x

עמוד 5 מתוך 17 ראשוןראשון ... 3456715 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 41 עד 50 מתוך 167

נושא: זרקור: אגחים סאני/סקיילקס

הי idans,

אני חושב שקיבלת תשובה ראוייה. כל זמן שפעולות החברה סבירות והחברה סולבנטית, אין לבעלי האגח כל say לגבי התנהלותה. אבל אם תמשיך לקרוא, תמצא שהפעולה (לדעתי) טובה לבעלי האגח. בכל מקרה, יש להבין - פעילות סמסונג היא זיכיון המתחדש אחת לשנתיים (נדמה לי) וזיכיון הוא עסק של אמון. כיוון שהאמון הוא בין סמסונג לבן-דב, אין לו משמעות ללא בן-דב.

הי udiwe, ILEE

באשר לניתוח שלי, קראתי את הדיווחים של כל העיתונים בנושא (שיש לציין שהם סותרים זה לזה בחלק מן הנקודות) ופשוט ניסיתי להחליט מה סביר. בנוסף, הוספתי פרטים שלדעתי הם סבירים (גם אם לא צוינו בעיתונים). מה שכתבתי זה רק my best guess, זו אינה האמת הצרופה.

לגבי סאני - היא אינה מקבלת 100M$. האצינסון ממירים חוב להון בסקיילקס - אין בפעולה הזו כל תזרים ולכן אין בה עזרה לסאני במובן הזה. עם זאת, האצינסון חברה מלאה בכסף שיכולה להעביר את פרטנר את התקופה הקרובה ולכן סקיילקס מקבלת ערך (גם עבור החזקת המיעוט של סאני). לא, מחזיקי סאני עדיין בסיכון מאוד גבוה (למרות השיפור במצבם) ולכן אני לא בטוח שלוקסי אכן היה ביחד עם בן דב במזימה אחת (עם זאת ייתכן שכן - לעולם לא נדע).

בנוגע למה זה כדאי להצינסון - זו שאלה של מה שאתה מניח (כמו תמיד). לדעתי פרטנר הוא יהלום (כן - זקוק רק לליטוש). תוריד לה את המינוף, תייעל אותה (הרבה) ותקבל חברה שמרוויחה 400M שח בשנה בקלות (דעתי - ואין צורך להתווכח, אני יודע שאיננו מסכימים). הצינסון במקרה מסכימים עימי ומכיוון שהם אינם זקוקים לדיבידנדים, הם יבריאו את פרטנר, יחזירו את החובות לעצמם (מייד אסביר) ויעשו עוד סיבוב על פרטנר.

בנוגע לכך שסקיילקס "מלאה חובות" - זה לא באמת נכון. מזיכרון שלי, סקיילקס מחזיקה כיום 700M שח במזומן. מכירת פעילות סמסונג תעשה לערך ע"פ 700M שח (זו היתה ההצהרה של בן דב על שוויה והוא יתקשה ליסוג ממנה) וכלל החובות שהן לא של האצינסון (האגחים) הם 1700M שח. כלומר, למעט הלוואת הבעלים, החוב נטו של סקיילקס הוא 300M שח. למעשה, האצינסון יכולים לקנות בקלות את כל החוב של סקיילקס בשוק ב-1400M שח (ואין להם בעייה להביא את המזומן הנוסף של 700M שח ולקחת מולו שיעבוד החזר ההלוואה מסאני). כלומר, בתכלס הצינסון קונים את סקיילקס ללא חובות (למעט החוב אליהם)!!!

כלומר המרוויחים הגדולים (אם העיסקה תצא לפועל) הם ... מחזיקי אגח סקיילקס (בעיקר הארוכים) שמקבלים בעל בית עשיר וסבלני שבאופן אוטומטי מנחית את חובותיו לחובותיהם (לפי חוק - חובות בעל שליטה נחותים). מכאן, מוזרים לי מאוד דבריו של ILEE, שהעיסקה אינה טובה לבעלי האגח של סקיילקס - אשמח אם תסביר את דרך מחשבתך ILEE (אם אתה קורא ...).

מקווה שנתתי דעתי על כל הנקודות שעלו (כמובן שזו רק דעתי ואין חובה להסכים),
    בברכה,
    נערך לאחרונה על ידי pirate, 03.06.2012 בשעה 17:45 סיבה: הוסף

שלום PIRATE,

בסוף אני עוד הוציא לך חשבונית על כל הבדיקות שאתה מכריח אותי לעשות....
    בנוסף, לעת זיקנה נהיית אובר חוכם וגרידי (גם בגינדי, הסבר בהמשך) - לא מספיק לך היום בן-חוב ג' עם עליה של 7% (מברוק על חציית 4 והתרחקות מתוכנית הרכישה).

סאני - מדהים, אפילו שקל לא עובר. אבל מצב סאני בכל זאת משתפר עקב הכנסת פעילות סמסונג שתורמת, אני מניח, תזרימית יותר מהחזר ההלוואה לסקיילקס.

מה שעוד יותר מדהים אותי, לכאורה, שבעלי האג"ח לא עושים את המהלך של השתלטות על סקיילקס. יאללה, תמירו 100 מ'$ להון, תלטשו (כדבריך) את היהלום ולכו לחגוג בים. דבילים מפוצלים שכמותם.

הצינסון - פה התחלת עם הגרידיות....בכל מקרה בהנחות של הליטושים וההתייעלות של פרטנר אני מסכים איתך (אז לא הסכמנו כי זה היה בתנאי AS IS), אני מוכן אפילו להסכים לתחזית התזרים של סקיילקס על דיבדנד של 400 בפרטנר שמתוכו היא מקבלת 180.

סקיילקס - שתהיה לי בריא עם פירוט המספרים....להלן הנכונים: הלוואות להצינסון - 1150, אג"ח - 1827 ומכאן סך חוב ברוטו - 2917.
    מאידך, מזומן - 366 בלבד !!!!! ועוד קצת אחר ובסה"כ חוב נטו -2417.
    עכשיו, אנא, עשה לכולנו קצת סדר במספרים.

המרויחים הגדולים - מסתבר שצריך לחכות לפירוט תנאי העיסקה ולחשבון נכון כדי לקבוע בעניין.

בברכה ובידידות,
    אודי

rema1
    אורח
    udiwe
    u make me laugh
    בידור המאה......
    אני אצל הדוד בן דב לא שמה שקל מעולם לא שמתי ולא אשים
    לא קורץ לי שום אג"ח זבל כזה....ממש לא עושה עלי רושם.
    אני צנועה הולכת בקטנה לא על כאלה.
    אגב החבר שלנו Pirate נדמה לי עשה לי את היום עם בזן ופטרו כיף
    אני צריכה להודות לו אבל חייבת לבדוק עם הצדק איתו LOL בוודאי שכן אבל חייבת לבדוק
    בלי בדיקה לא מודה
    המשך יום נעים
    הכל מבדר למרות ...............ולא בניגוד שהעניינים אדומים להם
    תודה

עזבו אתכם,

כמו שנאמר לגבי אאורה - אנחנו (חלקנו) all in. מה שיש יש - בואו נחכה ונראה. בכל מקרה, אני עדיין מאמין שה-post המקורי מחזיק מיים.

לדעתי, בהסדר בסקיילקס (מה שהוא לא יהייה - אם יהייה) יתקבלו לפחות 80 אג לאגח. אני אישית מתכוון להגדיל אם ייסחר מתחת ל-50 בפתיחה.

לגבי סאני - שאלה טובה, אני מניח שגם שם אותו סדר גודל.

בברכה,

פיראט,
    מכיוון שאני מחוץ לחגיגת סקיילקס / סאני האם אתה יכול להמליץ על שער כניסה עם שלייקס מספיקים?
    מכיוון שלמוד טאו אנוכי - על בן-דב אני ממש לא סומך....
    תודות

rema1
    אורח
    בוקר,

סקיילקס: "הסכם מול האצ'יסון - בשעות הקרובות"; יכלול הצעת רכש לאג"ח סקיילקס ומכירת מניות סאני

סקיילקס, החברה האם של פרטנר, בדיווח לבורסה: מו"מ מתקדם מול האצ'יסון ■ מניות סאני בסקיילקס יימכרו להאצ'יסון, במהלך שיבטיח את אג"ח סאני ■ בן דב רכש מהאצ'יסון את השליטה בפרטנר באוגוסט 2009 תמורת 5.3 מיליארד שקל

סקיילס של אילן בן דב, החברה האם של פרטנר, מסירה הבוקר (ב') את הערפל סביב העסקה מול הצ'סון מהונג-קונג, ומדווחות לבורסה כי המשא ומתן "מתקדם והחברה מעריכה כי הסכם ייחתם בשעות הקרובות". מניות סאני וסקיילקס נמצאות בהפסקת מסחר עד להבהרות נוספות.

על פי הדיווח, המתווה המתגבש יכלול על פי המתוכנן הצעות רכש לאגרות חוב רגילות של סקיילקס ושל של סאני. בן דב רכש מהאצ'יסון את השליטה בפרטנר (44.5%) באוגוסט 2009 תמורת 5.3 מיליארד שקל, והראשונה העמידה לרשותו הלוואת מוכר בהיקף של 300 מיליון דולר (1.2 מיליארד שקל). הלוואה זו, שנושאת ריבית שנתית של 2.2%, עומדת לפירעון בתשלום אחד באפריל 2014, וכנגדה משועבדות לטובת האצ'יסון 12% מהון המניות של פרטנר, בשווי שוק נוכחי של 330 מיליון שקל בלבד - כרבע מהחוב.
    הלוואה זו, וכן הזכות שעומדת למחזיקי האג"ח של סאני לפרוע באופן מיידי את החוב כלפיהם בשל ירידת שווי הבטוחות שבידיהם (מניות סקיילקס), הביאו ככל הנראה את בן דב להבנה חדשה; לפיה, אם לא יבצע מהלך מהיר, הוא עלול לאבד את השליטה הן בחברת הסלולר והן בפעילות יבוא מכשירי סמסונג, ולהיוותר בסוף היום ללא נכסים.

על רקע זה טס בן דב בשבוע שעבר להונג קונג, במטרה להגיע להסכם מול האצ'יסון; זאת לאחר שבנקי ההשקעות הזרים ששכר לפני מספר חודשים, לא הצליחו למצוא עבורו קונה למניות השליטה בפרטנר.

בהצלחה HK מקום משגע תהנה לך מכוער שכמוך............
    לך תקנה כמה מותגים לאישה ב city harbor
    לך לצד השני לקאולון יש שם כמה ברים משגעים............
    לך עלה לקומה 24 במלון Peninsula

יום משגע

הלו monolitus,

ראשית, אחזור על דברי הרגילים - לעולם איני ממליץ על נייר, לא על מחיר קנייה/מכירה של נייר ולא על תיזמון. אני מסרב לקחת את האחריות.

הניירות הנידונים מעל דפי האתר חלקם סולידיים למדי (לתפיסתי), חלקם מסוכנים וחלקם מסוכנים מאוד. השוק בו אנו פועלים, דורש יכולת הבנה לא קטנה ומעניש במהירות ובקיצוניות על כל טעות (זהו שוק בדירוג סיכון הדומה למשהו בין מניות לאופציות). הצעה שלי (היחידה שאתן :-) ), אל תיכנס לשוק זה אם אין בידך את היכולת להעריך בעצמך את משוואת הסיכון-סיכוי. אוסיף ואומר - אל תסתמך על אנשים אחרים לצורך השקעותיך (אינך מכיר אותי - אולי יש לי אינטרס חבוי?, אולי אני מבצע דברים ואיני כותב אותם [קורה], אולי אני פשוט נוכל ושרלטן - כל זאת נכון גם לגבי אחרים שמייעצים), קרא את אשר כותבים האנשים, אך תעריך בשם עצמך.

בברכה,

טוב,

לפי פרסומים בעיתונים (סותרים כמו תמיד במקרה זה), אנסה לתת את הפרשנות שלי למה שהולך לקרות (שום ידע מוקדם - פשוט best guess שלי). אין הודעה רשמית עדיין.

1. הצינסון קונה 75% מסקיילקס במזומן 500M שקל (משאירה 3% לסאני).
    2. סאני קונה את פעילות סמסונג ב-500M שקל (400M במזומן ו-100M בחוב, עם שיעבוד)
    3. הצינסון מוציאה הצעת רכש ל-50% מאגחים ז-ט והתמורה היא 70 אג + אופציות על סקיילקס.
    4. בנוגע לסאני, בן דב יקנה חצי מהחוב ב-70 אג לאגח (הצעת רכש / לוקסי?).

אם ההערכה שלי נכונה (לא אהייה זמין ביומיים שלושה הקרובים ולכן לא אוכל להתייחס להצעה עצמה), השווי הסחיר של אגחי סקיילקס הארוכים (ז-ט) הוא כ-85 אגורות. אגחי סאני לטעמי שווים אף יותר (92 אג).

בברכה,

שלום חברים, פיראט.

ראשית תודות מקרב לב לפיראט על ההשקעה העצומה, שעות העבודה, העמדות המעניינות, המחשבה הגמישה והמקצועיות לעילא המוערכת מאוד, לעתים אני מהרהר לעצמי האם אתה לא מצטער על כל הזרקורים שחוטי הלהט שלהם הבעירו כאן אש בשדה קוצים, אש שגורמת לך לעבודת פרך.

רבות אנו דנים פה בשאלת משקיע/סוחר, זאת דוגמה קלאסית, הסוחרים הממולחים שקנו ב35 ומקבלים 70 מרוצים עד הגג. בעיניים של משקיע יש פה פספוס עצום וויתור על הזדמנות יוצאת דופן. במקום לקחת פיקוד ולהשתלט על פרטנר, אפשר בהובלת פסגות הנושה הגדול ביותר, ואגב כך להושיב את הסינים בסוף התור, בעלי החוב ככל הנראה יובלו כצאן לספר ויאלצו להסתפק בפירורים אם בכלל. בסוף בסוף, תקופת בן דוב בפרטנר מניבה הפסד כביר של שני מיליארד שקל, וכדברי המשפט המעולה של ג' חברנו, אנא תוך 15 דקות תגידו לי מי הפסיד, אם אין תשובה מוסמכת כנראה שזה אתם.

קחו סיכונים בהגיון
    ארז
    ​הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

תודה פיראט - נשמע בהחלט הגיוני ותואם את מה שאני קראתי.
    מעניין אותי לגבי הצעת הרכש של האגחים איך הגעת להשערה הזו של ה 70 + אופציות. לא שהיא לא הגיונית..

ואם זה ההסדר - איך אתה רואה את השווי של אגח טאו? (אגח לתתרנים בלבד, זה בטוח, אבל אולי יכול לקפץ קלות גם כן)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות