הצטרפת לחדר
(20:16) אלון פיאדה:וערב טוב
(20:16) אלון פיאדה:ומצטער על האיחור
(20:16) אלון פיאדה:ובעיות התחברות �
(20:16) שני:ושלום אלון, מה קורה?
(20:16) אלון פיאדה:ומייד נתחיל בצאט בנושא אגח
(20:16) שני:וקורה...
(20:17) אלון פיאדה:ואשמח לשאלות, אךיותר בכיוון של שבוע שעבר - שאלות כלליות או נושאיות, ולא לגבי נייר זה או אחר - שכן אין הרבה מה לחדש...
(20:17) אלה:והיי אלון, אני דווקא רציתי לשאול על גב ים וההסדר במרילנד
(20:1 Sharon209:וערב טוב, בהמשך לשיחה שבוע שעבר, האם לא עדיף להשקיע באגח חו"ל?
(20:20) אלון פיאדה:ובמרילנד דיווח על אישור ההצעה מצד מחזיקי האגח
(20:22) אלון פיאדה:ואך מדובר בדחייה של התשלומים (בפיצוי) ובהזרמה של כספים שלא יספיקו לשרת את החוב עצמו
(20:22) אלון פיאדה:וברור שמדובר בהודעה חיובית
(20:22) אלון פיאדה:ושתגרור עליות באגחים
(20:23) אלון פיאדה:ואך לטווח ארוך אין מדובר בשינוי אמיתי
(20:23) שני:ואני חושבת שאין הבדל בין השקעה בארץ ובחו"ל, גם שם וגם פה מצפים להעלאת הריבית
(20:23) אלון פיאדה:וכך שמחיר הנייר לא אמור לעלות בצורה משמעותית
(20:23) אלון פיאדה:וכמובן שהכל יכול להיות ואם תיהיה נהירה אז המחירים יעלו
(20:24) אלון פיאדה:ואך מדובר בנתינת מרווח לנשימה בלבד.
(20:25) אלון פיאדה:ולגבי השקעה בחו"ל
(20:26) אלון פיאדה:ואגחים חו"ל אינם הפתרון לדעתי
(20:27) אלון פיאדה:ודבר ראשון, כפי ששני ציינה, כל מה שאמרנו בשבוע שעבר תקף גם לגביהם
(20:27) אורי1972:ולא עדי, אם כבר סוחרים בחו"ל לעבוד עם תעודות סל?
(20:2 אלון פיאדה:וגם מבחינת הריביות הצפויות
(20:2 אלון פיאדה:ווגם מבחינת מחירי השוק
(20:2 אלון פיאדה:ובאותם המקרים שמחיר השוק נמוך (משקף תשואה על ההשקעה להחזקה גבוהה)
(20:29) אלון פיאדה:וגם הכללים אינם משתנים - וניתן למצוא ניירות מסוג זה בארץ (ראה הערת מירלנד מלמעלה)
(20:29) אלון פיאדה:ואגחים אלו קיימים, אך נדרש להבין למה הם נסחרים במחירים אלו, ומה הסיכונים שהם נושאים.
(20:30) אלון פיאדה:ואך השקעה באגחים בחו"ל כוללת שורה של סיכונים נוספים שאין בהשקעה באגחים בארץ
(20:30) אלון פיאדה:ודבר ראשון יש את סיכוני המטבע
(20:30) אלון פיאדה:ונניח שמשקיעים בדולרים - הדולר יכול לעלות או לרדת
(20:31) אלון פיאדה:וכאשר אנו מדברים על תשואות של אחוזים בודדים (כפי שקיים היום בשוק בארץ ובעולם), סיכוני המטבע משמעותיים
(20:32) אלון פיאדה:ואני רק רוצה להזכיר כי בעוד הדולר עומד כעת סביב ה-4 שקלים, אם ניקח טווח של שנתיים- שלוש נראה כי מחירו נע בכ-20% למעלה ולמטה
(20:33) אלון פיאדה:ומי שרוצה ל"שחק" על כיוון המטבע - יכול לעשות זאת באופן ישיר ובצורה טובה יותר (גם עם מינוף) - ולכן השקעה כזו הינה כדאית
(20:33) אלון פיאדה:ודבר שני (מעבר לסיכוני מטבע), יש סיכוני מרחק
(20:34) אלון פיאדה:ולמעט אם אתה מומחה לארץ שבה אתה רוצה להשקיע
(20:34) אלון פיאדה:וככל הנראה לסוחרים המקומיים יהיה יתרון אליך בנגישות למידע, בזמינותו ובהבנתו
(20:35) אלון פיאדה:ויתרון זה אומר כי אתה תמיד תיהיה שני להגיב לאירועים, מה שאומר במלכתחילה אתה סוחר בנחיתות.
(20:35) שני:וומה לגגבי אגח ממשלתיות?
(20:35) אלון פיאדה:ואני מאמין כי בניגוד להנחה של שוק משוכלל - אין כך הדבר.
(20:36) אלון פיאדה:וברור שמי שיודע לקרוא דוחות ולנתחם יש לו יתרון
(20:36) אלון פיאדה:וברור שמי שיכול לשבת על המסך לאורך כל המסחר יש לו יתרון (שכן מרבית המשקיעים הקטנים - לא יכולים לעשות זאת)
(20:37) אלון פיאדה:וברור שמי שמשקיע זמן בבדיקה וניתוח יש לו יתרון (שוב על פני אותם משקיעים שלא עושים זאת)
(20:37) אלון פיאדה:וואם אנו מדברים על השקעה בניירות בחו"ל - אז ברור שלמקומיים יש יתרון על מי שמשקיע מבחוץ
(20:3 אלון פיאדה:ומעבר לכל אלו יש את חסרון הזמן (תלוי איפה כמובן)
(20:39) אלון פיאדה:ואבל השקעה לדוגמה בארה"ב מחייבת קשב בשעות שונות מאלו של השוק הישראלי, ולכן ניתן לדבראפילו על חסרון מסוג זה
(20:39) אלון פיאדה:וומה אנו מרוויחים ממעבר להשקעה באג"ח חו"ל
(20:40) אלון פיאדה:ושאלה טובה, אשמח לפירוט - שכן אני לא רואה את הצד השני (אבל אולי אני משוחד)
(20:40) אלון פיאדה:ולגבי אגח ממשלתיות, לא החזור לניתוח של שבוע שעבר (אבל ממליץ לקרוא אותו)
(20:41) אלון פיאדה:ובהחזקה למחמים ארוכים - לאמומלץ (לדעתי בלבד) - והסברתי על כך בהרחבה (שוב הפנה אותכם לתמליל הצאט של שבוע שעבר)
(20:41) אלון פיאדה:ולגבי מחמים קצרים - מדובר בתשואות של חצי אחוז עד אחוז לשנה - ובתשואה כזו אני מעדיף להיות בחוץ
(20:42) אלון פיאדה:ולמרות שאין "סיכון" אמיתי, במידה ויש משבר יכול להיות מושפע. מעבר לכך אני לא חושב שבתואה בסדר גודל כזה שווה את ההזקה של הניירות
(20:43) אלון פיאדה:וומעדיף - ניצול הזדמנויות והמתנה להזדמנויות
(20:43) אלון פיאדה:ושוב - על פי ההסבר המפורט שניתן שבוע שעבר
(20:43) אלון פיאדה:ושאלות נוספות?
(20:45) אלון פיאדה:ואין שאלות נוספות...
(20:46) אלון פיאדה:ואז נסיים פה
(20:46) אלון פיאדה:ומקווה שנהנתם
(20:46) אלון פיאדה:וואולי למדתם גם משהו
(20:46) אלון פיאדה:ונתראה ביום ראשון הבא
(20:46) אלון פיאדה:וועד אז - שבוע מסחר רגוע ורווחי לכולם
(20:46) אלון פיאדה:ולהתראות...