x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: למה לא לשים את כל החביות בסל אחד? נפט :)

למה לא לשים את כל החביות בסל אחד? נפט :)

שלום שחקן,

השאלה שלי פשוטה, התשובה בטח לא.

מדוע לא לשים את כל חסכונותיי ואת כל חסכון הוריי ודודיי ונכדיי בנפט?

הרי רמת הנפט כלכך נמוכה וההשקעה כל כך קורצת, מספיק הנפט קצת מתאושש וחוזר לרמת ה 40-50$ בכדי לקבל תשואה יפה מאוד.

אשמח להסבר למה לא למכור את הבית ולהשקיע בנפט?

תודה שחקן

לא שחקן
    יכול להיות שיגיע ל 40$
    אבל אולי שנתיים לפני זה הוא יגיע ל 10$
    זה לא רחוק
    אני לא יודע עד כמה הסעודים רציניים
    כניראה שתהייה בפניקה (אני בטוח)
    מה אתה עושה
    מציל את 40% שנישאר לך
    או
    נשאר בפוזיציה ?
    אייל

israeli_orcale

לא בלתי סביר שהנפט ירד לרמה של 10$ דולר ומשם ירד לאט לאט עד שיעלם מהעולם במהלך המאה הקרובה.
    - איראן מצטרפת לייצור
    - פיחות עצום במטבעות (למשל הרובל) אומר שרוסיה מייצרת ברובלים ומוכרת בדולרים.. מה שאומר שמאוד זול בדולרים לייצר נפט

כל העולם בכיוון של אנרגיה ירוקה..

מספיק שמצליחים להמציא סוללות נטענות טובות, המכוניות של טסלה הופכות להיות 90% מהשוק, חשמל מייצרים מגז. והופה צריך נפט רק לדלק סילוני למטוסים.. צריכת הנפט מתרסקת בעשרות אחוזים.

זה דברים שקרו, פעם כולם היו בטוחים שפחם רק יעלה כי אין מה לעשות בלי פחם, קר בחורף.

ציטוט פורסם במקור על ידי אופסשםמשתמש צפה בהודעה

כל העולם בכיוון של אנרגיה ירוקה..

מספיק שמצליחים להמציא סוללות נטענות טובות, המכוניות של טסלה הופכות להיות 90% מהשוק, חשמל מייצרים מגז. והופה צריך נפט רק לדלק סילוני למטוסים.. צריכת הנפט מתרסקת בעשרות אחוזים.

זה דברים שקרו, פעם כולם היו בטוחים שפחם רק יעלה כי אין מה לעשות בלי פחם, קר בחורף.
    להיפך, דווקא ירידת הנפט עלולה לעכב את המעבר לאנרגיות חלופיות, מכיוון שהחלופה מבחינה כלכלית פחות אטרקטיבית או אפילו כבר לא כדאית כלכלית.

כמעט כל החלופות מצליחות רק אם הם חוסכות (לדוגמא כסף או זמן) ואם אין חיסכון אז בד"כ רק "פריקים" לדבר או לאיכות סביבה יקנו.

ראה את בטר פלייס בארץ, ברגע שהיא לא הציעה לא חיסכון בכסף ולא חיסכון בזמן, הקניה היתה ל"פריקים" לשם פתיחת חלופה חדשה/אנרגיה ירוקה/ איכות הסביבה וכדומה.

יום טוב

תודה לכם חברים,

עדיין לא השתכנעתי שלא למכור את הבית ואת המרצדס ולהשקיע בנפט..

oracle - הטיעונים שקיבלת כאן מאלפים לדעתי ותעודת כבוד לאתר.
    לטעמי האישי העניין הוא נטו פסיכולוגי וקל לך לדבר מפוזיציה מאחר ואתה לא רואה את מחיר הנפט צולל.
    בוא נניח ואתה צודק וכפי שציינת יגיע בסופו של דבר ל 40-50 ואני מסכים איתך.
    אחרי שמכרת את הבית ומחיר הנפט ירד ל 15 והוא לא מתאושש אתה באמת תעמוד בלחץ? ואם תזדקק/תרצה להתנזל?

אני מסכים שזה מחיר קורץ ביותר אבל עדין פיזור יתן לך מצב הרבה יותר הגיוני. אם היינו בשוק המניות הייתי אומר אחרת - כן אחרי ירידה של 50% קנה בצורה של שגר ושכח. מניות תמיד ינועו לאחר מפולת, בורסות לא יעלמו מהעולם וכך גם תאוות הבצע. נפט אני לא בטוח שיהיה רלוונטי עוד 20 שנה ואולי איפשהו בעולם יושב אדם שיגרום לזה לא להיות רלוונטי גם עוד 5 שנים. זה נשמע תלוש אבל דוגמת הפחם היא מצוינת לענייננו ואם נלך עוד קצת אחורה גם היחס למטיל כסף שבעבר נחשב למחטא המושלם ושימש בהיקפי ענק וכיום אין לו כל שימוש בתעשייה זו.

נקודה נוספת למחשבה:
    לתעודות העוקבות אחרי מחיר הנפט יש שחיקה גבוהה ע"י דמי ניהול ועלויות גלגול.

תודה על התשובות
    alfredn , אחתנון

ותודה שחקן!

תודה על התשובות
    alfredn , אחתנון

ותודה שחקן!

מנסיון העבר...וחומר למחשבה.
    נכון שבטווח ארוך אתה יכול להיות צודק אך ב-1986 ובשנת 1998 ירד מחיר הנפט לדולרים בודדים. קשה "לשבת על הגדר" ולהביט רק בגלל האמונה בדרך, איך הונך נשחק. אני בטוח שלא תרצה לחוות את ההרגשה של חלילה ירידה מהשערים הנוכחיים לרמות השפל ההם כשהמגמה העולמית הנוכחית טרם התהפכה באופן ברור.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות