הי Sagi,

ראשית לגבי תשואה שלילית - לרוב תראה אותה בנטו, אך לא בברוטו. יש גופים שסוחרים בברוטו (גופים פיננסיים עסקיים) ואותם מעניינת תשואת ברוטו בלבד. יש לעיתים נדירות תשואת ברוטו שלילית, אך אז ישנה הצמדה כלשהי (מדד, דולר) ממנה המשקיע מקווה לקבל את התמורה.

לבסוף, תמיד קיימים ניירות שבגלל סיבות טכניות מגיעים לתשואות שליליות. דוגמא לכך הן איגרות החוב של שוויץ. יש הרבה מאוד משקיעים שרוצים את ה"ביטחון של שוויץ" והם פונים לקרנות שמשקיעות באגחים של שווייץ. הקרנות, אין להן הרבה ברירות והן קונות בכסף זה ... אגחים של שווייץ. כך, משקיעים קונים אגחים בתשואות שליליות כי הם לא מבינים מה הם עושים ופשוט רוצים את ה"ביטחון של שווייץ".

בנוגע לנושא השני:
ציטוט פורסם במקור על ידי sagi4422 צפה בהודעה
הייתי שמח מאד אם היית יכול לתת חישובים מתמטים של כדאיות השקעה מכיוון של אחוזי פדיון וריבית - בהינתן הנתונים הנ"ל, מה הרווח הצפוי אם מחזיקים האג"ח ל X חודשים (עד יום האיקס) ולא כמו שבנמצא בצורה מאד מופשטת ברשת עבור החזקה עד סוף משך האג"ח.
לא כל כך הבנתי את אשר אתה מבקש - אם תוכל להבהיר או לתת דוגמא.

הי miki,
אז ככה
ציטוט פורסם במקור על ידי miki1 צפה בהודעה
חישוב סיכון / סיכוי וכדאיות כניסה לאגח ע"י חישובים דטרמיניסטים במקום אינטגרלים נראה לי יותר פשוט. כאשר חישוב דטרמיניסטי יכול להתבצע במספר נקודות (נקודות קיצון + 2-3 נקודות באמצע)
דוגמא לחישוב כזה תמצא בכתבה :אג"ח אפריקה כ"ו כמשל: מה המשקיעים מפספסים באג"ח?
החישוב שאתה מציע הוא יותר פשוט ויותר פרקטי אך פחות מדוייק מבחינה מתימטית (יש באתר זה הרבה מאוד ניתוחי תוחלת ואני מניח כי לא פגשת בו אף אינטגרל עד עתה - אין צורך ללכת עד גלובס בשביל זה) ולכן בהתאם למה שכתבתי:
ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
החומר מובא בצורה "חצי רשמית". מצד אחד, השתדלתי לא להרתיע עם יותר מדי סמנטיקה ומצד שני, השתדלתי לשמור על דיוק הגדרתי (בהצלחה חלקית מאוד - עלי לציין).
בכל מקרה, בשביל לסבר את האוזן, גם השיטה הזו מוצעת ב-post המקורי:
ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
ואם עדיין לא make sense עבורכם, ניתן לפשט את זה לרמה הבאה:
נניח שישנם 1..n אופציות אפשריות לפדיון האגח עבורן מתקיים:
האופצייה ה-m: בהסתברות rm ובה הפדיון Xm
אזי תוחלת האגח לפדיון תהייה r1*X1+r2*X2+r3*X3+...+rn*Xn.
ה
אני חושב שכיסיתי את כל הבסיסים בהקשר זה.

וכתבתי ספר???
לצערי לא. הכי קרוב שהגעתי לזה, זה תרגום ספרים טכניים מאנגלית לעברית (לפני הצבא) ונסיונות כושלים לכתוב ספר פנטזייה מפעם לפעם בחיי. מקווה שלא התאכזבת יותר מדי מהתשובה.

אמשיך לענות בעתיד - שוב ran out of time.
בברכה,