x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: מה קורה לאופ בפקיעה

מה קורה לאופ בפקיעה

שלום
    שאלה כללית
    נניח שקניתי יחידה אחת של אופ פוט על המעוף ,רכשתי בשער מסוים:
    1. מה קורה בפקיעה אם המדד עלה ושער האופ ירד ולא נתתי כל הוראת מכירה?
    2. האם מפסידים את כל הקרן או יותר מסכום הקנייה המקורית?

Re: מה קורה לאופ בפקיעה

+ צ'ומפי, צהריים טובים

+ לשאלתך, "מה קורה לאופ בפקיעה?

+ אז אם קנית, ולא כתבת, ואם המדד עלה ושער האופ ירד, אז אפשרי להפסיד את קרן הקנייה, כלומר, אך ורק עד 100% בלבד + עמלת הקניה, ולא יותר, אבל אם כתבת אז זה סיפור אחר, שבו אפשר להפסיד גם את הבטחונות לכתיבה, וזה יכול לעלות על 100%

+ ואני מנחש, למה ומדוע אתה שואל? כי הלא מודאג אתה ממדד הבסיס האץ ורץ מאז הפתיחה? ואכן, גם אני לא יודע למה ומדוע ת"א25 עולה?

- אבל אני לא יודע למה יש לי תחושת בטן? "שעושי השוק" קולטים היצעים, ובאותו הזמן הם מתכסים בזול על הפוטים שכתבו לנו, ובשקט בשקט ובאין רואה מתכסות קבוצות של פוזיציות פתוחות של פוטים, ובעצם יש כאן משחק בהפוך על הפוך, כשהם משחקים משחק מוזר ומתוחכם בו זמנית של החלפת הפוזיציה, ...אז סבלנות, ואל יאוש, כי אם תחושת הבטן שלי נכונה, אז נכונו לנו עוד ירידות לקראת הפקיעה, אז בהצלחה לפקיעה, תודה

היי sassi
    אכן אני שואל לגבי קנייה של אופציית פוט ולא כתיבה
    אני בתחילת הדרך ומנסה ללמוד נגזרים

אני אכן מודע לדעה הרווחת כי השוק עומד בפני תיקון , יש לי סבלנות להמתין לראות מה יקרה בהמשך,
    בנתיים אני מנסה להבין איך השוק פועל,לא נראה כי המחירים נקבעים על פי היצע וביקוש

המון תודה על התשובה המהירה!

מחירים בכל נייר ערך נקבעים אך ורק על ידי הצע וביקוש ולא בשום נוסחה אחרת

צ'ומפי
    נגזרים זה עסק מסוכן ויש בהם דמי לימוד לא קטנים.
    90% מהסוחרים באופציות מפסידים את כספם.
    מייעץ לך לא לגעת בנושא אלא רק אחרי שעברת קורס אופציות מסודר.

לשאלתך:
    ביום הפקיעה האופציה מאבדת את כל ערכה. כלומר, אם עד יום ד' בשעת הסגירה- נגיד 16:17 - הייתה פוט 700 שווה, לצורך הדוגמא, 10 ש"ח, כשהמדד נסגר בסוף היום על 690 - למחרת, יום חמישי השלישי בכל חודש (יום הפקיעה), יש "פקיעה" והמדד פקע ב- 685 נקודות.
    א. מחשבונך יורדים 10 ש"ח - שווי האופציה מתחילת המסחר לפני הפקיעה עד יום הפקיעה עצמה.
    ב. זו אופציית פוט, כלומר: הימרת כי מדד 25 מניות המעו"ף ("השוק") יפקע בגובה פחות מגובה האופציה- במקרה זה, מתחת ל- 700.
    לזכות חשבונך נזקפים 100 ש"ח, לכל נקודה בה המעוף פחות מערך האופציה. כלומר: 15 נקודות (700-685), * 100 ש"ח = 1500 ש"ח.
    האם הרווחת 1500 ש"ח? לא. האופציה עצמה עלתה לך, לצורך הדוגמא, 1200 ש"ח שלושה ימים טרם הפקיעה (שזה דבר שלא עושים - לא מחזיקים אופציה מהיום למחר אלא במקרים מיוחדים, ואופציות לפקיעה קונים ממש ביום הפקיעה, רצוי לקראת סיומו - אלא אם הייתה לך הזדמנות מיוחדת מאוד, יוצאת דופן וממש טובה קודם).
    כלומר:
    הרווחת ברוטו 1500 ש"ח- פחות 1200 ש"ח (מחיר הקנייה), פחות 20% מס, פחות- נניח - 3 ש"ח עמלה, פעמיים (אחת בקנייה ואחת במכירה) - סה"כ רווח נטו: 236 ש"ח.
    משיכת אופציה לפקיעה זה עניין בעיתי והרבה פעמים האופציה נשארת עד הפקיעה וערכה יורד, ואז אתה מפספס את ערך הפקיעה וכל הכסף יורד לטמיון.

כלומר, אם הפקיעה לא הייתה על 685 אלא על 700 נקודות ומעלה, הרי שעל אותה פוט 700 לא קיבלת שקל אלא הפסדת את כל אותם 1200 ש"ח בהם קנית אותה.
    מנגד, מוכר האופציה מקבל 1200 ש"ח מלאים לחשבונו.

לכן, מנסיון מר וכואב אני מזהיר- אופציות זה לא מעשה קסמים. גם כשקונים וגם כשכותבים קל מאוד להפסיד כסף, אלא אם כן אתה עם בטחונות גדולים לתיקוני חירום ו\ או יודע בדיוק מה אתה עושה. חשוב היטב לפני שאתה פועל.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות