x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 15 מתוך 15

נושא: דלק נדלן - הערכת מצב מחודשת

Re: דלק נדלן - הערכת מצב מחודשת

היי ron6462
    ההודעה שהגיעה היום הינה חיובית ביותר עבור מחזיקי האגח והחלק החשוב בה היה ההתניה לעיסקה בתשלום מלא של קרן האגחים, כלומר התחייבות להימנע מ"תספורת". לאור העובדה שהאגחים נסחרים בשווי שמייצג כ 50% מהחוב הפוטנציאל פה הוא גדול ובהחלט שווה השקעה. עם זאת חשוב להדגיש מספר דברים:
    1. אין הבטחה שהסכם זה יצא לפועל והודעה על ביטול העיסקה יביא לירידות בערך האגח.
    2. עצם העובדה שלא תהיה "תספורת" אינה אומרת שלא יהיה הסדר (אפשר אף להגיד שכמעט בטוח שיהיה הסדר). הסדר זה יכלול בתוכו פריסה שונה של תשלומי האגחים, אולי שינוי בתנאי הריבית וכו.
    אם אני יוצא מנקודת הנחה שהעיסקה תצא לפועל, שיתרחש הסדר שיכלול דחייה תשלומים ושלא תתרחש תספורת באגחים אז לדעתי אגח כה' לא ישלם 50% מהקרן בספטמבר והאגח העדיף להשקעה הינו אגח ה'.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

היות שכבר ודאי שיהיה הסדר אני לא מצליח להבין מדוע יש הפרש כה גדול כ-50% בין
    מחיר אג"ח ה לכ"ה. גם אם ינתן פיצוי עודף כלשהו לסדרה הקצרה יותר כ"ה הוא כפי הנראה לא יהיה בשיעור כזה. (אם נסתמך על הסדרים קודמים כדוגמאת אפריקה ישראל).

אכן מדובר באנומליה (למרות שניתן למצוא לה הסברים) - אך סביר להניח כי חלק מימנה לפחות נובע גם מהפרש התשואות.

התשואה על האגח הקצר יותר נראת אסטרונומית ביחס לאגח הארוך דבר שיכול למשוך משקיעים מסויימים שאינם מבינים או חשופים למידע כמוך (ותתפלא לשמוע כמה אנשים פשוט לא מבינים ומעורים במה שקורה בשוק).

הסברים נוספים יכולים להיות: כפי שכתבת המחשבה על "פיצוי" גדול יותר כמו גם הבדל בהסדר (אולי הנפקת סדרות שונות) בין האגח הקצר לארוך. בנוסף ישנם הבדלים נוספים שיכולים להסביר חלק מההפרש - שכן אגח אחד הוא שקלי והאחר צמוד ולפיכך נקודת ההתחלה שלהם שונה בשתי הבטים - אחד זה מחיר הפארי והשני זה הריבית הנקובעה. כלומר במסגרת הסדר אחיד גם יכולים לבוא לידי ביטוי שינויים ממשיים בערך האחזקות.

אך באופן כללי אני מסכים איתך שההפרש צריך להיות קטן יותר, מעבר לכך אני מאין כי המחיר עצמו צריך להיות גבוה יותר באופן כללי (וזאת למרות הסיכון של אי אישור או אי יציאה להסדר מלכתחילה).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אלון - דווקא הנושא של ההצמדה עוד מחריף את האנומליה. היות ואגח ה' הוא הצמוד הפארי שלו כ-120 וכה השקלי בפארי של 100 . אם מסתכלים על מחיר ביחס לפארי במקום רק על המחיר אז ההפרש שציינתי אפילו גדול יותר.

אורח

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות