x

מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: פרוסיד אגח י - 1117621

פרוסיד אגח י - 1117621

אלון

דעתך

תודה

Re: פרוסיד אגח י - 1117621

האג"ח רחוק מהכסף, כך שמבחינה זו לא צריך להיות עניין מיוחד בנייר.

הוא שקלי עם פדיון בודד בעוד שלוש שנים, אך כרגע נסחר עם תשואה מספקת להערכתי - ולכן לא הייתי פוסל אותו כפי שאני נוהג לפסול אגחים שקליים בדרך כלל.

מבחינת נתונים פיננסיים, כפי שמדווחים לפחות, לא צריך להיות חשש גדול לגבי יכולת תשלום. ההון העצמי חיובי על 45% מהמאזן, המרבית המוחלטת של ההתחייבויות הם מול בעלי האג"ח וההון החוזר מספק (שוב ע"פ הנתונים הפיננסיים בלבד).

מהצד השני חשוב לזכור כי זוהי חברה מסוג - קרן הון-סיכון, ולפיכך היא המשקיעה את כספה בחברות אחרות, במקרה זה - חברות עתירות ידע בתחומי טכנולוגיות המידע, מכשור רפואי ומדעי החיים.

לכן יכולת התשלום שלה תלוייה באותן חברות. כמובן שאם ההשקעה תצליח לא צריכה להיות בעיית תשלומים, אך אם לא נכסי החברה יכולים לרדת ולהוות בעיה במימוש - ולכן כלל התשלום יכול ליפול (במיוחד כאשר הולכים לטווח זמן רחוק).

לא התעמקתי בחקר החברה, יכול להיות כי הסיכונים כפי שאני מתאר אותם אינם קיימים בגלל סוג ההסכמים, בטחונות או ביטוחים, אך מרבית הפעמים הדבר לא כך.

כמו כן בגלל שמדובר בנייר שקלי - המקביל שלו בתחום הצמודי מדד ייתן תשואה נטו של כ-6%, לדעתי ניתן למצוא חלופות שוות בסיכון נמוך יותר בקרב אותן ניירות.

אני לא אומר כי זוהי השקעה לא טובה, בסבירות גבוהה לא צריכה להיות בעיהי עם הנייר, במיוחד בטווח הזמן הקצר - שכן אין לחברה תשלומים ולכן לא צריכה להיות תנודתיות באג"ח - כך שניירות מסוג זה דווקא יכולים להוות מקלט לסכום שאנו רוצים לשמור על ערכו לטווח הקצר-בינוני.

אך מהצד השני - גם אין לצפות כי לעשיית רווח הוני גדול, הפוטנציאל מסתכם בכ-5-6% רווח הוני בסך הכל - ולדעתי לא יגיע לכך ללא עליות נוספות בכלל השוק, אם בכלל.

ולכן כהשקעה למטרות רווח הוני - ישנן חלופות טובות יותר.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות