ראיתי שלרובם יש דירוג AAA וגם התשואה יחסית גבוהה. מה החסרונות שלהם?, זאת נחשבת להשקעה סולידית?, איזה מביניהם נחשבים לאטרקטיביים לתקופה של שנתיים לערך?
תודה מראש
ראיתי שלרובם יש דירוג AAA וגם התשואה יחסית גבוהה. מה החסרונות שלהם?, זאת נחשבת להשקעה סולידית?, איזה מביניהם נחשבים לאטרקטיביים לתקופה של שנתיים לערך?
תודה מראש
לרונן,
אג"ח מובנה זה מעין "סל" שהריבית שתקבל (או שלא תקבל) בו מותנה בתנאים שונים לפי מרכיביו/ ערכי הבסיס שבו,
כך שבעיקרון זה לא סולידי,
צריך "לחפור" כדי לדעת לגביו.
לא אוכל להמליץ.
אגב, לאיזה התכוונת?
אג"ח שחרית. למשל שחרית ז'. איך הוא נראה לך?
לרונן שלום,
יש לקרוא היטב את התשקיף בכדי לדעת את תנאי ההנפקה (בנוי על טווח ריביות), אינני מכיר את התנאים.
אך יש לציין, כמדומני שדיברת על השקעה סולידית, אז שים לב מה קרה לנייר זה בשנה האחרונה (מספרים עגולים בערך לפי מבט בציטוט), באוקטובר 08 היה בשער 60, בדצמבר 08 היה ב45 (ירידה של 25% בחודשיים),במרץ 09 היה ב 90 (עלייה של 100% ברבעון),וכעת באזור ה 60 (ירידה של כ 30% בכחצי שנה), אז זה בטח לא סולידי.
היי רונן,
כתבתי ניתוח מפורט על הנייר והוא נמחק, אז אני אכתוב עכשיו בראשי פרקים.
אגרות חוב מובנות זה ייצור כזה:
הריבית מותנת במספר תנאים כלכליים.
הקרן מובטחת בדירוג אגח גבוהה מאוד.
התשקיף מסביר בדיוק במה הנייר משקיע ולמה בתנאים הכלכליים שהוא מפרט הוא ירוויח מספיק מלתת לך את הריבית ומפרט את הסיכונים וכו. ובכלל מבחינת קבלת הקרן זה נחשב מכשיר השקעה מאוד בטוח.
למרות זאת כפי שניתן לראות מהגרף התנודתיות במחיר גבוהה למדי ומשקפת את העובדה שהריבית אינה מובטחת אלה מותנת בתנאים כללכיים.
ומכיוון שהראייה של 'מה שהיה הוא שיהיה' נפוצה למדי, תגלה שבדרך אגרות חוב מובנות אטרקטיביות לקנייה דווקא מתי שהתנאים המפורטים לא מתקיימים.
במקרה שלנו יש שני תנאים:
1. שער דולר גבוהה מ 3.83 - שאינו מתקיים היום.
2. תנאי כלשהו על SWAP שמשוטטות באינטרנט מגן עליהם ממצב שריבית גבוהה צונחת במהירות. (לא רלוונטי לשנים הקרובות.)
האגרת נסחרת במחיר של 63 אגורות לערך,
תפדה עוד קצת פחות מ 10 שנים במחיר של 100 אגורות.
ואם יש לך סבלנות יש לך הזדמנות במקרה הגרוע להרוויח ב 10 השנים הקרובות 5.8 אחוזי תשואה שנתית כמעט בלי סיכון. (סיכון זהה לקניית אגרות חוב של בנק מדורג היטב.)
ובמידה והריבית תשולם: הריבית המובטחת היא תלבור ל 3 חודשים + מרווח של 4.5 אחוז.
מבחינת סיכויי בכל מקרה, במקרה טוב בו הדולר יתבסס מעל 3.83 צפה לעשרות אחוזים של רווחי הון.
ההמלצה שלי (ונאה דורש נאה מקיים אני קונה בעצמי למען הגילוי הנאות- אבל אצלי זה כסף שמיועד ל40 שנות השקעה בבורסה, אז לחכות עשור זה סביר מבחינתי ותחליט מה מבחינתך.)
זה לקנות במחיר כזה, שכן 5.8 אחוזי ריבית שנתי מבלי לקחת סיכון רציני זו מציאה,
ובמידה והדולר יתחזק ויתבסס ברמה שמעניקה תשלום ריבית, למכור את הנייר ברווח הון יפה.
התשואה השנתית לא תצדיק את הסיכון של הפסדי הון על הנייר, כתוצאה מירידת הדולר.)
אציין שיש לי ניסיון מאוד רווחי עם אגרות חוב מובנות עד כה.
אז כבר שחרית אג"ח ח' עדיף
ריבית 10.5% (לא צמוד) משולמת רבעונית .
כל פעם שמשלמים את הריבית יש לבנק זכות לפרעון מוקדם של הקרן - זה חושף אותך לסיכון של ירידת ריבית ( אם תרד הריבית אתה מתצא את עצמך עם מזומן ללא תשואה ) - אבל זה סיכון תיאורטי ,לאיפה עוד תרד הריבית ?
כמו כן יש תנאי - כל עוד התלבור (ריבית בין הבנקים על השקל -ה"ליבור" של ת"א) להלואות/פיקדונות בין בנקאיים ל- 12 חודשים (נתון שמפורסם יומית ע"י בנק ישראל ) נמוך מ-7% אתה מקבל את הריבית .ביום שבו הריבית גבוהה יותר - על אותו יום לא תקבל ריבית .
היום התלבור 12 חודשים עומד על 2.2% בערך- רחוק מהמחסום ולכן בתקופה הקרובה יש וודאות בקופון הגבוה.
הבעיה - כאשר תעלה הריבית ככל שניתקרב אל המחסום השוק יתחיל לתת סיכויים גבוהים לאי תשלום קופון לתקופה מסויימת ויוריד את שווי השוק של האגרת . כלומר למרות שהקרן מובטחת יתכן שלאורך ה- 10 שנים עד לפרעון נראה שווי נמוך משמעותית מ-100 ולמי שאין אויר להמתין לפדיון זה יכול להיות משמעותי .
יש לקחת בחשבון שלא צמוד למדד ואז אם יש התפרצות אינפלציונית הכסף נשחק כמו באג"ח שחר .
הסיכון של הבנק המנפיק נמוך מכל בנק בישראל (בנק גרמני) .
זו תמצית הקריאה של התשקיף לעניות דעתי אין יותר סיכונים .
גילוי נאות -זו האחזקה הגבוהה ביותר בתיק שלי .
יתכן שקניתי \ מכרתי נייר הערך לפני שכתבי כאן .
לי קצת צורב באוזן מילה סולידית ובטוחה ביחס לאגח מובנה.איך אפשר לקרוא סולידי אגח שמונפק על ידי איזה שהיא חברה של 5 אנשים שבסופו של דבר סוג של מתווך בלבד.לתת לחברה כזו דירוג טריפל A ?
הרי זה אומר שלמנפיק יכולת מעולה לפרוע התחייבות , אבל למנפיק הזה בכלל אין כסף (הוא הרי משקיע אותם במקום אחר).
או שאני לא מבין,או שאני טועה אבל אני לא הייתי לגמרי רגוע עם דברים כאלה בתיק.
המנפיקים של האגחים האלה, הם לא חברות של חמישה אנשים, אלה בנקים גדולים שנחשבים בטוחים.
התנודתיות הגדולה, נובעת מכך שהריבית מצד אחד דיי גבוהה, ומצד שני לא מובטחת כלל.
כלומר רק בתנאים כלכליים מסויימים, תקבל ריבית. ולכן אם התנאים מפסיקים להתקיים צפה לירידה חדה בערך של האג"ח.
אבל מבחינת הקרן, לדעתי זה בטוח ממש כמו להלוות כסף לבנק שהנפיק את הנייר. ובדרך כלל להלוות כסף לבנקים עם דירוגים גבוהים נחשב השקעה סולידית.
אז באופן אבסורדי, כשאני לוקח נייר כזה ומניח שהוא לא ישלם ריבית עד הפדיון שלו. ורק ה דיסקאונט שהוא נסחר בו בהקשר לפארי הוא הריבית המשולמת, אז לי זה נשמע סולידי כמו השקעה בבנק, אם החיסרון אולי שאתה לא מקבל ריבית, אלה תקבל את כל הרווח במועד הפדיון. שהוא משמעותי.
שימו לב רק לסוף התשקיף ,(סעיף 4.1 כמדומני) בחלק של מעלות, מצויין שם במפורש שאחד הסיכונים העיקריים הוא חדלות פרעון של הבנק שהבטיח את ה NOTS.
בימים כתיקונם זהו אכן סיכון נמוך , כמו שרוכשים אג"ח בנקים בארץ, אך לאור המשבר האחרון,
שבו מאות בנקים , בארה"ב ובעולם נמחקו, צריך לבדוק טוב את חוסנו של הבנק שעומד מאחרי האגרות.
האגרות המדוברות ייפדו בעוד 10 שנים לערך כך שסביר שנחווה לפחות עוד משבר אחד או שניים,
דבר שיטלטל את מחיר האגרות.
המלצתי , למשקיעי הטווח הארוך או כרכיב לפנסיה בהחלט השקעה שיכולה לבוא בחשבון במינון נכון.
A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]
זה בדיוק העניין.מנפיק יושב בחו"ל בכלל ואף אחת לא מסתכל לשם.ואם אני אגיד לך ששחרית נקנתה מלהימן ברזרס (שהיה מוכר הרבה מובנים) או וושינגטון מיוצ'ל אז אגח זה עדיין יזכה לטריפל A ? ואם יקרה משהו ותבוא לשחרית הם יגידו לך מה לעשות אנחנו חברה קטנה והשקענו כסף עבורך סה"כ .