x




עמוד 2 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 32

נושא: סקירה של IB ישראל

  1. #11
    מה קרה השבוע בשווקים הפיננסיים?


    שוק ההון חתם שבוע מעורב על רקע המתיחות הגיאופוליטית באסיה ובמזרח התיכון. מדד ה-S&P 500 ירד ב-0.85%, הנאסד"ק סגר בעליה של 0.35%, הדאו ג'ונס ירד ב-2.56%. תשואות האג"ח לעשור עלו ב-5.16% אל 4.24%.




    מבחינת הסקטורים, סקטור הצריכה המחזורית הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-0.91% בשבוע החולף. מנגד, סקטור חומרי הגלם הניב את התשואה הנמוכה ביותר כשירד ב-3.65%.




    מאקרו:




    ביום חמישי פורסם בארה"ב נתון מכירות הבתים החדשים לחודש ספטמבר, שהצביע על עלייה חזקה בביקוש לדיור. המכירות הסתכמו ב-738 אלף יחידות, מעל הצפי שעמד על 719 אלף, וגם מעל הנתון הקודם שעמד על 709 אלף. העלייה במכירות מהווה סימן להתאוששות בשוק הנדל"ן, למרות תנאי ריבית גבוהים יחסית. הנתון משקף ביקוש יציב לדיור חדש ועשוי לתמוך בתחזיות כלכליות חיוביות להמשך השנה. גידול זה עשוי להשפיע על החלטות המדיניות המוניטרית של הפדרל ריזרב, שכן התאוששות בשוק הנדל"ן יכולה לאותת על צמיחה כלכלית מתמשכת.
    ביום חמישי פורסם בארה"ב מדד מנהלי הרכש במגזר השירותים לחודש אוקטובר, שהראה עלייה לרמה של 55.3 נקודות, מעט מעל הצפי שעמד על 55.0 נקודות וגם מעל הנתון הקודם שעמד על 55.2 נקודות. מדד זה מהווה אינדיקטור חשוב לפעילות הכלכלית במגזר השירותים, המשקף את הביקוש לשירותים ואת מצב העסקים בענף. העלייה במדד מצביעה על המשך התרחבות במגזר זה, מה שיכול להעיד על חוסן כלכלי ולתמוך בצמיחה הכללית בארה"ב. הנתון עשוי להשפיע על החלטות הפדרל ריזרב, שכן פעילות חזקה במגזר השירותים יכולה לשמר את הלחצים האינפלציוניים ולהשפיע על המשך המדיניות המוניטרית.


    ביום שישי פורסם בארה"ב נתון הזמנות המוצרים ברי קיימא לחודש ספטמבר, שהצביע על ירידה של 0.8%, בהתאם לנתון הקודם אך מעל הצפי שעמד על ירידה חדה יותר של 1.1%. נתון זה משקף את רמת הביקוש למוצרים בעלי אורך חיים ארוך, כמו ציוד תעשייתי ורכבים, ומהווה אינדיקטור לפעילות הכלכלית העתידית. הירידה המתונה יחסית בהזמנות מצביעה על קיפאון מסוים בביקוש, אך פחות חמור מהצפוי. נתון זה עשוי להשפיע על תחזיות הצמיחה הכלכלית ולהילקח בחשבון בהחלטות הפדרל ריזרב בנוגע למדיניות הריבית, במיוחד לאור ההאטה בביקוש למוצרים בני קיימא.


    אירועים חשובים השבוע:




    ביום רביעי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון מכירות הבתים הקיימים לחודש ספטמבר. הצפי הוא לעלייה קלה ל-3.88 מיליון יחידות, מעט מעל הנתון הקודם שעמד על 3.86 מיליון. מדד זה משמש כאינדיקטור חשוב לפעילות בשוק הנדל"ן ולביקוש לדיור. העלייה הצפויה עשויה להעיד על שיפור מסוים בביקושים לדיור, אך הרמה הנמוכה יחסית של המכירות משקפת את המשך ההשפעה של ריביות גבוהות ועלויות מימון גבוהות על השוק. נתון זה עשוי להשפיע על תחזיות הכלכלה ועל החלטות הפדרל ריזרב בנוגע למדיניות הריבית בהמשך.
    ביום חמישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור לחודש אוקטובר. הצפי הוא לעלייה קלה לרמה של 47.5 נקודות, מעל הנתון הקודם שעמד על 47.3 נקודות. מדד זה מהווה אינדיקטור מרכזי למגמות בפעילות הייצור ומשקף את רמת ההתרחבות או ההתכווצות בענף. עלייה מתונה במדד עשויה להעיד על שיפור מסוים בפעילות התעשייתית, אך העובדה שהוא נותר מתחת לרף ה-50 מצביעה על כך שהמגזר עדיין מתכווץ. נתון זה עשוי להשפיע על התחזיות הכלכליות ועל המדיניות המוניטרית של הפדרל ריזרב, במיוחד אם יאותת על מגמת שיפור מתמשכת.
    ביום שישי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון הזמנות מוצרים ברי קיימא לחודש ספטמבר. הצפי הוא לירידה של 1.1%, לעומת נתון קודם שעמד ללא שינוי ברמה של 0.0%. מדד זה משמש כאינדיקטור חשוב לפעילות הכלכלית ולהשקעות במוצרים ארוכי טווח, כמו ציוד ותשתיות. הירידה הצפויה עשויה להעיד על חולשה בביקושים ובהשקעות, דבר שיכול להשפיע לרעה על תחזיות הצמיחה. נתון זה עשוי להשפיע על החלטות הפדרל ריזרב, במיוחד אם יאותת על האטה רחבה יותר בכלכלה האמריקאית.


    מניות בכותרות:




    מניית טסלה (TSLA) ענקית הרכבים החשמליים הנסחרת לפי שווי של 864 מיליארד דולר, עלתה בשבוע החולף ב-23% לאחר שהחברה דיווחה על רווח רבעוני של 0.72 דולר למניה, מעל צפי האנליסטים שעמד על 0.58 דולר, בעוד שההכנסות הסתכמו ב-25.18 מיליארד דולר, מעט מתחת לצפי של 25.37 מיליארד דולר. הרווח הנקי עלה ל-2.17 מיליארד דולר בהשוואה ל-1.85 מיליארד דולר אשתקד, כאשר שולי הרווח המשופרים הושפעו מהכנסות של 739 מיליון דולר ממכירת קרדיטים רגולטוריים. שולי הרווח הגולמיים במגזר הרכב נותרו יציבים סביב 20%, למרות הנחות ואירועים מאתגרים בשוק. הכנסות ממגזר הרכב עלו ב-2% ל-20 מיליארד דולר, והכנסות מפתרונות אנרגיה ואחסון זינקו ב-52% ל-2.38 מיליארד דולר. במקביל, טסלה הודיעה כי תשיק את מודל 2, רכב חשמלי מוזל, במהלך המחצית הראשונה של 2025, וציינה תחזית לצמיחה של של 20%-30% במכירות הרכב ב-2025. מאסק הודיע על השקת שירותי הסעות אוטונומיים בטקסס ובקליפורניה כבר בשנה הבאה, כאשר החברה דיווחה כי מכרה מעל 16,000 רכבי Cybertruck והשיגה לראשונה רווחיות חיובית מהמודל.
    מניית ג'נרל מוטורס (GM) יצרנית הרכבים האמריקאית הנסחרת לפי שווי של 58 מיליארד דולר, עלתה ב-5.7% בשבוע החולף לאחר שהחברה הציגה תוצאות רבעון שלישי שהכו את תחזיות השוק, עם רווח למניה של $2.96 לעומת צפי של $2.38, רווח תפעולי של $4.1 מיליארד מעל התחזית של $3.3 מיליארד, והכנסות של $48.8 מיליארד בהשוואה לצפי של $44.7 מיליארד. המנכ"לית מרי בארה ציינה שהחברה הגדילה את נתח השוק בארה"ב הודות לניהול מלאי יעיל ומחירים גבוהים מהממוצע, ואישרה את התחזית לייצור 200,000 רכבים חשמליים ב-2024 עם כוונה להגיע לרווחיות בתחום. בנוסף, החברה עדכנה את תחזית הרווח התפעולי השנתית ל-$14-$15 מיליארד במקום $13-$15 מיליארד, ותזרים המזומנים החופשי ברבעון האחרון עמד על $5.8 מיליארד מול צפי של $3 מיליארד, עם תחזית שנתית מעודכנת של $13 מיליארד.
    מניית פלנטיר (PLTR) ענקית ניתוח הנתונים הנסחרת לפי שווי של 96 מיליארד דולר, עלתה בשבוע החולף ב-4.7% לאחר שהחברה הודיעה על שותפות אסטרטגית עם אל 3 האריס טכנולוגיות (LHX) שנועדה להאיץ את הטרנספורמציה הדיגיטלית של אל 3 האריס ולהניע פיתוח טכנולוגיות מתקדמות. שיתוף הפעולה כולל שילוב יכולות חיישנים ומערכות מבוססות תוכנה של אל 3 האריס עם פלטפורמת הבינה המלאכותית (AIP) של פלנטיר, במטרה לשפר את קבלת ההחלטות בשדה הקרב ולחזק את הביטחון הלאומי של ארה"ב ובעלות בריתה. היוזמות המשותפות כוללות פרויקטים עם צבא ארה"ב, בהם תוכנית TITAN והתאמה לאסטרטגיית Unified Network, לצד שימוש פנימי ב-AIP של פלנטיר באל 3 האריס לשדרוג מערכות החברה. בנוסף, שילוב פלטפורמת Sensor Inference של פלנטיר עם מערכת WESCAM MX-20 של אל 3 האריס שיפר את זיהוי המטרות בזמן אמת במהלך ניסוי מבצעי, צמצם את עומס העבודה על המפעילים והגביר את יעילות הפעולה.

  2. #12
    שוק ההון חתם שבוע של ירידות על רקע המתיחות הגיאופוליטית במזרח התיכון, הבחירות בארה"ב ודוחות מאכזבים מענקיות הטכנולוגיה. מדד ה-S&P 500 ירד ב-1.80%, הנאסד"ק סגר בירידה של 2.20%, הדאו ג'ונס ירד ב-0.50%. תשואות האג"ח לעשור עלו ב-4.53% אל 4.38%.


    מבחינת הסקטורים, סקטור התקשורת הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-0.87% בשבוע החולף. מנגד, סקטור הנדל"ן הניב את התשואה הנמוכה ביותר כשירד ב-3.76%.


    מאקרו:


    ביום שישי פורסם בארה"ב נתון השינוי במספר המועסקים במגזר הלא-חקלאי לחודש אוקטובר, שהצביע על תוספת של 12 אלף משרות בלבד. הנתון היה נמוך בהרבה מהצפי, שעמד על 106 אלף משרות, וגם מהנתון הקודם שעמד על 223 אלף משרות. נתון זה מהווה אינדיקטור מרכזי לבריאות שוק העבודה בארה"ב ולכושר הצמיחה הכלכלית. הירידה החדה במספר המועסקים החדשים עשויה לעורר חששות מפני האטה בשוק העבודה, מה שעשוי להוביל את הפדרל ריזרב לשקול להוריד ריבית כדי לתמוך בשוק העבודה.
    ביום רביעי פורסם בארה"ב נתון התמ"ג הרבעוני לרבעון השלישי, שהראה צמיחה של 2.8%. התוצאה הייתה מעט מתחת לצפי ולנתון הקודם, שניהם עמדו על 3.0%. מדד זה מהווה אינדיקטור מרכזי לבריאות הכלכלה האמריקאית ולרמת הצמיחה במשק. הצמיחה המעט מתונה עשויה לרמז על התמתנות מסוימת בכלכלה, אך עדיין מעידה על יציבות יחסית. הנתון יכול להשפיע על התחזיות הכלכליות ולעורר דיונים נוספים בנוגע להמשך מדיניות הריבית הגבוהה מצד הפדרל ריזרב.
    ביום שלישי פורסם בארה"ב מדד אמון הצרכן של CB לחודש אוקטובר, שהראה עלייה מרשימה לרמה של 108.7 נקודות. הנתון היה גבוה בהרבה מהצפי שעמד על 99.5 נקודות, וגם מהנתון הקודם שעמד על 99.2 נקודות. מדד זה משקף את ביטחון הצרכנים במצב הכלכלי והוא מהווה אינדיקטור חשוב לכוח הקנייה ולביקושים הצפויים במשק. העלייה המשמעותית באמון הצרכנים עשויה להצביע על תחזיות חיוביות מצד הציבור, דבר שיכול לתמוך בפעילות הכלכלית ולהשפיע על מדיניות הריבית של הפדרל ריזרב.
    אירועים חשובים השבוע:


    ביום חמישי צפויה להתפרסם בארה"ב החלטת הריבית, כשהתחזיות מצביעות על הפחתה של 0.25% לרמה של 4.75%, לעומת הרמה הקודמת של 5.00%. זו תהיה הפחתת הריבית השנייה ברציפות, לאחר הפחתה קודמת של 0.5%. במידה והפדרל ריזרב יבחר להוריד שוב את הריבית, ייתכן כי הוא מעריך שהאינפלציה מתמתנת בקצב שמאפשר לו לתמוך יותר בצמיחה כלכלית. צעד זה עשוי לחזק את השווקים הפיננסיים, כאשר המשקיעים רואים בו סימן להקלות במדיניות המוניטרית.
    ביום שלישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד מנהלי הרכש במגזר השירותים לחודש אוקטובר, כאשר התחזיות מצביעות על עלייה קלה לרמה של 55.3 נקודות, מעט מעל הנתון הקודם שעמד על 55.2 נקודות. מדד זה משקף את פעילות מגזר השירותים ומהווה אינדיקטור חשוב לבריאות הכלכלה. עלייה במדד עשויה להעיד על התרחבות כלכלית במגזר השירותים, ולרמוז על המשך הביקוש בשוק העבודה והצריכה, מה שיכול להשפיע על גישת הפדרל ריזרב בנוגע להחלטות ריבית עתידיות.
    ביום שלישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד ה-ISM למגזר הלא-יצרני לחודש אוקטובר, עם תחזיות של ירידה לרמה של 53.3 נקודות, לעומת הנתון הקודם שעמד על 54.9 נקודות. מדד זה מהווה אינדיקטור חשוב לפעילות הכלכלית במגזר השירותים, וכאשר הוא נמצא מעל 50, הוא מעיד על התרחבות במגזר. ירידה במדד עשויה לרמז על האטה מסוימת בביקושים במגזר השירותים, מה שיכול להוות סימן להתמתנות בצמיחה הכלכלית, ולהשפיע על החלטות הפדרל ריזרב בנוגע למדיניות הריבית העתידית.
    מניות בכותרות:


    מניית מיקרוסופט (MSFT) ענקית הטכנולוגיה הנסחרת לפי שווי של 3 טריליון דולר, ירדה בשבוע החולף ב-5% לאחר פרסום תוצאות הרבעון, שהציגו גידול בהכנסות ובשולי הרווח, אך כללו תחזיות שמרניות להמשך. הכנסות החברה הגיעו ל-65.6 מיליארד דולר, עלייה של 16% ומעל תחזיות האנליסטים של 64.5 מיליארד דולר. הרווח למניה עמד על 3.30 דולר, גם הוא מעל הצפי של 3.10 דולר. חטיבת הענן, שהציגה צמיחה של 20% עם הכנסות של 24.1 מיליארד דולר, נהנתה מביקוש גובר לשירותי AI. עם זאת, חששות המשקיעים לגבי הוצאות הפיתוח הגבוהות בתחום ה-AI ומבנה העלויות הובילו לירידות במניה.
    מניית מטא (META) ענקית הרשתות החברתיות הנסחרת לפי שווי של 1.4 טריליון דולר, ירדה בשבוע החולף ב-2.6% לאחר שפרסמה תוצאות רבעוניות שהכו את תחזיות הרווח וההכנסות, אך כללו אזהרות למשקיעים. ההכנסות מפרסום, שעדיין מהוות את ליבת הפעילות של מטא, צמחו ב-19% לעומת השנה הקודמת, אך נרשמה האטה ביחס למחצית הראשונה של 2024, שבה צמחו ב-24%. במקביל, החברה ממשיכה להשקיע רבות בפיתוח יכולות AI ובהקמת מרכזי נתונים. הוצאות ההון זינקו ב-36% ל-9.2 מיליארד דולר, ומטא צופה גידול נוסף ב-2025. חטיבת Reality Labs, שאחראית על פרויקטים במטאוורס ובמציאות רבודה, הציגה הפסד של 4.4 מיליארד דולר, על הכנסות של 270 מיליון דולר, ומטא צופה גידול נוסף בהפסדים ב-2024. החברה רואה את Reality Labs כאסטרטגית לטווח ארוך, אך משקיעים עלולים לחשוש מהמשך העלויות הגבוהות אם הצמיחה בהכנסות מפרסום תאט.
    מניית AMD ענקית השבבים הנסחרת לפי שווי של 230 מיליארד דולר ירדה בשבוע החולף ב-10.5% לאחר שפרסמה דוח רבעוני שבו הרווח למניה עמד על 92 סנט, בהתאמה לתחזיות, וההכנסות עלו ל-6.82 מיליארד דולר, מעט מעל הצפי של 6.71 מיליארד דולר. חטיבת מרכזי הנתונים, שמובילה את צמיחת החברה, הראתה הכפלה במכירות זו רבעון שני ברציפות, אך תחזית ההכנסות לרבעון הרביעי, שעמדה על 7.5 מיליארד דולר, לא הצליחה להרשים את המשקיעים. הכנסות החברה מדאטה סנטר זינקו ב-122% משנה לשנה והגיעו ל-3.5 מיליארד דולר, עם ביקוש חזק במיוחד ל-GPU מסדרת Instinct לישומי AI. בנוסף, AMD הרחיבה את תחזית מכירות השבבים שלה לתחום ה-AI ל-5 מיליארד דולר לשנה זו. שולי הרווח הגולמי התרחבו ל-54% בעקבות העלייה במכירות למרכזי הנתונים.

  3. #13
    מה קרה השבוע בשווקים הפיננסיים?
    שוק ההון חתם שבוע של עליות חדות על רקע ניצחונו של דונלד טראמפ בבחירות בארה"ב. מדד ה-S&P 500 עלה ב-4.72%, הנאסד"ק סגר בעליה של 5.85%, הדאו ג'ונס עלה ב-4.72%. תשואות האג"ח לעשור עלו ב-0.7% אל 4.3%.
    מבחינת הסקטורים, סקטור הצריכה המחזורית הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-7.92% בשבוע החולף. מנגד, סקטור הצריכה הבסיסית הניב את התשואה הנמוכה ביותר כשעלה ב-0.61%.
    מאקרו:

    • ביום רביעי, הוכרז דונלד טראמפ כנשיאה ה-47 של ארצות הברית, מה שגרם לעליות חדות בשווקים הפיננסיים. המדדים המרכזיים בארה"ב, כולל ה-S&P 500, הנאסד"ק והדאו ג'ונס, עלו ב-2.5%-3.1%, בעוד גם השווקים באירופה ובאסיה הציגו מגמות חיוביות. המשקיעים מעריכים כי מדיניותו הכלכלית של טראמפ, הממוקדת בהפחתת מיסים ודה-רגולציה, עשויה לתמוך בצמיחה הכלכלית ולהגביר את רווחיות החברות. יחד עם זאת, יש חששות סביב מדיניות הסחר העתידית שעלולה ליצור מתחים בינלאומיים.


    • ביום חמישי פורסמה בארה"ב החלטת הריבית, ובה הפדרל ריזרב הוריד את הריבית ל-4.75%, בהתאם לצפי, מרמה קודמת של 5.00%. מדובר בהפחתת הריבית השנייה ברציפות לאחר ההפחתה הקודמת שהייתה בשיעור של 0.5%. צעד זה מרמז על רצונו של הפדרל ריזרב לתמוך בצמיחה הכלכלית ולהתמודד עם סימני ההאטה שניכרים במשק. הורדת הריבית עשויה לעודד השקעות וצריכה, אך היא עלולה גם להפעיל לחצים על האינפלציה.
    • ביום שישי פורסם בארה"ב מדד סנטימנט הצרכנים של מישיגן לחודש נובמבר, שהראה עלייה לרמה של 73.0 נקודות, מעל הצפי שעמד על 71.0 נקודות וגם מעל הנתון הקודם של 70.5 נקודות. מדד זה משקף את תחושת הצרכנים לגבי המצב הכלכלי והפיננסי, ומהווה אינדיקטור חשוב לצריכה הפרטית. העלייה במדד מצביעה על אופטימיות גוברת בקרב הצרכנים האמריקאים, מה שיכול לתמוך בהוצאות הצרכניות ולהוות מנוע לצמיחה כלכלית.

    אירועים חשובים השבוע:

    • ביום רביעי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן (שנתי) לחודש אוקטובר, עם צפי לעלייה של 2.4%, ללא שינוי מהנתון הקודם שעמד גם הוא על 2.4%. מדד זה משקף את קצב האינפלציה בארה"ב ומהווה גורם חשוב להחלטות המדיניות של הפדרל ריזרב. אם המדד יעמוד בציפיות, הדבר עשוי לאותת על יציבות יחסית בקצב האינפלציה, מה שעשוי להשפיע על הגישה של הפד להמשך מדיניות הריבית הנוכחית.


    • ביום חמישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד המחירים ליצרן (חודשי) לאוקטובר, עם צפי לעלייה של 0.2%, לעומת הנתון הקודם שעמד על 0.0%. בנוסף, מדד המחירים ליצרן (שנתי) גם צפוי להתפרסם כאשר הנתון הקודם הראה על עליה של 1.8%. נתונים אלו מספקים אינדיקציה ללחצי אינפלציה במגזר הייצור, וכל סטייה מהצפי החודשי עשויה להשפיע על השווקים ועל כיווני מדיניות הריבית של הפדרל ריזרב.


    • ביום שישי צפויים להתפרסם נתוני מכירות קמעונאיות בארה"ב לאוקטובר. מכירות קמעונאיות (חודשי) צפויות לעלות ב-0.3%, מעט מתחת לנתון הקודם שעמד על 0.4%. נתון המכירות הקמעונאיות השנתי הקודם הראה על עליה של 1.74%, ללא צפי שפורסם לגביו. תוצאות אלו ייבחנו על ידי השווקים כמדד לביקוש הצרכני ולכוח הקנייה של הצרכנים, ויש להן השפעה על הערכות המדיניות הכלכלית העתידית של הפדרל ריזרב.

    מניות בכותרות:

    • מניית טסלה (TSLA), ענקית הרכבים החשמליים, הנסחרת לפי שווי של טריליון דולר, זינקה בשבוע החולף ב-31% לאחר ניצחון דונלד טראמפ בבחירות לנשיאות ארה"ב. העלייה נובעת מאופטימיות המשקיעים שהחזרה של טראמפ לבית הלבן עשויה להועיל לטסלה, בהובלת מנכ"ל החברה אילון מאסק, שהיה תומך בולט בקמפיין של טראמפ והשקיע למעלה מ-130 מיליון דולר למענו. האנליסט דן אייבס מ-Wedbush Securities ציין כי ממשל טראמפ עשוי להקל על הרגולציה עבור טסלה, מה שיעניק לה יתרון תחרותי משמעותי, במיוחד אם יגברו המיסים על רכבים חשמליים מתוצרת סין כמו BYD ו-Nio. טראמפ אף ציין בעבר שהוא שוקל לצמצם את ההטבות המס בגובה 7,500 דולר לרכבי EV, שהיו תמריץ מרכזי למכירות של טסלה.


    • מניית אנבידיה (NVDA), ענקית השבבים הנסחרת בשווי של 3.6 טריליון דולר, עלתה ב-7.4% בשבוע האחרון בעקבות ניצחון טראמפ בבחירות לנשיאות ארה"ב וסימני ביקוש חזק לשבבי ה-AI שלה. אנבידיה, שהפכה לחברה הראשונה אי פעם שהגיעה לשווי שוק של 3.6 טריליון דולר, נהנית מהציפיות להקלות ברגולציה על תעשיות הבינה המלאכותית והאנרגיה תחת ממשל טראמפ, יחד עם תקוות להפחתת מיסי חברות, שעשויות להמריץ את צמיחת הדאטה-סנטרים של החברה. כחיזוק למעמדה המוביל בתעשייה, אנבידיה הצטרפה למדד דאו ג'ונס, כשהיא מחליפה את אינטל, מה שמסמל את השפעתה הגדולה על תחום השבבים. בנוסף, ספקית השבבים שלה, טייוואן סמיקונדקטור (TSMC), דיווחה על שיא מכירות באוקטובר עם גידול של 29% בהכנסות, מה שמדגיש את הביקוש הגבוה לשבבי הבינה המלאכותית של אנבידיה. בנוסף, אנבידיה הודיעה על מינוי של אלן אוצ'ואה, לשעבר מנהלת מרכז החלל ג'ונסון של נאס"א, לדירקטוריון שלה, חיזוק נוסף לחזון החברה בתחום החדשנות.


    • מניית פלנטיר (PLTR), חברת ניתוח הנתונים באמצעות בינה מלאכותית, זינקה ב-42% בשבוע האחרון לאחר פרסום תוצאות רבעון שלישי שהכו את תחזיות השוק והציגו צמיחה מרשימה במכירות. הכנסות החברה צמחו ב-30% והסתכמו ב-726 מיליון דולר, מעל תחזיות השוק, והרווח המתואם למניה עמד על $0.10, גם הוא מעל התחזיות. בתחום המסחרי, ההכנסות זינקו ב-54% והסתכמו ב-179 מיליון דולר, בעוד שבתחום הממשלתי ההכנסות עלו ב-40% והסתכמו ב-320 מיליון דולר, מה שמעיד על ביקוש גבוה לפלטפורמת הבינה המלאכותית של החברה. הנהלת פלנטיר סיפקה תחזית אופטימית לרבעון הרביעי עם צפי הכנסות של 767-771 מיליון דולר, עלייה של 26% לעומת השנה הקודמת, והעלתה את התחזית השנתית להכנסות ל-2.8 מיליארד דולר. העליות החדות במניה משקפות את אמון המשקיעים בפוטנציאל החברה בזכות הביקוש הגובר לפתרונות האנליטיקה המתקדמים שהיא מציעה.

  4. #14
    שוק ההון חתם שבוע של ירידות על רקע נתוני האינפלציה בארה"ב שהקטינו את הסיכוי להורדת ריבית בדצמבר. מדד ה-S&P 500 ירד ב-2.3%, הנאסד"ק סגר בירידה של 3.53%, הדאו ג'ונס ירד ב-1.39%. תשואות האג"ח לעשור עלו ב-0.98% אל 4.44%.
    מבחינת הסקטורים, סקטור האנרגיה הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-1.14% בשבוע החולף. מנגד, סקטור הטכנולוגיה הניב את התשואה הנמוכה ביותר כשירד ב-3.57%.
    מאקרו:

    • ביום רביעי פורסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן לחודש אוקטובר, שהצביע על עלייה בקצב השנתי לרמה של 2.6%, תואם את הצפי וגבוה מהנתון הקודם שעמד על 2.4%. המדד החודשי נותר ללא שינוי עם עלייה של 0.2%, גם כן בהתאם לצפי ולנתון הקודם. העלייה במדד השנתי מצביעה על כך שהאינפלציה ממשיכה להיות יציבה ואף מעט גבוהה מהתחזיות לטווח הארוך. תוצאות אלו עשויות להשפיע על קובעי המדיניות בפדרל ריזרב ולצמצם את הסיכוי להורדת ריבית בדצמבר, שכן הנתונים משקפים שמירה על רמות אינפלציה הקרובות ליעד.


    • ביום חמישי פורסם בארה"ב מדד המחירים ליצרן לחודש אוקטובר, שהראה עלייה בקצב השנתי לרמה של 2.4%, מעל הצפי שעמד על 2.3% ומעל הנתון הקודם שעמד על 1.9%. ברמה החודשית המדד עלה ב-0.2%, תואם את הצפי ומעט גבוה מהעלייה הקודמת שעמדה על 0.1%. העלייה בקצב השנתי של מדד המחירים ליצרן מצביעה על לחצים אינפלציוניים מתמשכים במגזר הייצור, מה שעשוי להשפיע על קובעי המדיניות של הפדרל ריזרב ולהפחית את הסיכוי להורדת ריבית בטווח הקרוב.
    • ביום שישי פורסמו בארה"ב נתוני המכירות הקמעונאיות השנתיות לחודש אוקטובר, שהצביעו על עלייה של 2.85%, גבוה מהנתון הקודם שעמד על 1.98%. גם במכירות הקמעונאיות החודשיות נרשמה עלייה ל-0.4%, מעט מעל הצפי שעמד על 0.3%, אך נמוך מהנתון הקודם של 0.8%. נתונים אלה משקפים גידול בביקושים של הצרכן האמריקאי, דבר שעשוי להפעיל לחצים נוספים על הפדרל ריזרב לשמור על רמות ריבית גבוהות כדי למנוע התחממות כלכלית נוספת ולהשיג שליטה טובה יותר באינפלציה.

    אירועים חשובים השבוע:

    • ביום חמישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד הייצור של הפד בפילדלפיה לחודש נובמבר, עם צפי של עלייה לרמה של 6.3 נקודות, לעומת הנתון הקודם שעמד על 10.3 נקודות. מדד זה מהווה אינדיקטור משמעותי לפעילות הייצור במזרח ארה"ב ומשקף את רמת הצמיחה הכלכלית והביקוש בתעשייה. ירידה ברמה זו עשויה להצביע על האטה בפעילות התעשייתית, דבר שעשוי להשפיע על תחזיות הכלכלה המקומית ולהגביר את הציפיות לצעדי תמיכה נוספים מצד הפדרל ריזרב, בהתאם למגמות הכלליות בשוק.


    • ביום חמישי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון מכירות הבתים הקיימים לחודש אוקטובר, עם צפי לעלייה לרמה של 3.94 מיליון בתים שנמכרו, מעל הנתון הקודם שעמד על 3.84 מיליון. עלייה זו, אם תתממש, עשויה להוות סימן להתאוששות מסוימת בשוק הנדל"ן האמריקאי לאחר תקופה של האטה. נתון חיובי במכירות הבתים משקף לא רק גידול בביקוש לנכסים, אלא גם עשוי להצביע על חיזוק בביטחון הצרכנים ויכולת משקי הבית לקחת הלוואות. מגמת עלייה כזו יכולה לתמוך בצמיחה הכלכלית ולהפחית את הציפיות לשינויים מהירים במדיניות הריבית מצד הפדרל ריזרב, אשר יעדיף אולי להמתין לנתונים נוספים לפני שיבצע התאמות.


    • ביום שישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד ציפיות הצרכנים של מישיגן לחודש נובמבר, עם צפי שלא ישתנה ויישאר ברמה של 78.5, בדומה לנתון הקודם. מדד זה מהווה אינדיקטור חשוב לציפיות הכלכליות של הצרכנים לטווח הקצר והבינוני, במיוחד בנוגע לאינפלציה וצמיחה כלכלית. יציבות במדד זה עשויה להצביע על כך שהצרכנים נותרו זהירים ומודעים לאי-הוודאות הכלכלית הנוכחית. אם המדד יעמוד בצפי, הדבר עשוי להותיר את הפדרל ריזרב בעמדה זהירה, תוך שהוא ממשיך לעקוב אחר שוק העבודה והאינפלציה לפני קבלת החלטות נוספות על הריבית.

    מניות בכותרות:

    • מניית דיסני (DIS) ענקית הבידור הנסחרת לפי שווי של 208 מיליארד דולר, זניקה ב-16.2% בשבוע החולף לאחר דיווח על רבעון מרשים, בהובלת הסרט "דדפול & וולברין" שהכניס 1.3 מיליארד דולר בקופות העולמיות. החברה הציגה רווח למניה של $1.14, מעל הצפי שעמד על $1.10, והכנסות של $22.6 מיליארד, גם הן מעל התחזיות. המנכ"ל בוב אייגר, שחזר לתפקידו בנובמבר 2022, צופה צמיחה ברווח למניה בשנת הכספים 2025 והשקעות הון של כ-8 מיליארד דולר, לצד תוכנית רכישה חוזרת של מניות בסך 3 מיליארד דולר. חטיבת הבידור הכפילה את הרווח התפעולי ל-1.1 מיליארד דולר בזכות הצלחות כמו "דדפול & וולברין", ושירותי הסטרימינג Disney+, Hulu ו-ESPN+ השיגו רווח תפעולי של 321 מיליון דולר, רבעון שני ברציפות של רווחיות.


    • מניית פלנטיר (PLTR) ענקית ניתוח הנתונים, הנסחרת לפי שווי של 143.4 מיליארד דולר, זינקה ב-9.3% בשבוע החולף לאחר שהחברה הודיעה על העברת רישומה מהבורסה של ניו יורק לבורסת נאסד"ק, מהלך שמאפשר לה להיכנס למדד נאסד"ק 100. המסחר במניות פלנטיר בבורסת נאסד"ק יתחיל ב-26 בנובמבר תחת הסימול PLTR, כאשר החברה צפויה לעמוד בדרישות הכניסה למדד היוקרתי. פלנטיר, שנהנית ממעקב נרחב מצד משקיעים פרטיים, דיווחה לאחרונה על תוצאות רבעוניות שעקפו את התחזיות, מה שתרם להתלהבות סביב המניה.


    • מניית מטא (META), חברת האם של פייסבוק, אינסטגרם ווואטסאפ הנסחרת לפי שווי של 1.46 טריליון דולר, ירדה ב-5.6% בשבוע החולף לאחר שהחברה נקלעה לשורת התמודדות משפטית ורגולטורית בארה"ב ובאירופה. בארה"ב, שופט פדרלי הורה על קיום משפט בתיק התחרותיות נגד מטא, כשהתביעה מצד נציבות הסחר הפדרלית (FTC) טוענת כי רכישת אינסטגרם ו-וואטסאפ נועדה לחזק את שליטת החברה בשוק הרשתות החברתיות ולפגוע בתחרות. השופט דחה את טענת החברה כי הרכישות נועדו להתחרות מול ענקיות טכנולוגיה אחרות, ואישר את עיקרי התביעה שתיבחן בבית המשפט. בנוסף, באירופה, מטא נקנסה ב-798 מיליון אירו בעקבות קישור פייסבוק מרקטפלייס לפלטפורמת פייסבוק, דבר שלטענת הרגולטור מקנה לה יתרון לא הוגן מול שירותי פרסום מתחרים. מטא מתכוונת לערער על החלטת האיחוד האירופי, תוך שהיא טוענת שההחלטה מתעלמת מתנאי השוק התחרותיים הקיימים.

  5. #15
    מה קרה השבוע בשווקים הפיננסיים?
    שוק ההון חתם שבוע של עליות על רקע אופוריה סביב שינויי המדיניות של הממשל הנכנס וצמצום הרגולציה. מדד ה-S&P 500 עלה ב-1.60%, הנאסד"ק סגר בעליה של 1.56%, הדאו ג'ונס עלה ב-1.96%. תשואות האג"ח לעשור ירדו ב-1.14% אל 4.41%.
    מבחינת הסקטורים, סקטור הנדל"ן הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-3.04% בשבוע החולף. מנגד, סקטור הצריכה המחזורית הניב את התשואה הנמוכה ביותר כשעלה ב-1.05%.
    מאקרו:

    • ביום חמישי פורסם בארה"ב נתון מכירות הבתים הקיימים לחודש אוקטובר, שהראה עלייה ל-3.96 מיליון יחידות, מעט מעל הצפי שעמד על 3.95 מיליון, ומעל הנתון הקודם שעמד על 3.83 מיליון. התוצאה מעידה על שיפור בביקוש בשוק הנדל"ן האמריקאי, אף על פי שהיקפי המכירות עדיין נמוכים יחסית לרמות היסטוריות בשל ריביות המשכנתאות הגבוהות. עלייה זו עשויה להצביע על יציבות מסוימת בענף הנדל"ן, המספקת סימן חיובי לשוק הדיור ומשקפת עמידות מסוימת של הצרכנים בתנאים הכלכליים הנוכחיים. הנתון עשוי לתמוך במגמות כלכליות רחבות יותר, תוך התמקדות בהשפעת הריביות על התנהגות הצרכנים והביקוש לדיור.


    • ביום שישי פורסם בארה"ב מדד מנהלי הרכש במגזר השירותים לחודש נובמבר, שהציג עלייה ל-57.0 נקודות, מעל הצפי שעמד על 55.2 נקודות ומעל הנתון הקודם שעמד על 55.0 נקודות. נתון זה מעיד על התרחבות חזקה במגזר השירותים, המהווה חלק מרכזי בכלכלה האמריקאית. העלייה במדד משקפת גידול בפעילות הכלכלית, בביקושים ובצמיחה בתעסוקה בענף. התוצאה החיובית עשויה להוות אינדיקטור מרכזי לעמידות הכלכלה מול לחצי אינפלציה וריביות גבוהות. מגזר השירותים, שכולל תחומים כמו קמעונאות, בריאות וטכנולוגיה, ממשיך לתמוך בצמיחה הכלכלית הכללית, ומספק איתות מעודד למשקיעים על יציבות כלכלית למרות התנאים הכלכליים המאתגרים.
    • ביום שישי פורסם בארה"ב מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור לחודש נובמבר, שהראה עלייה קלה ל-48.8 נקודות, בהתאם לצפי שעמד על 48.8 נקודות ומעל הנתון הקודם שעמד על 48.5 נקודות. למרות העלייה, המדד ממשיך לשהות מתחת לרף ה-50 נקודות, המפריד בין התרחבות להתכווצות בפעילות הייצור. נתון זה מצביע על חולשה מתמשכת במגזר הייצור, שנפגע מלחצי ריבית גבוהה ועלויות ייצור גבוהות. העלייה המתונה עשויה להעיד על שיפור קל בביקושים המקומיים והבינלאומיים, אך האתגרים הכלכליים ממשיכים להכביד על הפעילות. המדד מספק תמונה מורכבת לכלכלה האמריקאית, שבה מגזר השירותים מפצה על החולשה במגזר הייצור.

    אירועים חשובים השבוע:

    • ביום שלישי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון אישורי הבנייה לחודש אוקטובר, עם צפי לירידה קלה ל-1.416 מיליון אישורים לעומת הנתון הקודם שעמד על 1.425 מיליון. אישורי הבנייה הם אינדיקטור מרכזי לבריאות שוק הדיור, ומראים על רמת הפעילות הכלכלית במגזר זה. הירידה הצפויה עשויה להעיד על האטה מסוימת בביקושים לדיור חדש, לאור רמות הריבית הגבוהות שמשפיעות על עלויות המימון. עם זאת, רמה זו עדיין מציבה את שוק הדיור במגמת יציבות יחסית. פרסום הנתון יספק תמונה עדכנית לגבי עוצמת מגזר הנדל"ן והשפעת התנאים הכלכליים על הביקושים בשוק.


    • ביום שלישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד אמון הצרכן של CB לחודש נובמבר, לאחר שבאוקטובר עמד על רמה של 108.7 נקודות. מדד זה משקף את תחושת הביטחון של הצרכנים במצב הכלכלי הנוכחי ובתחזיות העתידיות. רמות אמון גבוהות מצביעות על אופטימיות של משקי הבית, מה שעשוי לתמוך בצריכה הפרטית ולהמריץ את הכלכלה. מנגד, ירידה במדד עשויה לשקף דאגות כלכליות בקרב הצרכנים, בעיקר לאור השפעות הריבית הגבוהה והחששות מהאטה כלכלית אפשרית. פרסום הנתון יעמוד במוקד תשומת הלב ויעניק תמונה נוספת על מצב רוחם של הצרכנים בתקופה הנוכחית.


    • ביום רביעי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון התמ"ג הרבעוני לרבעון השלישי, לאחר שבתקופה הקודמת הצביע על צמיחה של 2.8%. נתון זה, המהווה את המדד המרכזי לפעילות הכלכלית במדינה, משקף את שיעור השינוי בערך הכולל של הסחורות והשירותים המיוצרים בכלכלה. תמ"ג חיובי עשוי להעיד על התרחבות כלכלית בריאה, בעוד ירידה עלולה להעלות חששות מהאטה. פרסום הנתון יאפשר למשקיעים ולכלכלנים לקבל תמונה רחבה יותר על מגמות הכלכלה האמריקאית, במיוחד לנוכח השפעת הריבית הגבוהה והמתיחות הכלכלית העולמית. הנתון צפוי להשפיע על תמחור השווקים ועל הערכות להחלטות הפד בעתיד.

    מניות בכותרות:

    • מניית אנבידיה (NVDA), ענקית השבבים ענקית השבבים הנסחרת לפי שווי של 3.48 טריליון דולר, עלתה בשבוע החולף ב-1.7% לאחר שהציגה תוצאות רבעוניות חזקות אך העלתה חששות לגבי העתיד. הרווח למניה היה $0.81, מעל הצפי של $0.74, וההכנסות עמדו על $35.1 מיליארד, מעל התחזיות של $33.2 מיליארד. תחזית ההכנסות לרבעון הבא היא $37.5 מיליארד, מעט מעל התחזיות של $37 מיליארד, אך ההפרש הקטן יצר חשש בקרב משקיעים. חטיבת הדאטה סנטר הציגה צמיחה מרשימה של 112% והגיעה להכנסות של $30.8 מיליארד, אך אילוצי אספקה לצ'יפים החדשים והתחזית שהביקוש יעלה על ההיצע למשך מספר רבעונים מעיבים על התוצאות. בנוסף, איומים מצד הנשיא הנבחר טראמפ על הטלת מכסים על שבבים מטייוואן מעוררים דאגה לעלייה בעלויות ופגיעה בשולי הרווח.


    • מניית אלפאבית (GOOGL), חברת האם של גוגל הנסחרת לפי שווי של 2 טריליון דולר, ירדה בשבוע החולף ב-5% בעקבות דרישת משרד המשפטים האמריקאי (DOJ) למכור את דפדפן כרום כחלק ממאבק במונופול החיפוש המקוון. המשרד טוען כי גוגל גרמה ל"פגיעה ארוכת שנים" בשוק וכי מכירת כרום היא פתרון מתבקש. היועץ המשפטי של גוגל, קנט ווקר, כינה את הדרישה "מוגזמת ומזיקה" והחברה הודיעה שתערער במקרה של פסיקה נגדה. שוויו של כרום מוערך בכ-20 מיליארד דולר בלבד, יחסית לשווי השוק של 2 טריליון דולר של אלפאבית, ומשקיעים מסוימים רואים את הירידה כהגזמה, במיוחד לאור חוסר ודאות לגבי מעבר משתמשים למנועי חיפוש מתחרים כמו Bing.


    • מניית נטפליקס (NFLX), ענקית הסטרימינג הנסחרת לפי שווי של 383.7 מיליארד דולר, עלתה בשבוע האחרון ב-10% לאחר שהחברה הודיעה על שורת התקדמויות אסטרטגיות ותמכה בתחזיות אופטימיות להמשך. אחת ההצלחות המשמעותיות הייתה אירוע האגרוף בין ג'ייק פול ומייק טייסון, שהפך לאירוע הספורט המשודר ביותר בעולם עם יותר מ-108 מיליון צופים גלובליים, מה שמחזק את הכיוון של החברה להתרחבות בתכני שידור חיים. בנוסף, החברה דיווחה על זינוק משמעותי במשתמשי המסלול הנתמך בפרסומות, שהגיעו ל-70 מיליון משתמשים פעילים בחודש, וצפויה להמשיך במגמה זו עם משחקי חג המולד של ה-NFL ותכנים חיים נוספים. אנליסטים העלו את תחזיות המחיר למניה, אך הצביעו על האתגרים במומנטום הצמיחה ובשווי הגבוה של המניה, במיוחד לאור התחזית להאטה בקצב הצמיחה בהכנסות ב-2025.

  6. #16
    שוק ההון חתם שבוע מעורב על רקע דו"ח העבודה החזק ונתונים מעודדים מסקטור הטכנולוגיה. מדד ה-S&P 500 עלה ב-0.83%, הנאסד"ק סגר בעליה של 3.12%, הדאו ג'ונס ירד ב-0.63%. תשואות האג"ח לעשור ירדו ב-2.63% אל 4.14%.
    מבחינת הסקטורים, סקטור הצריכה המחזורית הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-3.99% בשבוע החולף. מנגד, סקטור האנרגיה הניב את התשואה הנמוכה ביותר כשירד ב-4.67%.
    מאקרו:

    • ביום שישי פורסם בארה"ב נתון השינוי במספר המועסקים במגזר הלא-חקלאי לחודש נובמבר, שהראה על עלייה חדה של 227 אלף מועסקים. הנתון היה גבוה מהצפי שעמד על 202 אלף ומעל הנתון הקודם שעמד על 36 אלף בלבד. העלייה המשמעותית במועסקים מעידה על התאוששות חזקה בשוק העבודה האמריקאי לאחר חודשים של תנודתיות. נתון זה מחזק את האמון ביציבות הכלכלה האמריקאית ומצמצם את החששות מפני האטה כלכלית. העלייה המפתיעה במספר המועסקים עשויה להשפיע על החלטות הפדרל ריזרב בנוגע למדיניות המוניטרית, במיוחד לאור שיפור המצב בשוק העבודה.


    • ביום שישי פורסם בארה"ב שיעור האבטלה לחודש נובמבר, שנותר ללא שינוי ברמה של 4.2%. הנתון היה בהתאם לציפיות ומעל הנתון הקודם שעמד על 4.1%. יציבות זו בשיעור האבטלה עשויה להעיד על שוק עבודה שמתייצב, אך עדיין לא מציג שיפור משמעותי. נתון זה ממשיך להוות אינדיקטור מרכזי עבור הפדרל ריזרב בבואו להחליט על מדיניות הריבית, במיוחד לאור השפעתו על רמות השכר והאינפלציה.


    • ביום שני פורסם בארה"ב מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור לחודש נובמבר, שהראה על עלייה לרמה של 49.7 נקודות. הנתון היה מעל הצפי שעמד על 48.8 נקודות ומעל הנתון הקודם שעמד על 48.5 נקודות. העלייה במדד מצביעה על שיפור מסוים בפעילות במגזר הייצור, אם כי עדיין מדובר ברמה שנמצאת מתחת ל-50 נקודות, המעידה על התכווצות. נתון זה עשוי לשקף התאוששות קלה בביקוש התעשייתי, אך המשך מגמת השיפור יהיה תלוי במידה רבה בהתפתחות התנאים הכלכליים והביקושים בשוק המקומי והעולמי.

    אירועים חשובים השבוע:

    • ביום רביעי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן השנתי לחודש נובמבר, לאחר שבחודש הקודם נרשם שיעור עלייה של 2.6%. נתון זה, המשקף את קצב האינפלציה השנתי, יבחן האם נמשכת מגמת ההתמתנות שנרשמה לאחרונה באינפלציה. המדד ישפיע באופן משמעותי על ציפיות השוק בנוגע להחלטות הפדרל ריזרב, במיוחד בהקשר של מדיניות ריבית עתידית. כל סטייה מהנתון הקודם עשויה לעורר תנודתיות בשווקים, לאור התלות בין נתוני האינפלציה למדיניות המוניטרית של הבנק המרכזי.


    • ביום חמישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד המחירים ליצרן השנתי לחודש נובמבר, לאחר שבחודש הקודם נרשם שיעור עלייה של 2.4%. נתון זה משמש כאינדיקטור מוקדם ללחצי אינפלציה בצד ההיצע ומעניק תובנות חשובות לגבי השפעת עלויות הייצור על מחירי הצרכן. המדד ייבחן בקפידה על ידי השווקים, שכן נתונים גבוהים מהרגיל עשויים לאותת על לחצים אינפלציוניים מתמשכים, בעוד שנתונים נמוכים יכולים לתמוך בציפייה להפחתת הריבית על ידי הפדרל ריזרב. פרסום המדד עשוי להשפיע על אגרות חוב ודולר ארה"ב, בהתאם לתוצאותיו.


    • ביום שלישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד הפריון התעשייתי הרבעוני לרבעון השלישי, לאחר שבתקופה הקודמת נרשמה עלייה של 2.2%. מדד זה משקף את היעילות התעשייתית ואת השינויים בכושר הייצור, ומהווה מדד חשוב לבדיקת צמיחת הכלכלה האמריקאית. תוצאה גבוהה עשויה להצביע על שיפור בתפוקת העובדים ולחזק את הכלכלה, בעוד שנתון נמוך יכול לרמוז על האטה בתהליכים היצרניים. פרסום המדד ייבחן מקרוב על ידי השווקים ויכול להשפיע על התחזיות לצמיחה ועל כיוון הריבית של הפדרל ריזרב.

    מניות בכותרות:

    • מניית סיילספורס (CRM), ענקית תוכנת ניהול הלקוחות, הנסחרת לפי שווי של 346.4 מיליארד דולר זינקה ב-9% בשבוע החולף בעקבות פרסום תוצאות רבעוניות מעודדות ותחזיות מעודכנות לשנה כולה. ההכנסות ברבעון השלישי עמדו על 9.44 מיליארד דולר, מעל הצפי שעמד על 9.35 מיליארד דולר, בעוד שהרווח למניה הגיע ל-2.41 דולר, מעט מתחת לצפי של 2.44 דולר. החברה העלתה את תחזית ההכנסות השנתית לטווח של 37.8-38 מיליארד דולר, עם העלאת החלק התחתון בטווח הצפי. סיילספורס דיווחה על ביקוש גבוה למוצרי הענן וה-Data Cloud שלה, כאשר הפלטפורמה החדשה, Agentforce, הוגדרה כמנוע הצמיחה האורגני החזק ביותר בתולדותיה. כדי לעמוד בביקוש הגדל, החברה הודיעה על גיוס של 1,400 עובדים ברבעון הבא. עם זאת, אנליסטים מציינים כי מעבר לצמיחה דו-ספרתית ידרוש אימוץ רחב יותר של פתרונותיה הארגוניים.


    • מניית מרוול (MRVL), מעצבת השבבים המותאמים אישית, הנסחרת לפי שווי של 98.2 מיליארד דולר, זינקה ב-16.5% בשבוע החולף בעקבות פרסום תוצאות רבעון שלישי חזקות במיוחד ותחזיות אופטימיות להמשך השנה. ההכנסות עמדו על 1.52 מיליארד דולר, מעל הצפי שעמד על 1.46 מיליארד דולר, והרווח למניה הגיע ל-0.43 דולר, גם הוא מעל התחזיות ל-0.41 דולר. תחזית ההכנסות לרבעון הבא עודכנה ל-1.8 מיליארד דולר, מעל הצפי של 1.65 מיליארד דולר. מרוול דיווחה כי הכנסות ממוצרים הקשורים לדאטה סנטרים, במיוחד שבבים מותאמים אישית, זינקו ב-98% לעומת השנה שעברה, והגיעו ל-1.1 מיליארד דולר, המהווים 73% מסך ההכנסות. בנוסף, החברה הודיעה על שיתופי פעולה אסטרטגיים עם אמזון (AMZN) וגוגל (GOOGL), עם צפי להכנסות של מעל 2.5 מיליארד דולר ממוצרי AI בשנת הכספים 2026. מנכ"ל החברה, מאט מרפי, הדגיש את הגידול בביקוש לשבבים מותאמים מבוססי AI ואת תוכנית החברה להגדיל את נתח השוק בתחום הדאטה סנטרים ל-25% עד 2028, עם פוטנציאל הכנסות של מעל 40 מיליארד דולר.


    • מניית פלנטיר (PLTR), ענקית ניתוח הנתונים באמצעות AI הנסחרת לפי שווי של 173.9 מיליארד דולר, זינקה ב-13.4% בשבוע החולף לאחר שהחברה הודיעה על קבלת אישור FedRAMP High לשירותי הענן שלה, המאפשר לה לתמוך בעומסים רגישים במיוחד של סוכנויות ממשלתיות בארה"ב ולחזק את מעמדה בשוק הביטחוני. האישור מכסה את כלל מוצרי החברה, כולל AIP וגות'אם, ומציב אותה כספקית מובילה של פתרונות טכנולוגיים מתקדמים. פלנטיר, שמייצרת כ-60% מהכנסותיה מהמגזר הציבורי, ממשיכה להרחיב שיתופי פעולה עם חברות כמו אמזון ו-L3Harris. בנוסף, מעבר רישום המניה לנאסד"ק תרם להתעניינות גוברת מצד משקיעים, כאשר מניית החברה זינקה כבר במעל ל-350% מתחילת השנה.

  7. #17
    מה קרה השבוע בשווקים הפיננסיים?
    שוק ההון חתם שבוע מעורב על רקע נתוני האינפלציה שעלו ביחס לחודש שעבר, הקטינו את הסיכוי להורדת ריבית קרובה. מדד ה-S&P 500 ירד ב-0.52%, הנאסד"ק סגר בעליה של 0.56%, הדאו ג'ונס ירד ב-1.81%. תשואות האג"ח לעשור עלו ב-4.84% אל 4.39%
    מבחינת הסקטורים, סקטור הצריכה המחזורית הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-0.56% בשבוע החולף. מנגד, סקטור חומרי הגלם הניב את התשואה הנמוכה ביותר כשירד ב-3.80%.
    מאקרו:

    • ביום רביעי פורסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן לחודש נובמבר, שהצביע על עלייה שנתית של 2.7%, בהתאם לצפי, אך מעל הנתון הקודם שעמד על 2.6%. העלייה משקפת התגברות מסוימת בלחצי האינפלציה במשק האמריקאי. במקביל, נרשמה עלייה חודשית של 0.3%, שתואמת את הצפי ומעל הנתון הקודם שעמד על 0.2%. נתונים אלו מצביעים על כך שלחצי האינפלציה נמשכים, דבר שמוריד את הסיכוי להורדת ריבית מצד הפד' בתקופה הקרובה. ההתמשכות של לחצי המחירים עשויה להשפיע על תכנון המדיניות המוניטרית ולהוביל את הבנק המרכזי לאמץ גישה זהירה יותר לגבי התאמות עתידיות בריבית.



    • ביום חמישי פורסם בארה"ב מדד המחירים ליצרן השנתי לחודש נובמבר, שהציג עלייה של 3.0%, מעל הצפי שעמד על 2.6% ומעל הנתון הקודם שעמד גם הוא על 2.6%. במקביל, מדד המחירים ליצרן החודשי עלה ב-0.4%, מעבר לצפי של 0.2% ומעל הנתון הקודם שעמד על 0.3%. העלייה בשני המדדים מצביעה על כך שלחצי האינפלציה במגזר היצרני עדיין נוכחים, דבר המקטין את הסיכוי להורדת ריבית מצד הפד' בטווח הקרוב. הנתונים מעידים על התייקרות בעלויות הייצור, שעשויות להתגלגל למחירים לצרכן ולהמשיך לתמוך במדיניות ריבית גבוהה מצד הבנק המרכזי, מתוך כוונה לשמור על שליטה בלחצי האינפלציה הכללית.



    • ביום שלישי פורסם בארה"ב מדד הפריון התעשייתי הרבעוני לרבעון השלישי, שהציג עלייה של 2.2%, בהתאם לצפי אך מתחת לנתון הקודם שעמד על 2.5%. הנתון משקף ירידה בקצב השיפור בתפוקה התעשייתית, מה שיכול להעיד על התמתנות מסוימת בפעילות הכלכלית במגזר היצרני. עם זאת, ההתאמה לציפיות מצביעה על יציבות יחסית בנתוני הפריון, הממשיכה לתמוך בצמיחה הכלכלית. הירידה ביחס לרבעון הקודם עשויה להדגיש אתגרים אפשריים, כגון עלויות ייצור גבוהות או שיבושים בשרשראות האספקה, אשר עשויים להשפיע על ההחלטות הכלכליות של הפד בטווח הקרוב.


    אירועים חשובים השבוע:

    • ביום רביעי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן השנתי לחודש נובמבר, לאחר שבחודש הקודם נרשם שיעור עלייה של 2.6%. נתון זה, המשקף את קצב האינפלציה השנתי יבחן האם נמשכת מגמת ההתמתנות שנרשמה לאחרונה באינפלציה. המדד ישפיע באופן משמעותי על ציפיות השוק בנוגע להחלטות הפדרל ריזרב, במיוחד בהקשר של מדיניות ריבית עתידית. כל סטייה מהנתון הקודם עשויה לעורר תנודתיות בשווקים, לאור התלות בין נתוני האינפלציה למדיניות המוניטרית של הבנק המרכזי.



    • ביום חמישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד המחירים ליצרן השנתי לחודש נובמבר, לאחר שבחודש הקודם נרשם שיעור עלייה של 2.4%. נתון זה משמש כאינדיקטור מוקדם ללחצי אינפלציה בצד ההיצע ומעניק תובנות חשובות לגבי השפעת עלויות הייצור על מחירי הצרכן. המדד ייבחן בקפידה על ידי השווקים, שכן נתונים גבוהים מהרגיל עשויים לאותת על לחצים אינפלציוניים מתמשכים, בעוד שנתונים נמוכים יכולים לתמוך בציפייה להפחתת הריבית על ידי הפדרל ריזרב. פרסום המדד עשוי להשפיע על אגרות חוב ודולר ארה"ב, בהתאם לתוצאותיו.



    • ביום שלישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד הפריון התעשייתי הרבעוני לרבעון השלישי, לאחר שבתקופה הקודמת נרשמה עלייה של 2.2%. מדד זה משקף את היעילות התעשייתית ואת השינויים בכושר הייצור, ומהווה מדד חשוב לבדיקת צמיחת הכלכלה האמריקאית. תוצאה גבוהה עשויה להצביע על שיפור בתפוקת העובדים ולחזק את הכלכלה, בעוד שנתון נמוך יכול לרמוז על האטה בתהליכים היצרניים. פרסום המדד ייבחן מקרוב על ידי השווקים ויכול להשפיע על התחזיות לצמיחה ועל כיוון הריבית של הפדרל ריזרב.


    מניות בכותרות:

    • מניית ברודקום (AVGO), ענקית השבבים הנסחרת לפי שווי של 1 טריליון דולר, זינקה ב-25.6% בשבוע החולף בעקבות דיווח על הזדמנות "עצומה" בתחום שבבי ה-AI. המנכ"ל הוק טאן ציין כי החברה צופה הכנסות של $60-$90 מיליארד משלושה לקוחות גדולים עד 2025, לצד הוספת שני לקוחות אסטרטגיים נוספים, ביניהם ייתכן שאפל ו-OpenAI. מכירות שבבי ה-AI של ברודקום צמחו ב-150% ברבעון האחרון ל-$3.7 מיליארד, בעוד ההכנסות משבבים שאינם AI ירדו ב-23%. ההכנסות הכוללות ברבעון היו $14.1 מיליארד, בהתאם לציפיות, עם רווח למניה של $1.42, מעל התחזיות. המניה נסקה לשיא כל הזמנים, כשהמשקיעים מעריכים כי עסקי ה-AI של ברודקום ימשיכו לצמוח בקצב מואץ.



    • מניית אלפאבית (GOOGL), חברת האם של גוגל, הנסחרת לפי שווי של 2.3 טריליון דולר, עלתה ב-9% בשבוע החולף לאחר שחשפה שבב מחשוב קוונטי חדש בשם "Willow" ואת Gemini 2.0, מודל ה-AI המתקדם ביותר שלה, לדברי המנכ"ל סונדר פיצ'אי. המהלך מדגיש את התחרות העזה בשוק ה-AI מול ענקיות טכנולוגיה כמו מיקרוסופט ושותפתה OpenAI. מומחים מעריכים כי המודל החדש מעניק לגוגל יתרון תחרותי, אך מזהירים כי הקרב על הובלה בתחום ה-AI ימשיך לדחוף את התעשייה לגבהים חדשים. השבב הקוונטי נחשב לפריצת דרך, אם כי נדרש עוד זמן לפיתוחו למטרות יישום רחבות. מניית אלפאבית נסחרת כעת מעל הממוצעים הנעים המרכזיים שלה, עם עלייה משמעותית בדירוג החוזק היחסי (RSI) לרמה חזקה של 86.



    • מניית טסלה (TSLA), ענקית הרכבים החשמליים הנסחרת לפי שווי של 1.4 טריליון דולר, עלתה בשבוע החולף ב-9.8% לאחר דיווחים כי נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ צפוי לבטל את החובה לדווח על תאונות ברכבים המצוידים במערכות נהיגה מתקדמות, צעד שעשוי להקל על החברה. בנוסף, המניה נהנתה מתנופה חזקה בעקבות השקתה בסין של הפיצ'ר האוטונומי "Actually Smart Summon", המאפשר לנהגים לזמן את רכבם בצורה אוטונומית במגרשי חניה. כמו כן, הודעתה על תכניות להשקת שירות רובו-מוניות ב-2025 נתפסה כהזדמנות שוק בשווי טריליון דולר. אנליסטים מעריכים כי היכולת של טסלה למנף את תחום הרכב האוטונומי, יחד עם ההשפעה החיובית מבחירתו של טראמפ, תוכל להוביל את שווי השוק שלה ל-2 טריליון דולר עד סוף 2025.

  8. #18
    שוק ההון חתם שבוע של ירידות שערים על רקע החלטת הריבית בה עדכן הפד' את התחזית לשני קיצוצי ריבית בלבד בשנה הבאה ולא 4 כפי שנצפה מה שגרם לתגובה חריפה בשוק. מדד ה-S&P 500 ירד ב-2.19%, הנאסד"ק סגר בירידה של 2.33%, הדאו ג'ונס ירד ב-2.25%. תשואות האג"ח לעשור עלו ב-5.96% אל 4.53%.
    מבחינת הסקטורים, סקטור הטכנולוגיה הניב תשואה עודפת כאשר כשירד ב-1.46% בשבוע החולף. מנגד, סקטור האנרגיה הניב את התשואה הנמוכה ביותר כשירד ב-5.39%.
    מאקרו:

    • ביום רביעי פורסמה בארה"ב החלטת הריבית של הפדרל ריזרב לחודש דצמבר, שבה הופחתה הריבית ב-0.25% לטווח של 4.25%-4.5%, בהתאם לציפיות. עם זאת, העדכון בתחזית הקיצוצים לשנת 2025 הוא זה שמשך את תשומת הלב והשפיע על השווקים. הפדרל ריזרב הודיע על צמצום התחזית לשני קיצוצים בלבד בשנה הבאה, לעומת ארבעה קיצוצים שהוערכו בעבר, מה שהוביל לתגובה שלילית בשוקי המניות. יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, ציין כי האינפלציה בארה"ב עדיין רחוקה מיעד ה-2% וכי המדיניות המוניטרית תיבחן מחדש בהתאם להתפתחויות הכלכליות. "ההחלטה הנוכחית הייתה הכרחית כדי לשמור על יציבות מחירים ותעסוקה מלאה," אמר פאוול במהלך מסיבת העיתונאים. הורדת הריבית משקפת את האיזון בין הרצון לעודד צמיחה כלכלית לבין הצורך להתמודד עם לחצי אינפלציה, אך השינוי בתחזיות מעיד על גישה זהירה יותר של הפד' לשנה הבאה.


    • ביום חמישי פורסם בארה"ב נתון התמ"ג הרבעוני לרבעון השלישי, שהראה על עלייה בקצב הצמיחה ל-3.1%. הנתון הפתיע לטובה, מעל הצפי שעמד על 2.8% ומעל הנתון הקודם של 3.0%. התוצאה מחזקת את ההערכות שהכלכלה האמריקאית ממשיכה להציג עמידות גבוהה, למרות ריביות גבוהות ולחצים אינפלציוניים. גידול זה בתמ"ג נתמך בעיקר על ידי עלייה בצריכה הפרטית והשקעות עסקיות, שמצביעים על חוסן הביקושים המקומיים. עם זאת, העלייה עשויה לחזק את עמדת הפדרל ריזרב להמשיך במדיניות זהירה, תוך שימת דגש על נתוני האינפלציה והתעסוקה לקראת החלטות מדיניות נוספות.


    • ביום שלישי פורסם בארה"ב נתון המכירות הקמעונאיות לחודש נובמבר, שהצביע על עלייה ל-0.7% בחישוב חודשי. הנתון היה גבוה מהצפי שעמד על 0.6% ומעל הנתון הקודם של 0.5%. העלייה משקפת התחזקות בצריכה הפרטית, המהווה מנוע מרכזי לכלכלה האמריקאית. העלייה במכירות נתמכה במיוחד במגזרי האלקטרוניקה והלבשה, שציינו צמיחה משמעותית בתקופת ההכנות לעונת החגים. תוצאה זו עשויה להקטין את הסיכויים להפחתת ריבית בעתיד הקרוב, שכן היא מעידה על המשך הביקוש החזק בשוק, שעלול לתרום לשימור לחצי האינפלציה.

    אירועים חשובים השבוע:

    • ביום שני צפוי להתפרסם בארה"ב נתון מדד אמון הצרכן של CB לחודש דצמבר, כאשר הצפי עומד על עלייה לרמה של 112.9 נקודות, לעומת הנתון הקודם שעמד על 111.7 נקודות. מדד זה נחשב לאינדיקטור מרכזי לבחינת תחושת הצרכנים לגבי מצב הכלכלה הנוכחי והעתידי, ולמעשה משקף את מידת נכונותם להוציא כספים. אם הנתון יעמוד בצפי או יעלה עליו, הוא עשוי להעיד על המשך חוזקה של הצריכה הפרטית, מה שיתרום ליציבות הכלכלית בארה"ב. עם זאת, עלייה משמעותית במדד עלולה להקטין את הסיכויים להפחתת ריבית בעתיד הקרוב, בשל החשש מהשפעתה על המשך לחצי האינפלציה.


    • ביום שלישי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון מכירות הבתים החדשים לחודש נובמבר, כאשר הצפי מצביע על עלייה לרמה של 666 אלף בתים, לעומת הנתון הקודם שעמד על 610 אלף. נתון זה נחשב לאינדיקטור משמעותי לבחינת מצב שוק הדיור והשפעתו על הכלכלה הרחבה, שכן עלייה במכירות עשויה להעיד על ביקוש חזק ועל המשך שיפור במצב הכלכלי של משקי הבית. אם הנתון יעמוד בצפי, הדבר עשוי להיחשב כסימן חיובי לשוק הדיור, אך גם להגביר את החששות להמשך לחצי האינפלציה, מה שעלול לצמצם את הסיכויים להפחתות ריבית בעתיד הקרוב מצד הפדרל ריזרב.


    • ביום שלישי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון הזמנות מוצרים ברי קיימא לחודש נובמבר, כאשר הצפי מצביע על ירידה של 0.4%, לעומת עלייה של 0.2% שנרשמה בנתון הקודם. נתון זה מספק תובנות על הביקוש למוצרים ארוכי טווח כמו ציוד תעשייתי ורכבים, והוא מהווה מדד חשוב למצב ההשקעות של החברות במשק. ירידה בהזמנות עשויה להעיד על חולשה בפעילות הכלכלית, במיוחד בענפי התעשייה, ולגרור דאגות לגבי המשך הצמיחה הכלכלית. במידה והנתון יאכזב ויצביע על ירידה מעבר לצפי, הדבר עשוי להגביר את הציפיות להאטה בפעילות הכלכלית ואף להשפיע על החלטות הפדרל ריזרב בנוגע למדיניות הריבית.

    מניות בכותרות:

    • מניית מיקרון (MU), יצרנית שבבי הזיכרון, הנסחרת לפי שווי של 100.4 מיליארד דולר, ירדה ב-14.7% בשבוע החולף לאחר שפרסמה תחזית מאכזבת לרבעון הבא. החברה דיווחה על רווח מתואם של $1.79 למניה, מעל הצפי של $1.75, והכנסות של $8.71 מיליארד, בהתאם לציפיות. עם זאת, התחזית להכנסות ברבעון הבא, בטווח של $7.7-$8.1 מיליארד, ולרווח למניה של $1.33-$1.53, נפלו מתחת לצפי השוק. המנכ"ל, סנג'יי מהרותרה, ציין התאוששות צפויה במחצית השנייה של השנה, תוך התמקדות בתחום הבינה המלאכותית, בשיתוף פעולה עם אנבידיה (NVDA). למרות זאת, המשקיעים לא השתכנעו, והתחזית המאכזבת הובילה לירידה חדה במניה, שספגה גם יחסית לביצועים החלשים מול הנאסד"ק השנה.


    • מניית פלנטיר (PLTR), חברת ניתוח הנתונים הנסחרת לפי שווי של 183.5 מיליארד דולר, עלתה ב-7.2% בשבוע החולף לאחר שהודיעה על חוזה חדש עם צבא ארה"ב בהיקף של עד 619 מיליון דולר, המרחיב את תוכנית Army Vantage לניהול לוגיסטיקה וכוחות. מניית פלנטיר, שזינקה ביותר מפי ארבעה השנה, נהנית מביקוש גובר ל-AI ומהציפיות להשקעות ביטחוניות נוספות עם כניסת ממשל טראמפ. עם זאת, אנליסטים מזהירים מהערכת שווי גבוהה אך מציינים את התמיכה מהמומנטום בשוק ומהפוטנציאל של AI בטווח הקצר.


    • מניית בואינג (BA) יצרנית המטוסים האמריקאית, הנסחרת לפי שווי של 132.7 מיליארד דולר, עלתה ב-5.5% בשבוע החולף לאחר ש-Pegasus Airlines, חברת הלואו-קוסט המובילה בטורקיה, הודיעה על הזמנת ענק של 100 מטוסי 737 MAX 10 עם אפשרות לרכישת 100 נוספים. ההזמנה, שגדולה מגודל הצי הנוכחי של פגסוס, מסמלת אמון במטוסי ה-737 MAX, למרות האתגרים הבטיחותיים מהעבר. המטוסים הראשונים צפויים להימסר ב-2028, בהתאם להנחיות העדכניות של בואינג למתן אישור דגם זה ב-2025-2026. אנליסטים מציינים כי הזמנה זו תומכת בביטחון השוק במטוסי החברה ומשפיעה לטובה על לוחות הזמנים של מסירות המטוסים העתידיות.

  9. #19
    מה קרה השבוע בשווקים הפיננסיים?
    שוק ההון חתם שבוע של עליות על רקע נתוני האינפלציה שהראו על התמתנות ויציבות והגדילו את הסיכוי להורדת ריבית ב-2025. מדד ה-S&P 500 עלה ב-3.71%, הנאסד"ק סגר בעליה של 3.88%, הדאו ג'ונס עלה ב-3.73%. תשואות האג"ח לעשור ירדו ב-1.66% אל 4.62%.
    מבחינת הסקטורים, סקטור הפיננסים הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-6.71% בשבוע החולף. מנגד, סקטור הבריאות הניב את התשואה הנמוכה ביותר כשעלה ב-0.14%.

    מאקרו:

    • ביום שלישי פורסם בארה"ב מדד המחירים ליצרן (PPI) לחודש דצמבר, שהצביע על עלייה שנתית של 3.3%. הנתון היה מתחת לציפיות שעמדו על 3.5%, אך מעל הנתון הקודם של 3.0%. העלייה במדד משקפת עלייה מסוימת בלחצים האינפלציוניים במגזר הייצור, מה שעשוי להעיד על המשך מעבר של עלויות הייצור לצרכנים. למרות זאת, העובדה שהנתון היה מתחת לציפיות עשויה להקטין את החשש מהסלמה מהירה באינפלציה. פרסום הנתון עשוי לחזק את ההערכות כי הפדרל ריזרב ימשיך לעקוב בזהירות אחר הנתונים הכלכליים לפני קבלת החלטות על מדיניות הריבית.


    • ביום רביעי פורסמו בארה"ב נתוני מדד המחירים לצרכן (CPI) לחודש דצמבר, שהצביעו על עלייה שנתית של 2.9%, בהתאם לציפיות, ומעל הנתון הקודם שעמד על 2.7%. מדד המחירים לצרכן – ליבה, שאינו כולל מחירי מזון ואנרגיה, עלה ב-3.2%, מעט מתחת לציפיות שעמדו על 3.3% ובהתאם לנתון הקודם. הנתונים משקפים המשך ירידה בקצב האינפלציה הכוללת, אך גם יציבות יחסית בלחצים האינפלציוניים הבסיסיים. נתונים אלו שפורסמו הפתיעו את השוק והגבירו את הסיכוי להפחתת ריבית ב-2025. מצב זה עשוי להוסיף לאי-הוודאות בשווקים, במיוחד בקרב משקיעים שמחכים לאיתותים ברורים ממדיניות הפד.


    • ביום חמישי פורסם בארה"ב מדד הייצור של הפד של פילדלפיה לחודש ינואר, שהפתיע עם עלייה חדה ל-44.3 נקודות, לעומת צפי שלילית של ירידה ל-(-5.0) נקודות והנתון הקודם שעמד על -(-10.9) נקודות. העלייה החדה במדד, המודד את פעילות הייצור באזור, משקפת שיפור מפתיע בתנאים הכלכליים במגזר הייצור בארה"ב. הנתון הגבוה עשוי להצביע על ביקוש מוגבר וסימני התאוששות בשוק הייצור, דבר שמוריד את הסיכויים להפחתת ריבית ב-2025 ומספק תמיכה לשווקים. עם זאת, העלייה החדה במדד יוצרת ציפייה להמשך ניטור מדוקדק של הפדרל ריזרב למדדי האינפלציה והתעסוקה.

    אירועים חשובים השבוע:

    • ביום שישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד מנהלי הרכש למגזר הייצור לחודש ינואר, כאשר הנתון הקודם עמד על 49.4 נקודות. המדד מספק אינדיקציה חיונית לפעילות הכלכלית במגזר הייצור, כאשר קריאה מתחת ל-50 מצביעה על התכווצות במגזר. נתון שיתפרסם ברמה דומה עשוי להצביע על יציבות יחסית אך ללא צמיחה משמעותית, מה שמדגיש את הצורך להמשיך לעקוב אחר השפעות תנאי השוק הנוכחיים. פרסום המדד עשוי להוסיף בהירות לגבי מגמות כלכליות בארה"ב ולספק אינדיקציות נוספות למדיניות הפדרל ריזרב בעתיד הקרוב.


    • ביום שישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד מנהלי הרכש למגזר השירותים לחודש ינואר, כאשר הנתון הקודם עמד על 56.8 נקודות. המדד מספק אינדיקציה מרכזית לפעילות הכלכלית במגזר השירותים, שהוא מרכיב מהותי בכלכלה האמריקאית. קריאה מעל 50 מעידה על התרחבות במגזר, ונתון דומה או גבוה עשוי להדגיש את המשך הצמיחה למרות התנאים הכלכליים המאתגרים. פרסום המדד צפוי למשוך תשומת לב רבה מצד המשקיעים והאנליסטים, שכן הוא ישפיע על הערכות בנוגע לתחזיות הכלכליות ולהחלטות אפשריות של הפדרל ריזרב בנוגע למדיניות הריבית בהמשך השנה.


    • ביום שישי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון מכירות הבתים הקיימים לחודש דצמבר, כאשר הצפי עומד על מכירות של 4.19 מיליון בתים, מעט מעל הנתון הקודם שעמד על 4.15 מיליון. נתון זה מהווה מדד חשוב לבריאות שוק הנדל"ן בארה"ב, ומכירות בתים גבוהות עשויות להעיד על ביקוש יציב, למרות הריביות הגבוהות שמשפיעות על עלויות המשכנתאות. פרסום נתון זה עשוי לספק תובנות נוספות על מצב הכלכלה הרחב ולהשפיע על השווקים הפיננסיים, תוך שהוא עשוי להוות כלי חשוב עבור הפדרל ריזרב בבואו לשקול מדיניות עתידית בתחום הריבית.

    מניות בכותרות:

    • מניית בנק ג'יי.פי מורגן (JPM), הנסחרת לפי שווי של 725 מיליארד דולר, זינקה ב-8.2% בשבוע החולף בעקבות פרסום דוח רבעוני מרשים שהציג רווחי שיא. הרווח למניה ברבעון האחרון עמד על $4.81, מעל הצפי של $3.95, בעוד ההכנסות הסתכמו ב-$43.74 מיליארד, גם הן מעל התחזיות שעמדו על $41.25 מיליארד. סך הרווח השנתי הגיע לשיא של $58 מיליארד, הגבוה ביותר בהיסטוריית הבנק והענף הבנקאי בארה"ב. המנכ"ל, ג'יימי דיימון, ציין את הגידול המרשים בהכנסות מהשקעות, שעלו ב-49%, ואת העלייה בסחר, שזינק ב-21%, במיוחד על רקע הבחירות לנשיאות. בנוסף, תחזית ההכנסות נטו מריבית לשנת 2025 עלתה ל-$90 מיליארד, מה שמשקף אופטימיות להמשך צמיחה, למרות סיכונים אפשריים כמו אינפלציה ותנאים גיאופוליטיים.


    • מניית טסלה (TSLA), ענקית הרכבים החשמליים הנסחרת לפי שווי של 1.37 טריליון דולר, זינקה בשבוע החולף ב-11.8% בעקבות התמקדות המשקיעים בטכנולוגיות הבינה המלאכותית של החברה ולא במכוניות בלבד. על פי האנליסט אדם ג'ונאס ממורגן סטנלי, ההתרגשות בשוק נובעת מהתוכניות של טסלה להשיק שירות רכב אוטונומי עד סוף 2025 ולמכור רובוטים אנושיים בשם Optimus כבר השנה. מאז אירוע ה-Robotaxi באוקטובר האחרון, מניית טסלה זינקה ביותר מ-70%, כשמשקיעים צופים שיפור רגולציה פדרלית תחת ממשל טראמפ החדש שיתמוך בפיתוח רכבים אוטונומיים. בנוסף, ג'ונאס מעריך כי עסקי הבינה המלאכותית ואגירת האנרגיה של טסלה צפויים להוות את רוב שווי החברה, עם פוטנציאל אספקת טכנולוגיות ליצרני רכב אחרים. התחזית שלו למניה עומדת על $430, כש-79% ממנה מיוחסים לטכנולוגיות שמעבר לתחום הרכב.


    • מניית אינטל (INTC), יצרנית השבבים הנסחרת לפי שווי של 92.7 מיליארד דולר, זינקה ב-12.8% בשבוע החולף בעקבות שמועות על רכישה אפשרית על ידי חברה גדולה שלא נחשפה. מניית החברה זינקה ביום שישי ב-9.25%, והגיעה למחיר של $21.49 למניה. ההודעה הגיעה לאחר תקופה מאתגרת לאינטל, שהתקשתה להתמודד עם התחרות הגוברת בשוק השבבים. הדיווחים מגיעים חודשים ספורים לאחר שסמנכ"ל החברה, פט גלסינגר, הוחלף בשל חוסר שביעות רצון מצד הדירקטוריון מהאסטרטגיה שלו לשיקום החברה. בעבר דווח כי חברות כמו Qualcomm ו-Arm הביעו עניין ברכישת חטיבות מסוימות של אינטל, אך ללא תוצאה. אינטל ממשיכה להוות חלק מרכזי במאמץ האמריקאי לחיזוק תעשיית השבבים המקומית, כחלק מחוק ה-CHIPS שמטרתו להבטיח את שרשראות האספקה ולחזק את ביטחון המדינה.

  10. #20
    מה קרה השבוע בשווקים הפיננסיים?
    שוק ההון חתם שבוע של עליות על רקע השבעתו של נשיא ארה"ב לתפקיד, הוצאת עשרות צווים נשיאותיים שמטרתם לתמוך בכלכלה והכרזה על פרויקט "סטארגייט". מדד ה-S&P 500 עלה ב-1.77%, הנאסד"ק סגר בעליה של 1.52%, הדאו ג'ונס עלה ב-2.57%. תשואות האג"ח לעשור ירדו ב-3.61% אל 4.61%.
    מבחינת הסקטורים, סקטור התקשורת הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-2.64% בשבוע החולף. מנגד, סקטור האנרגיה הניב את התשואה השלילית ביותר כשירד ב-1.95%.
    מאקרו:

    • ביום שישי פורסם בארה"ב נתון מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור לחודש דצמבר, שהצביע על עלייה לרמה של 50.1 נקודות. הנתון היה גבוה מהצפי שעמד על 49.8 נקודות, וגם מהנתון הקודם שעמד על 49.4 נקודות. רמה זו מצביעה על מעבר לצמיחה קלה במגזר הייצור, לאחר תקופה של ירידות. השיפור במדד נובע בעיקר מעלייה בהזמנות חדשות ובתפוקה, מה שמעיד על שיפור בביקוש המקומי וביצוא. למרות זאת, המגזר עדיין מתמודד עם לחצי עלויות ותחרות גלובלית, שמגבילים את קצב ההתאוששות. נתון זה עשוי להשפיע על תחזיות הצמיחה הכלכלית של ארה"ב לשנת 2025 ולתמוך במדיניות מוניטרית יציבה בטווח הקרוב.


    • ביום שישי פורסם בארה"ב מדד מנהלי הרכש במגזר השירותים לחודש דצמבר, שהצביע על ירידה לרמה של 52.8 נקודות. הנתון היה נמוך מהצפי שעמד על 56.4 נקודות וגם מהנתון הקודם שעמד על 56.8 נקודות. רמה זו עדיין משקפת התרחבות במגזר השירותים, אך בקצב איטי יותר מהחודשים הקודמים. הירידה במדד נובעת בעיקר מהיחלשות בביקושים המקומיים ומהאטה בקצב ההזמנות החדשות, מה שמעיד על שינוי במגמות הצריכה בשוק. עם זאת, מגזר השירותים ממשיך לתרום באופן משמעותי לצמיחה הכלכלית הכוללת של ארה"ב. נתון זה עשוי להשפיע על הערכות הפדרל ריזרב בנוגע לצעדים עתידיים, בעיקר בשל חשש להאטה בביקושים.


    • ביום שישי פורסם בארה"ב נתון מכירות הבתים הקיימים לחודש דצמבר, שהצביע על עלייה לרמה של 4.24 מיליון בתים. הנתון היה מעל הצפי שעמד על 4.19 מיליון בתים, וגם מעל הנתון הקודם שעמד על 4.15 מיליון בתים. העלייה במכירות מעידה על ביקוש חזק יותר לשוק הבתים הקיימים, למרות התנאים הכלכליים המאתגרים, כמו עליית מחירי הריבית והאינפלציה המתמשכת. נתון זה מצביע על יציבות יחסית בשוק הדיור, שמהווה חלק מרכזי בכלכלה האמריקאית. עם זאת, המשך ההתאוששות בשוק תלוי במידה רבה במהלכים העתידיים של הפדרל ריזרב בנוגע למדיניות המוניטרית, ובפרט בנוגע לשיעור הריבית.

    אירועים חשובים השבוע:

    • ביום רביעי צפויה הפדרל ריזרב לפרסם את החלטת הריבית לחודש ינואר, עם צפי להשארתה בטווח של 4.50%, בהתאם לרמה הנוכחית. מדובר בהחלטה הראשונה לשנת 2025, שבאה על רקע נתונים כלכליים העשוים להעיד על התמתנות בקצב האינפלציה אך עם המשך יציבות יחסית בשוק העבודה. ההחלטה תיבחן בקפידה על ידי השווקים הפיננסיים, במיוחד לנוכח הציפיות להורדת ריבית אפשרית בהמשך השנה, בהתאם להתפתחויות הכלכליות. דבריו של יו"ר הפד, ג'רום פאוול, במסיבת העיתונאים שצפויה לאחר ההחלטה, עשויים לספק רמזים על מדיניות הבנק המרכזי בחודשים הקרובים, במיוחד בנוגע ליעדי האינפלציה ונתוני הצמיחה.


    • ביום חמישי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון התמ"ג לרבעון הרביעי של 2024, עם צפי לעלייה של 2.7%, מתחת לנתון הקודם שעמד על 3.1%. הירידה בקצב הצמיחה הצפויה מצביעה על התמתנות מסוימת בפעילות הכלכלית, ייתכן בשל ירידה בביקושים המקומיים ובהשקעות העסקיות לקראת סוף השנה. הנתון, המשקף את התוצר המקומי הגולמי של ארה"ב, יבחן בקפידה על ידי המשקיעים והפדרל ריזרב, שעשויים להשתמש בו כדי לגבש את המדיניות המוניטרית להמשך 2025. אם התמ"ג יגיע מתחת לצפי, הדבר עשוי להגדיל את הלחץ להפחתת ריבית מוקדמת מהמתוכנן, בעוד שנתון חזק עשוי לתמוך במדיניות זהירה יותר.


    • ביום שלישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד אמון הצרכן של CB לחודש ינואר, עם צפי לעלייה לרמה של 105.9 נקודות, מעל הנתון הקודם שעמד על 104.7 נקודות. מדד זה עשוי לספק אינדיקציה למידת האופטימיות של הצרכנים לגבי המצב הכלכלי הנוכחי והתפתחותו בעתיד הקרוב. עלייה במדד עשויה לשקף ביטחון גובר בקרב הצרכנים בנוגע לשוק העבודה, רמות ההכנסה והמחירים, דבר שיכול לתמוך בהמשך הביקושים לצריכה הפרטית. לעומת זאת, אם הנתון יפגר אחר הצפי, הדבר עשוי להצביע על חששות כלכליים גוברים, שעשויים להשפיע על קצב הצמיחה הכלכלית בתחילת 2025.

    מניות בכותרות:

    • מניית נטפליקס (NFLX), ענקית הסטרימינג הנסחרת לפי שווי של 418 מיליארד דולר, זינקה ב-13.9% בשבוע החולף לאחר שדיווחה על תוספת היסטורית של 18.9 מיליון מנויים ברבעון הרביעי – כמעט פי שניים מהתחזיות שהיו 9.18 מיליון מנויים. הכנסות החברה עמדו על 10.25 מיליארד דולר והרווח למניה על 4.27 דולר, שניהם מעל הציפיות. בנוסף, החברה הכריזה על תוכנית קנייה חוזרת של מניות בהיקף של 15 מיליארד דולר, מה שתרם לביטחון המשקיעים. שידורי ספורט חיים כמו הקרב בין ג'ייק פול למייק טייסון ותכנים פופולריים נוספים תרמו לצמיחה. עם זאת, תחזיות לרבעון הראשון כללו רווח למניה והכנסות נמוכים מהצפי, אך התחזית לשנת 2025 צופה הכנסות של 43.5-44.5 מיליארד דולר. נטפליקס ממשיכה להוביל עם חדשנות, העלאת מחירים למסלול הנתמך בפרסומות וחסימת שיתופי סיסמאות.


    • מניית מטא (META), ענקית הרשתות החברתיות הנסחרת בשווי של 1.6 טריליון דולר, עלתה ב-3.6% בשבוע החולף בעקבות הודעת מנכ"ל החברה, מארק צוקרברג, על הגדלת השקעות בתחום הבינה המלאכותית. צוקרברג הכריז על תקציב הון של 60-65 מיליארד דולר ל-2025, לעומת תקציב של 38-40 מיליארד דולר בלבד ל-2024. בנוסף, החברה מתכננת להרחיב משמעותית את צוותי ה-AI שלה ולבנות מרכז נתונים מתקדם עם מעל ל-1.3 מיליון יחידות GPU. צוקרברג הביע ביטחון כי מודל Llama 4 של מטא יהפוך למודל המוביל בעולם ויתחיל לתרום באופן נרחב למחקר ופיתוח של החברה. ההודעה מגיעה לאחר הכרזת פרויקט Stargate בהובלת הממשל האמריקאי, שמטרתו להשקיע 500 מיליארד דולר בתשתיות AI בארה"ב. המשקיעים מגיבים באופטימיות למאמצי מטא לשמור על מעמדה בחזית טכנולוגיית הבינה המלאכותית.


    • מניית אנבידיה (NVDA), ענקית השבבים הנסחרת לפי שווי של 3.5 טריליון דולר, עלתה ב-4.7% בשבוע החולף לאחר שנבחרה כשותפה טכנולוגית מרכזית בפרויקט Stargate, יוזמה אמריקאית אדירה בהובלת OpenAI וסופטבנק, להשקעה של 500 מיליארד דולר בתשתיות בינה מלאכותית בארבע השנים הקרובות. הפרויקט מפיג חששות לגבי רוויית הביקוש לשבבי AI עשוי לחזק את מעמדה של אנבידיה כנהנית מרכזית מהשקעות בתחום. אנליסטים כמו Wedbush ו-UBS מציינים שהפרויקט מוסיף מסלול צמיחה משמעותי לחברה, עם תחזיות מחיר למניה בין 175 ל-195 דולר.

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות