x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: אז מה בעצם עושים באגחים בימים כמו אלו?

אז מה בעצם עושים באגחים בימים כמו אלו?

הי,

בחודש האחרון חוו משקיעי אגח לא מדורגות מכה כואבת במיוחד. נראה כי כל השוק צנח בצניחה חופשית, לכאורה ללא כל סיבה נראית לעין. אני אישית הפסדתי קרוב ל-17% מהשווי הסחיר של התיק (אם היה לכם ספק, כאשר יורד גשם כולם נרטבים - ולא, אין לי מקל קסמים שמציל אותי). ישנם הסברים שבדיעבד מן הגורן ומן היקב וייתכן שחלקכם צפה את העניין. אודה ואתוודה - I didn't see it comming.

כאשר אני מביט על שוק האיגרות הלא מדורגות היום, זה מרגיש מעט כמו סוף 2008. היכן שלא אזרוק אבן אמצא אגחים שנסחרים בצורה לא הגיונית מתחת לערכם. העניין הוא שכל זאת היה נכון גם לפני הצניחה. חשוב לאמר שזוהי דוגמא חייה למושג "חוסר הראציונאליות של השוק". השוק כיום נמצא בנקודת חוסר שיווי משקל קיצונית (גם לפני חודש זה היה נכון, אבל כיום זה עוד יותר נכון ומי יודע מה יביא מחר?).

אז מה עושים?

נתחיל ראשית - ממה לא עושים!!!
    1. לא סוגרים את המחשב בהרגשת מפח נפש ואומרים - מה שיהייה יהייה ...
    2. לא נכנסים לפאניקה ומוכרים הכל בטירוף.
    3. לא נכנסים לשוק בבולמוס וקונים כל מה שזז.

לאחר ששתינו מעט מיים קרים (ברמה המטאפורית) ונרגענו, אנו ניגשים לתיק ומבצעים את הפעולות הבאות (אחת לתקופה - נגיד פעם בחודש):
    1. בוחנים את כל (!!) הניירות שברשותנו בשני מובנים:
    א. בוחנים האם הנחות הבסיס השתנו מאז שקנינו את הנייר (ומכיוון שמתפרסמים כיום דוחות, קיים בידנו מידע עדכני).
    ב. בהתאם למידע העדכני ביותר אנו מעריכים מחדש את הנתונים של כל נייר ונייר הקיים לנו בתיק (מבחינת סיכון-סיכוי, סיכון וכל פרמטר אחר שרלוונטי עבורנו).
    ג. בוחנים ניירות שאינם קיימים לנו בתיק ע"פ אותם קריטריונים.
    ד. בוחנים כמות כסף מזומן שהיינו רוצים להשקיע (אם בכלל) ומחליטים מראש על קצב ההכנסה שלו לבורסה (X כסף ב-Y זמן, בחלוקה Z).
    ה. אנו קונים ניירות שמדורגים אצלנו גבוה, מולם מוכרים ניירות שמדורגים אצלנו נמוך ומוסיפים את כמות המזומן שהחלטנו (לפי הקצב שהחלטנו מראש - לא לשבור את הכללים שהוחלטו!!), כל זאת תוך כדי ניסיון להרחיב את פיזור הניירות כמה שיותר (כיוון שכיום השוק מוטה קיצונית, יש הרבה מאוד ניירות ראויים וכדאי לפזר).
    ו. אל לנו לריב עם השוק - להחליט בכל נייר מראש, כמה אנו נכנסים ובאיזה מחיר ולא להגדיל מעבר לכך כי המחיר ירד עוד ו"כדאי" להגדיל. יהייה לכך זמן בסיבוב הבא.

במטרה להדגים את אשר נידון פה, אתאר את אשר אני עשיתי בתקופה האחרונה (3 שבועות). אך, אנא זיכרו - מה שנכון לגבי, לאו דווקא נכון לגבי אחרים. ההדגמה נועדה לצורך הדגמת מתודולוגייה.
    פעלתי כפי שתיארתי לעיל ומצאתי את הניירות שלדעתי ספגו הכי מעט (ולכן משוואת הסיכון-סיכוי שלהם נפגמה ביחס לשוק). למיטב זכרוני (ייתכן שישנם עוד שאינם עולים בזכרוני) הגעתי למסקנה שהניירות הבאים נסחרו מעל השוק (לפי הקריטריונים שלי - כל אחד יחליט מה הקריטריונים שלו!!):

כדאי לשים לב שרווח/הפסד אינם רלוונטיים להחלטה.

א. יצאתי כמעט באופן גורף מכל הנדלן יזמי בארץ (בו היו לי אחזקות גדולות):
    - גינדי אגח ג [84-87]
    - חנן מור אגח ד [83-86]
    - ליברטי אגח ג (לאחר הריבית) [77-78]
    - פאנגאיה אגח ג [102-103]
    - מצלאווי אגח ג [80-81] (שימו לב שנכנסתי רק לפני 3 שבועות בכמויות בינוניות ב-[79-80] ואז חשבתי שנסחר מאוד נמוך ביחס לשוק)
    - ניסיתי לצאת מפאנגאיה א, ב בלי הרבה הצלחה.
    ב. נדלן מניב בחו"ל שנסחר מעל השוק:
    - אינוונטק אגח א [73-76] (שימו לב שנכנסתי רק לפני 3 שבועות בכמויות גדולות ב-[66-70] ואז חשבתי שנסחר מאוד נמוך ביחס לשוק)
    - סקורפיו אגח א [76-81]
    ג. תעשייתי שנסחר מעל השוק:
    - אברות אגח ג [82-89]
    - סינרגי אגח ב [88-95]
    - אידיבי אגח י [50-52]
    - צאם אג 1 (לאחר פידיון - החלק שנשאר) [86-88]

בנוסף, החלטתי להכניס את כל המזומן שברשותי (15% מהתיק) ולהתחיל למנף את התיק (לעת עתה החלטתי על מינוף 15%) שאיתם אני נכנס בקצב של 6% כל שבוע למשך כחודש (זהו רכיב ה"מזומן" אותו אני בחרתי להכניס).

מה עשיתי עם הכסף? בעיקרון פיזרתי אותו היטב בין ניירות שונים, הבולטים שבהם (לפי גודל הפוזיצייה שפתחתי), שלדעתי כיום נסחרים באופן מובהק מתחת לשוק (שוב, למיטב זכרוני) לפי הקריטריונים שלי הם:
    1. אינטרנט זהב אגח ג (הגדלת אחזקה לפני הריבית) [38-44] / בי-קום מנייה [1030-1200].
    2. פטרוכימיים אגח ה (אחרי הפידיון) [60-63].
    3. דיסקונט השקעות אגח ט (הגדלת אחזקה משמעותית) [64-66].
    4. אאורה אג 1 (ממשיך להגדיל אחזקות - אחוז גבוה מהמסחר זה אני, אך אין הרבה מסחר בכל מקרה)
    5. סקיילקס אגח ז [32-34].
    6. אמפל אגח ב [15-16].
    7. קרדן אגח ד [94-96].
    8. לוי אגח ו (לפני הריבית) [41-42] (לתדהמתי, תפסתי אותו שם, לאחר מספר הודעות חיוביות)
    9. אלביט הד ו [73-74]

לבסוף אומר, התלבטתי רבות אם לתת את הדוגמא. אנא מכם, אל תתיחסו לכך כ"רשימת מכולת" אלא פשוט כדוגמא בשביל להדגים את אשר אני מתאר. אני פועל בשיטה שלי, ברמות סיכון גבוהות - שיטה זו לא מתאימה לכל אחד (מניסיון עבר, לא פגשתי אף אדם לו היא כן התאימה, פרט אלי).

מקווה שה-post הבא יעזור לחלקכם "לסדר את הראש" ולשים דברים בפרופורצייה.
    בברכה,

הי פיראט
    תמיד נהנה לשמוע את דעתך ומחשבותיך.
    כמוך גם אני לפני כשבועיים החלטתי לשנות את הרכב התיק ולמכור גם אגחים בהפסד, שזהו אחד הדברים הקשים לביצוע, אולם בראיה לטווח ארוך האגחים שקניתי וממשיך לקנות נוספים במקום אלה שמוכר בהפסד, יתנו תשואה עודפת ואולי גם מהר יותר.
    שאלה לי אליך: אני רואה כי אתה מושקע חזק באאורה 1. מבדיקה של קצב התשלומים - פדיון ומצב החברה איני מצליח לראות למה כדאי לקנות הנייר . אשמח להסברים שלך איפא אתה רואה כאן פוטנציאל ?
    לגבי הניירות החדשים:
    1. סקיילקס א' (במקום סקיילקס ז') אמור לשלם פדיון 25% החודש ויש לו בטחונות בשווי כיום של כ-40 אג'
    2. אמפל א' - אם אני זוכר נכון חלק מהסדרה נקנה ע"י חברת בת ולכן אולי הוא בטוח יותר. שניהם נסחרים באותו מחיר.
    3. פטרוכימיים ג' מוכר וקונה במקומו פטרוכימיים ה'
    4. פטרוכימיים ו' אני חושב גם למכור ולקנות במקומו פטרוכימיים ה'. מה דעתך ?
    תמשיך לשתף אותנו במחשבותיך
    תודה

הי miki,

לגבי אאורה - המספרים בעיתונים אינם נכונים, הפרשנות של האגח אינה מוצגת כראוי (מבחינת זמני פירעון, כמות פירעון ...) ואין לך היכן לבדוק את מצבה של החברה, שכן היא עברה הסדר ב-Q2 ולכן הדוח האחרון אינו רלוונטי (אלא כגזירה מהדוחות). במילים אחרות, לאחר התפרסם הדוחות אני ארענן את הניתוח, אתקן אותו ואסביר אותו יותר טוב (לפי התגובות, נראה שאף אחד לא הבין אותו).

רוצה לאמר - אאורה אג 1 הוא אגח מאוד מתוסבך, אך אם מחשבים אותו נכון, הוא נותן לדעתי את משוואת הסיכוי-סיכון הטובה ביותר בשוק (גם כיום) ובסיכון אפסי עד לא קיים (שוב - לדעתי).

אני אתן לך 2 מצביעים בכל זאת (בטיזרים) -
    1. במחיר היום (26), אתה תוך 3 שנים תקבל את כל ההשקעה בחזרה ותמשיך להחזיק מעל 80% מהאגח.
    2. האגח הוא בעל פרמיית המרה 0 בערך. זוהי למעשה מנייה עם תנאים של אגח (בתשואה של כ-35% בשנה וביטחונות מהטובים בשוק). בנוסף (כפי שתראה בדוחות) החברה אחרי ההסדר היא חברה מעולה במצב סביר.

בברכה,

שלום פיראט
    תודה על התשובה.
    לא מזמן היתה לה בעיה של תשלומים לבנק לאומי (אם אני לא טועה). ולכן החשד שלי.
    לפי העתון אכן ראיתי כי יקח מעל 3 שנים לקבל את שוויה , אבל מי יודעה מה יקרה בעוד 3 שנים.
    אשמח לראות הניתוח שלך .
    תודה

הי miki,

ראשית, הכניסה להקפאה גרמה לחברה נזקים לא קטנים. עיכבה פרויקטים, חשפה את החברה לתביעות (בארה"ב), גרמה לה לאבד נתחים מנכסים סבירים (רומנייה). מה שלא היתה היא בעייה בתשלומים לבנק לאומי.

1. בנק לאומי החליט כי מתחשק לו לעקל חשבונות שהיו משועבדים לאגח ה (ובעקיפין גם ל-1) כשהחברה נכנסה להקפאת הליכים. הבנק נתבע ע"י הנאמן והחברה החליטה להגיע להסכמה עימו במקום להתדיין בבית המשפט.
    2. בקשר לעיתון - העיתון טועה. בתוך שלוש שנים אתה תקבל מעל ההשקעה שלך היום.
    3. הביטחונות הם כל כך טובים שמבחינתך החברה יכולה להתפרק לחתיכות קטנות ועדיין תקבל מעל 40 אג לאגח. במקרה שהחברה תתמוטט, אתה פשוט תקבל את הכסף יותר מהר (כלומר - אתה צריך רק לקוות שזה מה שיקרה ...).

בברכה,

הי פיראט
    תודה עבור התשובה. אנסה להבין טוב יותר מה מצבה מהדוחות שעד היו לא עשיתי זאת, בגלל היסטוריה בעבר גרועה מאד.
    תודה ותמשיך לנתח ניירות אגח נוספים הראויים לרכישה לפי דעתך.
    הגישה שלך מאפשרת לי לראות לפעמים ניתוח לא סטנדרטי.
    תודה

תודה miki,

ודרך אגב, באשר ל -
    ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    ה
    2. בקשר לעיתון - העיתון טועה. בתוך שלוש שנים אתה תקבל מעל ההשקעה שלך היום.
    זאת יותר שאלה פילוסופית מאשר כלכלית. מדוע?
    בתוך 3 שנים אתה תקבל 22 אג על כל 1 ע.נ. ומנגד שילמת 26 אג על כל ע.נ. - אז איך אני טוען טענה שכזו?
    אם החברה שילמה את התשלום השלישי, משמעו שהחברה היא עסק חי כמעט חסר חובות (אגח ה,ו שולמו באחוזים גבוהים ואג 1 הוא בכל מקרה סידרה המסתמכת על ביטחונות). אם הגענו עד הלום, אני יכול להניח שווי חברה של לפחות 40M ש"ח. כעת, זכור כי האגח הוא אגח להמרה ע"פ שווי חברה של 505M ש"ח (לערך - מהזיכרון). כלומר, לאחר הפידיונות, אתה מחזיק ביד נייר שניתן למימוש מיידי בשווי של כ-40/505*0.82 == 6.5 אג. מסקנה - יום לאחר הפידיון השלישי, אתה יכול לגבות לפחות עוד 6 אג נוספים ולקבל 28 אג לכל אגח במצטבר (שזה יותר מה-26 אותם שילמת).

בברכה,

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות