היי פיראט, אתייחס ברשותך לאגחים של אידיבי אחזקות
לפי כל מה שכתבת נוחי בעצם זקוק לזמן בשביל להשביח נכסים או למצוא גז.
הבעיה הרצינית שלו כרגע, זה מזומנים לאידיבי אחזקות, אבל יש לו זמן עד יוני 1013 בשביל לגייס את הכסף, וכמעט שנה בשוק ההון זה הרבה מאוד זמן, הדבר היחיד שאני מסכים איתך שבפירוק האגחים של אחזקות לא יקבלו יותר מ15 אגורות
עכשיו תגיד לי, מה הסיכוי לדעתך שדנקנר ייקח את החברה שלו לפירוק? ההערכה שלי שזה יקרה קרובה לאפס
מה הסיכוי שדנקנר ייקח את החברה להסדר חוב? וקרוב לאיזה שווי חבילה לע.נ. זה יתקרב? לזה של אפריקה ולבייב בזמנו או לזה של תשובה ודלק''ן? אתה מניח שדנקנר ייתן כמו תשובה, אני מניח שזה יהיה כמו לבייב, ההערכה שלי שאם יהיה הסדר חוב, נוחי יצטרך להגיע לשווי חבילה של 70-80 אגורות בשביל לשמור על החברה שלו, אחזקות זה לא דלק''ן שנוחי יכול לזרוק אותה לכלבים ולהישאר עם פיתוח, אם אחזקות מפורקת נוחי מפסיד הכל, לכן הוא יהיה חייב להתקרב לסטנדרטים של לבייב אם יהיה הסדר חוב.
מה הסיכוי שדנקנר יצליח לגייס הון? אם זה בהנפקות, או על ידי מחזור חוב עם שעבודים על אידיבי פיתוח, או מכירה של חלק מפיתוח, ואזי דנקנר יוכל להמשיך להתגלגל על החוב עוד כמה שנים? אגב, זאת הסיבה שנכנסתי לפוזיציה, אני מעריך שזה מה שיקרה לבסוף, קשה לי להאמין שדנקנר זרק עכשיו 35 מיליון שקל מהבית על מניה ששווה אפס, אני נותן לו קצת יותר קרדיט מהמשקיעים כאן שכבר שלחו אותו לפירוק...
אנשים אוהבים לראות חישובים כלכליים, זה פחות זה ייתן לנו 12 אגורות בפירוק וכדומה, אבל אני מקווה שאתה יודע שהבורסה זה לא מתמטיקה מדויקת.
אני מכבד את דעתך, אבל אני חושב הפוך ממך, בשערים של 25 אגורות לאג''ח ד, זה בדיחה בעיני,
רק בשביל להבין את הפרדוקס, אם שער האג''ח יגיע ל12 אגורות, כי השוק חושב שאידיבי תפורק, וזה מה שהאג''ח שווה לדעתך, מי שיקנה בשער הזה יקבל 50!! אחוז מהקרן שלו בתור ריבית בדצמבר, גם בשוק מעוות כמו שלנו אני לא חושב שזה יקרה