http://www.themarker.com/markets/1.1864282
לפי מה שרשום פה במחצית הראשונה של 2012 החברה הרוויחה 5.2 מיליון דולר
שווי של 220 מיליון דולר נראה קצת תמוה בטח בהתחשב בכך שכולם יודעים עד כמה יש לחץ לממש
http://www.themarker.com/markets/1.1864282
לפי מה שרשום פה במחצית הראשונה של 2012 החברה הרוויחה 5.2 מיליון דולר
שווי של 220 מיליון דולר נראה קצת תמוה בטח בהתחשב בכך שכולם יודעים עד כמה יש לחץ לממש
לעניין גדות ומכירתה
גדות היא חברה תזרימית, שהרווח EBITDA שלה ב-2012 צפוי להיות 35 מיליון דולר - לכן אומדן של 200 מליון דולר הוא סביר בהחלט, אפילו נמוך.
מהיותה חברה פרטית שלא "הוכנה למכירה" היה אינטרס ברור של הבעלים להוריד את הרווח למס .
אני חושב שלבעלים החדשים תהיה דילמה לא פשוטה אם המחיר של 200 מליון דולר לא יושג עכשיו -
אפשר להסתפק בפחות - האומדן הנמוך מדבר על יתרה אחרי מכירה של 40 מליון דולר - כ 150 מש"ח או לחלופין להמתין כשנה ולבצע סידרה של צעדים להשבחת החברה, להמתין לשיפור כללי במצב השוק הגלובלי ולאותת שאין כאן מצב של מכירה בלחץ.
לגדות אין כל קושי לשרת את חובה ולשלם דוידנדים ברמה שיכסו את כל הוצאות אמפל בתקופת הביניים
משהו כאן נפלא ממני.
גדות חברה בהון עצמי של מינוס 150 מיליון שח
הרוויחה ברבעון האחרון 15 מיליון שח אבל הפסידה כבר שנתיים רצוף
על מה ולמה היא שווה כמעט 800 מיליון?
כנראה שנחיה ונראה. נקווה.
שלום אלעד,
ראשית, סיכמנו שמקומו של מימן הינו בכיכר העיר, מה אתה מתעסק בשאר האימפריה המתפוררת ?
שנית, שווי זה "רק" עניין של איזה צד משלם !!! כלומר פרופ' א' שמייצג את הקונה יציג שווי נמוך (כפי שהתבקש) ופרופ' ב' שמייצג את המוכר יציג שווי גבוה (כפי שהתבקש). כמה פשוט.
TBY, מה הקשר בין המדד הנחמד EBITDA לבין קביעת שווי. מזכיר לי את המדד הדומה בנדל"ן NOI שלא מעיד על כלום. רק לחשוב כי בימי מינוף עד טירוף מתעלמים מהוצ' המימון גורם לי לחלחלה.
מברוק על הסיבוב בזיסר...
בברכה,
אודי
שאלה מצויינת - מי שלא מכיר זה אחד ממושגי היסוד בתמחור פירמות וכלי מאוד חשוב לבדיקת יכולת החזר חוב של חברהמה הקשר בין המדד הנחמד EBITDA לבין קביעת שווי?
======
- EBITDA הוא נתון פיננסי אותו ניתן לחלץ מתוך הדו"חות הכספיים. הוא מייצג את היכולת של החברה לייצר תזרימי מזומנים שישמשו לצורך:
- תשלומי ריבית ופירעון קרן של הלוואות.
- תשלומי מס על הכנסה.
- ביצוע השקעות.
EBITDA מייצג את הרווח (Earnings) לפני (Before) הוצאות מימון (Interest), תשלומי מסים (Tax),
פחת (Depreciation) והפחתות (Amortization).
איך מחשבים EBITDA ?
EBITDA = EBIT + DA
ובמילים אחרות,
ה- EBITDA מתקבלת על ידי הוספת הוצאות הפחת (Depreciation) וההפחתות (Amortization)
לרווח התפעולי (EBIT).
======
חברות שצורכות הון להקמת תשתית תפעולית מפחיתות את הציוד שנרכש עפ"י שעור הפחת המותר להם - הפחת הוא "מגן מס" המקטין את הרווח ובעקבותיו את המס המשולם אך אינו רלבנטי לתזרים החברה . ככל שהחברה מבוססת יותר על ציוד , כך מרכיב הפחת דומיננטי יותר - ולעיתים הפחת המדווח אינו הפחת האמיתי של הציוד.
כמו כן, חברה הממומנת בהלוואות, משלמת ריבית - הריבית אינה הוצאה תיפעולית אלא מימונית , ההלוואה נועדה להחליף הון בעלים וההנחה הסמויה היא שהתשואה על ההון (בעלים והלוואות ) שמשיגה החברה גדול מהריבית אותה משלמת החברה וע"י המימון (מינוף) הבעלים מגדיל את התשואה על ההון העצמי המושקע. השיקול של כמה מינוף לקחת קשור קשר ישיר לתזרים המזומנים שהחברה מייצרת .
אחרון חביב - מס - המס בחלק מהמיקרים תלוי מקום
לפיכך שבאים לבחון את יכולת הריווחיות / יצירת תזרים מזומנים הבסיסית של החברה בודקים את הרווח התפעולי ומחזירים את הפחת - כמובן שיש לבצע זאת בהבנה של המצב, הרי קיים פחת והוא אמיתי רק דורש השקעה הונית שמשפיעה על התזרים אך לא על הרווח והפסד.
אודי,
אני מקווה שזה הדגים מדוע הושקע מאמץ בלנתח את תוכנית הרכישה .מברוק על הסיבוב בזיסר...
בדיוק מאותה סיבה שהתעסקתי עם אלביט הדמיה .מה אתה מתעסק בשאר האימפריה המתפוררת ?
רק באלביט אני חושב שהמצב עוד יחמיר, ברמות המחירים היום באגח אין שויי ממשי המצדיק הסיכון והזדמניות הרכישה עוד לפנינו, ואילו באמפל ברמת המחירים הנוכחית יש שווי ממשי המצדיק הסיכון וכנראה אנו בסביבות השפל במחירי האגח .
אני לא מבקש ממך להסכים לתובנות שלי , ההפך הוא הנכון - אני מבקש בכל לשון של בקשה מכל מי שקורא שיראה לי שאני טועה ובגדול - אבל תראה זאת באופן מקצועי דרך המידע הקיים.
גילוי נאות: הכפלתי הפוזיציה באמפל - אך זה חלק קטן מתיק מאוד מפוזר בארץ ובחו"ל - לא ממליץ לרכוש למי שלא מוכן לראות את כספו נמחק או הופך ללא סחיר לתקופה ארוכה.
המשך EBITDA
אודי:
כן, מימן מקורו בכיכר. אבל הוא לא קשור יותר לחברה. למרות שזה מעמיק הסטיגמה של "פורום אגח בפשיטת רגל או בסיכון גובה מאוד, לאנשים שרוצים לעסוק בזה כל היום ומוכנים שימחקו להם כל אגח בתיק, אך מקווים שבתוחלת יהיה בסדר אני בוחר לדון בזה מטעמי סקרנות.
tby:
הכל טוב ויפה בקשר להגדרה. אבל אחרי מסך הערפל, נשאר לשלם מס וגם המכונות הציוד והמבנים באמת סופגים פחת ותוך איקס זמן יהיו לא שמישים, ותכלס מה אני מנסה להגיד זה: עם EBITDA לא הולכים למכולת. עם רווח נקי הולכים למכולת וגם לסופר.
בשנים האחרונות הרווח הנקי הוא הפסד והפסד גדול.
איך שאני רואה את זה (תקנו אותי אם אני טועה) שEBITDA זה סוג של פוטניציאל והוא או מתממש או שלא... אז tby האם אתה רואה אותו מתממש בגדות? כמה רווח נקי אפשר להגיע בכלל מהEBITDA הנל? מה המכפיל שEBITDA של חברות אחרות? כאן יוצא 6.
כללי:
הבעיה לדעתי אינה אגח זבל כזה או אחר.
הבעיה היא שאף אחד לא מדבר על אגחים אחרים. כתבתי על ב.יאיר ירדו עלי. כתבתי על חנן מור ג' קיבלתי תגובה אחת (חיובית אומנם). זו תגובה מספר 27 באגח שלטעמי לא אמור לעניין מבחינת השקעה 90% מבאי פורום זה (99% מהמשקעים בכלל). כנל לגבי אלביט הדמיה,נוחילנד, והבןדוב למינהו...
האם נשאר כאן מישהו בפורום שרוצה אגחים שלא עומדים במשואת סיכון סיכוי מטרפת. שהם לא צלש או טרש. שאפשר להפסיד בהם 10-20 אחוז אם דברים ישתבשו ואחרת בסיכוי גבוה להרוויח 7-9%
שלום ידידיי,
TBY - תבדוק טוב את הפרשנות שלך לגבי המדדים השונים שכתבת עליהם - לצערי אתה טועה ומטעה.
אלעד - אני משתדל לזכור טוב טוב לא להתקרב לחבר'ה בכיכר ומאידך משקיע מאמץ בלימוד וניתוח דוחות אחרים (כולל החברות הסולידיות שדיברת עליהן) של חברות ובעלים נורמליים.
בברכה,
אודי
אודי,
מכל מלמדי השכלתי . אודה לך אם תקדיש מזמנך ולהסביר היכן הטעות.
אשמח אם תשתף את הפורום בעבודה שלך. אתה מאוד פעיל בתגובות מזהירות ומצננות התלהבות, יהיה מאוד נחמד לראות תוצרי עבודה, ניתוחים והמלצותאני משתדל לזכור טוב טוב לא להתקרב לחבר'ה בכיכר ומאידך משקיע מאמץ בלימוד וניתוח דוחות אחרים (כולל החברות הסולידיות שדיברת עליהן) של חברות ובעלים נורמליים.
טיבי אודי וחברים אהלן
יש זוית לענייני האג"ח שלא ככ דנו בה בפורום פה , ובטח לא ע"י אלון ,
שכלל המשקיעים , בטח החברים פה באתר צריכים להיות מודעים לה.
לאחרונה התבשרנו על זיופי רביות הלייבור בלונדון ,
הדפסות הכספים המטורפות בכל העולם , יפן שוויץ ארה"ב אירופה וישראל...
ולא לפי הסדר הזה
תכניות הפד לטוויסט הידוע - החלפת רביות ארוכות בקצרות להורדת העקום.
בכל אופן , הכל מגיע למקום אחד - יש מניפולציות אדירות בשווקים בייחוד בשווקי הרביות כך שרוב הניתוחים הקלאסיים פשוט לא הגיוניים.
רוב האגחים של המשקיע הממוצע נקנים לטווח ארוך ובינוני , אולם בסביבת ריבית נמוכה מאז ומעולם , שבנקים מרכזיים נלחמים להוריד את העקומות בשיטתיות , מי יודע עוד שנתיים שלוש איפה הריבית תהיה , איך אפשר להשקיע לפי ניתוחים קלאסיים? איך אפשר לחשב תשואות לעתיד?
ההוכחה הכי טובה לבעיתיות היא התשואות הרעות של קרנות האגח הגדולות.
הם חסרי אונים. חייבים תשואה לממן פנסיות אבל בעולם של ריביות אפסיות אין תשואה.
לדעתי זה הימור אחד גדול.
סולידי , לא סולידי . הכל הימור. בטח לטווח בינוני ורחוק.
ועוד דבר חשוב לזכור -
במשבר האשראי ב2008 , לא היתה נזילות בשווקי האג"ח בכלל.
מניות עוד אפשר היה להעיף , אג"ח לעומת זאת , היו שווקים שנמחקו ולא שבו מאז. אני זוכר אגחים "סולידיים" שלא היו בהם קונים כלל !!!
מה שחזר , היה במימון ממשלתי לקיק סטרט. אל תשכחו זאת.
יום טוב