x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 17 מתוך 17

נושא: נייר עמדה: נורמות חובות ומה שביניהן

פיראט, אחוז הגביה שלך בפועל בישראל באמת היה בסביבות 65% ?
    אני יודע שהמצב בעייתי אבל עד כדי כך ?

שלום פיראט,

אתחיל בדבריי שתענוג לקרוא את הדיונים והתגובות וההשקעה שלך ואתה מבחינתי אחד מהפרחים היפים באתר (מקווה שהציוריות הצליחה והיא מחמיאה..), אך אציין שגם מפריע לי הניסיון לחסום משתתפים אחרים (קח זאת כהערה כללית כי איני רוצה להתערב ועד עכשיו לא התייחסתי, מכיוון שאנני יודע על מה בדיוק מדובר ואיזה חתול או אגח שחור עבר ביניכם) ואולי גם מפריע הביטחון העצמי הגבוה שלך, אתה עלול להיפגע ולפגוע באנשים שקוראים את דבריך (כאן אני מקווה שלא נפגעת).

ולענייננו

ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    באופן כללי אני מודע לכך שהמושג "מתנחלים"....
    צודק, אני משתדל להיזהר בלשוני, אך כמו שאתה רואה לא תמיד מצליח (אישית אני חושב שאם הם נחשבים מתנחלים אז כולנו מתנחלים, אבל נעזוב את זה).

אין שום דמיון בין תקנה שידוע כי עלולה להשתנות לבין חוזה חוקי.
    השאלה באמת אם זה חוזה כפי שאתה מציג זאת או תקנה כפי שהמדינה מציגה.
    אם זה חוזה חוקי אז איני מתווכח, חוזה צריך לקיים.

גם אם זה לא חוזה וגם נניח חוקי, ציינתי שמאוד התחבטתי בנושא, כי אחד הדברים הגרועים זה לשנות כללים באמצע משחק למשתתף שהחליט להשתתף בו בעקבות אותם כללים ידועים.
    אך בפועל ידוע שהכללים משתנים בסביבה העסקית ועליך לתת דעתך לזה.

מהו "אחוז גבייה"? בפרויקטים ארוכים ויקרים, אתה יודע מראש שאינך הולך לגבות את כל הכסף!
    למרות שאני מבין מה שאתה מנסה לומר עם ה 65% גבייה בישראל:
    1. אני חושב שזה לא קשור, אתה מדבר על משהו לא חוקי והרי החוק לא מתיר את זה. יש פה משהו אחר.
    2. אני דווקא אקח את הדוגמה שלך ואחזק בה את טענתי. שים לב, לקחת בחשבון אפילו דברים לא חוקיים כך שקל וחומר אתה אמור לקחת בחשבון שינויים בחוק.
    3. אגב אם הבנתי אתה חישבת את הגבייה בישראל ב 65% בישראל, אך זה לא מה שהיה בפועל.
    אני חושב שהחישוב שלך נובע מכיוון שאתה חי פה. כלומר אני חושב שרוב תושבי העולם יעריכו את מדינתם בסקלה נמוכה לעומת מדינות אחרות שבעינהם הם עילוי.
    בארץ לדוגמא תופסים את המוצרים היפנים והגרמנים כמוצרי עילית. אך אני חושב שברור שלא כל החברות היפניות והגרמניות עושים מוצרים מדהימים, אולי אפילו רובם לא כאלו. אך מכיוון שיש מס' חברות יפניות/גרמניות גדולות, מבחינתנו המשפט MADE IN JAPAN/GERMANY מעיד על מוצר איכותי גם אם זה של חברת קקה-סאן.
    עוד דוגמא שראיתי, אני חושב שרובנו ידרגו את מערכת החינוך שלנו אי שם למטה. אז בסדרה 'בין סינגפור לכרכור' ראש הממשלה הסינגפורי (אם אני לא טועה) כל כך מעריך אותנו שהוא רוצה ללמוד את מערכת החינוך שלנו וליישם בסינגפור. עכשיו מה אתם חושב על זה? אני כישראלי הייתי בהלם, אך אני מבין שמישהו מבחוץ שומע על הייטק הישראלי, מבחינתו אנו גאונים מהלכים.

עבור משטרת ישראל (לקחתי "אחוז גבייה" - 95%, בכל זאת ישראל)
    אם אפשר לדעת, מה בסוף קרה?

בימים אלו קמה צעקה בנוגע ל"רווחים הכלואים". תהית לרגע מדוע הממשלה לא העבירה חוק חדש (חוק פיפינסקי) שמאפשר לה למסות את ה"רווחים הכלואים"?
    אתה מכיר את המשפט "אל תהיה צודק (בהנחה ואתה צודק) היה חכם"

ומכיוון שלא וויתר עליו להסיק כי המהלך שלך "צודק".
    כוונתי היתה שאם המהלך כל כך גרוע כך שהוא גורם לאי כדאיות או משנה את כללי המשחק מהותית, אז הייתי מצפה שברשיונות שבהם עדיין לא בוצעה כל פעילות (עד לפרסום הדו"ח) היו מחזירים את הרישיון, אך כידוע לי אף אחד לא החזיר.

אינני יודע. במובן מסויים אני מתנהל כעיתונאי (כפי שוודאי שמת לב). אינני נוטה לחפש פתרונות, אלא רק מנתח דברים ומדווח על הממצאים.
    אז חבל, כי זה מה שמפריע לי בפוליטיקה ובעיתונות. תמיד האופוזיציה או העיתון יגיד מה ההוא עשה לא בסדר ואיך ההתנהלות שלו לא נכונה, אבל מה אתה תעשה כאשר אתה בשילטון הס מלומר.
    לא מנסים לשכנע במה אני יותר טוב, אלא איך שההוא גרוע.

שיהיה יום טוב וחג שמח והמשך כך

ציטוט פורסם במקור על ידי reem8 צפה בהודעה
    החוק מאפשר לעבור קרן פנסיה מתי שתרצה, דמי הניהול נקבעים במשא ומתן.
    לא יכול להיות 2% מהצבירה בקרן פנסיה, יש חוק לזה לדעתי מקסיומם 0.5% בצבירה וגם זה הרבה.
    נ.ב
    אני משלם 0.2% מהצבירה ו 1.75% חודשי על ההפקדה.
    סליחה עשיתי מישמש, רציתי להעביר את הביטוח מנהלים.
    הסוכן אמר שאפשר אבל לא כדאי כי הם יעלו את העמלה ל 2% מהצבירה.

אגב איך אתה משלם כלכך נמוך בקרן פנסיה, היו תנאים מסויימים? נגיד, מינימום סכום?

תודה על הערה, חג שמח

תודה על המאמר פיראט.
    שרשור נהדר!

הי yrnkrn,

ראשית, טוב לראות שאתה עימנו ...

אז yrnkrn, alfredn,

אני אחלק את התשובה ל-2 posts, האחד התיחסויות כלליות (שאינן נוגעות ל-thread) והשני תגובה לנושא ה-thread.

אחוז הגבייה האמיתי שלי בישראל היה (אינני פעיל יותר בפרויקטים - הפסקתי ב-2007) בתחום של 65%-72% (לא תמיד קל לחשב). עם זאת, למען ההגינות, יש לציין שזהו מאפיין לשוק מסויים, בתקופה מסויימת, בעיסקאות בעלות אפיון מסויים. אין זה משליך על כל השוק ויש בקבוצה זו סיבות לאחוז הפדיון הנמוך (לא אפרט ברשותכם). עם זאת, בהשוואה לעולם - ישראל היא אכן מערב פרוע. מעבר לכך אומר שישראל היא אחת המדינות הקשות ביותר שפגשתי מבחינה כלכלית מהרבה בחינות:
    1. קושי להיכנס לשוק ללא קשרים.
    2. שוק קטן.
    3. תחרות רצחנית ומתחרים טורפניים (אין, פשוט אין, מקום כל כך תחרותי ואכזרי כמו ישראל).
    4. שכר מקובל זעום ביחס לעלות המחייה (בהשוואה לעולם).
    5. התנהלות אטומה של רשויות ובירוקרטייה.
    בהקשר הזה יש לי סיפור משעשע: אני חוזר פעם אחת מחו"ל בשעה 1am (לאחר ששמונה חודשים לא הייתי בארץ) ובגבול ממתינים לי שני שוטרים ואיש מע"מ (מצב ממש מביך). לטענתו של איש המע"מ אני מתחמק מן התשלומים "כבר קרוב לשנה". ניסיתי להסביר שלא הייתי בארץ וייתכן שבגלל טעות כזו או אחרת לא שילמתי את המע"מ - ללא הצלחה. "בסדר", אני אומר, "על מה אנחנו מדברים?" - "על 5000 שקל הוא עונה". "טוב, בוא אוציא את הכסף ואשלם לך במקום ומחר מחרתיים נתחשבן" אני מציע. הוא אומר "בסדר", מפשפש בניירותיו ומוצא כי איבד/שכח את הניירת. "אז מה עכשיו?" אני שואל והוא בלי להתבלבל עונה - "לך תוציא את הכסף, תתלווה אל השוטרים למעצר, אני אמצא את הטפסים ואגיע אליך". טוב, אז לא ממש ישבתי במעצר - ישבתי וחיכיתי בתחנת המשטרה לפקיד מע"מ שימצא את הטפסים שאיבד ע"מ שאוכל לשלם לו 5000 ש"ח ואוכל ללכת לישון (ב-5am שוחררתי).

התחושה האישית שלי שזוהי אכן מדינה אוכלת יושביה. מעבר לכך, פעם ישראלי בחו"ל אמר לי לגבי ישראל:
    If u can make it here u can make it anywhere
    אז אם לתחושתכם ישראל היא מדינה שקשה מאוד לחיות בה (כלכלית), למיטב נסיוני אתם צודקים.

כעת לנושאים נוספים שהעלית alfredn,
    ראשית לגבי
    ציטוט פורסם במקור על ידי alfredn צפה בהודעה
    אך אציין שגם מפריע לי הניסיון לחסום משתתפים אחרים (קח זאת כהערה כללית כי איני רוצה להתערב ועד עכשיו לא התייחסתי, מכיוון שאנני יודע על מה בדיוק מדובר ואיזה חתול או אגח שחור עבר ביניכם)
    איני אוהב להיות באור הזרקורים (אני, לא Pirate, ה-culprit קיבל אפיונים משלו). עקב דינמיקה שנוצרה, Pirate הגיע לאור הזרקורים ונוצרה לו מחויבות מסוימת. ההתנייה היחידה שאני התניתי להמשך פעילותו של Pirate היא רמת דיון נאותה. כפי שנאמר פה:
    http://www.s-maof.com/Forum/threads/...99%D7%99%D7%94
    אני לא מוכן שב-threads שאני כותב לא תתנהל רמת דיון נאותה. זוהי התנייה בלתי חוזרת.
    מבחינתי, אין דרך שלישית - או שהפורום מקבל את דרישתי או ש-Pirate לא כותב בו. כמובן שאני מודע לכך שדמויות מסוימות ב-post מסויימים חוצים את הגבול (וזה נכון גם לגבי), אך לא חסר לי common sense להבדיל בין דמויות שעוברות את הגבול בלי משים לדמויות שכל מטרתן זה לחבל באתר.
    אז alfredn, לא חסמתי אף אדם מלכתוב את אשר הוא חושב, אך איני רוצה לראות דמויות שכל מטרתן לחבל בדיון, ב-threads שאני פותח. אם למישהו ש"חסמתי" יש מה לאמר - יתכבד, ייפתח thread חדש וינהל איזה דיון שהוא רוצה על כל נושא שהוא רוצה ...

לסיכום: איני רואה זאת עיין בעיין עימך. אני מוכן לקבל ביקורת עניינית (ואתה יכול לבדוק אם אכן זה כך), אך איני מוכן לקבל רפש למטרת רפש (ובמאמר מוסגר - כל הדמויות שאלו מעשיהן, לא באמת תורמות לדיון, כיוון שההבנה שלהן לא מגיעה לגבהים מיוחדים). אם דרישתי אינה מקובלת על הפורום - תמיד אוכל לפרוש (וכמו שציינתי, מבחינתי אלו האופציות).

ולגבי,
    ואולי גם מפריע הביטחון העצמי הגבוה שלך, אתה עלול להיפגע ולפגוע באנשים שקוראים את דבריך (כאן אני מקווה שלא נפגעת).
    אלו שני נושאים שנידונו רבות בפורום (צורת ההתנסחות שלי ושאני "אולי" נפגע ממישהו). באשר לפגיעתי מן הנאמר עלי, שני ציטוטים מן התקופה האחרונה:
    באשר לאלו שחושבים/חוששים שאולי נפגעתי ו/או נעלבתי. תביטו, כולנו דמויות וירטואליות. קשה מאוד להעליב אותי בעולם האמיתי ואחת כמה וכמה בעולם וירטואלי. אז אל דאגה בנושא זה.
    וכן:
    כמו שציינתי, בלתי אפשרי לפגוע בי דרך העולם הוירטואלי. אז אל דאגה בנושא זה.
    אז כמו שנאמר - אל דאגה בנושא זה ...

ובאשר לסיגנונו של Pirate, קיימות מספר התיחסויות ישירות ועקיפות לנושא, שני ציטוטים מהתקופה האחרונה לדוגמא:
    אנא זכור, אין אני דובר דבר אלוהים חיים. אני יכול לטעות וטועה לא מעט (ולכן גם משתדל לסייג את דברי כתובנות - לדעתי, לטעמי, בעיני ...). העובדה שאני כותב בסגנון בוטח (ויש כאלו שתקפו אותי בפרטי ואמרו שהסיגנון שחצני) לא הופך את דברי לנכונים.
    וכן,
    ציטוט פורסם במקור על ידי elade צפה בהודעה
    טענת שאתה לא מתכוון להיות pompous או לנזוף באנשים. אבל תכלס אתה קצת חד לשון ונוטה להיות מאוד פסקן ובעל בטחון עצמי נאמר לא קטן. זה סבבה, גם אני כזה. דרך אגב, אני מתנצל על ניתוח האופי הפומבי (ובמידע חסר) אבל זה יוביל לאנשהו.
    והתשובה פה היא גם די אחידה - זו הדמות וזה סיגנונה קבל אותה לפי דרכה או בקש ממנה לא להגיב ל-post אותם אתה מפרסם. במקרה זה אוסיף ואפרט - אין ל-Pirate כל כוונה להעליב. לדעתי עליך לבחון האם הדמות Pirate מבצעת:
    1. האם היא קוראת את אשר נכתב אליה מתייחסת לכתוב בצורה עניינית?
    2. האם היא מזלזלת בטיעונים של אחרים (גם כאשר לדעתה הם way-off במובן הלוגי)?
    3. האם היא מציגה קו לוגי בטיעוניה?
    4. האם היא מנמקת את טיעוניה?
    5. האם היא חוזרת בה כאשר השתכנעה שטעתה?
    אם התשובות על הכל הן כן (למעט "התחלקויות" פה ושם), משמעו כי הדמות Pirate מכבדת את בני שיחה. אם התשובה למשהו היא "לא" (בצורה שיטתית), אשמח אם תפנה אותי ל2-3 דוגמאות ואני מבטיח כי אתקן את דרכי Pirate.

לסיכום: הדמות Pirate היא אכן בוטה וישירה, אך לדעתי אינה מזלזלת בבני שיחה. מכיוון שכך, אם בני שיחו של Pirate נפגעים ממנו, אינני חושב שברוב המקרים זו אשמתו של Pirate (ואולי כדאי לאלו שנפגעו, לבחון מדוע נפגעו - לרוב איננו נפגעים אלא מדברים שבסיסם אמת).

כעת נמשיך לדברים כלליים יותר ...
    אני חושב שהחישוב שלך נובע מכיוון שאתה חי פה. כלומר אני חושב שרוב תושבי העולם יעריכו את מדינתם בסקלה נמוכה לעומת מדינות אחרות שבעינהם הם עילוי.
    בארץ לדוגמא תופסים את המוצרים היפנים והגרמנים כמוצרי עילית. אך אני חושב שברור שלא כל החברות היפניות והגרמניות עושים מוצרים מדהימים, אולי אפילו רובם לא כאלו. אך מכיוון שיש מס' חברות יפניות/גרמניות גדולות, מבחינתנו המשפט MADE IN JAPAN/GERMANY מעיד על מוצר איכותי גם אם זה של חברת קקה-סאן.
    עוד דוגמא שראיתי, אני חושב שרובנו ידרגו את מערכת החינוך שלנו אי שם למטה. אז בסדרה 'בין סינגפור לכרכור' ראש הממשלה הסינגפורי (אם אני לא טועה) כל כך מעריך אותנו שהוא רוצה ללמוד את מערכת החינוך שלנו וליישם בסינגפור. עכשיו מה אתם חושב על זה? אני כישראלי הייתי בהלם, אך אני מבין שמישהו מבחוץ שומע על הייטק הישראלי, מבחינתו אנו גאונים מהלכים.
    עזבתי את הארץ בשנת 1995 וחזרתי ב-2008, אז לא - לא חייתי פה (בין השנים הללו שהיתי בישראל במצטבר פחות משנה). מעבר לכך, המספרים עליהם אני מדבר הם מספרים מדידים ולכן לא הייתי מייחס זאת לפסיכולוגייה כזו או אחרת.

באשר למערכת החינוך - יש פה דיכוטומייה מסוימת. מניסיוני, מערכת החינוך ביסודי ובעל יסודי היא אכן נמוכה מאוד (בהשוואה למקומות אחרים), אך לדעתי, שלבים אלו בחינוך הם בעלי חשיבות פחותה. מצד שני מערכת החינוך העל יסודית בארץ היא מהטובות בעולם (אם לא הטובה שבהם). אישית, למדתי פורמלית בשלושה מוסדות בארץ, אך לצורך העניין אתייחס לטכניון (הקל ביותר להשוואה).

פגשתי בוגרים של מוסדות רבים בעולם. אם תשאל אותי מי הבוגרים הטובים ביותר בתחום הטכנולוגי (אלקטרוניקה בפרט), אומר לך ללא היסוס שהם מהטכניון ואני רוצה להדגיש - אין זה הפרש גבולי הנובע מאהדה לישראל, אלא ממש מצב של "אין תחרות". פגשתי עשרות בוגרים של MIT (שמדורגת #1 בעולם, ע"פ קריטריון עלום) בשלבים שונים בקריירה שלהם ולדעתי בוגרי טכניון מקבילים עולים עליהם בכל מדד אפשרי (הכל במבט כללי - לא בחינה של יחידים).

ונמשיך ל ...
    אם אפשר לדעת, מה בסוף קרה?
    סיימתי את הפרויקט וקיבלתי את התמורה במלואה.

ונסיים ב ...
    אז חבל, כי זה מה שמפריע לי בפוליטיקה ובעיתונות. תמיד האופוזיציה או העיתון יגיד מה ההוא עשה לא בסדר ואיך ההתנהלות שלו לא נכונה, אבל מה אתה תעשה כאשר אתה בשילטון הס מלומר.
    לא מנסים לשכנע במה אני יותר טוב, אלא איך שההוא גרוע.
    אינני דמות ציבורית מבחירה. אני פותר את הבעיות האישיות שלי מול הממסד בדרכי ומוודא שההתנהלות שלי (לפי המוסר שלי, החוק לא כל כך מעניין אותי) תקינה. פיתרון אוטופי יהייה כמובן שכל אחד יוודא כי התנהלותו שלו תקינה - ובא לציון גואל.

עם זאת, אשר אתה אומר אינו מדוייק - הבנת הבעייה היא חצי הדרך לפיתרונה. לדוגמא, ניתחתי את נושא המוסדיים - מהניתוח מתקבל די במיידי שהפיתרון הקלאסי יהייה לאפשר ליחידים לנהל את חיסכון הפנסייה שלהם בחשבונות ייעודיים ותחת רגולצייה (יחתוך את דמי הניהול במיידי) שזה דרך אגב מה שקורה ב-95% ממדינות העולם הנאור. כמו כן, ברור מהניתוח שיש לבטל את חברות הדירוג לחלוטין (להחזיר את האחריות למוסדיים - ללא עלה התאנה של חברות הדירוג) או לחלופין להטיל על חברות הדירוג panelty במקרה של נזקים עקב דירוג שגוי.

בברכה,

הי alfredn,

כעת לחלק שנוגע ל-thread:

בנוגע ל ...
    השאלה באמת אם זה חוזה כפי שאתה מציג זאת או תקנה כפי שהמדינה מציגה.
    אם זה חוזה חוקי אז איני מתווכח, חוזה צריך לקיים.

גם אם זה לא חוזה וגם נניח חוקי, ציינתי שמאוד התחבטתי בנושא, כי אחד הדברים הגרועים זה לשנות כללים באמצע משחק למשתתף שהחליט להשתתף בו בעקבות אותם כללים ידועים.
    אך בפועל ידוע שהכללים משתנים בסביבה העסקית ועליך לתת דעתך לזה.
    וכתבת דברים נוספים הנושא.
    צריך להבין שהחוק הוא אפור - תמיד ניתן להטיל ספק בכל חוזה. לא סתם נאמר ש"חזקה היא 90% מהחוק". אחד העקרונות המנחים בקריאה של חוזה היא "רוח החוזה", כיוון שאף פעם לא ניתן לתאר את כל האפשרויות. במקרה הנידון של חוזי חיפוש הגז - היתה ההשתלשלות כדלקמן:
    1. המדינה רצתה למשוך מחפשים לארץ ולכן הציע חוק זיכיון לחיפושי נפט/גז מאוד אטרקטיבי (מבחינת חלוקת תמורות).
    2. באו כמה משוגעים והחליטו שבתנאים שמציע החוק משוואת הסיכון-סיכוי כדאית, קנו (בכסף) את הזכיונות (שהסתמכו על החוק) והחלו לחפש.
    3. מצאו המשוגעים גז בכמויות.
    4. המדינה שינתה את חוק הזכיונות.

עד כאן לכאורה הכל תקין (למדינה זכות לשנות את חוקיה). אך כמו שאמרנו, חוזים תמיד מתקיימים בתחום האפור. המדינה טוענת שהשינוי אינו רטרואקטיבי כיוון שהוא חל על רווחים עתידיים בלבד. מחפשי הגז טוענים שהשינויים רטרואקטיביים, כיוון שהם חלים על רווחים שינבעו משדות שהתגלו לפני שינוי החוק (זו גם המשמעות של הכרזת זיכיון כ"תגלית" - הרי מרגע הגילוי ועד קבלת רווחים יעברו שנים רבות). אז alfredn, ע"פ השתלשלות העניינים - מהי לדעתך "רוח החוזה"?

ובאשר ל ...
    אתה מכיר את המשפט "אל תהיה צודק (בהנחה ואתה צודק) היה חכם"
    האמת - אני מסכים עם המדינה באשר לרווחים הכלואים. יצרתם חוק דפוק, שלמו את המחיר ותגיעו לפיתרון הטוב ביותר שאתם יכולים (ואינני בטוח שזה קרה - אבל, מילא). הבעייה שלי היא הפוכה - מדוע המדינה לא היתה מוכנה "לשלם את המחיר" גם במקרה של החוק הדפוק בנושא הגז. אם גם בנושא הגז היתה התנהלות חוקתית (שינוי חוק עתידי בלבד), אזי היית אומר שהמדינה נהגה ע"פ "היה חכם". במקרה שלנו המדינה מתנהגת כבריון - "חכמה על חלשים".
    אז להזכירך - זהו בדיוק נושא ה-thread. המדינה צריכה להתנהל ברמת המוסריות הגבוהה ביותר והיא מתנהלת כאחרון הבריונים במובן "כל דאלים גבר".

בברכה,

תגובה לפיראט,

לגבי: "
    בימים אלו קמה צעקה בנוגע ל"רווחים הכלואים". תהית לרגע מדוע הממשלה לא העבירה חוק חדש (חוק פיפינסקי) שמאפשר לה למסות את ה"רווחים הכלואים"?
    על משקל טענתך ("רווח מספיק") יכלה הממשלה לשנות את חוק ההשקעות
    רטרואקטיבית
    ולמסות את כל ה-125B$. מדוע הממשלה לא עשתה זאת?
    אומר לך מדוע - ברגע שהממשלה היתה עושה דבר שכזה, כל חברות ה-HiTech היו פשוט בורחות מהארץ ולעולם לא חוזרות. מכיוון שבעולם העסקי, אתה לומד מנסיון העבר - אתה לא עושה עסקים עם גורם שאינו מקיים את החוזים עליהם הוא חתום!!!
    הבעייה של מחפשי הגז היא שהנכס הוא לוקלי - הם לא יכולים לברוח. הם כופפים את הראש ומקבלים את הדין כי
    אין להם ברירה
    , ומנסים תוך כדי כך להקטין את הנזק שנגרם להם ע"י הפושע. זוהי חוכמה קטנה מאוד לאמר לאדם שבמשך 40 שנה חיפש מטמון ולבסוף מצאו - "יש לך שתי ברירות, תחלוק אותו עימי או תוותר עליו", ומכיוון שלא וויתר עליו להסיק כי המהלך שלך "צודק"."

למעשה קראתי רק כעת את הפוסט, ומיד קפצה לי הסוגיה של רווחים כלואים. כתבת שברווחים הכלואים יש 125G$ - האם כצעקתה? הרי אם אכן יש 125G אם המדינה תמסה שם 25% תתקבל הכנסה של 31.25G$ או בשקלים: 120G ש"ח.

אמנם אני מבין כי מדינה לא נוהגת לשחוט את הפרה המניבה לה חלב בכמויות כבר 30 שנים, הייתי מצפה לצעד כלשהו שמצד אחד ימסה את הרווחים הללו מצד שני לא יגרום לחברות הללו להרים רגליים ולעוף מכאן מבלי שוב.

פתרון אפשרי לדעתי הוא להעביר חקיקה של 25% מס על הרווחים מהיום למחר למעט אם החברה תגיע להסדר עם רשויות המדינה והחוב יוסכם על שני הצדדים. נניח ולפנינו חברת היטק גדולה שלה 1500 עובדים בישראל ורווחים צבורים של 10G$ - החברה יכולה לשלם מס 2.5G$ לצאת מבלי שוב מצד שני, אם תגיע להסדר בו נניח הרווח ימוסה ב- 15% והחברה תקים בנוסף מרכז מחקר ופתוח באופקים שעד 2015 יקלוט עוד 500 מהנדסים - כולם יהיו מרוצים.

חוק הרווחים הכלואים הניח כי על מנת לא לשלם מיסים החברות תשקענה את הכספים בישראל - בפועל קבלנו מצב בו החברות דוגרות על המזומנים שלא ברוח החוק ונהנות מחוק לא שיוויוני שחברות ישראליות לא גדולות אינן נהנות ממנו.

מצב בו מנכ"ל החברה בחו"ל מוזמן לישראל, מקבלים אותו בכל הכבוד הראוי ואומרים לו: שמע אדוני, רוח החוק היתה שתשקיע את הכסף בישראל - לא עשית זאת אלא דגרת על הכסף ובנוסף קנית מניות של חברות בנות ב- 30% מהסכום - לא לזה התכוונו. מאחר ואנחנו מדינה ריבונית שבכוחה לשנות את החקיקה מהיום למחר - על כן קיימות 2 אפשרויות:

1) תשלם מס 2.5G$ עד שנה הבאה ותעשה מה אתה רוצה.
    2) תגיע אתנו להסדר שנח לך ולנו, מסוי נמוך יותר נניח 15% או 10% במקום 25%, הגע אתנו להסדר לגבי מה יקרה בעתיד - קרי מה הולך לקרות בעתיד - פתיחת מרכזי R&D חדשים בפריפריה (נניח בבאר שבע או מול הטכניון באזור חיפה בקרבה לאוניברסיטאות).

מול כל חברה ההתנהלות תהיה אחרת חברה שמעסיקה כאן 20,000 עובדים (בכוונה הגזמתי) וקיימת 30 שנה לא תקבל אותו היחס של חברה שמעסיקה 200 עובדים ויש לה רווחים צבורים של 5G$.

אם כבר דיברת על רוח החוק ולא רק על הפרשנות הישירה - יש בהחלט הגיון לדרוש מחברות ששלמו מס של של אחוזים בודדים בפעילותן בישראל ולא השקיעו את הרווחים בעסקים חדשים או לשלם מס חברות מופחת על כל השנים שלא שלמו או להביא בכסף תועלת רבה נניח העסקה של עשרות אלפי עובדים בישראל על פני 2-3 שנים.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות