היי
אני מעוניין להשקיע לטווח של שנה, על איזה אג"חים היתם ממליצים?
האם אני יכול לקנות אותם בעצמי דרך האתר של הבנק ?
תודה רבה
היי
אני מעוניין להשקיע לטווח של שנה, על איזה אג"חים היתם ממליצים?
האם אני יכול לקנות אותם בעצמי דרך האתר של הבנק ?
תודה רבה
לרון,
נתחיל מחלק שני, הקל, אתה יכול לקנות מהאתר של הבנק, קניית אג"ח זהה לקניית מניה.
חלק ראשון יותר קשה, אג"ח סולידי (וצמוד) לשנה זו בעיה רצינית, התשואות בסולידיים לזמן כה קצר הם בסביבות אפס, יש כמה אפילו עם תשואה שלילית (זה נכון הן לקונצרניים והן לממשלתי=גליל), יש מעטים עם תשואה של 0.4-0.5% כגון: חשמל 21, בזק 4, שטראוס א', אבל, זה מעט מידי ולא נותן פיזור ועמלת הבנק תאכל לך את הרווח המועט.
מכל זה יוצא שתשמור (בקושי ) על המדד.
הגילונים נותנים תשואה נמוכה מהמדד.
אז אולי תתיעץ עם יועץ הבנק שלך לגבי קרן נטולת סיכון ונטולת עמלה?
אזהרה! אל תתפתה לקנות אג"ח סולידי יותר ארוך בתשואה מעט יותר גבוהה משום שיציאה בדרך עלולה להניב לך הפסד הון.
אם באפשרותך להאריך מעט את התקופה ו/או להגדיל במשהו את הסיכון הייתי חושב על : חלל ד', פרטנר א, סלקום א, דיסק השק ג.
לבדיקתך , לשיקולך ובהצלחה.
תודה על הכיוון, יש לי כמה שאלות בסיסיות.
1. אני מסתכל על אחד האגחים שציינת לדוגמא חלל ד, ואני רואה שיש לו עוד שנתיים וקצת לפדיון ושהריבית היא 3.18 ברוטו ו 0.15 נטו. האם זה אומר שאני מקבל נטו אחרי שנתיים 0.15% ?
2. האם כשאומרים צמוד מדד זה אומר שאם המדד עולה התשואה עולה בהתאם ?
3. מה קורה אם אני ימוכר את האגח לפני הסוף ?
4. האם יש סיכוי שהתשואה תעלה במשך הזמן הזה ? ואם כן במה זה תלוי ?
המון תודה על העזרה
לרון,
ראשית אני חייב תיקון, נתתי לך תשובה בהתבסס על מח"מ שזה משך חיים ממוצע, למשל חלל נפרע שליש בדצמבר 09, שליש דצמ' 10 ושליש דצמ' 11, ולכן הממוצע הוא שנה וקצת, אבל אם אתה צריך את כל הכסף עוד שנה (כך אני מבין) זה ממש לא מתאים לך.
במצבך (כפי שאני מבין ותקן אותי אם אני טועה) לא צריך ללכת לפי מח"מ אלא לפי מועד אחרון לפירעון, ומכאן שמצבך בתחום האג"ח הסולידי עוד יותר "קשה".
לאור הנ"ל מחק את המלצתי הקודמת.
ועם כל זאת אענה,
אין קשר בין המדד לתשואה, המדד ישפיע על הפארי (ובעצם ההצמדה היא על הקרן והריבית), התשואה נגזרת ממחיר האג"ח, כשמחירו יורד התשואה גדלה.
אם אתה מוכר לפני הסוף אתה מוכר במחיר השוק באותו רגע שיכול לרדת בהמשך לעומת הסוף שם אתה מקבל את הערך המתואם במלואו.
והאם התשואה יכולה לעלות? למעשה כבר עניתי, אם המחיר ירד.
לסיכום:מתנצל על תשובתי הקודמת שאינה מספיק טובה עבורך.
לאור נתוניך (סולידי לשנה) לא נראה לי שתמצא פתרון דווקא באג"ח.
בהצלחה.
עוד שם : אגח של סקיילקס בריבית משתנה
עצה פחות מקצועית ויותר אישית.
אל תשקיע בעצמך את כל הסכום.
אם אתה רוצה לקנות ניירות בכוחות עצמך, אז תתחיל עם סכום יחסית קטן. וכשקונים ניירות בדרך כלל מתחילים להתעניין וללמוד.
את השאר תשים בקרן השתלמות.
אחרי שתתחיל לצבור ביטחון ונסיון תגדיל את הכמות.
כמובן שזה לא מחייב, אבל אתה יודע, טעות על כסף קטן יחסית לא נעים אבל לא נורא.
טעות על כל החסכונות, קצת עצוב.
תודה לכולם
אני אחשוב טוב מה כדאי לעשות.