מרתק, תודה =)
מצרף גרף של אחוזי רווח ממוצעים ב s&p500 לפי חודשים לנוחות המשתמשים![]()
סאפ גוג, ערב טוב ידידי.
הסיבה שהמלצתי לך לבחון את הזהב משנת 1980 ובמחשבה שניה עדיף להסתכל על הסילבר מאז אותו המועד, זה ששם נקבע השיא הקודם. בטרם 20 שנות שפל במתכות עד לשנת 2000.
בסילבר זה הרבה יותר בולט, השיא אז היה 50 דולר, ירד לשפל של 5 דולר ונסק לפני שנה לחמישים דולר השיא הקודם, הוא טרם התאושש ונסחר באיזור 30 דולר זאת אגב בניגוד לזהב שפרץ את השיא משנות ה- 80 ועדיין כעת נמצא באזור השיא.
הדרך "הנכונה" לראות את הגרפים של שוק המניות זה לראות אותם לא בערכים דולרים אלה באונקיות של זהב.
כמובן שאז השוק נראה "פחות עוצמתי" אבל עדין מאז השפל הגדול ועד שנת 2000 יש לנו שוק שורי עוצמתי.
ובגרף כזה אגב רואים באופן יפה את השוק הדובי שאנו נמצאים בו מאז שנת 2000 ועד היום.
כמובן , שאני חייב להסיר בפניך בשנית את הכובע על הסקירה הנאה והמושקעת שלך.
יישר כח!
תודה רבה סופגוג מרתק ותועלתי
הייתי מאוד שמחה אם הכתבה תנעץ על מנת שלא תעלם תוך זמן קצר
אהלן סאן,
אני מסכים כי למדוד את ערך המדד באונקיות זהב זה יותר הגיוני מאשר בדולרים, אך גם כן בעייתי משהו.
מחיר הזהב נקבע בצורה פסיכולוגית למדי לפי הפחד בשוק (מאינפלציה או מקריסה במניות), ולפי היצע הכסף.
בעוד שהגיוני לנרמל ביחס לכמות הכסף המסתובבת, צריך אמד שפחות רגיש לפסיכולוגיית ההמונים.
אפשרות אחת תהיה לנרמל את המדד ביחס לאחד ממדדי היצע הכסף (Base money, M1/M2/M3), אך גם שיטה זו לוקה בחסר כי הרבה מהכסף הזה אינו משוחרר לשוק.
אפשרות שניה תהיה לנרמל ביחס ל-CPI (מדד המחירים לצרכן האמריקאי), אך זהו מדד מלאכותי שנועד להראות אינפלציה נמוכה מהמציאות.
האפשרות החביבה עלי היא לנרמל ביחס לחישוב האינפלציה לפי המדד שמחושב כאן: http://www.shadowstats.com/alternate...flation-charts
(שמחושב לפי סל סטטי של מוצרים וללא "מס התענוגות" הידוע לשמצה הנכלל ב-CPI הרגיל).
הנה המדד מנורמל כמו שאני חושב שהוא צריך להיות (שני הגרפים נבדלים ביניהם רק בצירים):
http://www.shadowstats.com/imgs/2012/717/image084.gif
http://www.shadowstats.com/imgs/2012/717/image086.gif
בכל מקרה, נראה לי שאנו מסכימים כי המדד לא באמת "עלה" בעשור האחרון.
אגב, תודה על המחמאות.
supgog.
אהלן סאפגוג חבר
מאמר יוצא מן הכלל ודיון מרתק, יישר כוח.
כמעט התגעגתי אבל בסוף זה עבר.
ליל מנוחה
ארז
אכן כתבה מושקעת. הכתבה מנסה להוכיח, כמו בניתוח טכני, שניתן לחזות את העתיד על סמך נתוני העבר.
אינני מאמין בניתוחים טכניים, משום שמבחינת הבורסה כל יום, הוא יום חדש. האם ההחלטה שלי מחר ,להשקיע או לא, תושפע באיזה חודש אנחנו נמצאים? ממש לא! אני חושב שכל נושא ההשקעות כיום ,הרבה יותר משוכלל ממה שהיה בעבר, בזכות התקשורת והנתונים הרבים שאנו מוצפים בהם.
לפני שנים לא רבות, היה מושג של התנהגות "עדר " בקרב המשקיעים. רוצה לומר: "אם כולם קונים, גם אני קונה", "אם כולם מוכרים, גם אני מוכר". כל זה נבע מחוסר מידע מספיק, שהיה רקבידי קומץ משקיעים מתוחכמים ולא בידי כלל ציבור המשקיעים.
לכן הכתבה מאוד משכנעת, אך יש להזהר ממנה מאוד. היא מבוססת על זמנים שהשתנו ללא הכר.
בהצלחה לכולם!
תודה רבה על ההשקעה Supgog.
רציתי להעלות מספר נקודות:
יתכן וכל העונתיות מתרכזת או שהיא תוצאה של שנים "חזקות" שמשפיעות על הממוצע.
יתכן גם שהעונתיות היתה חזקה בשנים המוקדמות אך היטשטשה בשנים האחרונות כתוצאה מהתפתחות האינטרנט והמידע הזמין.
לפיכך, אני חושב שיהיה מעניין מאוד לראות ממוצע נע של 5 או 10 שנים לאורך התקופה הנ"ל על מנת לזהות מגמות.
האם תוכל להציג זאת?