x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: שאלות מתחיל על אגח

שאלות מתחיל על אגח

שלום רב
    שאלות בסיסיות של מתחיל על אג"ח - אשמח להסבר קל ככל האפשר.

קניתי אג"ח (של חברה) לא צמוד זמן פקיעה עוד 7 שנים ריבית 7% במידה ואין קריסה של החברה !

1)אם שמתי 100 ש"ח כעבור 7 שנים יש לי 150 ש"ח (נעגל מ49% ל50% לצורך החישוב) ?

או שיש משהו נוסף (פרט לקריסת החברה) שיכול להשפיע על הכסף שלי בתאריך הפדיון ?

האם עליית ריבית או ירידתה משפיעים לבסוף על הפידיון ? האם יש משהו אחר (פרט לעמלות ני"ע)

2)האם יש מקרים בהם בשנה ראשונה מתוך שבע עלה פתאום הרווח ל9% ריבית (במקום 7%) והאם ניתן למכור אז ברווח יפה או שמן הסתם לא יהיו קונים ?

3) האם יכול להיות מצב שבשנים 1 2 3 הריבית פתאום 2% כל שנה ? האם זה יהיה חייב להתאזן לקראת תאריך הפדיון שיגיע למצב של 7% לשנה כמובטח ??

שאלת סיכום -- אם אני ממושמע מספיק ולא מתרגש מירידות בנייר או עליות (או פשוט לא בודק) עד (עוד 7 שנים) האם צפוי לי שם 150 ש"ח או צפויות לי הפתעות לא נעימות ? --- כמובן הכל בתנאי שהחברה לא פושטת רגל וכדומה.

תודה !!!

Re: שאלות מתחיל על אגח

מצטרף לשאלה ,
    תודה מראש

אורח

אהלן דמו,

1.יש בעיה עם החישוב שלך. ראשית יש להתחשב בלוח הסילוקין, שכן לאג"ח אין "זמן פקיעה" אלא מח"מ, היות ולרוב משלם האג"ח ריבית במהלך חייו וגם הקרן נפרעת לרוב בכמה תשלומים.

אז בוא נניח לרגע כי מדובר באגח "זירו קופון", כלומר כזה שמונפק בניכיון (במחיר נמוך מ100 אג' לע.נ) ומשלם 100 אג' לע.נ ביום הפידיון (ובנוסף אינו משלם ריבית במהלך חייו).
    (קירוב טוב יתקבל באגח רגיל לו בכל פידיון / תשלום ריבית תבצע קניה של האג"ח בכסף שהתקבל).

עדיין יש בעיה בחישוב שלך. הבעיה היא שאתה מתעלם מה"ריבית דריבית" שנצברת לך.

החישוב הנכון יהיה 7^1.07 = 1.6058. כלומר, התשואה הנומינלית שלך (כלומר הרווח שתראה על הנייר, אך לא במונחי כוח קניה) הוא 60.58%.

2.כאשר התשואה של האג"ח (ונא לא לבלבל עם ה"ריבית" (הנקובה) שהיא קבועה ואינה משתנה) עולה, ערך האיגרת יורד, על מנת לאפשר תשואה גבוהה יותר עד הפידיון.
    כלומר, אם אתה מחזיק אג"ח בעל מח"מ של 7 שנים ולאחר שנה תשואת האג"ח עומדת על 9%, הרי שהפסדת 4.25% (6^1.09 / 7^1.07).
    בהנחה שמצב החברה לא השתנה, והמשקיעים מאמינים כי החברה תוכל לשלם את חובה, דבר זה צפוי להעלות את הביקוש (שכן אטרקטיביות האג"ח גדלה).

3. צריך שוב לשים לב למינוח. הריבית הנקובה היא קבועה במשך חיי האיגרת. בהנחה שאתה מחזיק באגח שמשלם ריבית נקובה של 7% בתשלום יחיד בשנה, אותו רכשת בהנפקה, אתה תקבל מידי שנה 7 אג' לכל ע.נ שבידיך (בהנחה שלא היה פידיון חלקי / רכשת עוד מהאג"ח).

יתכן כי מחיר השוק של האגח ירד לאורך תקופה (ראה סעיף קודם), אם כי לא סביר שאם במשך שלוש שנים עלה מחיר השוק ב2% בשנה ללא שינוי בבטחון המשקיעים ביכולת הפרעון של החברה (פרט למקרה של עליית ריבית משמעותית ביותר במשק, דבר שיוביל את כל האגחים שבשוק לתשואות גבוהות).

- אם תחכה 7 שנים ולא תציץ בחשבון, בהנחה שהשקעת באגח קופון זירו בעל ריבית קבועה של 7%, תגלה בחשבון 1.4846 ש"ח לכל 1 ש"ח שהשקעת (ואם אתה תוהה מדוע לא קיבלת 60.58% תשואה כפי שהבטחתי לך - זה מכיוון שיש צורך בתשלום מס).

בסופו של דבר, אם החברה אכן משלמת את חובותיה ואתה מחזיק את האיגרת את הפידיון - אתה אמור להיות מסוגל לדעת בדיוק את התשואה שתקבל על ההשקעה באג"ח שקלית.

מקווה שעזרתי.

ציטוט פורסם במקור על ידי demo20
    שלום רב
    שאלות בסיסיות של מתחיל על אג"ח - אשמח להסבר קל ככל האפשר.

קניתי אג"ח (של חברה) לא צמוד זמן פקיעה עוד 7 שנים ריבית 7% במידה ואין קריסה של החברה !

1)אם שמתי 100 ש"ח כעבור 7 שנים יש לי 150 ש"ח (נעגל מ49% ל50% לצורך החישוב) ?

או שיש משהו נוסף (פרט לקריסת החברה) שיכול להשפיע על הכסף שלי בתאריך הפדיון ?

האם עליית ריבית או ירידתה משפיעים לבסוף על הפידיון ? האם יש משהו אחר (פרט לעמלות ני"ע)

2)האם יש מקרים בהם בשנה ראשונה מתוך שבע עלה פתאום הרווח ל9% ריבית (במקום 7%) והאם ניתן למכור אז ברווח יפה או שמן הסתם לא יהיו קונים ?

3) האם יכול להיות מצב שבשנים 1 2 3 הריבית פתאום 2% כל שנה ? האם זה יהיה חייב להתאזן לקראת תאריך הפדיון שיגיע למצב של 7% לשנה כמובטח ??

שאלת סיכום -- אם אני ממושמע מספיק ולא מתרגש מירידות בנייר או עליות (או פשוט לא בודק) עד (עוד 7 שנים) האם צפוי לי שם 150 ש"ח או צפויות לי הפתעות לא נעימות ? --- כמובן הכל בתנאי שהחברה לא פושטת רגל וכדומה.

תודה !!!

תודה רבה על התשובה המפורטת ....

בוא נפשט את העניין על מנת לוודא שהבנתי (פחות או יותר)

קניתי היום אג"ח ב100 ש"ח , מועד פידיון בעוד שנה בדיוק

ריבית נקובה 5% -- החברה לא קורסת הכל מתנהל כשורה.

מקרה א' -- לא נוגע בחשבון כלל ובעוד שנה מושך 105 ש"ח ??? (לפני מיסים). כן / לא /תלוי

מקרה ב' -- אחרי יומיים של בורסה ירוקה במיוחד פותח ורואה שהנייר עלה ביומיים ב1%

ז"א שיש לי כעת 101 ש"ח (אחרי יומייים) ואני יכול למכור (כמו מניה)ולגזור רווח של 1 % ? יהיה ביקוש לנייר ??

תודה גדולה שוב

מקרה א' -- לא נוגע בחשבון כלל ובעוד שנה מושך 105 ש"ח ??? (לפני מיסים). כן / לא /תלוי

ז"א שיש לי כעת 101 ש"ח (אחרי יומייים) ואני יכול למכור (כמו מניה)ולגזור רווח של 1 % ? יהיה ביקוש לנייר ??

תודה גדולה שוב
    א - כן
    ב - כן.יש מצב שיהיה ביקוש יש לכך כמה סיבות

אורח

א. לא מדוייק.
    האם האג"ח הונפק היום ורכשת אותו בהנפקה או שמדובר באג"ח שנסחר כבר תקופה?
    אם רכשת בהנפקה אז אתה צודק.

אם לא- עליך להתחשב ביחס בין מחיר השוק למחיר הפארי.

דוגמא:

נניח כי אג"ח X (שקלי) הונפקה לפני חצי שנה. נניח כי הריבית הנקובה עבור האיגרת היא 5% וכי מועד הפרעון (המלא, בתשלום יחיד, בו גם תשולם ריבית) הוא עוד שנה מהיום.

אתה רוכש היום את האגח במחיר השוק, נניח לצורך העניין ב105 אג'. הפארי של האג"ח (שמכיל התחשבות בריבית הצבורה מאז הנפקתו) עומד על 1.0247 = 0.5 ^ 1.05,
    כלומר על 102.5 אג' בערך.

כעת, הסכום שתקבל בעוד שנה הוא 1.076 = 1.5 ^ 1.05 , כלומר 107.6 אג' (שזהו סכום שהיה ידוע לכל חיי האיגרת!).

התשואה שלך (לפני מס) היא פחות מ2.5% ביחס למחיר הקניה ( 1.05 / 1.076).

מדוע נגרם הפרש זה?
    כי רכשת איגרת מעל מחיר הפארי.
    אם היית רוכש מתחת למחיר הפארי לעומת זאת, היית משיג תשואה הגבוהה מהריבית הנקובה (לו היית קונה ב100 אג' תשואתך הייתה 7.6%), כלומר בנוסף לריבית היית רושם רווח הון.

אם תשקיע בניירות סחירים מספיק {ביחס לסכום ההשקעה שלך}, אין לך סיבה לדאגה לביקוש, שכן מחיר האיגרת נקבע עפ"י עסקאות, כלומר היה קונה במחיר האחרון של האיגרת.
    פרט למקרה של הודעה שלילית שגורמת לעיתים ליצירת ספרייד גבוה, אין סיבה לחשוש לקונים (ובמקרה של אגחים בעלי מחזור של מיליוני שקלים- גם חשש זה מתבטל למשקיע הקטן).

בהצלחה.

ציטוט פורסם במקור על ידי yurka10

תודה גדולה שוב
    א - כן
    ב - כן.יש מצב שיהיה ביקוש יש לכך כמה סיבות

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות