x
  • Seasonality Trading - מסחר מבוסס עונתיות

    רציתי לשתף איתכם שיטה שחקרתי קצת לאחרונה.

    הרעיון הבסיסי אומר שהשוק נתון לתנודתיות עונתית שניתן לנצל על מנת למקסם את תשואת התיק.

    מדוע קיימת עונתיות בשוק?


    על חלק מהסיבות כולנו שמענו: המוסדיים רוצים להבטיח את תשואת השנה, שיקולי מס גורמים למשקיעים למכור בדצמבר, קשה יותר לכרות מתכות בשיא החורף באיזורים מסויימים ועוד סיבות רבות ומגוונות.
    בפועל, לא כל סיבות התנודתיות ידועות לנו, והסיבות משתנות משוק לשוק ובין תקופות שונות בהיסטוריה.
    אך האם העובדה שלא תמיד אנו יודעים ל"תרץ" את התנודתיות אמורה להפריע לנו לגרוף רווחים מניצול התנודתיות? ובכן, זה מה שמאמר זה מתיימר לבחון.

    הסטטיסטיקה:

    קצת נתונים יבשים (נתונים אלו מבוססים על חישוב שביצעתי על נתונים היסטוריים הלקוחים מאתר יאהו! פיננס):

    לו בשנת 1950 הייתם מחליטים להשקיע 1$ במדד ה-S&P500, היו לכם היום 85$ (תשואה שנתית ממוצעת של 7.3%).

    אבל, ייתכן שהייתם מחליטים להשקיע רק חלק מהשנה, ובשאר הזמן לשים את הכסף מתחת הבלטות.
    האם יש חודשים בהם עדיף להיות בשוק וחודשים בהם עדיף להיות מתחת הבלטות?

    ובכן, לו הייתם בוחרים רק חודש יחיד, ובו הייתם שמים את כספכם ב-S&P500, ובשאר הזמן מתחת הבלטות, תשואתכם הייתה כזו (גרף 1).




    במידה וקצת קשה לקרוא מהגרף:

    בחודשי ינואר היו 1322 ימי מסחר, לו הייתם משקיעים רק בינואר, 1$ שהשקעתם החל מ-1950 היה הופך ל-1.87264$.
    בחודשי פברואר היו 1204 ימי מסחר, לו הייתם משקיעים רק בפברואר, 1$ שהשקעתם החל מ-1950 היה הופך ל-0.89233$.
    בחודשי מרץ היו 1378 ימי מסחר, לו הייתם משקיעים רק במרץ , 1$ שהשקעתם החל מ-1950 היה הופך ל-2.02635$.
    בחודשי אפריל היו 1301 ימי מסחר, לו הייתם משקיעים רק באפריל, 1$ שהשקעתם החל מ-1950 היה הופך ל-2.43218$.
    בחודשי מאי היו 1334 ימי מסחר, לו הייתם משקיעים רק במאי, 1$ שהשקעתם החל מ-1950 היה הופך ל-1.04403$.
    בחודשי יוני היו 1347 ימי מסחר, לו הייתם משקיעים רק ביוני, 1$ שהשקעתם החל מ-1950 היה הופך ל-0.94766$.
    בחודשי יולי היו 1325 ימי מסחר, לו הייתם משקיעים רק ביולי, 1$ שהשקעתם החל מ-1950 היה הופך ל-1.73108$.
    בחודשי אוגוסט היו 1392 ימי מסחר, לו הייתם משקיעים רק באוגוסט, 1$ שהשקעתם החל מ-1950 היה הופך ל-0.92955$.
    בחודשי ספטמבר היו 1278 ימי מסחר, לו הייתם משקיעים רק בספטמבר, 1$ שהשקעתם החל מ-1950 היה הופך ל-0.67366$.
    בחודשי אוקטובר היו 1384 ימי מסחר, לו הייתם משקיעים רק באוקטובר, 1$ שהשקעתם החל מ-1950 היה הופך ל-1.43456$.
    בחודשי נובמבר היו 1260 ימי מסחר, לו הייתם משקיעים רק בנובמבר, 1$ שהשקעתם החל מ-1950 היה הופך ל-2.41324$.
    בחודשי דצבמבר היו 1314 ימי מסחר, לו הייתם משקיעים רק בדצמבר, 1$ שהשקעתם החל מ-1950 היה הופך ל-2.78626$.

    מה המשמעות של נתונים אלו?

    למשל, מי שלא היה בשוק (באופן עקבי, כל שנה), בחודש ספטמבר הרוויח 48% יותר ממי שנשאר כל התקופה (וזאת אם נזניח את העובדה שבחודש זה יכול המשקיע לשים את הכסף בפק"מ למשל ולצבור תשואה נוספת).
    האם מכאן מגיע הביטוי ספטמבר השחור? ייתכן.
    אבל למעשה, למה לצאת רק בספטמבר? הרי גם אוגוסט היה שלילי. ובכן, הבנתם את הרעיון.

    השלב הבא הוא אם כן, לראות כיצד מתפקדת מערכת שנמצאת בחצי ה"נכון" של השנה, לעומת מערכת שנמצאת בחצי ה"לא נכון".

    טוב, אז לפי הנתונים, ברור שהחצי הנכון הוא נובמבר-אפריל והחצי הפחות מוצלח הוא מאי-אוקטובר. התוצאות מובאות בגרף 2.




    (פרשנות קצרה למי שמתקשה לקרוא את הגרף, 1$ שהושקע 6 חודשים בכל שנה, בין נובמבר לאפריל צמח מ-1950 ל-55.375$, ואילו דולר שהושקע רק בין מאי לאוקטובר צמח רק ל- 1.539$).


    טוב, אז למי שעוד לא השתכנע, אז בוא נעשה את הטריק הבא- אנו יודעים כי אוקטובר גם הוא חודש חיובי. אז בוא נחליט שאנו נמצאים בשוק 7 חודשים בשנה, מאוקטובר ועד אפריל.
    בואו נראה איך שינוי של חודש מטה את הגרף הקודם - השוו את גרף 2 לגרף 3. (מי שהשקיע דולר בעקביות בין אוקטובר לאפריל בכל שנה גרף 79.4395$ עד היום, ואילו מי ששם דולר בין מאי לספטמבר.. נותר עם 1.07$ ביד).



    אם נסכם את מה שראינו עד כה - כמעט כל תשואת ה-S&P500 ב-63 השנה באחרונות נצברה ב-7 חודשים בלבד בשנה!


    חוכמה בדיעבד:

    אולי פה הזמן להאט מעט. יבואו ספקנים (בצדק), ויגידו שלא חוכמה לבחור את הזמן להשקעה בדיעבד.
    ובכן, כדי לענות על כך, אולי כדאי לראות לאלו מסקנות היה מגיע משקיע שהחליט לבצע את המחקר לפני שלושים שנה.

    למעשה, כדי לענות על שאלה זו, ניתן להסתכל שוב בגרף 1, רק בצורה מעט שונה (ראו גרף 4).



    המסקנה הברורה היא כי החוקר הנ"ל וודאי היה מסווג את חודשים אוקטובר עד אפריל ( - פברואר) כחודשים "חזקים", ובוחר להשקיע בהם.
    מעבר לכך, בכל נקודת זמן, החל מ-1980 ואילך, חוקר שהיה בודק את התופעה היה מגדיר את נוב'-אפריל כחזקים, והיחיד שמתנדנד (תלוי בשנה) זה אוקטובר.


    מקסום התשואה:

    אוקיי, אז נניח שאנו מסכימים כי התקופה להיות במדד ה-S&P היא אוק'-אפר' בכל שנה. אז מה אנו עושים עם הכסף בשאר הזמן?
    אפשרות אחת, שיש לה מקום מכובד, היא לשים את הכסף במקמ בשאר חודשי השנה. אפשרות זו "שומרת" על הרווחים שמושגים בחודשים הרווחיים של המדד, ונותנת למשקיע אפשרות לצאת ל"חופש" בלי דאגות.

    אפשרות אחרת, ומעניינת יותר, היא למצוא נכס נוסף, בעל מחזור תנודתיות שונה.
    למצוא מדד מניות אחר עשוי להתגלות כבעייתי, עקב מתאם גבוה בין מדדי המניות בעולם, ולכן החלטתי לפנות לתחום אחר.



    בגרף 5 (נלקח מ-seasonalcharts.com, סלחו לי על העצלות), מובאת המחזוריות של מחיר הזהב מ-10.3.1982 ועד 14.03.2012.
    הגרף, שהוא מעט שונה מהגרפים שלי, מראה כיצד הזהב התנהג בממוצע בכל חודש בשנה במהלך 30 השנה האחרונות.
    מגרף זה למשל, ניתן לקרוא כי ב-30 השנה האחרונות, ניתן לראות כי בממוצע, בחודש אוגוסט, עולה הזהב בכ-1.46%.

    אבל רגע, אם ה-S&P יורד באוגוסט, והזהב עולה, אזי כדאי לעבור לזהב, לא?

    למעשה, הדבר נותן לנו הרחבה מיידית של מערכת המסחר שתכננו עד כה. פרט ליוני, שהוא חודש שלילי גם אצל המתכת הזהובה, שאר החודשים החלשים ב-S&P הם חודשי עליות בזהב.
    אוקיי, אז חודשים אוק' עד מאי ב-S&P, ביולי-ספט' בזהב, והנה בנינו מערכת שהיסטורית תביס את התשואה של הרוב המוחלט תיקי ההשקעות בעולם.


    הקטנת הסיכון:

    מבחינה פרקטית, כדאי להיות מעט יותר זהירים.
    אמרנו שלמדדים יש מתאם גבוה? אוקיי, מאוקטובר ועד מאי נהיה בסל מדדים (S&P, דאקס, אוסטרליה, קנדה ומה שבא לכם), והיות ולמתכות יקרות יש מתאם גבוה, בין יוני לספטמבר נפצל את כספנו בין הזהב, הכסף, הפלטינה והפלדיום.


    הסתכלות לעתיד:

    כמו בכל שיטת השקעה - אין נתוני העבר מעידים על העתיד, ובהחלט ייתכן שהעתיד צופן לנו את ההפך המוחלט (וודאי אם כולם יקראו את המאמר ויתחילו לפעול לפיו ;) ).
    אז כיצד נקטין את הסיכון שלנו בתיק למקרה של היפוך המגמה:

    ראשית, תמיד כדאי להשאיר בתיק יתרה נזילה (שאפשר בינתיים להפקיד במקמ למשל). יתרה זו תאפשר לנו לטפל בהוצאות בלתי צפויות (ניתוח דחוף למשל) בלי להאלץ למכור נכסים תנודתיים דווקא שהם בשפל.
    שנית, מומלץ לפזר חלק מסויים מהתיק בצורה סטטית ולא לשנותה (למשל, לחלק 20% מהתיק בין תעודות סל על מדדי אגח, מניות וסחורות).
    ולסיום, הכסף שבו "משחקים" (מעבירים בין הנכסים), חייב להיות כסף שאנו לא זקוקים לו בשנים הקרובות.


    אז מקווה שנהניתם ומצאתם את החומר שימושי. עד הפעם הבאה. (למי שמעוניין יש עוד קצת בהמשך).
    supgog.



    נספח: סוג שונה של מחזוריות:

    ניתן עוד מעט קרדיט לדמיטרי ספק, שבדק את מחזוריות הדאו ביחס למחזורי הבחירות בארהב.
    בגרף 6, אפשר לראות, שאת מרבית התשואה במחזור, גומע הדאו (באופן אולי צפוי משהו), בשנה שלפני הבחירות (הרי ידוע ששוק חזק מעלה את סיכויי הנשיא לזכות בקדנציה נוספת).


    דבר זה עשוי לעניין משקיעים לטווח ארוך, שעשויים למשל להחליט מתי הזמן הנכון לקנות דירה (אולי כדאי להשאר עוד טיפה בשוק כדי לסחוט כמה אחוזים?).

    מקור המאמר: אישי

    קישור למאמר המקורי
    תגובות 20 תגובות
    1. הסמל האישי שלrema1
      rema1 -
      GOG
      מה שלומך?

      תודה רבה, מזל שיש עונתיות ..............
      יש מכירות סוף עונה גם............לאלו שאוהבים הוזלות.
      מעניין .....נסה למכור את השיטה שלך אולי תזכה באיזה אקזיט LOL
      סופ"ש נעים,

      R
      מזכיר קצת את הקפה - etfs לקראת יוני יש סטטיסטיקה שיש איזו בצורת - עונתית-
      ואז המחירים עולים להם.....יש עונתיות גם בנישות אחרות לא?
    1. הסמל האישי שלyossid11
      yossid11 -
      supgog שלום
      נהניתי לקרוא את המאמר שלך, מושקעת מעניינת וכוללת תובנות ראויות להתיחסות.
      אני באופן אישי אכניס את המידע למאגר קבלת ההחלטות שלי בהשקעות לטווח ארוך.
      יישר כח
    1. הסמל האישי שלog1525
      og1525 -
      supgog תודה,

      מאמר יפיפה, מושקע והאמת - מאשש תחושת בטן שאני מסתובב עמה כבר זמן רב.

      רק שים לב, שבתוך התקופה "הטובה" נמצא חודש פברואר "הרע" (לדבריך: "בחודשי פברואר היו 1204 ימי מסחר, לו הייתם משקיעים רק בפברואר, 1$ שהשקעתם החל מ-1950 היה הופך ל-0.89233$.").

      תוציא אותו, והמשוואה תשתפר פלאים
    1. הסמל האישי שלsupgog
      supgog -
      ציטוט פורסם במקור על ידי og1525 צפה בהודעה
      supgog תודה,

      מאמר יפיפה, מושקע והאמת - מאשש תחושת בטן שאני מסתובב עמה כבר זמן רב.

      רק שים לב, שבתוך התקופה "הטובה" נמצא חודש פברואר "הרע" (לדבריך: "בחודשי פברואר היו 1204 ימי מסחר, לו הייתם משקיעים רק בפברואר, 1$ שהשקעתם החל מ-1950 היה הופך ל-0.89233$.").

      תוציא אותו, והמשוואה תשתפר פלאים

      אהלן og,

      רעיונית אתה צודק. לו היינו מוציאים את ספטמבר (ומכניסים את יוני?) התוצאה הייתה כביכול משתפרת.

      אז למה לא הצעתי זאת?

      נתחיל מיוני, זה יותר פשוט. אם 1$ הפך ל-1.044$ אחרי 63 שנה, זה שקול לתשואה של 0.068% בכל חודש יוני שכזה. מכאן שהשקעה במקמ עדיפה.

      לגבי פברואר, הבעיה היא שאם אנו מוציאים אותו, אנו מחזקים את מחלקת ההיפותזות (השערות המחקר) שלנו, ובמקום שיהיה לנו מספר קטן (פרקי זמן רציפים בשנה, המכילה 66 היפותזות בלבד), אנו מקבלים מחלקה חזקה הרבה יותר (כל חודש ניתן לבחור אם להיות או לא. במחלקה זו יש 4096 היפותזות).

      כאשר יש לך מידע מוגבל (במקרה שלנו, 63 שנה), ואתה בוחר ממחלקה חזקה מידי, אתה מבצע over-fitting למידע, כלומר, אתה בוחר היפותזה שהייתה טובה ביותר בעבר, אבל לא בהכרח מכלילה טוב לגבי העתיד.

      הסבר אלטרנטיבי: כאשר יש לך הרבה היפותזות אפשריות, בסיכוי טוב אחת מהם תתאים נהדר למידע בעבר, אבל זה רק נובע מעושר המחלקה, ולא מכך שהיא באמת טובה יותר.

      אם לקחת את הצעתך צעד אחד קדימה - מדוע שלא נבדוק כל יום בשנה אם הוא חיובי או שלילי ונסחור לפי זה? אני מניח שהבנת כי במקרה זה, היות ויהיה לנו כל כך מעט מידע על כל אחד מהימים התוצאה שתתקבל תהיה כמעט אקראית.


      אפילו אם נעזוב לרגע את שיקולי יכולת ההכללה מול כמות המידע, אני עצלן בתור משקיע, ושואף למינימום פעולות .
    1. הסמל האישי שלrema1
      rema1 -
      GOG
      חבל שאתה עצלן
      לשאוף למינימום הצחקת אותי
      אני במכסימום תמיד למעלה למעלה
      בזבוזים the more the better
      tnx for everything enjoy whatever u may be doing
      R
    1. הסמל האישי שלrema1
      rema1 -
      gog
      לדעתי אפשר לכתוב
      seasonal trading
      כי זה שם תואר
      או
      seasonality in trading
      שם עצם
      עונתיות במסחר
      אנחנו ייקים
      בהצלחה
      שבוע טוב
      R

      סליחה
    1. הסמל האישי שלSun100
      Sun100 -
      כל הכבוד על הסקירה המושקעת!!!


      כבר מספר מאות של שנים אנו נמצאים בטרנד שורי.

      מאז שנות החמישים ועד שנת 2000 הינו בטרנד שורי סופר עוצמתי.

      לכן תמיד בבדיקות ארוכות טווח. תמיד כדאי להיות בשוק.

      אל תשכח שתמיד מעיפים מהמדד את המפגרים, הבעייתיים והכושלים.

      במאמר אגב. תבדוק את הזהב משנת 1980 ועד היום.

      ברגע שהטרנד הרב שנתי הופך לסופר דובי אנו כאנושות בבעיה)
    1. הסמל האישי שלrema1
      rema1 -
      sun 100

      מעניין מעניין
      אתה גורם לי לצחוק וזה בריא
      נראה לי השורטיסטים יאכלו אותך
      והם רבים רבים באתר הזה
      כולל הבוס LOL:
      הוא הולך לעשות לי מחיקה LOL
      לא נורא אני אוהבת סיכונים
      שבוע נהדר לכלם
      R
    1. הסמל האישי שלsupgog
      supgog -
      אהלן סאן ידידי ותודה על תגובתך.

      ברשותך אתייחס לנקודות שהעלת.

      ציטוט פורסם במקור על ידי Sun100 צפה בהודעה
      כבר מספר מאות של שנים אנו נמצאים בטרנד שורי.
      ככל שתהליך מתרחש לאורך תקופה ארוכה יותר, כך קטן הסיכוי שהוא יסתיים בימי חיינו (למרות שבסיכוי טוב הוא אינו ימשך לעד).

      ציטוט פורסם במקור על ידי Sun100 צפה בהודעה
      מאז שנות החמישים ועד שנת 2000 הינו בטרנד שורי סופר עוצמתי.

      לכן תמיד בבדיקות ארוכות טווח. תמיד כדאי להיות בשוק.
      זה ישמע לך מוזר, אך על אף כל הנתונים המראים עליה ארוכת טווח מרשימה מאוד, אינני סבור כי אנו בשוק שורי עוצמתי.
      החל מאמצע שנות השישים, כאשר בוטלה הצמדת הכסף למתכות יקרות, למעשה נגמר המנגנון המונע מהממשלות להרחיב את היצע הכסף כראות עיניהן.

      עקב הרחבות חוזרות ונשנות של היצע הכסף, כמות הדולרים (הלירות והפרנקים) היא גדולה פי כמה וכמה ממה שהיה פעם.
      הדבר גורר אינפלציה שמעלה את מחירי הנכסים הנקובים במטבעות אלו.

      אם זאת, לא תמיד הדבר גורר עליה ריאלית בשווי הנכסים (ועל אחת כמה וכמה בשנים האחרונות).

      בין לבין, יש גורמים שמצליחים לייעל את חיינו ואת הכלכלה באופן אמיתי (המצאת האינטרנט לדוגמא), ואז אכן יש עליה ריאלית בשווי המדדים.
      יחד עם כך, הרבה העליה שראינו במדדים היא פשוט שיקוף של היצע הכסף בשוק.

      מכאן ניתן לגזור כלל יחסית ברור - לאורך זמן, גם בכלכלה מדשדשת ואף בצמיחה שלילית (ריאלית), אם הכלכלה היא מבוססת חוב שלא צמוד לנכסים - תמיד יקבעו שיאים נומינלים חדשים (ומה זה אומר לגבי "תעודות השורט" בארץ, שם אתה משלם כדי להיות בשורט?).


      עם זאת, כאשר ערך הכסף הולך ויורד, בהחלט מצליחים המדדים לשמור עליו טוב יותר מאשר תוכניות המקמ למיניהן.

      אזי, כן, ביובל האחרון כדאי היה להשקיע במדדים, אך לטענתי, דבר זה ישאר נכון כל עוד אין גבול להדפסת הכסף המתאפשרת לממשלות.

      ציטוט פורסם במקור על ידי Sun100 צפה בהודעה
      אל תשכח שתמיד מעיפים מהמדד את המפגרים, הבעייתיים והכושלים.
      זו תופעה אכן מעניינת. המדד מנצח לאורך זמן את ממוצע (משוקלל) המניות שנמצאו בו בזמן נתון (והמפתיע במיוחד הוא שזה קורה אפילו אם הרכב המדד לא משתנה!).
      למי שתוהה למה זה קורה, או איך לנצל את זה כדי לשפר את השיטה אפילו יותר, הייתי קורא על Constant rebalancing כשיטת מסחר (אולי אכתוב על זה פעם).

      ציטוט פורסם במקור על ידי Sun100 צפה בהודעה
      במאמר אגב. תבדוק את הזהב משנת 1980 ועד היום.
      למה מ-1980, בוא נסתכל רק על המחזור השורי הנוכחי (2001) .

      ציטוט פורסם במקור על ידי Sun100 צפה בהודעה
      ברגע שהטרנד הרב שנתי הופך לסופר דובי אנו כאנושות בבעיה)
      אם תחת הכלכלה הנוכחית נגיע לטרנד דובי רב שנתי, אני מסכים לחלוטין, אך לא מאמין שזה יכול לקרות.
    1. הסמל האישי שלnivh
      nivh -
      מרתק, תודה =)
    1. הסמל האישי שלnivh
      nivh -
      מצרף גרף של אחוזי רווח ממוצעים ב s&p500 לפי חודשים לנוחות המשתמשים
    1. הסמל האישי שלSun100
      Sun100 -
      ציטוט פורסם במקור על ידי rema1 צפה בהודעה
      sun 100

      מעניין מעניין
      אתה גורם לי לצחוק וזה בריא
      נראה לי השורטיסטים יאכלו אותך
      והם רבים רבים באתר הזה
      כולל הבוס LOL:
      הוא הולך לעשות לי מחיקה LOL
      לא נורא אני אוהבת סיכונים
      שבוע נהדר לכלם
      R
      סאפגוג פתח זום משנות החמישים, אני רק בקשתי להרחיב אותו במקצת...

      בטווח הבינוני, אני חושב שורט וכך גם אני מבצע את האסטרטגיה החודשית שלי.
    1. הסמל האישי שלSun100
      Sun100 -
      סאפ גוג, ערב טוב ידידי.

      הסיבה שהמלצתי לך לבחון את הזהב משנת 1980 ובמחשבה שניה עדיף להסתכל על הסילבר מאז אותו המועד, זה ששם נקבע השיא הקודם. בטרם 20 שנות שפל במתכות עד לשנת 2000.

      בסילבר זה הרבה יותר בולט, השיא אז היה 50 דולר, ירד לשפל של 5 דולר ונסק לפני שנה לחמישים דולר השיא הקודם, הוא טרם התאושש ונסחר באיזור 30 דולר זאת אגב בניגוד לזהב שפרץ את השיא משנות ה- 80 ועדיין כעת נמצא באזור השיא.

      הדרך "הנכונה" לראות את הגרפים של שוק המניות זה לראות אותם לא בערכים דולרים אלה באונקיות של זהב.

      כמובן שאז השוק נראה "פחות עוצמתי" אבל עדין מאז השפל הגדול ועד שנת 2000 יש לנו שוק שורי עוצמתי.

      ובגרף כזה אגב רואים באופן יפה את השוק הדובי שאנו נמצאים בו מאז שנת 2000 ועד היום.

      כמובן , שאני חייב להסיר בפניך בשנית את הכובע על הסקירה הנאה והמושקעת שלך.

      יישר כח!
    1. הסמל האישי שלדנה388
      דנה388 -
      תודה רבה סופגוג מרתק ותועלתי
      הייתי מאוד שמחה אם הכתבה תנעץ על מנת שלא תעלם תוך זמן קצר
    1. הסמל האישי שלsupgog
      supgog -
      ציטוט פורסם במקור על ידי Sun100 צפה בהודעה
      סאפ גוג, ערב טוב ידידי.

      הסיבה שהמלצתי לך לבחון את הזהב משנת 1980 ובמחשבה שניה עדיף להסתכל על הסילבר מאז אותו המועד, זה ששם נקבע השיא הקודם. בטרם 20 שנות שפל במתכות עד לשנת 2000.

      בסילבר זה הרבה יותר בולט, השיא אז היה 50 דולר, ירד לשפל של 5 דולר ונסק לפני שנה לחמישים דולר השיא הקודם, הוא טרם התאושש ונסחר באיזור 30 דולר זאת אגב בניגוד לזהב שפרץ את השיא משנות ה- 80 ועדיין כעת נמצא באזור השיא.

      הדרך "הנכונה" לראות את הגרפים של שוק המניות זה לראות אותם לא בערכים דולרים אלה באונקיות של זהב.

      כמובן שאז השוק נראה "פחות עוצמתי" אבל עדין מאז השפל הגדול ועד שנת 2000 יש לנו שוק שורי עוצמתי.

      ובגרף כזה אגב רואים באופן יפה את השוק הדובי שאנו נמצאים בו מאז שנת 2000 ועד היום.

      כמובן , שאני חייב להסיר בפניך בשנית את הכובע על הסקירה הנאה והמושקעת שלך.

      יישר כח!
      אהלן סאן,

      אני מסכים כי למדוד את ערך המדד באונקיות זהב זה יותר הגיוני מאשר בדולרים, אך גם כן בעייתי משהו.
      מחיר הזהב נקבע בצורה פסיכולוגית למדי לפי הפחד בשוק (מאינפלציה או מקריסה במניות), ולפי היצע הכסף.

      בעוד שהגיוני לנרמל ביחס לכמות הכסף המסתובבת, צריך אמד שפחות רגיש לפסיכולוגיית ההמונים.

      אפשרות אחת תהיה לנרמל את המדד ביחס לאחד ממדדי היצע הכסף (Base money, M1/M2/M3), אך גם שיטה זו לוקה בחסר כי הרבה מהכסף הזה אינו משוחרר לשוק.
      אפשרות שניה תהיה לנרמל ביחס ל-CPI (מדד המחירים לצרכן האמריקאי), אך זהו מדד מלאכותי שנועד להראות אינפלציה נמוכה מהמציאות.

      האפשרות החביבה עלי היא לנרמל ביחס לחישוב האינפלציה לפי המדד שמחושב כאן: http://www.shadowstats.com/alternate...flation-charts
      (שמחושב לפי סל סטטי של מוצרים וללא "מס התענוגות" הידוע לשמצה הנכלל ב-CPI הרגיל).


      הנה המדד מנורמל כמו שאני חושב שהוא צריך להיות (שני הגרפים נבדלים ביניהם רק בצירים):
      http://www.shadowstats.com/imgs/2012/717/image084.gif
      http://www.shadowstats.com/imgs/2012/717/image086.gif


      בכל מקרה, נראה לי שאנו מסכימים כי המדד לא באמת "עלה" בעשור האחרון.


      אגב, תודה על המחמאות.
    1. הסמל האישי שלsupgog
      supgog -
      תודה לכולם על תגובותיכם ותרומתכם לדיון .




      ציטוט פורסם במקור על ידי דנה388 צפה בהודעה
      תודה רבה סופגוג מרתק ותועלתי
      הייתי מאוד שמחה אם הכתבה תנעץ על מנת שלא תעלם תוך זמן קצר
      הייתי שמח מאוד אם זה יקרה, שלחתי בקשה לשחקן.
    1. הסמל האישי שלILEEAVIV
      ILEEAVIV -
      אהלן סאפגוג חבר

      מאמר יוצא מן הכלל ודיון מרתק, יישר כוח.
      כמעט התגעגתי אבל בסוף זה עבר.


      ליל מנוחה


      ארז
    1. הסמל האישי שלmotyeyal
      motyeyal -
      אכן כתבה מושקעת. הכתבה מנסה להוכיח, כמו בניתוח טכני, שניתן לחזות את העתיד על סמך נתוני העבר.
      אינני מאמין בניתוחים טכניים, משום שמבחינת הבורסה כל יום, הוא יום חדש. האם ההחלטה שלי מחר ,להשקיע או לא, תושפע באיזה חודש אנחנו נמצאים? ממש לא! אני חושב שכל נושא ההשקעות כיום ,הרבה יותר משוכלל ממה שהיה בעבר, בזכות התקשורת והנתונים הרבים שאנו מוצפים בהם.
      לפני שנים לא רבות, היה מושג של התנהגות "עדר " בקרב המשקיעים. רוצה לומר: "אם כולם קונים, גם אני קונה", "אם כולם מוכרים, גם אני מוכר". כל זה נבע מחוסר מידע מספיק, שהיה רקבידי קומץ משקיעים מתוחכמים ולא בידי כלל ציבור המשקיעים.
      לכן הכתבה מאוד משכנעת, אך יש להזהר ממנה מאוד. היא מבוססת על זמנים שהשתנו ללא הכר.
      בהצלחה לכולם!
    1. הסמל האישי שלאחנתון
      אחנתון -
      תודה רבה על ההשקעה Supgog.

      רציתי להעלות מספר נקודות:
      יתכן וכל העונתיות מתרכזת או שהיא תוצאה של שנים "חזקות" שמשפיעות על הממוצע.
      יתכן גם שהעונתיות היתה חזקה בשנים המוקדמות אך היטשטשה בשנים האחרונות כתוצאה מהתפתחות האינטרנט והמידע הזמין.

      לפיכך, אני חושב שיהיה מעניין מאוד לראות ממוצע נע של 5 או 10 שנים לאורך התקופה הנ"ל על מנת לזהות מגמות.

      האם תוכל להציג זאת?
    1. הסמל האישי שלmickey.rozen
      mickey.rozen -
      מאמר מעניין ומושקע. כל הכבוד!

      נקודה נוספת:
      אחד הטיעונים החזקים בעד השיטה של לעקוב אחר מדדים הוא החסכון בעמלות.
      כי אם עושים ריבית-דריבית על העמלות לאורך תקופה רצינית, יוצא סכום מכובד ביותר.
      בשיטה שלך אתה אמנם לא סוחר יום, אפילו לא סוחר פעיל יתר על המידה,
      אבל עדיין עושה פעולות רבות - במיוחד אם יש לך איזה חודש טוב בתוך חבורה של חודשים רעים או ההיפך.

      יש לבדוק האם יש לפעולות הללו יותר תועלת מנזק
  • נתוני מסחר

  • מובילי צפיות ומעקב

    משתמש מספר עוקבים מספר צפיות
    תיקי מניות של חברי האתר
  • המניות הפופולאריות באתר

    דירוג שם מנייה מס' מנייה

    אין לך הרשאה

    אין לך הרשאה

  • תגובות אחרונות בתיקי המניות

מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות