x

עמוד 4 מתוך 4 ראשוןראשון ... 234
מציג תוצאות 31 עד 39 מתוך 39

נושא: אינספייר ב

Re: אינספייר ב

נכון לימים אלו, אם יהיה שינוי רציני בנייר שיהיה על סמך אירוע (נגיד הודעה חיובית) אז אולי, עד אז - כנראה שלא. כמובן שאם יהיה שינוי בדעותי אני יוסיף את זה לשירשור...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אלון שלום

האם במחיר הנוכחי ראוי להשקעה?

מהו לדעתך ערך הנייר כיום בהתאם להסדר הידוע?

האם יש חשש לקיום ההסדר?

תודה

אבי

אלון שלום

האם במחיר הנוכחי ראוי להשקעה?

מהו לדעתך ערך הנייר כיום בהתאם להסדר הידוע?

האם יש חשש לקיום ההסדר?

תודה

אבי

ראה הערה אחרונה - האם משהו השתנה?
    אלון פיאדה

אלון - עפ"י הודעה במאיה נקבעה אסיפת בעלי אגח לשבוע הבא. כמו כן היום בפעם הראשונה מזה זמן רב נראה שהגיעו קונים לנייר (עפ"י מחזור גדול וספר הפקודות). לדעתי כאשר תצא כבר הודעה על הסדר יהיה בלתי אפשרי לרכוש הנייר במחירים אלו.
    מה דעתך מבחינת סיכון סיכוי במחיר נוכחי?

שלום.
    נראה לי שהעסק הולך למות.
    ראו את הכתבה שהתפרסמה ב"כלכליסט" http://www.calcalist.co.il/markets/arti ... 96,00.html

בלעדי ל"כלכליסט" - אבי ורטהיים לבעלי האג"ח: "אין לנו מה לתת לכם"
    לחברת האחזקות השולטת ברבינטקס, תדיר גן ורימוני, חוב כולל של 210 מיליון שקל - כאשר שווי אחזקותיה עומד על 87 מיליון שקל בלבד. ורטהיים: "אני לא מתכוון להזרים הון לאינספייר אחרי שהזרמתי לבדי 20 מיליון שקל ב־2008"
    באסיפה בעל חוב אחר התלונן כי הוא לא שומע שום אמירה מנחמת מאינספייר ועל כך השיב ורטהיים: "צריך לבחון האם החברה פועלת לטובת האינטרסים של בעלי האג"ח. אם אתם חושבים שלא, תעשו מה שאתם מבינים. גם אני רוצה שתקבלו את כספכם, כי כל עוד אתם לא נפרעים, לאחזקות שלי אין שווי - ולו של אגורה".
    לידיעתכם.

הדבר היה ידוע, הצפייה להסדר והירידות שיבואו בעקבותיו (שאותם אנו רואים היום9 כבר דוברו בעבר - ולכן לא צריכה להיות בכך הפתעה.

ההון העצמי שלילי, גם זה היה ידוע, לחברה החזקה ברבינקטס שלה ערך ממשי, אך מימושה כמעט בלתי אפשרי. בעבר רבינקטס היתה מכונת כספים, מאז הסיכסוך שם כבר לא... ועדיין ברור שיש פוטנציאל, הבעיה (כפי שציינתי גם אז) באגח זה הוא - חוסר הודאות לגבי ערך ויכולת מימוש אמיתית - ולכן לא נכנסתי אז ואין לי כוונה להיכנס היום, לפחות עד לקבלת נתונים נוספים.

במקרים מסוג זה אני אישית תמיד מעדיף להמתין לראות את ההצעה מאשר להיכנס לפני ולקחת סיכון מיותר (למרות הפוטנציאל התיאורטי).

שימו לב כי גם אם לבעלים אין סיבה ממשית להציל את החברה כי ההון שלה שלילי (בניגוד נגיד לחברות אחרות בהם אנו דנים), בכיסוי החוב החיצוני לאגח יכול להיות שעדיין נשאר ערך. ערך זה יש להשוות למחיר שוק נוכחי ביחס לכלל החוב ולראות האם קיים פוטנציאל.

כך שגם במקרים מסוג זה לא מדובר תמיד בהפסד מוחלט. כמובן ששוב אנו חוזרים לאותה נקודה שבה לא ניתן להעריך בסבירות גבוהה את ערך הנכסים ולכן לא ניתן לעשות את החישוב - ולכן הצורך בהמתנה לנתונים נוספים.
    אלון פיאדה

נ.ב -לגבי הציטוט של הבעלים.

דבר ראשון זה נכון שאין לו גב כלכלי כבד, אך לא הייתי מצפה לשמוע משהו אחר בכל מקרה. אתה לא יוצא להסדר בהצהרה של גיבוי... מעבר לכך הוא גם לא מנסה לשים רגליים (לפחות בהצהרה), כך שיש גם נקודה חיובית לנושא.

מה שלדעתי צריך לשים לב אליו ולא זוכה לתהודה גדולה מספיק בתקשורת הוא נושא המשכורות והתמלוגים של מנהלי חברות מפסידות.

כן אנו שומעים הרבה על כמה גבוה משכורתו של זה או אחר, אך לדעתי דווקא שם זה לא מוצדק. אם אתה מצליח לייצר לי, כמשקיע, ערך, יכול להיות ששוה לי לשלם לך, אך בעלים של חברה נכשלת שלא יכול לשלם את חובותיו לא זכאי (לפחות על פי ספר החוקים שלי) למשוך מאות אלפי שקלים מהחברה כתשלום על ניהולו הכושל...

וכן יכול להיות שיבוא מי שיגיד הוא קיצץ בחצי, אך האם החצי הנותר אכן מגיע לו כאשר הוא יוצא בהצהרות מסוג זה...
    אלון פיאדה

מעניין היה לקרוא את ההשתלשלות של האירועים באג"ח, בתגובות וכן את תשובותיו של אלון לאורך הדרך

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות