אלון - מה דעתך על האגחים?
אלון - מה דעתך על האגחים?
אורי75 שלום ,
לא אלון אבל ...
אם זכרוני אינו מטעה אותי אז נראה לי שפעם כבר נתתי תגובה לגביי האגח של אורכית ( ואם לא אז כנראה זה היה במקום אחר ) , החברה לכשעצמה היא מעניינת מה שאתה צריך לשים לב באגח הוא הסחירות המאוד נמוכה שקיימת שם !! כך שבבוא מימושים יכולות להיות בעיות עם הנייר.
לגביי האגח שלאלרוב נדלן אז החברה היא חברה טובה מאוד אבל האגח שציינת הוא ממש לא מעניין לטעמי ! האגח חסר "בשר" רווח הון לא יווצר לך ממנו ואפילו לא תשמור על ערך הכסף !
היום האגח משקף תשואה נטו של כ 2% שקלי ולא צמוד !! ( שומר נפשו ירחק ... )
במידה ועדיין לא מסתדרים לך הדברים או במידה ותרצה לדעת משהו נוסף אנסה לעזור ( אם אצליח )
כמובן שאין לראות בדברים שנאמרו להמלצה כלשהיא והדברים הם רק חוות דעתי וראייתי את המצב..
גילוי נאות - לא מחזיק בשום נייר של אחת החברות שהוזכרו מעלה.
בברכה ובהצלחה ,
לברון
לברון-
האגח של אורכית - מח"מ קצר פדיון אחרון עוד כשנה. לכן אפשר להחזיקו לפדיון מבלי להתייחס לסחירות (תשואה כ-20% ברוטו)
אלרוב נדלן- מעניין משום שמדובר באגח להמרה שהפרמיה רק 6% .
אורי75 שוב שלום ,
רק שנעשה סדר בתגובתך השנייה קצת התבלבלת..
אורכית אגח להמרה אבל הפידיון אלא אם כן פספסתי משהו הוא לא עוד שנה אלא ב 2017 !
בנוסף רשמתי שהחברה אכן מעניינת ויש לא מעט אנשים ומשקיעים ( ואני לא בעד הגישה הזאת ) שבימים של מימושים נלחצים ומנסים להיפטר מהנייר ולאותם סגנון אנשים וסוחרים האגח הזה יכול להוות בעיה הסחירות דלה !
אם ברשותך האגח , והשקפתך לגביי הנייר היא הימצאות עד הפידיון אז אנחנו באותה דעה שהחברה מעניינת ..![]()
לגביי אלרוב אגח להמרה למרות הפרמיה שציינת במחמ קצר ( יחסית ) אותי אישית לא מספיק "מגרה " , וכמו שאמרתי זאת רק דעתי !
בברכה , לברון
האגח שלאלרוב נדלן אטרקטיבי אך ורק אם אתה שורי לגבי המניה. קניית האגח היא כמו קניה של המניה (בפרמיה מסויימת) כשבתמורה אתה מקבל הגנה במקרה של ירידות במניה.
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
gimani ערב טוב ,
אתה צודק לחלוטין !
דוגמא הכי קלאסית לכך היה ניתן לראות בשנתיים האחרונות באגח המרהטאואר ה' .
(שכיום כמובן הוא כבר לא אטרטיבי בכלל..)
ושוב באלרוב אני חושב שהבעיה היא לא בחברה שאכן יכולה לעלות כי יש לה פוטניצאל השבחה , הבעיה היא במחמ הקצר שיכול להוות בעיה לטעמי.
ערב טוב ,לברון
לברון - לגבי אורכית טעות שליבאמת נפרעת רק ב-2017
תודה על העזרה.
אורי75 בוקר טוב ,
אז בקשר לאורכית הגענו פחות או יותר להבנה ..
בקשר לאלרוב כפי שאמרתי לך החברה עצמה מעניינת מה שלי אישית מפריע זה הטווח הקצר !
ואם אתה שואל למה הטווח הקצר מפריע ?
אז חלק מהתשובה וזה חלק ממנה טמון בפרטי האגח , כשאתה בוחן אגח להמרה חשוב ללכת לתשקיף ולבדוק אותו כי יש לא מעט מקרים בהם החברה מנפיקה אגחים בתנאים אטרקטיביים אשר במהלך הזמן הולכים ונהיים פחות אטרקטיביים .
במקרה שלאלרוב נדלן , איך הוא נהיה פחות אטרקטיבי ?
התשובה היא קלה..
יחס ההמרה של האגח נמצא מיום ההנפקה ויהיה עד ל 1 ביוני 2011 שכל 79 ש"ח ערך נקוב של האגח יוכלו להיות מומרים למניה אחת בת 1 ש"ח , אבל , מיום 2 ביוני 2011 ועד מאי 2013 יחס ההמרה משתנה והופך להיות שכל 105 ש"ח ערך נקוב של האגח יוכלו להיות מומרים ..
אז לי זה קצת מפריע אבל כמובן שכל אחד יעשה את מה שהוא מרגיש לנכון..
אין לראות בדברים כהמלצה לפעולה כלשהיא.
המשך יום טוב , לברון
לברון שלוםפורסם במקור על ידי לברון
הייתי שמח אם היית מבצע ניתוח של האג"חים של טאואר
איזה מהם הוא הכי אטרקטיבי היום?
תודה ינון