אני חושב שאתה התכוונת ל"חברה עם בטחונות 10%"
מכל מקום אתן לך את הדוגמה הבאה להבהרה (לא שזה תמיד המצב אבל אני מקווה שזה יבהיר)
נגיד וורן באפט מנפיק אגח ללא בטחונות
ולעומת זאת אני, בעל חברת קיקיון ובניו בע"מ מנפיק אגח כאשר הבטחונות הן החתולה השמנה שלי. אני אפילו מביא הערכת שמאי שהיא שווה 10 מיליון דולר לפחות (כאוכל לאסקימואים שלא מצאו לוויתן השנה)
לא נראה לך סביר לדרוש מוורן 5% וממני 10% ?
וחוץ מזה אין שום אגח של בנק ב5% גם לא שקלי. פועלים הנפקות 29 (ממש לא המלצה) נותן 4% שקלי וזה למחמ 5שנים
------------------
בכל מקרה לשאלתך:
אגחים בטוחים לטעמי עם בטחונות הם ב.יאיר אגח 4 (וגם 9, אגח 2 הבטוח מבינהם- שעבוד על קניון) אבל התשואה שלהם גבוה מ4% שזה אומר שהשוק מתמחר את הסיכון שלהם יותר גבוה (פיראט יטען שאגחים כאלו הם בטוחים מאגחי הבנקים, הוא כתב על זה לא מעט ובהרבה מובנים אני גם מסכים, אתה מוזמן חחפור פה קצת בפורום)
דברים שאולי יותר קרובים לליבך ( תשואות נמוכות לטעמי אבל כנראה לא יעשו לך התקף לב)
שלמה אחזקות יא הוא עם בטחונות סבירים על כלי רכב
חלל תקש ה' בטחונות על לווין עמוס 4
דלק אנרגיה אגח ג בטחונות על מניות דלק קידוחים ואבנר
--------
התשואות פה לא בשמיים, מה שביקשת פחות או יותר. השוק מתמחר אגחים אלו כבטוחים, האם הם נותנים תשואה על הסיכון? זה מאוד תלוי את מי אתה שואל. בהתחשב בזה שאתה לא נראה ממש שולט בשוק, אולי הם יכולים להתאים לך.
-------
דרך אגח לא ענית על השאלה: לכמה זמן אתה רוצה להשקיע? מה הסיכוי שתרצה את הכסף תוך חצי שנה, שנה או שנתיים?
סוכות שמח