x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: אג"ח דסק"ש

אג"ח דסק"ש

הי אלון,

בעקבות פרסום בגלובס, מצ"ב:

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000672105

יש ברשותי אג"ח דסק"ש סדרה ד', כשמטרתי היא להחזקה עד לפדיון:
    מח"מ: 2.5 שנים, תשואה שנתית:כ-6% צמוד מדד

מכיוון שהתחושה שלי פסימית לגבי העתיד בטווח הקצר, וגם אמרת בצ'אט שעלולים להיות עוד ירידות,
    האם לדעתך והערכתך החברה תוכל להחזיר חובותיה בעתיד או שכדאי לצאת מהאג"ח הנ"ל בעקבות המאמר בגלובס?

לתשובתך אודה,
    ציפי

Re: אג"ח דסק"ש

אליך לדעתי להפריד בין הדברים - האם אתה מדבר על הטווח הקצר או על הטווח הארוך? והאם יש לך רצון להתעסק בטווח הקצר ולחזור מאוחר יותר?

התשובות על שאלות אישיות ולמרות שנראה כי התשובות אליהן צריכות להיות ברורות, כאשר תשאל אנשים שונים תקבל תשובות שונות.

כן אני תומך בדעה השולטת בשוק כי בטווח הקצר המחירים עוד ירדו, וכן אני מאמין כי להורדת דירוג (גם אם היא חסרת משמעות מבחינתי) יש השפעה האמיתית על השוק ועל מחיר הנייר שצריך לרדת בעקבות כך, אך...

אם אתה מדבר על החזקה לפדיון, השאלה היחדיה שצריכה לעניין אותך זה האם החברה תוכל לשלם את החוב בסופו של דבר, או שיש חשש אמיתי ליכולת הפרעון של החברה בעתיד!

הנייר אינו בעל מח"מ קצר, אך גם לא ארוך מדי, התשואה שבו עדיין הינה תשואה סולידית באופן יחסי.

אם אתה באמת מתכוון להחזיק לפדיון ואתה אדיש לשוק, אין זה משנה עם ירד בדרך אם יוכל לשלם - והנתונים הכלכליים תומכים בכך (לפחות לעת זו).

כמובן שישנה האופציה ליציאה וכניסה מחדש במחיר אטרקטיבי יותר, התרחיש הסביר הוא כי זה אכן מה שיקרה. בגלל שהנייר אינו נושא תשואה גבוהה חריגה הסבירות לקפיצה אינה גבוהה ומוגבלת לכ- 10% במחיר השוק (לאחר הירידות של היום שעומדות בעת כתיבת שורות אלא על כ-4.5%).

בסופו של דבר מדובר על סט שיקולים שרק אתה כמשקיע יכול לקחת, האם אתה יכול לצאת או צריך לצאת בעתיד הקרוב, הייתי אומר צא כעת כי הרווח הפוטנציאלי נמוך אך הירידה עוד יכולה להיות גדולה, לעומת זאת אם אתה לא מתכוון לסחור באופן פעיל ואתה באמת מתכוון להיות עד הפדיון, אז ידירות, גם גדולות יותר, ככל הנראה יחזרו - האם תוכל לעמוד בהם? האם אתה מאמין שהשוק בכיוון למטה ואתה מעוניין לסחור? כמה סיכון אתה מוכן לקחת?

זכור כי בהחלט יכול להיות גם תרחיש שהורדת ריבית בארץ ע"י בנק ישראל תגרור חזרה של הכסף לאפיקים הבטוחים ואז אין סיבה כי הנייר לא יחזור ויעלה לערכים ש ללפני שבוע-שבועיים (למרות שאישית אני לא מאמין כי זהו הכיוון, התרחיש הזה סביר במידה מסויימת).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אם מישהו היה אומר לי לפני חודש או אפילו שבוע,שאג"ח של בנק במקרה זה דיסקונט או קונצרן אדיר מימדים כמו אי.די.בי ייסחר בתשואה של קרוב ל10% (!), הייתי חושב שמדובר במישהו הזוי בלשון המעטה...
    מדהים, אבל כיום לאחר "הרזומה" המידרדר של דנקנר, כניראה הכל אפשרי...
    אישית אני מאמין באופן כמעט מוחלט בחוסנם של הבנקים וחברות האחזקה ששולטות בהם, אבל כניראה שאני גם הייתי מוריד להם בימים אלה את הדירוג הכמעט מושלם...
    לדעתי לטווח בינוני ובוודאי לטווח הארוך, מדובר במחירי הזדמנות של ממש, השאלה החוזרת והשכיחה בימים אלה היא כרגיל "האם אנחנו בסוף התחתית או רק באמצע..."
    שיהיה בהצלחה...

ציטוט פורסם במקור על ידי molty
    אם מישהו היה אומר לי לפני חודש או אפילו שבוע,שאג"ח של בנק במקרה זה דיסקונט או
    ..[/color]
    לאיזה סדרה אתה בדיוק מתכוון ? אולי אתה מדבר על דסקש ולא על בנק דיסקטנט.....

אכן כוונתי לדסק"ש, אי.די.בי שלמעשה בעלי השליטה בבנק דיסקונט. למרות האישיות המשפטית הניפרדת לכאורה, בין בעלי השליטה בו, לבין הבנק . די מדהים לראות מה קורה בשבוע האחרון באגח"ים האלה שנחשבו עד ממש לאחרונה כאגח"ים "ברזל" בטוחים וחזקים....

נכון.קורה משהו מדהים.איך בתוך שבועיים אגחים מ"כמעט ממשלתים" הפכו ל"כמעט זבל"...
    אבל זה רק ממחיש את הפאניקה...

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות