x

עמוד 15 מתוך 17 ראשוןראשון ... 51314151617 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 141 עד 150 מתוך 167

נושא: זרקור: אגחים סאני/סקיילקס

שלום TBY,

לא הבנתי -קופון של 4.5 או 7%, יש קצת סדר בבלגן ?
    ויותר חשוב - אולי אני שמרן ודל מחשבה, אבל אני מעדיף את סיפורי פוגי של הרב חורי על פני סיפורי פוגי ההזויים של מקורבים למיניהם (עאלק יוסי ארד ושאר הפרזיטים).
    והכי חשוב - עם כל הכבוד לרב חורי, נדמה לי שפעילי השוק וחברי הפורום מעדיפים את הגיגי הרב פינטו.
    בהצלחה בסיבוב בסקיילקס.

בברכה,
    אודי

לא הבנתי -קופון של 4.5 או 7%, יש קצת סדר בבלגן ?
    למתקשים: הקופון 4.35% , הריבית האפקטיבית בשל הנפקה בנכיון 7%

ההגיגים על הרב חורי ושאר העניינים היו משעשעים קמעה בתחילה, עכשיו זה מזכיר את קאטו הזקן. אני מתחיל להבין את פיראט.....

לא הבנתי למה בגלל ההודעה הזו כל האגח"ים טסים, כולל הארוכים כאשר שער המניה ללא שינוי ...

eagle:
    אני חושב להחליף את הארוכים שלי בקצרים כי העליה בארוכים לא הגיונית. נראה מחר

שלום TBY,

כהרגלי בקודש, אתעלם מהערות אישיות ואשאר ענייני.

קופון - בכל זאת 4.5% ולא 7% שהיא התשואה השנתית לפדיון לקונים בהנפקה.

הגיון - פה באה שאלת "מליון הדולר" של ELADE בנוגע ל-4.5% (ואפילו יותר) מול אג"חים קיימים בכ-40%. ענית בטחונות.
    רגע (וסליחה שאני לא בקיא מספיק בבן-חוב ואולי אטעה, מבחינתי הוא במרכז הכיכר) אתם אומרים שגם לקצרות יש בטחונות של מניות פרטנר (או אחר). אז מה השוני ??
    בוא נעשה תרגיל - אתה סטפק ואני לוינסון, בא בן-חוב ומציע את הצעתו. נדמה לי שהיינו זורקים אותו מהחדר ולוקחים את האג"ח הנוכחי בכ-40%. אני טועה ?? הרי אותם בטחונות....
    מה אתה בעצם אומר -זורקים בשוק את הקצרות עד כי הגיעו לכ-40% ועכשיו נותנים לו ב-15% מזה ?? הגיוני ? יתכן ?
    במאמר מוסגר, אני כבר הודעתי לשני בתי השקעות שם נמצאים קופ"ג והשתלמות שלי שאני אעקוב והם תחת אזהרה מבחינתי.

מקורבים - אתה הרי מקצוען וסוחר בשוק, ספר לחברים הצנועים בפורום מה הכוונה בשוק במושג מקורבים ומי הם החברים היקרים של בן-חוב...עאלק קרן גידור עם מאות מיליונים....באמת.

בברכה,
    אודי

אודי,

רגע (וסליחה שאני לא בקיא מספיק בבן-חוב ואולי אטעה, מבחינתי הוא במרכז הכיכר) אתם אומרים שגם לקצרות יש בטחונות של מניות פרטנר (או אחר). אז מה השוני ??
    אני מודה על הגישה הענינית. ומבקש שכבר תמשיך ותענה על השאלה הרטורית שלך.

אתה כקורא קבוע בפורום , שמעיר ומאיר בכל נושא , לא יכול להיות שאינך יודע להסביר את ההבדל בין הבטחונות של אגח א' של סקיילקס להצעה הנוכחית.

תן כתף, שתף בידיעותיך, וכולנו נהנה מדיון פורה

במאמר מוסגר וברוח טובה , אני עדייו מקווה שתועיל לשתף אילו חילוצים היו לא הגיוניים והיכן הטעות שלי בנושא חישוב EDITBA
    נערך לאחרונה על ידי tby, 20.11.2012 בשעה 21:18

בסדרה החדשה מתוכנן מנגנון התאמה ביחס של 120%

שלום TBY,

לעיתים ואולי לרוב הערותיי מתובלות בקצת ציניות, אבל אני תמיד רציני ומתכוון לדברי.
    לא אחת אמרתי שלא יכול להתקיים שוק הון ללא היבט מוסרי מסוים מתובל בקצת אמינות והגינות.
    לכן כשאני פוגש אנשים כמו תשובה, בן חוב ונוחי ואחרים דומים - אני תופס מרחק ולא מתעניין באופן רציני.
    לא סתם אמרתי שמקומם בכיכר העיר על ה.....
    לפיכך, אינני מכיר את סוגי הבטחונות על האגחים הקצרים וזה גם לא מעניין אותי היום.
    אני מניח מתגובתך שככל הנראה הבטחונות אינם מלאים או משהו כזה.
    נו....ומי מבטיח שמחיר פרטנר לא ירד (נניח רק לרמה שהיתה לפני מס' שבועות) ואיתם שווי הבטחונות. בטח תגיד לי שיש נוסחת השלמה - אמרנו שנהיה רציניים...

ואני מממתין שתספר לחברים מהם המקורבים המכובדים של בן חוב (רמז - המניפולטור) שמפריחים ספינים על קרן גידור ושאר ירקות.
    ולא אמרנו מילה על לובצקי, חבל לי שימחוק במהלך טיפשי אחד קריירה מפוארת בשוק ההון.

לילה טוב,
    אודי

אודי,

לכן כשאני פוגש אנשים כמו תשובה, בן חוב ונוחי ואחרים דומים - אני תופס מרחק ולא מתעניין באופן רציני.
    אם אתה לא מתעניין באופן רציני - מדוע להגיב כל פעם על דברים שלא מעניינים אותך? ועוד באופן שלא תורם מידע חדש לדיון אלא מזכיר שוב ושוב את דעתך הכללית המוכרת כבר לכולם - מכיוון שזה לא תורם , זה מפריע לקריאות של הנושאים .

הבעיה היא שמכיוון שאינך מתעניין באופן רציני, אינך בקיא בפרטים אך מביע בבטחון מלא דעתך הביקורתית, שבעצמך אומר מגובשת ממקום של מידע שיטחי.

אני שב ומבציר בך להראות לנו אודי אחר - אודי שמביא ניתוח רציני של דברים או מביא ביקורת עניינית וספציפית

תן כתף, שתף בידיעותיך, וכולנו נהנה מדיון פורה

תעשה מאמץ ותענה כמו שצריך על השאלה הרטורית ששאלת קודם , כבר כתבת התשובה - רק תביא זאת באופן מקצועי וברור - וכולנו הרווחנו.

ואני מממתין שתספר לחברים מהם המקורבים המכובדים של בן חוב (רמז - המניפולטור) שמפריחים ספינים על קרן גידור ושאר ירקות.
    ולא אמרנו מילה על לובצקי, חבל לי שימחוק במהלך טיפשי אחד קריירה מפוארת בשוק ההון.
    מכיוון שאין לי מושג על מה אתה מדבר, אשמח אם תשתף את כולנו במה שלכאורה אתה יודע......

במאמר מוסגר וברוח טובה , אני עדייו מקווה שתועיל לשתף אילו חילוצים היו לא הגיוניים והיכן הטעות שלי בנושא חישוב EDITBA
    נערך לאחרונה על ידי tby, 21.11.2012 בשעה 08:15

שלום לכלם,

אשמח להערות והארות.
    נסו להתייחס לנושא ולא לתגובות של משתמש זה או אחר. בבקשה.

אילן בן-דב שוב מנסה למכור אג"ח למוסדיים

סקיילקס של בן-דב בוחנת הנפקה פרטית של אג"ח בהיקף של עד 500 מיליון שקל, שיהיו ניתנות להמרה למניות פרטנר

האם ישנו סיכוי שהגופים המוסדיים ירכשו בקרוב אג"ח מידי אילן בן דב? לפחות בן דב עצמו מאמין שכן: חברת סקיילקס שבשליטתו דיווחה היום לבורסה כי היא בוחנת ביצוע הנפקה פרטית של אג"ח למשקיעים מוסדיים
    .

סקיילקס, השולטת (44.5%) בחברת הסלולר פרטנר, מציינת בהודעתה שהאג"ח שיונפקו יהיו מובטחות במניות פרטנר ו/או במניות של חברת האינטרנט תפוז. האג"ח הקיימות של סקיילקס נסחרות כיום בתשואות של עד 46%, המשקפות היעדר אמון ביכולת החזר החוב של החברה.

סקיילקס דיווחה באחרונה על מגעים למכירת השליטה בפרטנר לידי המיליארדר חיים סבן, דיווח שתרם לירידה חדה בתשואות האג"ח. לפי הדיווח מתכננת סקיילקס הנפקה בהיקף של עד 500 מיליון שקל בשלבים. האג"ח יהיו ניתנות להמרה למניות פרטנר, ובגין כל 50 שקל ערך נקוב ניתן יהיה לקבל מניית פרטנר אחת (ללא התאמת דיבידנד). מחיר המניה בשוק כיום הוא 22.2 שקל בלבד.

בנוסף על כך, האג"ח יהיו ניתנות להמרה לאיגרות החוב סדרה ו' של סקיילקס, בתנאים שייקבעו. התנאים המסחריים האחרים של האג"ח צפויים להיות דומים לתנאי האג"ח מסדרה ו'.

לסקיילקס יש כיום שני סוגי אג"ח: סדרות א'-ד' הן אג"ח עם בטוחות, שבגינן משועבדות רוב החזקותיה במניות פרטנר. לסדרות ז'-ט' אין בטוחות. סדרה ו' היא בעלת תנאים ייחודיים, וכוללת מנגנון שלפיו בירידת שווי מניות פרטנר ביחס להיקף החוב תצטרך החברה להשלים ביטחונות נוספים. כיום, מתוך ה-44% שמחזיקה סקיילקס בפרטנר, רק 16% אינם משועבדים (מניות בשווי שוק של כ-570 מיליון שקל). על בסיס ההחזקות הללו מעוניינת סקיילקס להנפיק את האג"ח החדשות.

האג"ח המוצעות צמודות למדד, בעלות מח"מ של כ-3.37 שנים, ושיעור הריבית יעמוד על 4.25%. החזר הקרן יהיה דו-שנתי, מתחילת 2013.שעבוד של עד 120% מהקרן
    כחלק מהבטוחות בהנפקה הצפויה תשעבד סקיילקס בשעבוד ראשון ויחיד מניות פרטנר בשיעור של עד 120% מקרן האג"ח המונפקות.

מכאן שעל בסיס שווי המניות הנוכחי, תוכל סקיילקס לגייס עד כ-450 מיליון שקל.
    עם זאת, סקיילקס מבטיחה גם מנגנון Time To Market רבעוני החל מינואר 2013. לפיו, במקרה של ירידת שווי הביטחונות, יתווספו ביטחונות נוספים (מניות פרטנר, תפוז או מזומן), ולהפך - במקרה של עליית שווי הביטחונות ל-125%, ישוחררו שחרור בטוחות לרמה של 120%. מכאן, שלא נראה שסקיילקס תגייס את מלוא הסכום שמתאפשר לה לפי שווי המניות הנוכחי של פרטנר, וזאת על מנת לשמור לעצמה מרווח במקרה שתצטרך לשעבד עוד מניות. ההערכה היא שבשלב ראשון תוכל סקיילקס לגייס 100-200 מיליון שקל בלבד.

סך החובות של סקיילקס נאמד ב-2.7 מיליארד שקל, רובם למחזיקי האג"ח. נראה שסקיילקס זקוקה למזומנים במהירות, משום שהיא בחרה במסלול של הנפקת אג"ח פרטיות, שלא רשומות למסחר. החברה מצהירה שתרשום את האג"ח למסחר תוך תשעה חודשים, והיא משלמת פרמיה על אי-רישום האג"ח למסחר.בסוף השנה, אחרי התשלום לאג"ח, תישאר החברה כמעט ללא מזומנים בקופה. גיוס ההון אמור לתת לה עוד קצת זמן, עד לתשלום החוב להאצ'יסון, כ-300 מיליון דולר ב-2014.

המשך יום נעים

רמה
    נערך לאחרונה על ידי rema1, 21.11.2012 בשעה 12:03

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות