקף השינוי נותר לא ברור. החברה כבר פועלת להרחבת הייצור בארה"ב דרך מפעלים של טאיוואן סמיקונדקטור (TSM) באריזונה, המייצרים שבבים לאייפד לשעוני אפל. במקביל, אפל נאלצת להתמודד עם החמרת המתיחות מול סין, שם היא מסתמכת על רוב קווי הייצור שלה, בעוד הרשויות המקומיות שוקלות לחקור את מדיניות החברה בנוגע לעמלות שהיא גובה ממפתחים באפסטור.


    • מניית טקסס אינסטרומנטס (TXN), יצרנית השבבים הנסחרת לפי שווי של 183 מיליארד דולר, עלתה ב-11.2% בשבוע החולף לאחר פרסום דוחות הרבעון האחרון, למרות ירידה בהכנסות וברווחים בהשוואה לשנה שעברה. המשקיעים הגיבו בחיוב בעיקר לתוכנית רכישת המניות של החברה, שבמסגרתה נרכשו 2.75 מיליון מניות בסכום של 543 מיליון דולר, ולמדיניות הדיבידנדים שהוגדלה בסוף 2024. בנוסף, טקסס אינסטרומנטס הבטיחה מימון של 1.6 מיליארד דולר במסגרת חוק ה-CHIPS האמריקאי להרחבת מפעלי הייצור בטקסס וביוטה, מהלך שעשוי לחזק את מעמדה בתחום השבבים לרכב ולתעשיות נוספות. המניה רשמה עלייה חדה על רקע הירידות בשוק הטכנולוגיה, מה שעשוי להעיד על אמון המשקיעים באסטרטגיית הצמיחה של החברה.

  5. #25
    מה קרה השבוע בשווקים הפיננסיים?
    שוק ההון חתם שבוע מעורב על רקע חששות ממדיניות הסחר של טראמפ וירידה באמון הצרכנים. מדד ה-S&P 500 ירד ב-1.20%, הנאסד"ק סגר בירידה של 3.80%, הדאו ג'ונס עלה ב-0.80%. תשואות האג"ח לעשור ירדו ב-6.87% אל 4.20%.
    מבחינת הסקטורים, סקטור הפיננסים הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-2.31% בשבוע החולף. מנגד, סקטור הטכנולוגיה הניב את התשואה השלילית ביותר כשירד ב-4.39%.
    מאקרו:

    • ביום שלישי פורסם בארה"ב מדד אמון הצרכן של CB לחודש פברואר, שהצביע על ירידה לרמה של 98.3 נקודות, נמוך מהצפי שעמד על 102.7 נקודות ומהנתון הקודם של 105.3 נקודות. זהו החודש השלישי ברציפות שבו נרשמת ירידה באמון הצרכנים, מה שמעיד על התגברות חוסר הוודאות בנוגע למצב הכלכלי. הירידה באמון הצרכנים עשויה להיות תוצאה של לחצי אינפלציה מתמשכים, עלויות מחיה גבוהות וחששות לגבי סביבת הריבית הגבוהה. הנתון החלש מגביר את הספקות בנוגע לכוח הקנייה של משקי הבית וליכולת הצריכה שלהם, שמהווה מנוע מרכזי לצמיחה הכלכלית בארה"ב. אם המגמה תימשך, הדבר עשוי לתרום להערכות כי הפדרל ריזרב ייאלץ להקל במדיניותו בהמשך השנה.


    • ביום רביעי פורסם בארה"ב נתון מכירות הבתים החדשים לחודש ינואר, שהראה ירידה ל-657 אלף בתים, נמוך מהצפי שעמד על 679 אלף ומהנתון הקודם של 734 אלף. הנתון מצביע על המשך ההאטה בפעילות בשוק הנדל"ן, ככל הנראה בשל סביבת הריבית הגבוהה שמכבידה על עלויות המימון ומרתיעה קונים פוטנציאליים. הירידה החדה לעומת החודש הקודם עשויה להוות איתות לכך שהביקוש לדיור נחלש, למרות ההתייצבות היחסית של מחירי הבתים. אם המגמה תימשך, הדבר עשוי לתמוך בהערכות כי הפדרל ריזרב יצטרך לשקול הקלות במדיניות הריבית בהמשך השנה, כדי למנוע האטה חדה מדי בשוק הדיור ובכלכלה הרחבה.


    • ביום חמישי פורסם בארה"ב נתון הזמנות המוצרים ברי-הקיימא לחודש ינואר, שהציג עלייה חדה של 3.1%, גבוה משמעותית מהצפי שעמד על 2.0% ולאחר ירידה של 1.8% בדצמבר. הנתון מצביע על חוסן בביקוש להשקעות במוצרים לטווח ארוך, מה שעשוי להעיד על המשך האמון של העסקים בצמיחת הכלכלה, למרות סביבת הריבית הגבוהה. העלייה החדה עלולה להיתפס כסימן לכך שהפעילות הכלכלית בארה"ב אינה מתקררת בקצב מספק, מה שעשוי לצמצם את הסיכויים להפחתת ריבית קרובה מצד הפדרל ריזרב. עם זאת, יש לבחון האם המגמה תימשך בחודשים הקרובים, שכן תנודתיות גבוהה בנתון זה אינה נדירה.


    אירועים חשובים השבוע:

    • ביום שישי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון השינוי במספר המועסקים במגזר הלא-חקלאי לחודש פברואר, עם צפי לתוספת של 156 אלף משרות, מעט גבוה מהנתון הקודם שעמד על 143 אלף משרות. הנתון מהווה אינדיקציה מרכזית לבריאות שוק העבודה האמריקאי, ועשוי להשפיע ישירות על ציפיות השוק בנוגע למדיניות הריבית של הפדרל ריזרב. גידול מתון בתעסוקה עשוי לאותת כי הכלכלה שומרת על יציבות מסוימת, אך ללא התחממות יתר שעלולה ללחוץ כלפי מעלה על האינפלציה. מנגד, נתון חלש מהצפוי עלול לחזק את הציפיות להאטה במשק ולהגביר את ההערכות כי הפד יפעל להפחתת ריבית עוד במהלך 2025. במקרה של נתון חזק מהצפי, ייתכן והסיכוי להורדת ריבית יידחה, שכן הבנק המרכזי ירצה לוודא שהאינפלציה אינה מתגברת בשל שוק עבודה הדוק מדי.


    • ביום רביעי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד התעסוקה של ADP לחודש פברואר, עם צפי לתוספת של 144 אלף משרות, נמוך מהנתון הקודם שעמד על 183 אלף משרות. מדד זה מספק אינדיקציה מוקדמת לשוק העבודה הפרטי ומהווה כלי חשוב להערכת דוח התעסוקה הממשלתי שיפורסם בהמשך השבוע. ירידה בקצב גיוסי העובדים עשויה לאותת על התקררות מסוימת של שוק העבודה, מה שעשוי לתמוך בציפיות להורדת ריבית במהלך 2025. לעומת זאת, נתון חזק מהצפי עשוי להרחיק את האפשרות להקלה מוניטרית בטווח הקרוב, מתוך חשש כי שוק עבודה איתן ימשיך לתדלק לחצי אינפלציה. המשקיעים יעקבו מקרוב אחר הנתון, במיוחד על רקע האיתותים האחרונים מהפדרל ריזרב לגבי הכיוון העתידי של המדיניות המוניטרית.


    • ביום שני צפוי להתפרסם בארה"ב מדד ISM במגזר הייצור לחודש פברואר, עם צפי לירידה קלה ל-50.6 נקודות, לעומת 50.9 נקודות בחודש הקודם. המדד מספק תמונת מצב על הפעילות התעשייתית בארה"ב, כאשר קריאה מעל 50 נקודות מעידה על התרחבות במגזר הייצור, בעוד קריאה מתחת לרמה זו מצביעה על התכווצות. ירידה במדד עשויה להעיד על התמתנות בביקושים ועל השפעה מסוימת של סביבת הריבית הגבוהה, מה שעשוי לתמוך בציפיות להורדת ריבית בהמשך השנה. לעומת זאת, אם המדד יפתיע כלפי מעלה, הדבר עלול לחזק את העמדה כי הכלכלה האמריקאית ממשיכה להפגין עמידות, ולהקטין את ההסתברות להקלה מוניטרית בטווח הקרוב. המשקיעים יעקבו מקרוב אחר נתוני ההזמנות החדשות והתעסוקה במדד, כדי לקבל רמזים על הכיוון העתידי של הפעילות הכלכלית.


    מניות בכותרות:

    • מניית אנבידיה (NVDA), ענקית השבבים הנסחרת לפי שווי של 3 טריליון דולר, ירדה ב-8.7% בשבוע החולף לאחר שהדו"ח הרבעוני הציג הכנסות ורווחים גבוהים מהציפיות, אך תחזית הרווחיות איכזבה את המשקיעים. החברה דיווחה על הכנסות של 39.3 מיליארד דולר ורווח למניה של 0.89 דולר, עם תחזית להכנסות של 43 מיליארד דולר ברבעון הבא – מעל ציפיות האנליסטים. עם זאת, החברה צופה ירידה בשולי הרווח הגולמי ל-71% לעומת 73% ברבעון הקודם, מה שעורר חששות ללחצי תמחור ותחרות גוברת. למרות הדאגות, מניית אנבידיה עדיין נסחרת סביב שווי של 3 טריליון דולר, והמשקיעים ממשיכים לעקוב אחר ביקוש חזק למעבדי ה-Blackwell החדשים, שתרמו 11 מיליארד דולר להכנסות הרבעון.


    • מניית טסלה (TSLA), ענקית הרכבים החשמליים הנסחרת לפי שווי של 942 מיליארד דולר, ירדה ב-13.3% בשבוע החולף לאחר ירידה חדה במכירות באירופה וחששות מהשפעת מכסים חדשים של ממשל טראמפ. בינואר נרשמה ירידה של 45% במכירות טסלה באירופה, ובמדינות כמו צרפת ושוודיה הצניחה הייתה אף חדה יותר. החברה מתמודדת עם תחרות גוברת מצד יצרניות סיניות כמו BYD, המציעות דגמים מתקדמים במחירים תחרותיים. בנוסף, עמדותיו הפוליטיות של אילון מאסק, שתומך בגלוי במפלגות ימין באירופה ובארה"ב, עוררו ביקורת שעלולה לפגוע בתדמית המותג. במקביל, הכרזת ממשל טראמפ על העלאת מכסים של 10% נוספים על ייבוא מסין מעוררת חששות לפגיעה נוספת ברווחיות החברה, שכן מחצית מהייצור של טסלה מתבצע בשנגחאי. החברה גם הפחיתה מחירים במספר דגמים, כולל ה-Cybertruck, על רקע הערכות כי הביקוש נחלש.


    • מניית אילי לילי (LLY), ענקית התרופות הנסחרת לפי שווי של 826 מיליארד דולר, עלתה ב-4.6% בשבוע החולף לאחר שהודיעה על השקעה של 27 מיליארד דולר בהקמת מפעלי ייצור בארה"ב. המהלך נתפס כחלק מהתמודדות תעשיית התרופות עם איומי המכסים של ממשל טראמפ, לאחר שהנשיא הבהיר כי חברות שלא ייצרו בארה"ב עשויות להתמודד עם מסים של עד 25%. ההשקעה כוללת הקמת ארבעה מפעלים חדשים, שיתמקדו בייצור רכיבים פעילים ובתרופות בהזרקה, במטרה לעמוד בביקוש הגובר לתרופות ההרזיה Mounjaro ו-Zepbound. ההכרזה הגיעה לאחר פגישה של מנכ"ל החברה, דייב ריקס, עם טראמפ, לצד ראשי מרק (MRK) ופייזר (PFE), שבה הנשיא הדגיש את חשיבות העברת הייצור לארה"ב. בחברה ציינו כי המדיניות הכלכלית של טראמפ, ובעיקר חוק קיצוץ המיסים, היוו כגורמים לזירוז להשקעה, שצפויה ליצור 10,000 משרות זמניות ו-3,000 משרות קבועות.

  6. #26
    מה קרה השבוע בשווקים הפיננסיים?
    שוק ההון חתם שבוע של ירידות על רקע חששות ממדיניות הסחר של טראמפ והחלשות שוק העבודה. מדד ה-S&P 500 ירד ב-3.32%, הנאסד"ק סגר בירידה של 3.84%, הדאו ג'ונס ירד ב-2.50%. תשואות האג"ח לעשור עלו ב-0.21% אל 4.3%.
    מבחינת הסקטורים, סקטור הבריאות הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-0.17% בשבוע החולף. מנגד, סקטור הפיננסים הניב את התשואה השלילית ביותר כשירד ב-6.10%.
    מאקרו:

    • ביום רביבי פורסם בארה"ב מדד התעסוקה של ADP לחודש פברואר, שהצביע על תוספת של 77 אלף משרות בלבד, נמוך משמעותית מהצפי שעמד על 141 אלף ומהנתון הקודם של 186 אלף. זהו הנתון החלש ביותר מאז תחילת 2021, מה שמעיד על האטה בקצב הגיוס בשוק העבודה האמריקאי. הירידה החדה במספר המועסקים עשויה לשקף השפעה של סביבת הריבית הגבוהה ושל ההאטה הכלכלית, מה שעשוי להגביר את הציפיות לכך שהפדרל ריזרב ישקול הורדת ריבית מוקדם מהמתוכנן. עם זאת, הפד צפוי להמתין לאישור נוסף ממדד התעסוקה הרשמי שיתפרסם בהמשך השבוע לפני שיגבש החלטה על המשך המדיניות המוניטרית.



    • ביום שישי פורסם בארה"ב הנתון על השינוי במספר המועסקים במגזר הלא-חקלאי לחודש פברואר, שהצביע על תוספת של 151 אלף משרות, מתחת לצפי של 159 אלף, אך מעל הנתון הקודם שעמד על 125 אלף. הנתון משקף האטה מסוימת בגיוס עובדים, אך עדיין מעיד על יציבות יחסית בשוק העבודה האמריקאי. למרות ההחמצה ביחס לציפיות, קצב הגידול התמתן לעומת החודשים הקודמים, מה שעשוי לתמוך בסיכוי להפחתת ריבית בהמשך השנה. הפדרל ריזרב צפוי להמשיך לעקוב אחרי נתוני התעסוקה והאינפלציה לפני קבלת החלטה על כיוון המדיניות המוניטרית בחודשים הקרובים.



    • ביום שישי פורסם בארה"ב נתון שיעור האבטלה לחודש פברואר, שהצביע על עלייה קלה ל-4.1%, מעל הצפי של 4.0% ובהתאם לנתון הקודם. מדובר בעלייה מתונה שמשקפת התמתנות מסוימת בשוק העבודה, אך עדיין רמה נמוכה יחסית שמעידה על יציבות כלכלית. עלייה עקבית באבטלה עלולה להוות סימן לכך שהידוק המדיניות המוניטרית מתחיל להשפיע על שוק התעסוקה, מה שעשוי לחזק את הציפיות להורדת ריבית בהמשך השנה. עם זאת, הפדרל ריזרב צפוי להמשיך לעקוב אחר מגמות נוספות לפני קבלת החלטות משמעותיות לגבי המדיניות המוניטרית.


    אירועים חשובים השבוע:

    • ביום רביעי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר, עם צפי לעלייה שנתית של 2.9%, ירידה קלה מהנתון הקודם שעמד על 3.0%. נתון זה מהווה אינדיקציה מרכזית למגמת האינפלציה בארה"ב, ולפיכך עלול להשפיע משמעותית על הציפיות לגבי מדיניות הריבית של הפדרל ריזרב. ירידה בקצב האינפלציה עשויה לתמוך בהערכות שהפד יתקרב להורדת ריבית בהמשך השנה, במידה ויתקבלו נתונים עקביים נוספים על התמתנות לחצי המחירים. עם זאת, אם המדד יפתיע כלפי מעלה, הדבר עשוי להפעיל לחץ על הבנק המרכזי להמתין עם הקלות מוניטריות, מתוך חשש להתחדשות אינפלציונית. שוקי ההון יעקבו בדריכות אחר הנתון, שכן סטייה מהצפי עלולה להביא לתנודתיות משמעותית בשוקי המניות והאג"ח.



    • ביום חמישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד המחירים ליצרן לחודש פברואר, עם נתון קודם של 3.5% ללא צפי רשמי. מדד זה מודד את השינוי בעלויות הייצור ומהווה אינדיקציה מוקדמת ללחצי אינפלציה שעלולים להתגלגל לצרכנים. אם הנתון יישאר גבוה, הדבר עשוי להעיד על המשך לחצי המחירים במשק האמריקאי, מה שעשוי לצמצם את הסיכוי להורדת ריבית מצד הפדרל ריזרב בטווח הקרוב. לעומת זאת, נתון נמוך מהקודם יוכל לחזק את התחזיות להתמתנות האינפלציה, מה שעלול להגביר את הציפיות להקלות מוניטריות מאוחרות יותר השנה. שוקי ההון יגיבו בהתאם, שכן המדד עשוי להשפיע על ציפיות הריבית והתשואות בשוק האג"ח.



    • ביום שלישי צפוי להתפרסם בארה"ב סקר מחזור המשרות הפתוחות והתעסוקה לחודש ינואר, עם צפי ל-7.71 מיליון משרות פתוחות, גבוה מהנתון הקודם שעמד על 7.6 מיליון. נתון זה מספק תמונת מצב על הביקוש לעובדים ומצב שוק העבודה בארה"ב, ומהווה אינדיקציה מרכזית ללחצים אינפלציוניים מצד השכר. אם מספר המשרות הפתוחות יהיה גבוה מהצפוי, הדבר עשוי להצביע על שוק עבודה הדוק יחסית, מה שיכול להפחית את הסיכוי להורדות ריבית מצד הפדרל ריזרב. לעומת זאת, נתון נמוך מהצפוי עשוי לאותת על ירידה בביקוש לעובדים ולהגביר את הציפיות להאטה כלכלית ולמדיניות מוניטרית מקלה בהמשך השנה. שוקי ההון יעקבו אחר הנתון מקרוב, שכן הוא עשוי להשפיע על ציפיות המשקיעים לגבי המדיניות הפדרלית והתנהגות שוקי האג"ח.


    מניות בכותרות:

    • מניית מארוול (MRVL), יצרנית שבבים מותאמים אישית הנסחרת לפי שווי של 61 מיליארד דולר, ירדה ב-23% בשבוע החולף לאחר שפרסמה דוחות חזקים אך הציגה תחזית מאכזבת לרבעון הבא. החברה עקפה את התחזיות עם הכנסות של 1.82 מיליארד דולר ורווח למניה של 0.60 דולר, אך הצפי להכנסות של 1.875 מיליארד דולר ברבעון הבא היה בהתאם לתחזיות השוק, ללא הפתעות חיוביות. המנכ"ל מאט מרפי ציין כי השבבים המותאמים של החברה נכנסו לייצור המוני וצפויה צמיחה בהכנסות השנתיות, אך המשקיעים קיוו להנחיות אגרסיביות יותר. מארוול מספקת שבבים לשוק הדאטה סנטר, תשתיות 5G ואחסון, ומסייעת לחברות טכנולוגיה לעצב שבבי AI מותאמים. למרות האכזבה, אנליסטים צופים צמיחה משמעותית בשוק מאיצי ה-AI, המוערך ב-50 מיליארד דולר עד 2028.



    • מניית נטפליקס (NFLX), ענקית הסטרימינג הנסחרת לפי שווי של 381 מיליארד דולר, ירדה ב-9.3% בשבוע החולף בעקבות חששות מהאטה בצמיחת המנויים לאחר שחברת המחקר Moffett-Nathanson פרסמה דו"ח שמעריך כי ההשפעה החיובית של אכיפת איסור שיתוף הסיסמאות עשוייה להיחלש. למרות שהחברה צירפה 24 מיליון מנויים חדשים בחצי השני של 2024, ההערכה היא שקצב הגידול יואט ברבעונים הקרובים. ההודעה של נטפליקס כי תפסיק לדווח על מספרי מנויים רבעוניים הוסיפה לחוסר הוודאות בשוק. עם זאת, חלק מהאנליסטים נותרו אופטימיים – גוגנהיים אף העלתה את מחיר היעד שלה ל-1,100 דולר, מתוך ציפייה לחידוש סדרות מצליחות כמו "משחק הדיונון" ו"דברים מוזרים" השנה. בנוסף, נטפליקס הודיעה כי תגדיל את תקציב התוכן שלה ל-18 מיליארד דולר ב-2025, גידול של 11% לעומת השנה הקודמת, ותיכנס חזק יותר לשידורי ספורט חיים, אך נראה שהמשקיעים חוששים מהאטה אפשרית בהמשך הצמיחה.



    • מניית בואינג (BA) יצרנית המטוסים הנסחרת לפי שווי של 115.6 מיליארד דולר, ירדה ב-12.9% בשבוע החולף בעקבות טלטלה בהנהלה ועליית עלויות הייצור בשל מכסי יבוא חדשים. החברה הודיעה על שינויים בהנהלה, כולל עזיבתה של סטפני פופ מתפקיד סמנכ"לית התפעול, מה שעורר חוסר ודאות בקרב משקיעים. במקביל, ממשל טראמפ הטיל מכסים של 25% על ייבוא ממקסיקו וקנדה ומכסים נוספים של 10%-20% על מוצרים מסין, מה שמייקר את שרשרת האספקה של בואינג ועשוי לפגוע בתחרותיות שלה מול איירבוס. בנוסף, החברה עצרה משלוחים של מטוסי התדלוק Pegasus בשל סדקים שהתגלו בבדיקות, מה שהגביר את הלחץ על המניה. למרות הירידות, אנליסטים ציינו כי הסכם אפשרי בין הממשל לשותפי הסחר עשוי לשפר את מצבה של בואינג בעתיד.

  7. #27
    מה קרה השבוע בשווקים הפיננסיים?
    שוק ההון חתם שבוע של ירידות מתונות על רקע המשך החששות ממדיניות הסחר של טראמפ והתמתנות האינפלציה. מדד ה-S&P 500 ירד ב-1.16%, הנאסד"ק סגר בירידה של 0.48%, הדאו ג'ונס ירד ב-2.40%. תשואות האג"ח לעשור ירדו ב-0.09% אל 4.32%.
    מבחינת הסקטורים, סקטור הבריאות הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-0.17% בשבוע החולף. מנגד, סקטור הפיננסים הניב את התשואה השלילית ביותר כשירד ב-6.10%.
    מאקרו:

    • ביום רביעי פורסמו בארה"ב נתוני מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר, שהצביעו על האטה בקצב האינפלציה בכל המדדים המרכזיים. מדד המחירים לצרכן (שנתי) עלה ב-2.8%, מתחת לצפי של 2.9% ולנתון הקודם של 3.0%, והמדד החודשי עלה ב-0.2% בלבד, לעומת צפי של 0.3% ונתון קודם של 0.5%. מדד הליבה (שנתי) רשם עלייה של 3.1% בלבד, נמוך מהצפי שעמד על 3.2% ומהנתון הקודם של 3.3%, ומדד הליבה החודשי עלה גם הוא ב-0.2%, מתחת לצפי של 0.3% והנתון הקודם של 0.4%. הנתונים עשויים לחזק את הסיכוי להפחתת ריבית בארה"ב כבר בחודשים הקרובים, לאור ההתמתנות בלחצי המחירים. השווקים הגיבו באופטימיות ועלו בצורה חדה.


    • ביום חמישי פורסמו בארה"ב נתוני מדד המחירים ליצרן לחודש פברואר, שהצביעו על ירידה מובהקת בלחצי האינפלציה ברמת היצרנים. המדד השנתי עלה ב-3.2% בלבד, מתחת לצפי של 3.3% ולנתון הקודם שעמד על 3.7%. המדד החודשי נותר ללא שינוי (0.0%), גם כן מתחת לצפי של 0.3% ולאחר עלייה של 0.6% בינואר. מדד הליבה (שנתי) רשם עלייה של 3.4%, פחות מהצפי שעמד על 3.6% והנתון הקודם של 3.8%. מדד הליבה החודשי אף רשם ירידה של 0.1%, לעומת צפי לעלייה של 0.3% ולאחר עלייה של 0.5% בחודש הקודם. כלל הנתונים עשויים לחזק את הסיכוי להפחתות ריבית בהמשך השנה, עם המשך מגמת ההאטה האינפלציונית.


    • ביום שלישי פורסם בארה"ב סקר משרות פתוחות לחודש ינואר, שהצביע על עלייה במספר המשרות הפתוחות לרמה של 7.740 מיליון – מעל הצפי שעמד על 7.650 מיליון וגם מעל הנתון הקודם של 7.508 מיליון. מדובר בעלייה שנייה ברציפות, שמעידה על כך ששוק העבודה האמריקאי ממשיך להפגין עוצמה יחסית, חרף סביבת הריבית הגבוהה. הנתון הזה עלול לצנן את הציפיות להפחתות ריבית בטווח הקצר, שכן הפד צפוי לרצות לראות האטה ברורה יותר בביקוש לעובדים לפני שיבצע שינוי במדיניות המוניטרית.


    אירועים חשובים השבוע:

    • ביום רביעי צפויה להתפרסם החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, כאשר הצפי הוא שהפד' יותיר את הריבית בטווח של 4.25%-4.50%, ללא שינוי מהחלטת ינואר. ההחלטה מגיעה על רקע האטה מדודה באינפלציה לצד שוק עבודה שנותר חזק. המשקיעים יתמקדו לא רק בהחלטה עצמה אלא בעיקר בנוסח ההודעה ובמסיבת העיתונאים של יו"ר הפד' ג'רום פאוול, בניסיון להבין האם עדיין קיימת כוונה להתחיל בהורדות ריבית במהלך 2025.


    • ביום שני צפוי להתפרסם בארה"ב נתון מכירות הקמעונאיות לחודש פברואר, עם צפי לעלייה של 0.6%, זאת לאחר ירידה חדה של 0.9% בינואר. מדובר באחד המדדים המרכזיים לפעילות הצרכנית, שמשקף את חוזק הביקושים של משקי הבית בארה"ב. התאוששות במכירות הקמעונאיות עשויה להעיד על שיפור מסוים באמון הצרכנים, אך עלולה גם להעיב על הציפיות להורדות ריבית אם תתפרש כחזרה ללחצי ביקוש ואינפלציה. לעומת זאת, נתון חלש מהצפי יחזק את הערכות שהפד מתקרב להפחתת ריבית ראשונה בהמשך השנה.


    • ביום חמישי צפוי להתפרסם מדד הייצור של הפד' של פילדלפיה לחודש מרץ, עם תחזית לירידה לרמה של 9.4 נקודות, לעומת 18.1 נקודות בפברואר. המדד, שמודד את רמת הפעילות העסקית במפעלי האזור, מספק אינדיקציה מוקדמת למצב מגזר הייצור בארה"ב. ירידה חדה כזו עלולה להעיד על התמתנות בביקושים והאטה בפעילות התעשייתית, מה שעשוי לחזק את ההערכות להתקרבות הפד לעבר הורדות ריבית. עם זאת, כל הפתעה חיובית שתצביע על המשך התרחבות בתעשייה, עלולה לדחות את ציפיות השוק להתערבות מוניטרית.


    מניות בכותרות:

    • מניית אפל (AAPL) יצרנית האייפונים הנסחרת לפי שווי של 3.2 טריליון דולר, ירדה ב-9.3% בשבוע החולף לאחר שחברת KeyBanc הפחיתה את תחזיות הצמיחה של האייפון לשנת 2025 ל-1% בלבד, לעומת צפי קודם של 7%, תוך התמקדות בעיכוב בהשקת הפיצ'רים מבוססי AI לסירי. גם בנק ההשקעות מורגן סטנלי הוריד את תחזית המחיר למניה מ-275 ל-252 דולר, לאחר שציין שהשדרוג של סירי ככל הנראה נדחה לשנת 2026, דבר שעשוי להשפיע על שיעור ההחלפה של מכשירי האייפון. ברקע לירידה, גם חששות מהשלכות מכסים אפשריים ועתיד הסכם החיפוש המכניס עם גוגל, שנמצא תחת בדיקת רגולטור בארה"ב.


    • מניית אינטל (INTC) יצרנית השבבים הנסחרת לפי שווי של 104 מיליארד דולר עלתה ב-19% בשבוע החולף לאחר מינויו של ליפ-בו טאן למנכ"ל החדש של החברה. טאן, דמות מוערכת בענף השבבים ובעל ניסיון של מעל שני עשורים, ייכנס לתפקיד ב-18 במרץ במקומו של פט גלסינגר שהודח בדצמבר. אינטל איבדה נתח שוק משמעותי בעקבות פספוס מהפכת ה-AI, והמשקיעים מקווים שטאן, שכמנכ"ל Cadence הוביל זינוק של 3200% במניית החברה, יצליח להוביל למהפך גם באינטל. בדבריו לעובדים הבהיר כי בכוונתו להחזיר את אינטל למעמד של חברת מוצרים מהשורה הראשונה, לחזק את פעילות הפאונדרי, ולהשיב את אמון הלקוחות.


    • מניית אנבידיה (NVDA) ענקית השבבים הנסחרת לפי שווי של 3 טריליון דולר, עלתה ב-10.7% בשבוע החולף בעקבות ציפיות לקראת אירוע ה-GTC הקרוב שבו צפויה החברה להציג את שבבי Blackwell Ultra והדור הבא Rubin, ולנוכח דיווחים על ביקושים גבוהים לשבבי AI מצד פוקסקון שציינה כי הכנסותיה משרתים מבוססי AI צפויות להכפיל את עצמן ברבעון הראשון. בנוסף דווח כי טאיוואן סמיקונדקטור בוחנת מיזם משותף עם אנבידיה להפעלת פעילות ייצור של אינטל, לצד אפשרות לשיתוף פעולה עם ברודקום ו-AMD מה שהוסיף למומנטום החיובי.

  8. #28
    מה קרה השבוע בשווקים הפיננסיים?
    שוק ההון חתם שבוע של עליות על רקע הודעת הריבית של הבנק המרכזי. מדד ה-S&P 500 עלה ב-0.57%, הנאסד"ק סגר בעליה של 0.35%, הדאו ג'ונס עלה ב-1.27%. תשואות האג"ח לעשור ירדו ב-1.35% אל 4.25%.
    מבחינת הסקטורים, סקטור האנרגיה הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-3.14% בשבוע החולף. מנגד, סקטור הצריכה הבסיסית הניב את התשואה השלילית ביותר כשירד ב-0.38%.

    מאקרו:

    • ביום רביעי הותיר הפדרל ריזרב את הריבית ללא שינוי ברמה של 4.50%, בהתאם לציפיות. עם זאת, הוא הדגיש כי עדיין מתוכננות שתי הפחתות ריבית במהלך 2025, חרף עדכון כלפי מעלה בציפיות לאינפלציה ועדכון כלפי מטה בציפיות לצמיחה. הבנק המרכזי צופה כעת צמיחה של 1.7% השנה (לעומת תחזית קודמת של 2.1%) ואינפלציית ליבה שנתית של 2.8% (לעומת 2.5%). בנוסף, הפד' צמצם את קצב מכירת האג"ח שבמאזנו, מהלך שנחשב כהקלה מוניטרית עקיפה. יו"ר הפד' פאוול הדגיש שהבנק יישאר גמיש בהתאם להתפתחויות בשוק העבודה והאינפלציה. השווקים קיבלו את המסר בזהירות – עם עליות קלות במדדים ותחושת חוסר ודאות גוברת לגבי המשך הדרך.


    • ביום חמישי פורסם בארה"ב מדד הייצור של הפד' של פילדלפיה לחודש מרץ, שעמד על 12.5 נקודות, גבוה מהצפי שעמד על 8.8 אך נמוך משמעותית מהנתון הקודם שעמד על 18.1 נקודות. המדד ממשיך להצביע על התרחבות בפעילות הייצור באזור, שכן הוא נותר מעל אפס, אך הירידה החדה לעומת פברואר עשויה להעיד על האטה בקצב הצמיחה של המגזר. ירידה זו מגיעה ברקע נתוני מאקרו נוספים שהראו חולשה מסוימת, ועלולה להשפיע על שיקולי הפד' לגבי תזמון הורדת הריבית. עם זאת, עצם העובדה שהמדד נותר חיובי ממשיכה לשקף יציבות יחסית בפעילות התעשייתית.


    • ביום שני פורסמו בארה"ב נתוני מכירות הקמעונאיות לחודש פברואר, שהצביעו על התאוששות קלה בפעילות הצרכנית. ברמה החודשית נרשמה עלייה של 0.2% במכירות, נמוכה מהצפי שעמד על 0.6% אך מהווה שיפור לעומת ירידה חדה של 1.2% בינואר. ברמה השנתית, נרשמה ירידה בקצב הצמיחה של המכירות ל-3.1%, לעומת 4.2% בינואר. הנתונים מצביעים על כך שהצרכנים האמריקאים ממשיכים להוציא, אך בקצב מתון יותר, ייתכן בשל השפעות הריבית הגבוהה והעלייה במחירים. מגמה זו עשויה להשפיע על החלטות הפד' בנוגע לעיתוי הורדת הריבית בהמשך השנה.


    אירועים חשובים השבוע:

    • ביום שלישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד אמון הצרכן של CB לחודש מרץ, עם צפי לירידה לרמה של 94.2 נקודות לעומת 98.3 נקודות בפברואר. מדובר בהמשך מגמת הירידה שחלה בחודשים האחרונים, על רקע חששות גוברים מהאטה כלכלית, השפעות האינפלציה והאי־ודאות בנוגע למדיניות הפד'. ירידה באמון הצרכנים עשויה להעיד על התקררות בביקושים במשק, מה שעלול להשפיע לרעה על הצמיחה העתידית ולחזק את ההערכות להורדות ריבית בהמשך השנה. הנתון צפוי לעורר עניין בשווקים כסימן מוקדם להלך הרוח בציבור האמריקאי.


    • ביום חמישי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון התמ"ג הרבעוני לרבעון הרביעי (נתון סופי), עם צפי להתכווצות בקצב הצמיחה ל־2.3%, לעומת נתון קודם של 3.1%. ירידה חדה כזו עלולה לאותת על האטה משמעותית בפעילות הכלכלית לקראת סוף 2024, ולהעיד כי ההשפעה המצטברת של סביבת ריבית גבוהה מתחילה לחלחל אל תוך המשק. במידה והנתון יתאמת, הדבר עשוי לחזק את ההערכות שהפד' יפעל בהמשך השנה להורדת ריבית, במיוחד אם האינפלציה תמשיך להתמתן. מנגד, הפתעה כלפי מעלה עשויה להפחית את הלחץ להפחתות, מתוך חשש מהתחזקות מחודשת של לחצי המחירים.


    • ביום רביעי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון הזמנות מוצרים ברי קיימא לחודש פברואר, עם צפי לירידה של 0.6%, לאחר עלייה חדה של 3.1% בינואר. מדובר בנתון תנודתי במיוחד, אך הוא מהווה אינדיקציה חשובה לביקושים מצד המגזר העסקי להשקעות עתידיות. ירידה בהזמנות עשויה להעיד על זהירות גוברת מצד חברות, אולי בעקבות אי-ודאות כלכלית או השפעות סביבת הריבית הגבוהה. אם הנתון יאכזב מעבר לצפי, הוא עשוי לתמוך בציפיות להורדות ריבית מצד הפד' בהמשך השנה. לעומת זאת, הפתעה חיובית עשויה לאותת על עמידות במגזר העסקי ולצמצם את הסיכוי לצעדים מוניטריים מקלים בטווח הקרוב.


    מניות בכותרות:

    • מניית פלנטיר (PLTR) חברת ניתוח הנתונים הנסחרת לפי שווי של 205 מיליארד דולר עלתה ב-2.8% בשבוע החולף לאחר שהחברה קיימה את כנס הבינה המלאכותית השישי שלה, בו השתתפו לקוחות חדשים והוצגו פתרונות מתקדמים לשוק המסחרי בתחומי הבריאות, הביטוח והפיננסים. ההתאוששות במניה מגיעה לאחר ירידה חדה של כ-30% מהשיא בחודש שעבר, בין היתר על רקע חששות מקיצוצי תקציב ממשלתיים ומימוש מניות מצד ההנהלה. השוק ראה בכנס האחרון אינדיקציה לביקוש גובר לפתרונות AI מסחריים, לצד הרחבת שיתופי הפעולה של פלנטיר עם חברות כמו xAI של אילון מאסק ו-AWS, מה שתרם לאמון המחודש מצד המשקיעים.


    • מניית בואינג (BA) יצרנית המטוסים הנסחרת לפי שווי של 134 מיליארד דולר, עלתה ב-11% בשבוע החולף לאחר שסמנכ"ל הכספים של החברה, בריאן וסט, הצהיר בכנס משקיעים כי שריפת המזומנים משתפרת משמעותית ברבעון הנוכחי וצפויה להתקרב לרמה חיובית. וסט הדגיש שהייצור בקווי המטוסים המרכזיים חוזר להתייצבות, עם קצב ייצור של 5 מטוסי דרימליינר (787) בחודש ויעד ל-38 מטוסי 737, שנחשב קריטי לשיפור הרווחיות. ההתבטאויות האופטימיות הגיעו על רקע שורת בעיות בטיחות שפקדו את החברה לאחרונה, וחיזקו את ביטחון המשקיעים ביכולת של בואינג לחזור למסלול של צמיחה תפעולית ופיננסית.


    • מניית אנבידיה (NVDA) ענקית השבבים הנסחרת לפי שווי של 2.9 טריליון דולר, ירדה ב-4.1% בשבוע החולף לאחר חשיפת שבב ה-AI החדש Blackwell Ultra ומערכת Vera Rubin בכנס המפתחים השנתי GTC. החברה הציגה קפיצת דרך טכנולוגית, כולל ביצועים משופרים פי 1.5 מהדור הקודם ומערכות עיבוד מתקדמות המיועדות לענקיות כמו אמזון, גוגל, מיקרוסופט ומטא. עם זאת, הירידה במניה נבעה בין היתר מחששות של המשקיעים מהאטה בקצב ההחזר על השקעות ה-AI בענן, סימנים לשובע חלקי בביקוש הקצר-טווח, וכן מהאיום שמרחף מצד ממשל טראמפ על מכסים בגובה 25% על שבבים המיוצרים מעבר לים – מה שעלול לפגוע בשולי הרווח.

  9. #29
    מה קרה השבוע בשווקים הפיננסיים?
    שוק ההון חתם שבוע של ירידות על רקע עליה בנתוני האינפלציה וחשש ממדיניות המכסים של ארה"ב. מדד ה-S&P 500 ירד ב-2.40%, הנאסד"ק סגר בירידה של 4.01%, הדאו ג'ונס ירד ב-1.41%. תשואות האג"ח לעשור עלו ב-0.38% אל 4.253%.
    מבחינת הסקטורים, סקטור הצריכה הבסיסית הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-1.69% בשבוע החולף. מנגד, סקטור הטכנולוגיה הניב את התשואה השלילית ביותר כשירד ב-4.96%.

    מאקרו:

    • ביום שישי פורסם בארה"ב מדד הליבה של ההוצאה לצריכה פרטית לחודש פברואר, שעלה ב-2.8% לעומת השנה שעברה – מעל הצפי שעמד על 2.7% וגם מעל הנתון הקודם שהיה זהה. מדובר במדד האינפלציה המועדף על הפד', ולכן העלייה הזו מעלה סימני שאלה בנוגע לעיתוי התחלת הורדות הריבית בארה"ב. אף שמדובר בעלייה מתונה, היא בכל זאת מצביעה על כך שלחצי המחירים עדיין לא דעכו במלואם, במיוחד בסעיפי שירותים. בשווקים נרשמה תגובה מעורבת, שכן הנתון עשוי לחזק את האפשרות שהפד' ימתין עם הורדות הריבית עד לקבלת אינדיקציות נוספות על התמתנות עקבית של האינפלציה.


    • ציפיות האינפלציה לטווח הארוך בארה"ב, כפי שנמדדו בסקר של אוניברסיטת מישיגן, עלו במרץ ל-5.0%, מעל הצפי שעמד על 4.9% ומעל 4.3% בפברואר. זוהי הרמה הגבוהה ביותר שנרשמה ומעל לרמות שנרשמו לאורך השנים האחרונות. הזינוק בציפיות מצביע על חשש גובר מהשפעות אינפלציוניות, בין היתר על רקע מדיניות הסחר האגרסיבית של ממשל טראמפ. הנתון הגבוה עשוי לצנן את הציפיות להורדת ריבית מוקדמת מצד הפד', בשל הסיכון להתחזקות לחצי המחירים.


    • ביום שלישי פורסם בארה"ב מדד אמון הצרכן של CB לחודש מרץ, שעמד על 92.9 נקודות בלבד – ירידה חדה מהנתון הקודם של 100.1 ומהצפי שעמד על 94.2. מדובר ברמה הנמוכה ביותר מזה כשנה, מה שמעיד על התעצמות תחושת הפסימיות בקרב משקי הבית בארה"ב. הסיבות לכך עשויות לכלול את סביבת הריבית הגבוהה, החשש מהאטה כלכלית וההשפעה המתמשכת של מחירי מוצרים ושירותים. ירידה באמון הצרכנים עלולה להוביל לצמצום בהוצאה הפרטית, שהיא מנוע מרכזי בכלכלה האמריקאית, ולחזק את הסברה שהפד' יידרש לתמוך במשק באמצעות הקלות מוניטריות בהמשך השנה.


    אירועים חשובים השבוע:

    • מדד התעסוקה של ADP לחודש מרץ, הצפוי להתפרסם ביום רביעי, עשוי להצביע על תוספת של 118 אלף משרות במגזר הפרטי, לעומת 77 אלף משרות שנוספו בפברואר. נתון זה מהווה אינדיקציה מוקדמת למצב שוק העבודה האמריקאי, ומספק תובנות לגבי מגמות התעסוקה במשק. הנתון הקודם של 77 אלף משרות היה נמוך מהצפי של 141 אלף, מה שעורר חששות לגבי האטה אפשרית בשוק העבודה. הנתון הקרוב יספק מידע נוסף על כיוון השוק ויכול להשפיע על ציפיות המשקיעים והחלטות הפד' בנוגע למדיניות המוניטרית.


    • ביום שישי הקרוב יפורסם בארה"ב דוח התעסוקה לחודש מרץ, עם צפי לתוספת של 139 אלף משרות במגזר הלא-חקלאי, לעומת 151 אלף בפברואר. נתון זה מהווה אינדיקציה מרכזית לבריאות שוק העבודה האמריקאי. תוספת משרות נמוכה מהצפוי עשויה להעיד על האטה בפעילות הכלכלית ולהגביר את הציפיות להורדת ריבית מצד הפד'. מנגד, נתון חזק מהצפוי עשוי להפחית את הסיכוי להתערבות מוניטרית כזו. המשקיעים יעקבו בדריכות אחר הנתון, שכן הוא עשוי להשפיע על כיוון השווקים הפיננסיים והמדיניות הכלכלית העתידית.​


    • ביום חמישי צפוי להתפרסם מדד מנהלי הרכש למגזר השירותים בארה"ב לחודש מרץ אשר צפוי לעמוד על 54.3 נקודות, עלייה חדה לעומת 51.0 נקודות שנרשמו בפברואר. המדד, שמפורסם על ידי S&P Global, מהווה אינדיקטור מרכזי לרמת הפעילות הכלכלית במגזר השירותים, כאשר קריאה מעל 50 מצביעה על התרחבות בפעילות. הנתון הגבוה מהחודש הקודם עשוי לשקף חיזוק בביקושים ובאמון של עסקים בתחום השירותים, הנחשב לחלק משמעותי מהכלכלה האמריקאית. אם הנתון יתפרסם בהתאם או מעל הצפי, הוא עשוי לצמצם את הסיכוי להורדת ריבית בטווח הקרוב, בשל חשש מהתחדשות לחצי אינפלציה מצד הפד'.


    מניות בכותרות:

    • מניית אנבידיה (NVDA), ענקית השבבים הנסחרת לפי שווי של 2.7 טריליון דולר, ירדה ב-8.5% בשבוע החולף בעקבות שילוב של לחצי מאקרו, חששות רגולטוריים, ומדיניות סחר מתהדקת מצד ממשל טראמפ. הירידות הגיעו לאחר הנפקה מאכזבת של שותפתה CoreWeave, לצד חששות מהאטה בהשקעות ב-AI ומהשפעת מגבלות יצוא צפויות על שבבים למדינות רבות – במסגרת מדיניות ה-"AI diffusion" של ממשל ביידן, שעדיין לא הובהר כיצד ממשל טראמפ יישם אותה בפועל. טראמפ גם שוקל להרחיב מכסים על שבבים המיוצרים מחוץ לארה"ב, מה שעלול לפגוע בפעילות הבינלאומית של אנבידיה. כל אלה העיבו על תגובת השוק לחשיפות המרשימות בכנס GTC, כולל שבב Blackwell Ultra ומערכת Vera Rubin החדשה.


    • מניית אלפאבית (GOOGL), חברת האם של גוגל הנסחרת לפי שווי של 1.9 טריליון דולר, ירדה ב-7.6% בשבוע החולף בעקבות הסכם פשרה של 100 מיליון דולר בתביעה ייצוגית מתמשכת סביב תמחור מודעות בעשור הקודם. התביעה, שהוגשה ב-2011, האשימה את גוגל כי לא העניקה הנחות שהובטחו למפרסמים בפלטפורמת AdWords (כיום Google Ads) וגבתה תשלומים עבור קליקים מחוץ לאזורי היעד שהוגדרו. בנוסף נטען כי החברה שינתה את מנגנון התמחור החכם וגרמה להפסדי חיסכון. גוגל לא הודתה בטענות אך בחרה לסיים את ההליך המשפטי המתמשך. ההודעה גררה תגובה שלילית בשוק, והמניה איבדה גובה ביום המסחר האחרון של השבוע.


    • מניית טסלה (TSLA), ענקית הרכבים החשמליים הנסחרת לפי שווי של 847 מיליארד דולר, עלתה ב-2.1% בשבוע החולף בעקבות התעוררות מחודשת באמון המשקיעים, לאחר אישור להפעלת מערכת הנהיגה האוטונומית בסין והצהרה אופטימית מצד המנכ"ל אילון מאסק על עתיד הרובוטאקסי. במהלך אסיפת עובדים, מאסק הדגיש את הפוטנציאל של טסלה בתחום ה-FSD והביע ביטחון ביכולתה של החברה להוביל את מהפכת התחבורה האוטונומית. האישור הרגולטורי בסין להפעלת מערכת ה-FSD – מהלך שנדחה מספר פעמים – הוביל לתחושת אופטימיות מחודשת בקרב המשקיעים. גם השקת גרסה מחודשת למודל Y תרמה לציפיות לקראת נתוני המסירות הקרובים. העלייה נרשמה למרות הקפאת ההטבות לרכבי טסלה בקנדה וחששות סביב מעורבותו הפוליטית הגוברת של מאסק בממשל טראמפ.

  10. #30
    מה קרה השבוע בשווקים הפיננסיים?
    שוק ההון חתם שבוע של ירידות חדות על רקע פרסום תוכנית המכסים של טראמפ וחשש שארה"ב עלולה להיכנס למיתון מכך. מדד ה-S&P 500 ירד ב-8.21%, הנאסד"ק סגר בירידה של 8.55%, הדאו ג'ונס ירד ב-7.41%. תשואות האג"ח לעשור ירדו ב-8.4% אל 4%.
    מבחינת הסקטורים, סקטור הצריכה הבסיסית הניב תשואה עודפת כאשר ירד ב-2.61% בשבוע החולף. מנגד, סקטור האנרגיה הניב את התשואה השלילית ביותר כשירד ב-14.62%.
    מאקרו:

    • ביום רביעי לאחר סיום המסחר, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הכריז על חבילת מכסים חדשה ורחבת היקף תחת הכותרת "יום השחרור הכלכלי", מהלך שגרר תגובה חריפה בשווקים. טראמפ הודיע על מכסי מגן של 10% על כלל היבוא לארה"ב, לצד מכסים גבוהים בהרבה על סחורות ממדינות עם גירעון מסחרי גבוה מול ארה"ב כמו סין והאיחוד האירופי. ההודעה עוררה חששות מהסלמה במלחמת הסחר, והובילה לצניחה חדה בחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט. בשוק מעריכים כי הצעד עלול להחמיר את הלחצים האינפלציוניים ולהכביד על הצמיחה העולמית.


    • ביום שישי פורסם בארה"ב כי מספר המועסקים במגזר הלא-חקלאי עלה ב-228 אלף משרות בחודש מרץ, נתון הגבוה משמעותית מהצפי שעמד על 137 אלף ומהנתון הקודם של 117 אלף. הנתון מצביע על חוזק בשוק העבודה האמריקאי, אך במקביל, שיעור האבטלה עלה מעט ל-4.2% מ-4.1% בחודש הקודם. העלייה בשיעור האבטלה עשויה לנבוע מהצטרפות מחפשי עבודה חדשים לכוח העבודה. הנתונים החיוביים הללו מגיעים על רקע חששות מהשפעות של מדיניות המכסים החדשה של הנשיא טראמפ, אשר עשויה להשפיע על הביטחון העסקי והצמיחה הכלכלית בעתיד.​


    • ביום שלישי פורסם בארה"ב מדד מנהלי הרכש למגזר הייצור לחודש מרץ, שעמד על 50.2 נקודות – מעל הצפי שעמד על 49.8 אך מתחת לנתון הקודם שהיה 52.7 נקודות. חרף הירידה מהחודש הקודם, המדד עדיין נמצא מעל רמת ה-50 ומעיד על המשך התרחבות בפעילות המגזר. העלייה מעל התחזיות עשויה לשקף עמידות מסוימת של הסקטור, גם תחת תנאים פיננסיים הדוקים. עם זאת, הפער לעומת החודש הקודם מעלה שאלות לגבי קצב ההתאוששות. נתון כזה עלול להוות שיקול עבור הפד' בכל הנוגע לעיתוי הורדות הריבית המתוכננות לשנה הקרובה.

    אירועים חשובים השבוע:

    • ביום חמישי הקרוב צפוי להתפרסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ, עם צפי לעלייה שנתית של 2.6%, בהשוואה לעלייה של 2.8% שנרשמה בפברואר. האטה זו בקצב האינפלציה עשויה להעיד על התמתנות בלחצי המחירים במשק. עם זאת, יש לקחת בחשבון את ההשפעה הפוטנציאלית של התעריפים החדשים שהוכרזו לאחרונה, אשר עשויים להגביר את האינפלציה בחודשים הקרובים. הפדרל ריזרב יעקוב מקרוב אחר נתוני האינפלציה והגורמים המשפיעים עליה, כדי לקבוע את המדיניות המוניטרית המתאימה.​


    • ביום שישי הקרוב, ה-11 באפריל 2025, יפורסם בארה"ב מדד המחירים ליצרן לחודש מרץ. הצפי הנוכחי הוא לעלייה חודשית של 0.2%, לאחר שבפברואר המדד נותר ללא שינוי, בניגוד לציפיות לעלייה של 0.3%. במבט שנתי, המדד עלה בפברואר ב-3.2%, מעט מתחת לצפי של 3.3% ולאחר עלייה של 3.7% בינואר. נתונים אלו מצביעים על התמתנות מסוימת בלחצי האינפלציה ברמת היצרנים, מה שעשוי להשפיע על החלטות הפדרל ריזרב בנוגע למדיניות הריבית.


    • ביום שישי הקרוב, ה-11 באפריל, צפוי להתפרסם בארה"ב מדד סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן לחודש אפריל. הצפי הנוכחי עומד על 54.0 נקודות, נמוך מהנתון הקודם של 57.0 נקודות. מדד זה משקף את תחושות הצרכנים לגבי מצבם הכלכלי הנוכחי והציפיות לעתיד. ירידה במדד עשויה להעיד על חששות גוברים בקרב הצרכנים בנוגע למצב הכלכלי, מה שעלול להשפיע על הוצאות הצריכה ולהאט את הצמיחה הכלכלית.​

    מניות בכותרות:

    • מניית אפל (AAPL), יצרנית האייפונים, הנסחרת לפי שווי של 2.8 טריליון דולר, ירדה ב-13.3% בשבוע החולף בעקבות חששות מהשפעה של מכסי גומלין סיניים על מוצרי טכנולוגיה אמריקאיים. בייג'ינג הודיעה על מס של 34% על ייבוא מארה"ב, בתגובה להטלת מכס בגובה 54% על מוצרים סיניים מצד ממשל טראמפ. אפל, שתלויה בשרשרת אספקה גלובלית ורווחיה נשענים במידה רבה על שוקי סין וארה"ב, עלולה לספוג עלויות של עשרות מיליארדי דולרים כתוצאה מהמדיניות החדשה.


    • מניית אנבידיה (NVDA), ענקית השבבים הנסחרת לפי שווי של 2.3 טריליון דולר, ירדה ב-10.3% בשבוע החולף בעקבות חששות גוברים מהשפעת מכסי "יום השחרור" שהכריז ממשל טראמפ על מוצרים טכנולוגיים. כ-13% מהכנסות החברה מגיעות מסין, והטלת מגבלות יצוא חדשות לצד מכסים הדדיים בין המעצמות גרמו לחשש ממשי לפגיעה בהכנסות ובלוגיסטיקה של החברה. בנוסף, תלותה של אנבידיה ביצרנית TSMC הטייוואנית עשויה להוסיף חוסר ודאות נוכח מתיחות גיאופוליטית גוברת באזור. הירידה החדה השבוע היא חלק ממהלך מתמשך שהוביל את המניה לירידה של כ-30% מתחילת השנה, על רקע רגולציה משתנה, סנטימנט שלילי בשוק ומימושים חדים בענף השבבים.


    • מניית אמזון (AMZN), הנסחרת לפי שווי של 1.8 טריליון דולר, ירדה ב-9% בשבוע החולף בעקבות החרפה במתיחות המסחרית בין ארה"ב לשותפותיה. ממשל טראמפ הודיע על שורת מכסים חדשים, כולל מס של 34% על יבוא מסין, שצפויים להקשות במיוחד על מוכרים צד שלישי בפלטפורמת אמזון, אשר נסמכים על מוצרים מסין. בנוסף, הסרת פטור המכס על חבילות מתחת ל-800 דולר צפויה להעלות מחירים ולהכביד על התחרותיות. המניה הגיבה בירידות חדות לנוכח החשש כי עלויות ההפצה יאמירו והרווחיות תיפגע, על רקע תלות גבוהה של החברה בשרשרת אספקה גלובלית רחבה ומורכבת.

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות