x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: דסקש אגח

דסקש אגח

היי פיראט, האם הירידות היום הם הזדמנות או סכנה לחזרה לקידומת 6 באגח ט'?
    תודה, רון

הי hron,

אני אישית כבר יצאתי לחלוטין מהנייר (79-82) - הנקודה שתמיד יש לזכור היא היחסיות של השוק.

אענה ראשית בכלליות ואז אחזור לשאלתך.

ראשית אנסה להדגים ולצורך ההדגמה נניח כי ליברטי אגח ג, גינדי אגח ג, דסקש אגח ט הם כל הניירות שקיימות בעולמנו.

אני מעריך שהסיכון בניירות ליברטי אגח ג, גינדי אגח ג, דסקש אגח ט הוא פחות או יותר דומה. לפני חודש ליברטי אגח ג נסחר ב-78 (16%+מדד תשואה), גינדי אגח ג ב-85 (17%+מדד תשואה) ודסקש אגח ט ב-68 (27% תשואה). מה שעשיתי במקרה זה, תואר פה: http://www.s-maof.com/Forum/threads/...-כמו-אלו.

אבל יש לזכור שהדברים דינמיים!!!
    לפני מספר ימים דסקש אגח ט נסחר ב-81 (18% תשואה), גינדי אגח ג ב-78 (24%+מדד תשואה) וליברטי אגח ג ב-70 (23%+מדד תשואה). על אותו משקל, לא היה הגיוני להמשיך ולהחזיק בדסק"ש אגח ט (גם לצורך פיזור) במצב כזה וראוי היה להעביר את כל האחזקות בדסק"ש אגח ט לכיוון גינדי אגח ג וליברטי אגח ג (בתקופה האחרונה אכן קניתי ליברטי ג, גינדי ג, אך גם דלק נדלן ה, המשביר אגח ב, לוי אגח ו, פטרוכימיים אגח ו ובטח עוד כמה שאיני זוכר).

למען האמת משקיע מיומן היה צריך להתחיל ולהעביר אחזקה מדסקש אגח ט לגינדי אגח ג וליברטי אגח ג כאשר התשואות החלו להתאזן (גינדי+ליברטי בדרכן מטה ודסקש בדרכו מעלה) שקרה כאשר דסקש אגח ט נסחר באזור 75 (כל אחד יכניס את שיקולי המסחר שלו לעניין החלפה שכזו).

לסיכום hron:
    מה שאני אומר הוא שלדעתי אינך שואל את השאלה הנכונה. אין לי מושג מה יקרה עם שווי סחיר של ניירות (אני מעריך ובונה את התזמונים שלי בהתאם לכך - אך זהו פרט מינורי בעיני וכמעט ואיני דן בו במסגרת אתר זה) - מה שאני כן יודע זה לענות על שתי שאלות:
    1. האם התשואה ראוייה לסיכון (אבסלוטית)? - כיום, נכון כמעט לכל נייר שנסחר בתשואה >10% (ולא נכון כמעט לכל נייר שנסחר בתשואה <6%).
    2. מהי משוואת הסיכון סיכוי של הנייר ביחס לשוק? - כיום, זהו הבסיס שלי לכל החלטת קנייה ומכירה של נייר.

אז,
    האם הנייר יראה קידומת 6? - איני יודע וזה מעניין רק לצורך תיזמון.
    השאלה הנכונה לטעמי היא: האם כיום משוואת הסיכון-סיכוי של הנייר מצדיקה: מכירה מלאה? מכירה חלקית? קנייה מינורית? קנייה מאסיבית?
    ועל כך רק אתה תוכל לענות ...
    אני אישית (ביחס לתנאי השוק כיום) מתכוון לחזור לנייר באזור 70-71.

בברכה,

תודה פיראט.
    הנחת העבודה בתשובתך היא שהסיכון שווה בחברות הללו. כיצד הייית מציע להעריך את הסיכון (בטחונות? מצב כלכלי לחברה? החברה האם?)
    חתימה טובה.
    רוןן

הי hron,

זוהי רק דוגמא. אמנם ההערכה האישית שלי היא כפי שנאמר, אך עדיין זו רק דוגמא.

איך מעריכים סיכון?, איך מעריכים סיכוי? - הן שאלות המליון דולר באגחים ויש להן אינסוף פרמטרים. מה שעובר לי בראש במיידי הוא:
    1. ביטחונות.
    2. תזרים.
    3. הון עצמי.
    4. פיזור נכסי.
    5. אינטרס בעל שליטה.
    6. סיכון פעילות עתידי.

רק שים לב שבדרך כלל,
    - ככל שחברה יותר "מסוכנת", כך יותר קל להעריך את הסיכון ופחות את הסיכוי.
    - ככל שחברה יותר "בטוחה", כך קל יותר להעריך את הסיכוי ופחות את הסיכון.

בברכה,

הי hron,

סתם כאנקדוטה -
    כבר יצאתי גם מגינדי (84-84.5) וגם כמה אחרים (קרדן אגח ד וכנראה עוד כמה). מנגד לאחרונה חזרתי לניירות שנשארו למטה לאחר העליות האחרונות, סקיילקס אגח א (55-60) IDB פיתוח י (44-46), גמול השקעות אגח ב (40) ואינוונטק אגח א (72).

בברכה,

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות