x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: פלאזה סאנטר אגח 1,עזרה!!!

פלאזה סאנטר אגח 1,עזרה!!!

מישהו יודע למה ירידות כל כך חזקות לאגח ביומיים האחרונים ??
    הודעה שפיספסתי

Re: פלאזה סאנטר אגח 1,עזרה!!!

ronenamos שלום ,
    תפתח כל אתר כלכלי ותבין לבד את הסיבות לירידות.. ( רמז : אלביט הדמיה / מוטי זיסר )
    בברכה , לברון

ציטוט פורסם במקור על ידי ronenamos
    מישהו יודע למה ירידות כל כך חזקות לאגח ביומיים האחרונים ??
    הודעה שפיספסתי
    פלאזה סנטרס היא חברת בת של אלביט הדמיה. יש שמועות שמוטי זיסר (בעלים של אלביט) הולך להסדר חוב.אומנם מדובר בחברות שונות (ישות משפטית נפרדת) אך עדיין אותה קבוצה.כשיורד גשם כולם נרטבים...

דווקא במקרה זה (לפחות מול האגחים) מדובר בפניקה מיותרת לדעתי (גם בפלאזה סנטר וגם באלביט הדמיה).

החוב הבייעתי הוא בחברת האם, מה לי כמחזיק אג"ח צריך להיות אכפת מי יהיה הבעלים הסופיים של חברת האם - אם לא ישלמו לי "אני יקח את החברה הבת" בכל מקרה).

כלומר זה לא חשוב מי חייב לי (ועוד באופן עקיף) את החוב - החוב צריך להיות משולם...

הבעיה מתחילה עם המניות, אך גם שם להערכתי המניות של חברות הבנות אינן צריכות להפגע משמעותית...

לכן הירידות האחרונות בניירות כנראה שלא ממש מוצדקות, לפחות כל עוד אלו החדשות הרעות בלבד.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

האם אין חשש לחליבה של החברות אם באמצעות דבידנד או הנפקות למינהן?

הנפקות מה טוב, שיזרימו כסף לחברות שאת חובן אתה מחזיק...

לגבי דבידנד, אותו ניתן לחלק רק מרווח - ה"סיכון" לכך היה קיים גם בעבר, נכון שכעת יכול להיות "רצון" או "תמריץ" לכך, אך יש לבדוק האם בכלל הדבר אפשרי (האם יש רווחים אינם מחולקים? האם יש יחסי הון או הגבלות במסגרת האג"ח? כדומה...), וגם אז סביר להניח כי במידה ואכן יש חשש לעתיד החוב של החברות הבנות (פלאזה סאנטר ואלביט הדמיה) תפעל הנציגות למנוע זאת.

אם החברה תדווח על דבידנד ולא תמצא דרך להוריד חשש מחזיקי האגח, אלו יכולים לדרוש פרעון מיידי, מה שייאלץ את החברה לדווח על דרכי פרעון החוב העתידי.

כלומר ישנם מנגנונים שניתן להפעיל, כתע רק אסור לישון על המשמר.

איכן מתחיל החשש האמיתי? כאשר ה"חברה הגדולים" (המוסדיים) לא נמצאים בנייר "לפקח" על החברה - דבר שעלול להגיע במידה ודירוג החוב יירד (ראה שרשורים נוספים בנושא תחת שמות נושא - אלביט הדמיה).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות