NSI פרסמה דוחות שמצביעים על התאוששות - התפוסה הכללית החלה לעלות וזאת למרות מכירת נכסים (בדר"כ נמכרים הנכסים "הטובים" - כלומר שיעור התפוסה בהם גבוה משמעותית מהממוצע)
הרווח מפעילות - 0.2 יורו למניה - 13 מליון יורו , אך השיערוכים של תיק הנכסים בהיקף -35 מליון יורו גררו את החברה להפסד רבעוני של 22 מליון יורו
במבט קדימה החברה צופה שיפור נוסף בתפוסות לאור העובדה שרק 11% מהחוזי שכירות שלה מתחדשים - נראה כי החברה נוקטת מדיניות אגרסיבית של שמירה על דיירים לאור העובדה ש 76% מהחוזים שפקעו חודשו (אומנם בתנאים אחרים) אל מול פחות מ 50% שנה שעברה .
החברה צופה ל 2013 רווח מפעולות רגילות ללא שיערוכים של 50-56 מליון יורו אך אני מניח שהשיערוכים מטה ימשיכו - נכסים יושכרו במחירים נמוכים יותר ולכן ישוערכו מטה. שווי הנכסים היום הוא 9.7 יורו למניה, אני לא אופתע אם נגיע ל -8.5- 9 יורו לפני ההתיצבות - במחיר של 5.6 יורו למניה יש שיכבת בטחון רצינית לשיערוכים מטה ומנגד פוטנציאל השבחה משמעותי.
הריווחיות מפעולות רגילות נותנת תשואה של 15% , הדוידנד שהוכרז בהיקף של 0.1 יורו למניה במזומן מגלם תשואת דוידנד של 7% ומהווה מקור לחבס טוליפ לשלם את הוצ' הריבית ....
אני מעריך שתוך רבעון - שניים, השוק יבין ש NSI במסלול התאוששות ומחיר המניה יטפס לכיוון שווי הנכסים - עם קצת מזל הם יפגשו ב -9 יורו עוד 6 חודשים.