x

עמוד 7 מתוך 17 ראשוןראשון ... 56789 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 61 עד 70 מתוך 167

נושא: זרקור: אגחים סאני/סקיילקס

לאחר שעות מסחר ספורות המלוות בהפסקות מסחר ארוכות לא פחות , נעצרו האגחים הארוכות של סקיילקס באיזור ה 43- 45. לי זה נראה מעט מפתיע, או במילים אחרות מגלם הנחות יסוד שרחוקות מאד מההנחות שלי :
    תמצית ההנחות שלי הוא כזה :
    1. התרחיש הסביר ביותר (למעלה מ-50%) הוא כזה שעסקת האצ'יסון תחתם, ככל הנראה לא במתווה (העמום לכשעצמו) הזה כי אם באחד משופר בראיית מחזיקי האגח.
    2. לפי התרחיש הזה, יהיה הסדר חוב כלשהו שיתן כנראה לכל הפחות 70% מהפארי גם לאגח הארוכות. בתרחיש WC אפשר לדבר גם על 60-65% מהפארי עקב דיפרנציאליות התשלום, אם כי תרחיש של 85% סביר לא פחות.
    שאר התרחישים - כגון פיצוץ העסקה והשתלטות בעלי האגח על החברה לא אמורים להביא לתוצאות גרועות יותר בהכרח, אלא בעיקר לתוצאות איטיות יותר.
    לאור הנ"ל, אני מוצא את השער הנוכחי של האגח הארוכות נמוך ומגלם תרחישים מאד פסימיים ולא במיוחד סבירים, כגון אי הסכם + המשך הידרדרות של שווי הנכסים.
    אני מתחיל לאסוף כרגע, מתוך הנחה שאי הודאות הוא הסיבה לשער המעט מוזר הזה. מכיון שבעיני זה אי ודאות בין תרחישים שכולם מגלמים שווי רב יותר מהנוכחי, אני מוצא את הנקודה הנוכחית נוחה לכניסה.
    מה דעתכם? מה פספסנו בניתוח?

הי Jorge,

לעת עתה, מבחינתי ההנחות תקפות ולכן בכל מקרה, אני מתקשה לראות תמורה למי מבין האגחים שהיא פחות מ-65 אגורות (בכל קונסטלצייה שהיא). אני מניח שהעיסקה תצא לפועל בשינוי הבא: מתוך ה-500M ש"ח שמועברים מהאצינסון לסאני, 350M יהיו הלוואה (ולא תמורה) והכספים הללו ישמשו לשיפור ההצעה למחזיקי האגח (בממוצע 18 אג נוספות פר אגח - הארוכים יקבלו 21+ וההצעה תהייה על 64 אג לארוכים).

אך חשוב לזכור, הכל הנחות וספקולציות - איש לא יודע מה ילד יום. אני אישית נכנסתי בכמות די גדולה ב-52 אג (אגח ז - ומאז קיבלתי גם 4 אג ריבית לאגח) ועד עתה לא שקלתי לצאת. עם זאת, אינני מחזק - יש כיום בשוק מספיק אגחים בעלי פוטנציאל דומה לסקיילקס (אאורה אג 1, ארזים אגח 4, קרדן NV ב, ...) וסיכון נמוך יותר.

דעתי בלבד,
    בברכה,

הי Jorge
    האמת שרציתי לכתוב לךתשובה ארוכה אבל אז קראתי את הטור אורי טל טנא וכיוון שלא נראה לי שאני אצליח לסכם את הנושא טוב כמוהו הנה הקישור. מומלץ.
    http://www.calcalist.co.il/local/art...573588,00.html
    ואם אפשר כמה הערות
    1. לפי ניתוח שלי (מעט פאסימי) שווי האגחים ללא הבטחונות הוא כ 60 אג'. הבעיה ששווי זה נזיל ותלוי בגורמים כמו: השגת/אי השגת פרמייה על מניות שליטה, שווי פעילות סמסונג עם/ללא בן דב והכי חשוב מתי סקיילקס תודיע על חדלות פירעון. גורמים אלו יכולים להוריד משמעותית את שווי האגח בפירוק.
    בנוסף אם ערך סחיר של 43 לאגח שנותן 60-65 אג' בפירוק זו סיבה לקניה אז מדוע לא רכשת לפני ההודעה על העסקה כשהאגחים נסחרו ב 35?
    2. אם כבר אתה הולך על האגחים הארוכים אז אגח ז' הוא המומלץ ביותר. גם הדיסקאונט בו הוא הגדול ביותר (בפער קטן) וגם משלם ריבית של 4% בקרוב (18.6.12 יום הX).
    3. אם בחרת לרכוש אגחי סקיילקס אני דווקא הייתי ממליץ על הקצרים. במקרה של פירוק מצבם יהיה טוב בהרבה מהאגחים הארוכים עקב הבטחונות (מכסים כ 40% מהחוב), כששווי הבטחונות הרבה פחות נזיל וספקולטיבי כמו שווי הנכסים הלא משועבדים. במקרה של עסקה גם שם לדעתי מצבם יהיה טוב יותר. המחמ הקצר והבטחונות (לסדרות הקצרות עדיפות נושים גם על פני האצ'סון) נותנים עדיפות ולא מעט כח במשא ומתן לסדרות הקצרות. בוסף המחזיקים הגדולים האגחים הקצרים של סקיילקס הם מוסדיים וסביר שהם ינסו לדאוג לעצמם בהסדר. לגבי איזה עדיף, סדרות א' ו ג' שוות בעיניי. לסדרה ג' כיסוי בטחונות עדיף במעט אך האפסייד בסדרה א' גדול יותר (גם בנכיון הריבית שתשולם בקרוב בסדרה ג').
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

למה התעלמת מאגח ב' הקצר ?
    תשלום 1/4 כמו אגח ג' בסוף החודש, האם ישלם לדעתכם ?

היי reem
    התעלמתי מאגח ב משום שכמו שטענת הוא דומה לאגח ג' רק פחות טוב לדעתי. האפסייד באגח ג' טיפה יותר גדול ובנוסף אגח ב ישלם רק 1.36% ריבית בסוף החודש לעומת 2.45% באגח ג'.
    לדעתי תשלומי הריבית בסוף החודש ישולמו אך אם המשא ומתן ימשך סביר להניח שתהיה דחייה של פירעון הקרן.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

כמשקיע נטו בד"כ עדיף אגח שיקלי על צמוד (פחות מס)
    ב' 69.61/101.08=68% מהפארי (15% מס)
    ג' 73.46/109.26= 67% מהפארי (25% מס)
    מה עדיף לדעתכם ?

חברים,

אני איני מסכים עימכם. לדעתי, אם להיכנס לסקיילקס - אך ורק בארוכים.

במחירים הנתונים, במקרה של אי סגירת עיסקה, הארוכים משקפים רווח נאה עד הפסד קטן והקצרים (עם הביטחונות) משקפים הפסד קטן עד הפסד גדול. במקרה של סגירת עיסקה (לא ברור מה העיסקה) נראה על פניו שכולם ירוויחו, אך לי נראה כי הארוכים ירוויחו יותר.

הכל ספקולציות כמובן, אך אני הייתי מתרחק מהאגחים עם השיעבודים (במיוחד אגח א שאמור לפדות - ויפדה רק אם המשא ומתן ייפסק - מסכים עם gimani בנקודה זו).

בברכה

ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    במחירים הנתונים, במקרה של אי סגירת עיסקה, הארוכים משקפים רווח נאה עד הפסד קטן והקצרים (עם הביטחונות) משקפים הפסד קטן עד הפסד גדול.
    הי פיראט
    אני חייב להגיד שלא הייתי מגדיר את פוטנציאל ההפסד באגחים הארוכים כ "הפסד קטן". חישוב ערך הנכסים הבלתי משועבדים נתן לי כ 60 אג' (די קרוב לשלך) אך בתסריט פאסימי השווי יורד ל 20 אג' (זה אולי נשמע לך הזוי אבל ריקון הקופה בעקבות תשלומי קרן וריבית, שלילת הזכיון ע"י סמסונג וירידת ערך במניית פרטנר יביאו אותך לשווי הזה). מכאן נגזר שפוטנציאל ההפסד באגחים הארוכים יכול להגיע ל 50% לעומת מקסימום 30% ירידה באגחים הקצרים.
    כמובן שהמספרים הנ"ל מבוססים על הערכות שלי ואדם אחר שיבצע את החישובים יכול להגיע למסקנה שונה.
    ובאותו נושא
    http://www.calcalist.co.il/local/art...573720,00.html

הי gimani,

אנו תמיד מגיעים לבסיס ההנחות בשביל לקבע זאת. ההנחות שלי:
    1. בדוח הבא תתקיים הערת "עסק חי" לחברה (לא ניתן להראות תזרים לשנתיים) ולכן יתבצע פירעון מיידי אז.
    2. תשלום הריביות והקרנות הקרוב, הוא פחות מהתזרים היחסי מסמסונג + דיבידנד תיאורטי מפרטנר.
    3. השיעבוד החלקי לטובת אגח א משתחרר.

למעשה, כמה שזה נשמע מוזר, הזמן משפר את מצבה של סקיילקס. על אחת כמה וכמה הזמן משפר את מצבם של האגחים הארוכים ביחס לאחרים (שיחרור שיעבודים עקב פדיון) וה-default לאחר הדוחות הבאים יתבצע על עיקרון טכני. כמו שנאמר, הנעלם הגדול מבחינת שיערוך הוא פעילות סמסונג, אך אני איני רואה איבוד ערך מלא שם (לפחות 80 מליון ש"ח הון חוזר) ובכל מקרה, מה שלא יקרה, בן דוב ישמח לקחת אותה במחיר כלשהו (נאמר 300M בהלוואות מוכר - פחחחחח).

במילים אחרות, לדעתי, ניתוח WC היום, טוב גם לעתיד. מבחינת סבירות כמובן, אין להצינסון סיבה לא לבצע עיסקה דומה עם בעלי האגח (סאמסונג לא מעניין אותם), כך שהם מזרימים לחברה 500M ש"ח (בנוסף למכירת סאמסונג) ומקבלים תנאים זהים מבעלי האגח. זוהי עיסקה טובה בהרבה, עבור הצינסון, מהקיימת היום (רק שבעיסקה זו - סאני ובעלי האגח שלה, going down - כפי שצריך להיות).

בברכה,

rema1
    אורח
    PIRATE

hey u
    sweet dreams

המוסדיים לעודד שריג: מתנגדים לעסקת בן דב-האצ'יסון

לקראת הדיון שייערך מחר בכנסת הודיעו כ-90% מהגופים המוסדיים המחזיקים באג"ח סקיילקס כי הם מתנגדים לעסקה; "נדרוש שיפוי"

לקראת הדיון מחר בכנסת הודיעו כ-90% מהגופים המוסדיים המחזיקים באג"ח סקיילקס לממנוה על שוק ההון והביטוח, עודד שריד, כי הם מתנגדים למתווה עסקת בן דב-האצ'יסון ומתכוונים להיאבק ולנהל משא ומתן לשיפור תנאי העסקה. חברת האצ'יסון ההונג קונגית אמורה לרכוש השליטה בחברת סקיילס, החברה האם של חברת התקשורת פרטנרמידי חברת סאנישל אילן בן דב תמורת כ-125 מיליון דולר. העסקה מגלמת למחזיקי אג"ח סקיילקס תספורת של לפחות 15%.

לסקיילקס התחייבות לבעלי האג"ח בהיקף של כ-1.8 מיליארד שקל והגופים הגדולים שמחזיקים באג"ח סקיילקס הינם: פסגות, ילין לפידות, מיטב, הראל פיא, דש איפקס, מגדל שוקי הון, ועוד ועוד. רק גוף מוסדי אחד הודיע למפקח על הביטוח כי הוא אינו מתנגד לעסקה. על המפקח על הביטוח פנה בצעד חריג לגופים המוסדיים המחזיקים באג"ח סקיילקס וביקש מהם לדעת כיצד הם מתכוונים לנהוג במקרה זה. באוצר מודאגים מכך שייווצר תקדים לפיו בזמן שבעלי האג"ח יספגו תספורת, בעל השליטה אילן בן דב יישאר עם פעילות של יבוא ומכירת מכשירי סמסונג, ששוויה לפחות 100 מיליון דולר.

אסיפות בעלי האג"ח של סקיילקס, שהיו אמורות להתקיים ביום ראשון הקרוב, נדחו ל-28 ביולי - זאת ככל הנראה משום שהמוסדיים מעוניינים לקבל תשלום של כ-150 מיליון שקל המגיע להם בהתאם ללוח התשלומים המקורי.

ללט
    ,
    חלומות פז

מה אתה חושב על :

אם לא תהיה עסקה :
    1. סאני נמחקת מהבורסה ועוברת לידיים של מחזיקי האגח של סאני - אילן בן דב מפסיד הכל.
    2. מחזיקי אגח סאני מוכרים את הנכסים המעטים של של סאני : תפוז, מובייל איי וקצת פרטנר ומקבלים 12% מהאגח.
    3. 78% מסקיילקס הופכים להיות של מחזיקי האגח של סאני.
    4. מחזיקי האג"ח של סאני מוכרים את השליטה בסקיילקס לכל המרבה במחיר -אם יצליחו.
    5. אם יכשלו - ימכרו את פעילות סמסונג וימשכו את הכסף כ דיווידנד.
    6. אם ייכשלו במכירת במכירת סמסונג - ייהנו מהרווחים שסמסונג מנפיקה וגם יימשכו את המזומנים של סקיילקס כדיווידנד - 450 מיליון שקל.
    7. סקיילקס לא תתפרק מכיוון שכך יאבד לה הזכיון של סמסונג - חבל על חצי מיליארד שקל.
    עניין חשוב : לפידות ואי.בי.איי מחזיקים באג"ח של שתי החברות כך שהם לא ייתנו לעסק להתפרק.

עניין נוסף :
    אם המניות של פרטנר יצנחו, שווי הבטוחות יירד ואז העסקה משתלמת.
    אם המניות של פרטנר יקפצו - הערך של סקיילקס יעלה וכך שווי האגח של סאני.

.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות