רם מה דעתך על אגח קונצרני שקלי לאומי ט ?
אני נמצא שם בהתבסס על כך שאני רואה מדדים יחסית נמוכים לפנינו .
מה דעתך ?
האם יש אגח אחרים שקליים דומים ברמת בטחון גבוהה שאתה יכול להמליץ לי עליהם ?
בתודה מראש.
רם מה דעתך על אגח קונצרני שקלי לאומי ט ?
אני נמצא שם בהתבסס על כך שאני רואה מדדים יחסית נמוכים לפנינו .
מה דעתך ?
האם יש אגח אחרים שקליים דומים ברמת בטחון גבוהה שאתה יכול להמליץ לי עליהם ?
בתודה מראש.
NEO
אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.
שלום NEO
כבר בפתיח אומר לך שלדעתי אג"ח זה אינו מעניין.
בבדיקת נתוניו לרגע זה , האג"ח בתשואה לפדיון של 3.76% ולמח"מ 3.78 שנים,
שים לב שהוא כמעט בנתוני אג"ח מדינה, שחר 2682 בתשואה לפדיון 3.42% ולמח"מ 3.82.
אוסיף ואומר, אינני יודע על סמך מה אתה רואה מדדים נמוכים, למיטב ידיעתי המדד האחרון שהיה 0.3% שלילי היה מפתיע. תחזית האינפלציה מדברת על כ 3% שנתי, אז בעצם אג"ח זה נותן מדד + משהו קרוב לכלום.
בוא נניח לרגע לאינפלציה. בהנחה שבתחילת השנה הבאה הנגיד יעלה את הריבית (הנחה בסבירות גבוהה לדעתי), מחירי האג"חים יפלו (כדי להגדיל תשואה).
ואם בכל זאת אתה מעוניין באג"חים שקליים ברמת בטחון גבוהה, ראה למשל סלקום ה' 4.28%, מכתשים אגן ד' 4.27% .
לאור הצפי להעלאת ריבית וירידת מחיר כאמור, לדעתי אתה צריך להיות מוכן לאפשרות להישאר עד פירעון מפני שיציאה בדרך יכולה להניב "הפסד הון".
מקווה שסייעתי.
נקודת אור בסיפור יכולה ליהות השקה של מדד תל בונד שקלי.גם אני בגדול לא מחבב אגחים שקלים וגם קשה להמר על אגח של לאומי אך בכל זאת יכול ליהות שזה יעלה קצת מחיר של אגרת
לאומי - כי אני מחפש אגח בטוח לכסף עד שהסתיים הסיפור האיראני .
שקלי - לדעתי הנדל"ן שנמצא בירידה והיה מרכיב משמעותי במדדים החודשים עד היום נחלש משמעותית וימשיך להיחלש מכיוון שקיימת החלטה אסטרטגית של אטיאס שר השיכון להלחם בתופעה .
אותי המדד הקודם לא הפתיע בכך שהיה נמוך אולי בגלל שאני אישית חושב תמיד "מחוץ לקופסה" ורוב הזמן לא מוקף אנשי כלכלה כאלה ואחרים שרובם חושבים אותו דבר ומזינים אחד את השני במידע דומה .
אני חושב שעם ישראל ברבעון האחרון של השנה תמיד קונה פחות במיוחד בשנים לא פחות טובות כמו השנה הנוכחית .
אני צופה מדדים נמוכים שיפתיעו רבים אבל עדיין מאוד קשה לי ללכת נגד הזרם כי כולם כמעט חושבים כמו רם וכמוך , מדדי מדדי מדדי .
NEO
אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.
אני כעט דווקא מעדיף שקלי בריבית משתנה