x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 14

נושא: חישוב נק' האיזון באגח לאחר פירעון חלקי

חישוב נק' האיזון באגח לאחר פירעון חלקי

שלום חברים
    כמו שקראתם לי ול redarmy היה דיון ארוך על צורת חישוב נק' האיזון. כיוון שזו שאלה שעולה פעמים רבות בפורום החלטתי לרכז את צורת החישוב.
    לפני שאתחיל אני רוצה להדגיש, אינני מתמטיקאי ואין לי נוסחאות (למרות שאני בטוח שיש), אבל בכל זאת יש לי 5 יחידות במתמטיקה (לא זוכר מה הציון) ולא מעט הגיון בריא.
    המספרים המוצגים בדוגמה הם באג'

ניקח אגח כלשהו ואלו הנתונים:
    פארי – 100
    ערך סחיר בסגירה של יום הקום – 80
    ריבית – 5%
    קרן – 25%
    כדי למצוא את נק האיזון אנו אמורים לחשב את הרווח מהפדיון + ריבית ולהוריד אותו ממחיר האגח.
    הרווח מהפדיון מחושב ע"פ ההפרש בין הפארי לערך הסחיר חלקי החלק היחסי שנפדה
    (100-80)/4=5
    הרווח מהריבית מחושב ע"פ גובה הריבית יחסית לפארי
    100*5/100=5
    אך כיוון שהריבית התקבלה רק על 75% שנותרו לאחר הפדיון צריך להכפיל בחלק היחסי
    5*75/100=3.75
    סה"כ רווח 5+3.75=8.75
    כיוון שהרווח התקבל על 100% מהכמות ואנו אמורים להשוות אותו לירידה ב 75% מהכמות, צריך להכפיל את הרווח בהופכי של החלק היחסי שנשאר
    100/75=1.33
    8.75*1.33=11.66
    כעת ניקח את מחיר הקניה, נחסיר את הרווח המשוכלל ונקבל את נק האיזון
    80-11.66=68.33
    אם מעוניינים לבדוק כמה זה באחוזים צריך לבדוק כמה אג' זה יוצא מתחת למחיר הבסיס של יום ה X (לאחר קיזוז הריבית)
    מחיר בסיס ביום ה X – 75
    75-68.33=6.66
    6.66/75*100 = -8.88%

למי שהתבלבל ולא כל כך אוהב מתמטיקה אפשר להגיע לנק האיזון ע"י שימוש בדוגמה של .redarmy
    נדמה קניית X יחידות כש X תלוי בגובה פירעון הקרן. בפדיון של 25% X שווה 4, בפדיון של 33% X שווה 3 וכו'.
    כיוון שכאן נפדה 25% מהקרן נדמה קניית 4 יחידות
    מחיר כל יח' 80 אז 4 יח' יעלו לנו סה"כ 320
    למחרת קיבלנו את הפארי על יחידה אחת כלומר 100
    בנוסף קיבלנו 5% ריבית מהפארי על 3 היחידות שנשארו 5*3=15
    סה"כ רווח 100+15=115
    מה שנותר הוא להוריד את הרווח מסכום הקניה ולחלק במספר היחידות שנשארו
    (320-115)/3=68.33

מקווה שעזר
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

אהלן ג'ימאני, אתה מגרד את אוזן שמאל עם יד ימין? למה אתה לא מעדיף להשתמש בנוסחא שכתבתי אתמול?
    אגב שלחתי לך את תגובתי בפרטי לאופן החישוב
    אם תרצה שאחזור על הנוסחא למציאת מחיר מאוזן אשמח

היי redarmy
    כמו שכתבתי לך אני לא מתמטיקאי, לא כתבתי את הנוסחה ואני לא יכול להסביר אותה או להגן עליה.
    לעומת זאת על החישוב שנתתי פה אני כן יכול להגן, אם יש טעות בחישוב או שלא התייחסתי למשהו אשמח לקבל הערות
    לצערי העובדה שיש לך נוסחה כלשהי שנותנת לך תוצאה שונה לאו דווקא אומרת שיש טעות בחישוב שלי
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

הי,

עומדת בפנינו בעייה. מה שאהבתי בתשובה של gimani היא ההתיחסות ל"הגיון בריא". לא צריך פה 5 יחידות ולא 3 יחידות, כל שצריך הוא הגיון בריא. אני כן מתימטיקאי (בין דברים אחרים) אבל זה לא ממש נדרש פה.

מה שאנו רוצים זה למצוא שער אגח לאחר פדיון כך שסך התמורות ביום שאחרי ה-X יהיה זהה לשווי האגח לפני. נגדיר כדלקמן:

s0 - שער אגח לפני X באג
    s1 - שער אגח אחרי X באג
    R - ריבית מתקבלת (באג - כולל הצמדה).
    P - חלק הקרן שנפדית.
    PE - פארי באג לפני X

ואז (האדיטור מחורבן - אכתוב במילים):
    שווי ע.נ. בודד לפני יום X הוא s0.

שווי ע.נ. בודד אחרי X מורכב ממספר תמורות:
    a1. ריבית: R
    a2. קרן לפי פארי אחרי ריבית: (PE פחות R) כפול P
    ולבסוף
    a3. קרן הנותרת מהע.נ. לפי שער חדש: (1 פחות P) כפול s1.

כלומר המשוואה המתקבלת באיזון היא:
    s0 שווה {R ועוד [(PE פחות R) כפול P] ועוד [(1 פחות P) כפול s1]}

תחלצו s1 מן המשוואה ומתקבל:
    s1 שווה {s0 פחות R פחות [(PE פחות R) כפול P]} לחלק (1 פחות P)

מקווה שלא טעיתי בחשבון - אבל, כל אחד יכול לעקוב אחרי הפיתוח ולבדוק אם יש טעות והיכן. במילים אחרות, עזבו אתכם ממתימטיקה, תשתמשו בהיגיון בריא.

ומילה אחרונה לגבי מסחר בין לפני יום X ואחריו:
    אני אישית לעולם לא מתעסק עם משחק בין לפני יום X ולאחריו. אנשים חושבים שהשיטה הזו עובדת, אך בממוצע היא אינה עובדת. ההסבר לכך די פשוט, אך ארוך לכתיבה. אולי פעם אחרת אתפנה לכך.

בברכה,

בברכה,

אני אישית לעולם לא מתעסק עם משחק בין לפני יום X ולאחריו. אנשים חושבים שהשיטה הזו עובדת, אך בממוצע היא אינה עובדת. ההסבר לכך די פשוט, אך ארוך לכתיבה. אולי פעם אחרת אתפנה לכך.
    אני אשמח לקרוא את ההסבר

שלום REDARMY וחברים,

גם אני, בדומה ל-PIRATE, לא מתעסק וגם לא מעניין אותי המשחק של לפני/אחרי יום X.
    מיותר, נדמה לי שתחום האג"ח אינו תחום של משחק בפיפסים.
    איך אמר GIMANI ידידינו באחד הפעמים - אנחנו פה מנסים לצוד את הזהב במיץ של הזבל (אג"ח).
    אבל כל אחד עם פילוסופית ההשקעה שלו, בהצלחה.

בברכה,
    אודי

היי פיראט
    שמח שמתמטיקאי מדופלם החליט להתערב אחרת זה לא היה נגמר לעולם
    כמו שאמרת כל מה שצריך פה זו מתמטיקה פשוטה והבנה של איך עובד תהליך הפרעון.
    נ.ב
    תציבו את הנתונים של הדוגמה שנתתי במשוואה של פיראט ותקבלו 68.33
    נראה מוכר?

נדמה לי שתחום האג"ח אינו תחום של משחק בפיפסים
    מידי פעם אפשר למצוא מציאות ממש טובות כמו שראינו עם נאנט השבוע שאנשים עשו מעל 10 אחוז ביום
    אני דוקא דיי פתוח לזה כל עוד מדובר על מרווח של למעלה מ-5 אחוז אחרת לא שווה לשבור את הראש עם זה

שלום REDARMY,

לצערי, כנראה לא קראת את הקטע שכתבתי אתמול בתוך הקישור של קרדן (גם לשם השתרברב הנושא), כדלקמן:

לעצם העניין, נדמה לי ש"רווח" נחשב כרווח רק לאחר מכירת הנייר ולא בתיאוריה (אחרי הירידה של היום גם זה כבר נעלם).
    לאור המחזור הזעום (כמה עשרות אלפי ע.נ.) בימים שאחרי יום האקס לעומת סך הסדרה (כמה עשרות מיליוני ע.נ.), נדמה לי שאך מעטים מאד הצליחו לחזור הביתה בשלום מתרגיל הפיפסים.
    לצערי, הקשיים הידועים בחברה ואפקט "היום שאחרי" שעליו דיברנו לא מעט הביא לצניחה הבלתי נמנעת.

בברכה,
    אודי

אהלן אודי

משום מה אני תמיד מוצא את התגובות שלך כנגד ההשקעה(מודה שלא קראתי ועקבתי אחריך לאורך זמן אבל לפחות בשבועיים האחרונים)
    אולי תגיד במה אתה כן ממליץ להשקיע?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות