x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: תמליל הצאט 15.11.2015 - השקעה באג"ח חו"ל

Hybrid View

תמליל הצאט 15.11.2015 - השקעה באג"ח חו"ל

הצטרפת לחדר
    (20:16) אלון פיאדה:וערב טוב
    (20:16) אלון פיאדה:ומצטער על האיחור
    (20:16) אלון פיאדה:ובעיות התחברות �
    (20:16) שני:ושלום אלון, מה קורה?
    (20:16) אלון פיאדה:ומייד נתחיל בצאט בנושא אגח
    (20:16) שני:וקורה...
    (20:17) אלון פיאדה:ואשמח לשאלות, אךיותר בכיוון של שבוע שעבר - שאלות כלליות או נושאיות, ולא לגבי נייר זה או אחר - שכן אין הרבה מה לחדש...
    (20:17) אלה:והיי אלון, אני דווקא רציתי לשאול על גב ים וההסדר במרילנד
    (20:1 Sharon209:וערב טוב, בהמשך לשיחה שבוע שעבר, האם לא עדיף להשקיע באגח חו"ל?
    (20:20) אלון פיאדה:ובמרילנד דיווח על אישור ההצעה מצד מחזיקי האגח
    (20:22) אלון פיאדה:ואך מדובר בדחייה של התשלומים (בפיצוי) ובהזרמה של כספים שלא יספיקו לשרת את החוב עצמו
    (20:22) אלון פיאדה:וברור שמדובר בהודעה חיובית
    (20:22) אלון פיאדה:ושתגרור עליות באגחים
    (20:23) אלון פיאדה:ואך לטווח ארוך אין מדובר בשינוי אמיתי
    (20:23) שני:ואני חושבת שאין הבדל בין השקעה בארץ ובחו"ל, גם שם וגם פה מצפים להעלאת הריבית
    (20:23) אלון פיאדה:וכך שמחיר הנייר לא אמור לעלות בצורה משמעותית
    (20:23) אלון פיאדה:וכמובן שהכל יכול להיות ואם תיהיה נהירה אז המחירים יעלו
    (20:24) אלון פיאדה:ואך מדובר בנתינת מרווח לנשימה בלבד.
    (20:25) אלון פיאדה:ולגבי השקעה בחו"ל
    (20:26) אלון פיאדה:ואגחים חו"ל אינם הפתרון לדעתי
    (20:27) אלון פיאדה:ודבר ראשון, כפי ששני ציינה, כל מה שאמרנו בשבוע שעבר תקף גם לגביהם
    (20:27) אורי1972:ולא עדי, אם כבר סוחרים בחו"ל לעבוד עם תעודות סל?
    (20:2 אלון פיאדה:וגם מבחינת הריביות הצפויות
    (20:2 אלון פיאדה:ווגם מבחינת מחירי השוק
    (20:2 אלון פיאדה:ובאותם המקרים שמחיר השוק נמוך (משקף תשואה על ההשקעה להחזקה גבוהה)
    (20:29) אלון פיאדה:וגם הכללים אינם משתנים - וניתן למצוא ניירות מסוג זה בארץ (ראה הערת מירלנד מלמעלה)
    (20:29) אלון פיאדה:ואגחים אלו קיימים, אך נדרש להבין למה הם נסחרים במחירים אלו, ומה הסיכונים שהם נושאים.
    (20:30) אלון פיאדה:ואך השקעה באגחים בחו"ל כוללת שורה של סיכונים נוספים שאין בהשקעה באגחים בארץ
    (20:30) אלון פיאדה:ודבר ראשון יש את סיכוני המטבע
    (20:30) אלון פיאדה:ונניח שמשקיעים בדולרים - הדולר יכול לעלות או לרדת
    (20:31) אלון פיאדה:וכאשר אנו מדברים על תשואות של אחוזים בודדים (כפי שקיים היום בשוק בארץ ובעולם), סיכוני המטבע משמעותיים
    (20:32) אלון פיאדה:ואני רק רוצה להזכיר כי בעוד הדולר עומד כעת סביב ה-4 שקלים, אם ניקח טווח של שנתיים- שלוש נראה כי מחירו נע בכ-20% למעלה ולמטה
    (20:33) אלון פיאדה:ומי שרוצה ל"שחק" על כיוון המטבע - יכול לעשות זאת באופן ישיר ובצורה טובה יותר (גם עם מינוף) - ולכן השקעה כזו הינה כדאית
    (20:33) אלון פיאדה:ודבר שני (מעבר לסיכוני מטבע), יש סיכוני מרחק
    (20:34) אלון פיאדה:ולמעט אם אתה מומחה לארץ שבה אתה רוצה להשקיע
    (20:34) אלון פיאדה:וככל הנראה לסוחרים המקומיים יהיה יתרון אליך בנגישות למידע, בזמינותו ובהבנתו
    (20:35) אלון פיאדה:ויתרון זה אומר כי אתה תמיד תיהיה שני להגיב לאירועים, מה שאומר במלכתחילה אתה סוחר בנחיתות.
    (20:35) שני:וומה לגגבי אגח ממשלתיות?
    (20:35) אלון פיאדה:ואני מאמין כי בניגוד להנחה של שוק משוכלל - אין כך הדבר.
    (20:36) אלון פיאדה:וברור שמי שיודע לקרוא דוחות ולנתחם יש לו יתרון
    (20:36) אלון פיאדה:וברור שמי שיכול לשבת על המסך לאורך כל המסחר יש לו יתרון (שכן מרבית המשקיעים הקטנים - לא יכולים לעשות זאת)
    (20:37) אלון פיאדה:וברור שמי שמשקיע זמן בבדיקה וניתוח יש לו יתרון (שוב על פני אותם משקיעים שלא עושים זאת)
    (20:37) אלון פיאדה:וואם אנו מדברים על השקעה בניירות בחו"ל - אז ברור שלמקומיים יש יתרון על מי שמשקיע מבחוץ
    (20:3 אלון פיאדה:ומעבר לכל אלו יש את חסרון הזמן (תלוי איפה כמובן)
    (20:39) אלון פיאדה:ואבל השקעה לדוגמה בארה"ב מחייבת קשב בשעות שונות מאלו של השוק הישראלי, ולכן ניתן לדבראפילו על חסרון מסוג זה
    (20:39) אלון פיאדה:וומה אנו מרוויחים ממעבר להשקעה באג"ח חו"ל
    (20:40) אלון פיאדה:ושאלה טובה, אשמח לפירוט - שכן אני לא רואה את הצד השני (אבל אולי אני משוחד)
    (20:40) אלון פיאדה:ולגבי אגח ממשלתיות, לא החזור לניתוח של שבוע שעבר (אבל ממליץ לקרוא אותו)
    (20:41) אלון פיאדה:ובהחזקה למחמים ארוכים - לאמומלץ (לדעתי בלבד) - והסברתי על כך בהרחבה (שוב הפנה אותכם לתמליל הצאט של שבוע שעבר)
    (20:41) אלון פיאדה:ולגבי מחמים קצרים - מדובר בתשואות של חצי אחוז עד אחוז לשנה - ובתשואה כזו אני מעדיף להיות בחוץ
    (20:42) אלון פיאדה:ולמרות שאין "סיכון" אמיתי, במידה ויש משבר יכול להיות מושפע. מעבר לכך אני לא חושב שבתואה בסדר גודל כזה שווה את ההזקה של הניירות
    (20:43) אלון פיאדה:וומעדיף - ניצול הזדמנויות והמתנה להזדמנויות
    (20:43) אלון פיאדה:ושוב - על פי ההסבר המפורט שניתן שבוע שעבר
    (20:43) אלון פיאדה:ושאלות נוספות?
    (20:45) אלון פיאדה:ואין שאלות נוספות...
    (20:46) אלון פיאדה:ואז נסיים פה
    (20:46) אלון פיאדה:ומקווה שנהנתם
    (20:46) אלון פיאדה:וואולי למדתם גם משהו
    (20:46) אלון פיאדה:ונתראה ביום ראשון הבא
    (20:46) אלון פיאדה:וועד אז - שבוע מסחר רגוע ורווחי לכולם
    (20:46) אלון פיאדה:ולהתראות...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

שלום אלון, מה דעתך לגבי אגח ממשלתיות של מדינות שמתאוששות מקריסה, למשל אירלנד?

דבר ראשון יש לי בעיה עם כל האגחים של מדינות זרות (כפי שפירטתי יותר מפעם אחת).
    דבר שני לגבי מדינות שמתאוששות מקריסה, למרות שאני מבין את הרציונל, יש לי איתו בעיה.

הייתי מחלק את זה לשתיים: מדינות שזה לא הסיבוב הראשון שלהם (כמ ארגנטינה, אבל היא בהחלט לא לבד), ששם זה נעשה באופן סדרתי (יש שיומרו ביד מכוונת). לאלו שזה לא מאפיין אותם (כפי שפירטת לדוגמה).

ועדיין - גם לסדרה - יש מקרה ראשון, וגם באירלנד הדברים לא היו צפויים בעבר ומי אמר שלא יחזרו (אני זוכר שדיברו על אירלנד כנס של אירופה, על כך שהבריטים מהגרים אליה כפי שהאירים היגרו אליהם פעם - והיום הדברים כבר לא כל כך ברורים).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות