x

עמוד 3 מתוך 13 ראשוןראשון 12345 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 21 עד 30 מתוך 121

נושא: אג"ח חבס 4 ו-12

אותי גרפים לא מעניינים

לפני מספר ימים כתבתי:

מכל הסיפור, הכנסתי את NSI למעקב - במחיר הנוכחי וברווחיות הצפויה ובמדיניות הדוידנדים המוצהרת מדובר על קרן ריט בתשואה של 14%-16% - אני מחזיק קרנות דומות בארה"ב וזה יכול להיות גיוון אירופאי מעניין. יהיו עוד מחיקות זה ברור, אך אנו קרובים לתחתית מבחינת הנדל"ן המסחרי באירופה .
    ביום רביעי כבר קניתי .

הם לא מבינים כל החברות שלא מחזירות חובות שבסוף יאבדו אמון בדוחות שלהם
    וברואי חשבון שלהם ופשוט לא יתנו להם שקל לגייס.

מצד שני המוסדיים זה משחק מכור והציבור זה חבורה של פראיירים
    ולכן סביר שזה יימשך עוד.
    עד סופשנה ישנם 25 מליארד שח אגח קונצרני שצריכות להיפרע.
    מי יכול להכין רשימה לטובת חברי האתר של חבסים בקנה?

TBY
    אני מניח שאתה מתייחס ל http://finance.yahoo.com/q?s=NISTI.AS
    האם אתה יכול להרחיב לגבי מסכת השיקולים כאן?
    תודה

האם אתה יכול להרחיב לגבי מסכת השיקולים כאן?
    NSI זו ריט (כמו ריט הישראלית) זו פלטפורמה נפוצה בעולם להשקעה בנדלן , בישראל משום מה זה עדיין לא "נתפס" בחברות סחירות -הרעיון של ריט זה פטור ממס בחברה אך דרישה להעברת 90% מהרווחים לבעלי המניות כדוידנד כל שנה - כלומר זו מניה עם איכויות של אגח כי מחוייבת לחלק רווחיה.

NSI עצמה היא ריט מעורבת - מחזיקה משרדים , קניונים ונכסים לוגיסטיים = הכל נכסים מניבים (חישבו על גב ים / עזריאלי / מבני תעשיה ביחד) שעוסקת גם בייזום נכסים חדשים אך במינון זניח ביחס להיקף הנכסים

עפ"י דוחות החברה, ערך הנכסים (לאחר שיערוכים) נמוך מערך הכינון (בניה מחדש) של הנכסים - כלומר הנכסים משוערכים נמוך. בנוסף שווי השוק עוד נמוך הכ 50% מההון כך שכל ש"ח קונה רכוש ב - 50% משוויו הנמוך.

אינני אומר כי השווי בספרים , כמה שהוא נמןך, לא ישחק עוד בעקבות שיערוכים מטה, אך לי זה כבר לא משנה - יש "מקדם הגנה" לכל העניין.

מקדם ההגנה - החברה ריווחית בתפעול. ההפסדים הם משיערוך נכסים אך התזרים מזומנים חיובי - החברה בוחרת לשלם דוידנדים במניות - כלומר לשמור את הכסף בקופה על מנת להוריד מינוף - וזה מה שגורם לדעתי חלק מהלחץ במניה

מקדם ההגנה נוסף זו תשואת הדוידנד שתתקבל מ - NSI - בטווח בקצר ובטווח הארוך (אינני קונה בשביל סיבוב) - במחיר הנוכחי היא מעל (במניות או מזומן15% ) , אך ששיעורי התפוסה במשרדים יתחילו לעלות, התזרים יגדל ויפצה על ירידה בשכר דירה אם תהיה. לבסוף השוק יתאושש , מחיר המניה יזנק (יותר רווחים, פחות סיכון = דרישה לתשואת דוידנד יותר נמוכה - מאוד נמוכה כי זה יחשב נכס סולידי מאוד.....)

כפי שכתבתי בעבר , אני מחזיק ריטים בארה"ב שקניתי בעיצומו של המשבר עוד ב - 2008 / 2009 - היה בדיוק אותו סיפור, והרווחים הם (ועדיין הריטים לא הגיעו לאן שצרכות להגיע) של פי 5 עד 10 - זה מה שיהיה ב NSI - אך צריך 5 שנים של סבלנות בלי לבדוק כל יום "מה זה עשה" - NSI לא תעשה פי 10 , אך פי 4 בקלות.

אני מדגיש את נושא הסבלנות - יש לי השקעה גדולה מאוד במניות בכורה של פרדי מק. רכשתי אותם ב - בפחות מ 2 סנט לדולר ב - 2010 . עלו פי 5 ל - 10 סנט לדולר וירדו כל הדרך חזרה ב - 2012

האם השתנה משהו בחברה - כן - המצב השתפר. האם תזת ההשקעה שלי השתנתה? -לא. האם מצב השוק השתנה - כן - המצב השתפר. אז קניתי עוד, "ההימור" רק גדל.

היום זה כ- 11 סנט לדולר. הפיתוי למכור אדיר, אך תזת ההשקעה היא שזה יגיע ל דולר - פי 50 על השקעה .....

כך עם NSI - זה זול, מאוד זול ויש לזה פוטנציאל מאוד גבוה.

TBY

תודה על הניתוח של NSI .

בתור מחזיק ותיק ומרוצה של ריט1 וסלע נדלן בארץ אני חייב להזהיר שמיסוי דיבידנד ריט שונה ממיסוי רווח הון רגיל. זה ממוסה כהכנסה מעבודה עם רצפה של 30 %. לא יודע איך זה ישפיע על מיסוי דיבידנד ריט מחו"ל.

דבר שני, יש לי בעיה בקניית ריט בחו"ל לאור חוסר היכולת האמיתית לתמחר את הדברים (בגלל הריחוק), למשל, היכן ראית שערך הכינון גדול מהשווי בספרים? האם זה במצגות החברה או בדוח אנליסטים? של מי?

ציטוט פורסם במקור על ידי lembo צפה בהודעה
    מי יכול להכין רשימה לטובת חברי האתר של חבסים בקנה?
    http://www.calcalist.co.il/markets/a...594403,00.html

אגב - היום התקבלה הצעה דיי דרקונית לגבי חבס מאספן גרופ, שאומרים שהם מוכנים לקנות את חבס ולהעמיד לה הלוואה בתנאים נוראיים בתמורה שבעלי האג"ח יסכימו להמיר אותו באג"ח חדש (של אספן נדמה לי) בשוויו הסחיר היום.

אז א: ניראה שבשווי הסחיר האגח של חבס אטרקטיבי לרכישה על ידי אספן - זה סה"כ סימן טוב לדעתי. מי יודע אבל.

תודה ראם למרות שזו רשימה חלקית בלבד בכלכליסט
    מהזיכרון אני מצרף את
    אדרי-אל, קרדן, נאנט, ארזים, שפיר, ויש עוד רבות

הסכום הכולל של אגחים שצריכים להיות משולמים השנה ע"י תאגדים בישראל הוא סביב 25 מליארד שקל
    אם אני זוכר נכון , סיטי ישראל כתבו על זה.

ציטוט פורסם במקור על ידי lembo צפה בהודעה
    תודה ראם למרות שזו רשימה חלקית בלבד בכלכליסט
    מהזיכרון אני מצרף את
    אדרי-אל, קרדן, נאנט, ארזים, שפיר, ויש עוד רבות.
    כל האגחים שהיו מעל 5% תשואה בתחילת השנה נמצאים שם, זה מחולק לפי חודשים, האגחים שציינת שם.

מחזיקי האג"ח של חבס השקעות מבקשים לבדוק מקרוב את הנכס המרכזי של החברה הקורסת. ל"גלובס" נודע כי היום יצאה להולנד משלחת הכוללת נציגים של נאמני האג"ח (הרמטיק ורזניק פז נבו) מלווים בנציג החברה, ככל הידוע המנכ"ל רונן עקביה, וכן ביועץ כלכלי מתחום הנדל"ן. מטרת הנסיעה, שתארך כשלושה ימים במימון החברה, היא לבחון את הנכסים של קרן הריט ההולנדית NSI, אשר חבס מחזיקה ב-20.5% מהון המניות שלה, ואת מערכת היחסים שיש לחברה עם קונסורציום הבנקים המממנים את ההשקעה, בראשות הבנק ההולנדי Rabobank.

בזבוז מוחלט של זמן וכסף. 3 ימים בשביל "לבחון נכסים"?! - יש לקרן מעל 100 נכסים שמפוזרים בהולנד ובלגיה - אז הנציגות יראו את שלשת נהכסים הכי יפים + 2 פרויקטים בפיתוח - מה זה יתן להם?
    "בחינת נערכת היחסים עם הבנק" - יכנסו לחדר ישיבות, יבוא הבנקאי הבכיר שעובד עם חבס, יציע קפה, ישוחחו על הא ועל דה ובסוף ההולנדי יגיד ש"אפשר" לדבר על תנאי ההלוואה, אבל קודם הם מתבקשים לעמוד בתנאיה, וכל העניין לא תלוי בו, זו וועדת האשראי של הבנק ומדיניותו קובעת מה יהיה.

הנציגים יחזרו אחרי 3 ימים - מה העצם הם ידעו יותר? - מה מזג האויר באמסטרדם , המלצות על מסעדות ומלון.

בינתיים נראה שמניית NSI התייצבה, אפילו יש לי רווח של 1% שלם על ההשקעה......

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות