שחקן שלום
אני מחפש השקעה לטווח של 8-10 שנים ויותר עבור הילדים.
מכיוון שההשקעה היא לטווח מאודדד ארוך אני מעוניין להיות חשוף למניות/סחורות בלבד (תקן אותי אם אני טועה..)
מה היית ממליץ לי להכניס לתיק כהקשעה לטווח זה?
תודה רבה!
שחקן שלום
אני מחפש השקעה לטווח של 8-10 שנים ויותר עבור הילדים.
מכיוון שההשקעה היא לטווח מאודדד ארוך אני מעוניין להיות חשוף למניות/סחורות בלבד (תקן אותי אם אני טועה..)
מה היית ממליץ לי להכניס לתיק כהקשעה לטווח זה?
תודה רבה!
פשוט להרכיב תיק מתעודות סל.לדוגמא QQQQ - נאסדק,בישראל יש כמה,ולקחת איזה BRIC או משהו בסגנון
אם הכסף אמור לישאר סגור לתקופה זו הייתי שם את רובו באג"ח מדינה צמוד מדד (גליל).
לא דרך תעודת סל אלא קנייה ישירה של האג"ח.
אם זה לטווח של עשור ויותר, ורק אם בטוח שלא תזדקק לכסף בדרך הייתי מציע תיק המורכב כך:
1. תעודת סל על הזהב.
2. תעודת סל על ה BRIC.
3. מניות בארה"ב בעלות פוטנציאל תיקון משמעותי: סיטי BP ודומיהן.
בסד
עם כסף של ילדים לא משחקים,צריך הרבה כסף לחתן אותם,רק חלק מזערי להכניס בבורסה
קל לאבד וקשה לקבלו חזרה ,
רחל, תרשי לי לחלוק עליך.פורסם במקור על ידי רחל
מי שאומר שבורסה זה קזינו, זה בדרך כלל או מהמרים, או אנשים שלא חקרו מספיק את הנושא.
לדוגמא: המשבר הכי גדול של ה-70 שנה האחרונות לקח את המדד הראשי שלנו (תל אביב 25) 4 שנים אחורה (דצמבר 2004), כאשר ירד לשפל של 592 נקודות בנובמבר 2008. מאז הוא הספיק להגיע לשיא חדש.
אם לספור מ-peak ל-bottom, אז היו חזרות גדולות יותר (גם 10 שנים), אבל זה היה רגעי (בועות שהתפוצצו) ותיקן את עצמו די מהר.
לדעתי אין שום סיבה, לטווח של 10 שנים, למה לא לשים את רוב התיק (אם לא כל התיק) במניות (תעודות סל), כמו שהציעו השחקן ו-yurka10.
מה שכן, רק במקרה שיש חשש שאנו בבועה עכשיו, אפשר לעשות את הקניה לאורך זמן (שנה וחצי לדוגמא).
No pain, no gain
ומה מבטיח לו שבעוד 10 שנים כשיצטרך את הכסף לא ימצא עצמו ב"bottom"?פורסם במקור על ידי NightShift
משבר החובות העולמי ייאלץ להיפתר כנראה בצורת פשיטות רגל המוניות או היפר-אינפלציה שתישחק את ערך הכסף. התוצאה בשני המיקרים - מחיקת חסכונות שתוביל למיתון. אנשים יצטרכו לבחור בין לממן חברות לבין להאכיל הורים וילדים. כנראה שיבחרו באפשרות השניה ואז תשכח מהבורסה שאתה מכיר היום.פורסם במקור על ידי NightShift
שום דבר לא בטוח, אבל בהתחשב בנתוני העבר (בדקתי את המדד הכללי של ישראל משנת 80), הסטטיסטיקה לטובתו. בדיוק בגלל זה הצאתי לו לקנות לאורך תקופה, ולא בבת אחת, כדי שלא יווצר מצב שהוא קונה ב-peak של הבועה.פורסם במקור על ידי אחנתון
אולי נשאיר את התחזיות האפוקליפטיות לנביאים (או לרוביניפורסם במקור על ידי אחנתון
)?
No pain, no gain
מסכים שלתקופה ארוכה השקעה במניות תוביל לרווח הגדול ביותר אך צריך לזכור ולקחת בחשבון שיש גם מקרים יוצאים מהכלל. אדם שהשקיע בנאסדק לפני 10 שנים נמצא עכשיו רק ב 50% הפסד. כמובן שזה לא מייצג אך האפשרות קיימת.
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
אין ספק שיש סיכון, גם אם הוא מינימלי. במיוחד אם אתה שם את כל הביצים בסל אחד.
בדיוק בגלל זה השחקן פיזר בהצעה שלו את ההשקעה על פני כמה בורסות ומדינות שונות.
No pain, no gain