לאחרונה שמעתי מחבר שמכיר אדם שעובד בבנק ןלכן הוא לא יכול לסחור אלא רק בשעות פתיחה או נעילה ...האם זה נכון ? אם כן למה אוסרים עליו לסחור מעצם היותו עובד בנק?
לאחרונה שמעתי מחבר שמכיר אדם שעובד בבנק ןלכן הוא לא יכול לסחור אלא רק בשעות פתיחה או נעילה ...האם זה נכון ? אם כן למה אוסרים עליו לסחור מעצם היותו עובד בנק?
היי,
עובדי בנק אכן מוגבלים בהשקעות שלהם , לגבי השאלה האם מותר להם בשעות פתיחה או נעילה אני לא יודע , והסיבה למגבלות נובעת מהיותם חשופים בעצם עבודתם למידע פנים .
בתור עובד בנק אני יכול להגיד לך שכל פקודה שאני נותן
משודרת בדיליי של יום .
אם למשל אני רוצה לקנות מנייה למחר אני צריך לתת פקודה עד 12 בלילה באותו יום אפשר להסתדר אבל לא מתאים לסוחרי יום אלא להשקעות יותר ארוכות.
אגב המידע פנים שאני יודע הוא לא ברמה שיכולה לעזור לי בטווח הקצר
מקסימום המלצות של מחלקת אנליזה בבנק שאותם היא מפרסמת מידי פעם
תודה רבה על התשובות ! ומה לגבי הקרובים של עובד הבנק - נניח אשתו..האם גם לה אסור לסחור באותו היום ?
- אתה צודק, כי אח שלי מעדיף לעבוד "כפרילאנסר" בבנק בגלל הסיבה הזאת, ולמרות זאת הוא הוא מנהל חשבון השקעות בבנק אחר, ולמרות זאת הוא משתדל להעביר את הפעילות מת"א25 לנסד"ק וול סטריט, אבל השאלה המעניינת היא:- "מה יהיה היום?
- האם תהיה היום מלחמת גוג ומגוג? והאם ינסו "עושי השוק" לחזור על ההצלחה של שבוע הפקיעה הקודם? כי שם הם לא נשברו מהתיקון האחרון של וול סטריט ואירופה, ושם הם קלטו היצעים, ושם הם שמרו בשיניים על שער הבסיס, גם לנוכח מדדי אירופה היורדים בתיקון.
- אז האם נשאר להם כח ותחמושת לדלג בקלילות גם על התיקון הנוכחי? והאם הם יתעקשו כמו שעשו זאת בתיקון של סוף ספטמבר ותחילת אוקטובר? אז בהצלחה לכולם, ואל תשכחו כי אנחנו חיילים בצבא של השחקן הנלחם ראש בראש "בעושי השוק", אז בהצלחה לפקיעה, תודה
תודה רבה על התשובה , אך מתשובתך נוספו לי עוד כמה שאלות : מה זה פרילאנסר? האם כאשר עובד בנק סוחר דרך בית השקעות שהוא לא הבנק מותר לו לסחור לאותו היום ? כמו כן האם כאשר אני סוחר במניות חול המגבלה הזו לא חלה על עובד הבנק הסוחר דרך הבנק? תודה על הסבלנות , אופיר!
פרילאנסר - זה מקצוע חופשי בתוך ארגון נניח עור דיןעצמאי שעובד עבור הבנק.לגבי שאלות נוספות : לעובד בנק אסור לסחור דרך בית השקעות,הוא חייב להחזיק תיק באחד הסניפים של הבנק בו הוא עובד - אחרת זו עבירה פלילית.
נוהל זה חל גם על אשתו/בעלה של עובד בנק ו/או כל אחד שהם מפרנסים.גם כשעובד בנק מצתרף לחשבון של משהוא אחר חשבון זה אוטומטי הופך ליהות חשבון של "עובד בנק"
בחול מותר לסחור ללא הגבלה
יורקה תודה רבה! אופיר.
בבקשה.שמחתי לעזור.במידה ויש שאלות נוספות שאלפורסם במקור על ידי offir