x

עמוד 7 מתוך 23 ראשוןראשון ... 5678917 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 61 עד 70 מתוך 225

נושא: זרקור: אידיבי פיתוח י / אידיבי אחזקות ד

אכן. ובכל זאת איזו פסקה-
    עוד מכירה צפויה ולא דרמטית. תזרימית היא טובה (דוחה את הקץ בפיתוח עמוק לתוך 2015), והונית היא מפחיתה את התקווה - נמכרת בתנאי לחץ, וצהלתו של מנכ"ל כלל ביטוח על גודל ההישג מעט נלעגת.
    לולא הבלגן באידיבי אחזקות היה ניתן להניח כשנתיים של שקט,תשלום מלא וגמישות ניהולית ופיננסית מסוימת (רכישות עצמיות?!) , וללא מימושים בלחץ (שזה טוב).
    כעוד מדד - אידיבי פיתוח י' אמור לשלם כ 58 אגורות עד סוף 2014, מה שבהחלט מחזק את היותו מעניין באיזור ה 50. כמובן - תשלומי סוף 2014 בסיכון בכל זאת.
    הבעיה, והשאלה שקשה יותר לחיזוי ועל כן מקשה את הניתוח ואת בחירת האגח המנצח פה -
    היא האם יהיה הסדר באחזקות, והאם הוא יכלול את פיתוח - מה שיכול לשנות את השיקולים לעיל.

לסיכום - מכירה סבירה לאגחי אידיבי פיתוח, ומסמרון נוסף בארונה של אידיבי אחזקות. שכמובן - גם אג"חיה עלו היום :-)

הי Jorge,

אני חושב שאת זה לא לקחנו (לפחות אני לא) בחשבון http://www.themarker.com/markets/1.1804983.

הערת עסק חי ל-IDB אחזקות היא סבירה מאוד. אך לתומי חשבתי שאם משפטים סתומים כמו "גיוס הון", "גיוס חוב", "הכנסת שותף" הספיקו לרואי החשבון עבור חוסר של 500M ש"ח, אזי הם יספיקו להם גם עבור חוסר של 800M ש"ח. מתברר שמישהו סוף סוף התעורר ...

אם אכן תתקבל הערת עסק חי ב-IDB אחזקות, אזי כל העסק מסתבך (לכולם). מחזיקי אגרות חוב IDB אחזקות ג,ה ינסו כנראה לעצור את תשלום הריבית לאגח IDB אחזקות ד. כלומר, יתחילו מגעים לכיוון של הסדר חוב כבר עכשיו וייתכן ש-IDB פיתוח תיגרר למהומה לפני תשלום הקרן הבאה ב-IDB פיתוח י - אכן, העלילה מסתבכת (וניתוחי השווי משתנים).

המוזר הוא -
    ככל ש-IDB פיתוח הופכת נזילה יותר, כך הסיכוי של IDB אחזקות לשרוד הופך נמוך יותר. זאת משני טעמים - האחד, כפי שציינת, כל מימוש (שאינו הרבה מעל שוויו בספרים) מקטין את קשת הנכסים מהם ניתן לקבל upSide. השני, לבעלי האגחים של IDB פיתוח יש נראות טובה יותר לגבי הסכום שיקבלו בפירוק ולכן יהיו יותר קשוחים במשא ומתן להסדר כולל (אם יגיע).

בברכה,

בעלי אגח אידיבי פיתוח לא יהיו פראירים, החברה שלהם במצב סביר לשרת את התשלומים בזמן הקרוב וממש לא יענין אותם מה קורה למעלה באחזקות (שאחזקות ישברו את הראש).

אני דווקא מרוצה מהמהלך של הרשות ללחוץ על נוחי
    עד עכשיו חשבתי שיהיה לו זמן עד פברואר-מרץ להודיע על גיוס הון או חוב, ובנתיים האגחים ימשיכו לנוע בתזזיתיות ובחוסר וודאות
    אבל עכשיו אולי כבר בדוח הקרוב דנקנר יאלץ להחליט איך הוא יביא את הכסף,
    הכי עדיף, אחרי שהוא מצץ ביחד עם משפחת מנור ולבנת 5 מיליארד בדיוידנדים, שיחזירו קצת בהנפקת זכויות, זה יהיה לטובת לטובת כולם (בעלי אג''ח אחזקות ופיתוח, שהוא לא ירוקן את חברת הבת), וייתן אורך רוח לאחזקות לייצב אולי את החברה.
    כי כמו שנראה כרגע הוא עושה את מירב המאמצים לעמוד בהתחייבויות, ורגע האמת שלו לאן מועדות פניו (הסדר או גיוס הון) מתקרב.

מה הם עשו עם כל כך הרבה כף שהם משכו כדיבידנד? שאין להם בפרטי להשקיע עכשיו נניח מיליארד ש"ח? הם היו ממונפים בשביל לרכוש את אידיבי?

חוץ מזה מישהו יודע איך קרה מצב שחברה שאחזקתה היחידה היא אידיבי פיתוח - הכוונה לאידיבי החזקות גייסה אג"ח? איך היסטורית קרה כזה דבר? זה מינוף כפול

שלום MIMI,

בוקר טוב לך !!!
    זהו לא מינוף כפול, אלא מרובע....אחזקות-פיתוח-דסקש-כור !!!

אנא, תפנימי כדלקמן:
    כסף פרטי - ברכוש פרטי (צריך הרי לדאוג לדורות הבאים) ובחברות פרטיות.
    כסף ציבורי - בחברות הציבוריות כגון כל הפירמידה של נוחי-לנד.
    קניות חוזרות - מינוף מהשוויצרים.

בברכה,
    אודי

היי אודי..

ברור לי שזאת שערוריה מדרגה ראשונה אבל הייתי יכולה עוד להבין שכך היו הנורמות פעם בגיוסים שאם להחזקות היו נכסים נוספים למעט פיתוח אז ניחא.. אבל אין לה כלום!! מי המוסדי חסר הראיה שנתן כסף לגיוסים כאלה!! זאת פשוט שערוריה..

לדעתי בסטנדרטים של יושר ציבורי דנקנר ושות צריכים להצהיר שהם יזרימו את ה-300 ומשהו מיליון החסרים בז"ק ויתמכו בחברה ככל יכולתם הרי בסוף מדובר ב-3 שותפים עשירים (לפחות משפחת ליבנת שלא חסר לה כסף..)

אפילו תשובה תמך בדלק"ן והזרים סכומי כסף גדולים מאוד עד שנמאס לו. גם בישראלום על אף שהשוק לא משתגע אחרי בעל השליטה הוא נתן הצהרה שיתמוך בחברה ויכסה את התשלומים הקרובים. לדעתי נוחי דנקנר צריך להזדרז אחרת כל החזקתו תרד לטימיון.

אם הוא בונה עד דיבידנדים בפיתוח הרי שזה לא נראה בינתיים באופק..

חוצפה באם יש כאן ניסיון לעצור תשלום ריבית לאג"ח ד.

רק לפני כמה חודשים אג"ח ג ו- ה קבלו פרעון שליש קרן ועוד קופון.

באם יש כאן ניסיון לעצור תשלום קופון שנתי לאג"ח ד מדובר בחוצפה - שום דבר לא השתנה בין פרעון אג"ח קצר ה ו- ג לבין תשלום קופון של אג"ח ד.

להערכתי, כדאי שזו תתחיל להיות הנורמה - באם יש בעיה מדברים על דחיית קרן או הסדרים אחרים ובינתים משלמים קופונים בזמן - פשוט כי זה יהפוך לאינטרס של בעלי השליטה לבקש הסדר, למרוח אותו שנתיים, בינתיים עו"ד שמייצגים את האג"ח גורפים את שכרם, החברה לא משלמת הוצאות מימון ובעוד 3 שנים ניתן למחזיקים חתול וחמור.

שלום MIMI,

אני חייב לך תיקון לדבריי הקודמים, המינוף כולל גם מדרגה חמישית והיא של חברת האם (הפרטית-גנדן) שמחזיקה בסבתא-רבא (אחזקות) של הפירמידה המהוללת.
    אכן מינוף לתפארת....
    צר לי לקרוא את דבריך הכואבים על המציאות העגומה של השווקים "המשוכללים", אך ברוך הבא לעולם "הקפיטליסטי חזירי".
    המוסדי שנתן (את הכסף של אחרים) הניח שהכל יהיה בסדר כל עוד הוא בכיסא ו/או לחילופין ימצא את מקומו המכובד בעתיד אצל אחד "הטייקונים"...
    הרגולטור שהיה צריך לפקח ולהתריע ידע שמקומו/תפקידו העתידי מובטח גם כן אצל אחד החברים (ובמיוחד החברה לישראל)...
    דנקנר ושות' יכירו יושר ציבורי או היבט מוסרי כלשהו בעולם הבא וגם זה בספק, ואם יזרימו כסף גדול זה קודם לחברות הפרטיות (גנדן ואחרות) לשם "שימור המורשת".
    להזכירך, ככל הנראה, הקניות האחרונות הזעומות והמופרכות של נוחי במניות אחזקות נעשו באמצעות גיוס כסף מקרדיט סוויס. שימי לב, הוא קונה מניות במקום (אמרת יושר ציבורי) להזרים כסף לחברה.
    לא אחת כבר הכתב בשרשור הארוך הזה כי על נוחי-לנד לעשות "מעשה לבייב" - לצאת לציבור בהודעה ולגשת מיידית להסדר חוב גדול.

תשובה - לא הזרים הרבה, למיטב זכרוני, אלא עסק הרבה במכירת נכסים (שנקנו כמובן במינופים אדירים).

JSPHS7 - צר לי, אבל בכל רגע שתעצור, תמיד מישהו ירגיש פגוע. להזכירך, האגרת הקצרה באפריקה שעשתה רעש ענק והיום אגרת כ"ה בדלק נדל"ן (חצי מהקרן נדחה לפני תשלום).

מי יתן ונזכה לימים יפים יותר.

בברכה,
    אודי

זה לא עניין של להעלב.

משהו מאוד מוזר קורה בשוק, חברות נקלעות למצוקה, מזמנות ישיבות ומתחילות דיונים לקראת הסדר. אני מבין כי הדברים הללו לוקחים זמן השאלה היא למה הן לא משלמות את הריביות לכל הפחות בדרך?

האם סביר כי בעל שליטה ומקורביו ממשיכים לקבל שכר מקופת החברה המדוללת, המציגות מקבלת שכר של מאות ש"ח לשעה, הנאמן מקבל את שכרו ורק בעלי האגרות החוב ממתינים שנתיים - שלוש מבלי לקבל שום דבר.

האג"ח צובר ריבית והצמדה אבל זה לא מעניין את החברה, לה יש אינטרס כמו גם לנציגות למרוח את הדברים עד אין קץ. בינתיים בעל הבית ואנשיו מרוקנים את הקופה והנציגות מקבל שכר גבוה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות