ל- tby,
שלום tby, קצת קשה לי לקבל את הטיעון שאני מתגעגע לילדים שלי - אדם במעמדו של פישר יכול להרשות לעצמו לעלות על טיסה שבועית לארה"ב במחלקה ראשונה על מנת להעביר weekend בארה"ב ולחזור בזמן ליום העבודה שלו בבנק.
לדעתי, חייב להיות משהו מתחת לפני השטח - אני לא פוסל שלא קבלו הנחיה שלו במשהו והוא ביקש להקדים את עזיבתו.
לגבי בועת הנדל"ן, יש 1001 דברים שהממשל יכול לעשות נוסף לאלו שתארתי בפניך.
אני חושב שלכולם ברור שאי אפשר להמשיך כך וצריך לעשות משהו. רק אתמול פורסם על דירות 3.5 במודיעין ב- 550K ש"ח - כשאף אחד לא מפסיד. גם מחיר הקרקע נכנס לקופת האוצר, גם הקבלן מרוויח. אף אחד לא מפסיד כאן ואם תהיה בניה בכמות גדולה של בניה רוויה נראה לא מעט כסף שחוזר לקופה.
לגבי התחדשות עירונית, אני סובר שלמועצות ולעיריות יש יותר מיד ורגל בדבר - הן רוצות אוכלוסיות מסוימות ולכן המפרטים מתאימים בעיקר לאוכלוסיות שיש להם 1.5M לדירת 4חד סטאנרטית.
הממשלה יכולה בתקון תקנות לעקוף את העיריות והמועצות כפקודת שעה ולהנחית על המועצות החלטות של התחדשות עירונית. די כי על כל חורבה משנות ה-50, יבנו 7-8 יחידות חדשות תוך מתן או דירה חדשה 4חד סטאנדרטית לזקן שגר שם או דירת 2.5חד + 1.5חד שישכיר אותה לקבלת תוספת הכנסה חודשית. ניתן ראשית לבנות בניין רווי לשכן בו את הדיירים הקיימים ולאחר מכן להרוס את החורבות, להתקין תשתית חדשה ולאחר מכן בתוך שנה להרים את כל הפרויקט ללא מרכיב הקרקע.
תאר לך שבתוך 5 שנים מהיום יבנו 300,000 דירות חדשות על בסיס התחדשות עירונית בסמוך למרכזי הערים הקיימות תוך מתן דגש על תחבורה, חניה, תשתיות, שטחים מסחריים במחירים סבירים לכל נפש נוסף להוצאת הסטודנטים משוק הדיור ובניה על קרקעות מנהל בהיקף הקיים.
כשאני כותב מחיר שווה לכל נפש, אני מדבר על כ~ 700,000 ש"ח לדירת 4 חדרים + מחסן וחניה. כל 7 דיירים חדשו יממנו בקנייתם את הבניה מחדש של הדיירים הזקנים שגרים שם היום.
בפרויקט שינוהל ע"י המדינה ניתן לאלץ כי חלק מהדירות הפחות טובות 2-3חד בקומות נמוכות ובכוונים לא טובים יועברו בחינם לרשות המדינה כדיור צבורי (נניח 7% מכל פרויקט). הדירות הללו יושכרו בסכום נמוך ומפוקח למי שידו אינה משגת ונדרש לשירותי הרווחה במדינה. על מנת להוזיל עלויות סטאנדרט הגמור בדירות הללו יהיה נמוך (מטבח מינימאלי, קרמיקה בעלות מינימאלית, כיורים וברזים מינימאליים,...).