שלום אלון
38% תשואה צמוד לשנתיים
האם הזדמנות קניה לדעתך או סיכון מיותר?
תודה
אבי
שלום אלון
38% תשואה צמוד לשנתיים
האם הזדמנות קניה לדעתך או סיכון מיותר?
תודה
אבי
ראה - http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=10927
משם גם תוכל למצוא קישור לסקירה יותר כללית...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
לאחר ירידות נוספות , מחיר 45.1 אג , תשואה 62% ,
לאחר ההודעה על העיסקה עם פימי לגבי תדירגן
האם עומד בקריטריון שלך להשקעה??
תודה
אבי
ראה תגובתי כאן -
http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=11520
שוב, המגמה עדיין לא השתנתה, אני חוזר ל"סכין הנופלת"... ברור שיש סיכוי כאן, אך עד לקבלת תמונה ברורה יותר - מה הטעם בנקיטת פעולה, פשוט אין לנו את המידע... אפילו אם לא ימשיך לרדת - מתי תיהיה נקודת התפנית?
אלון פיאדה
מאחר ומרכיבי ההסדר ידועים ברמת בטחון סבירה (למרות שאין אישור סופי הרי למיטב הבנתי וידיעתי הצדדים העיקריים מסכימים על עיקרונות ההסכם ברובם והשינויים, אם יהיו , יהיו בשוליים בלבד) הרי מקצוענים יכולים לחשב ערך האגח (עם שולי בטחון מסוימים)גם כיום לשם קבלת החלטה נכונה (גם אם בסיכון מינימלי כלשהו)ללא ענין "הסכין הנופלת ".
היכן טעותי??!!
באם הינך מסכים לנאמר לעיל אנא שתפני בדעתך לגבי ערך האגח כיום.
תודה מראש
אבי
ירדה היום עוד 2.2%, ירדה החודש (פלוס קצת) מאיזור ה- 60 ל- 45... שווי או לא שווי - הירידות עדיין לא נגמרו ולא ראינו שינוי מגמה בנייר ולכן לא הייתי נכנס להשקעה בו עדיין.
כמו כן שים לב כי ההשקעה המדוברת אינה בחברת האם אלא בחברת הבת - והדבר יגרור רישום הפסד בדוח רווח הון של חברת הבת, כך שלא רק שאחוז ההחזקה של חברת האם בחברת הבת יורד - אלא גם סך השווי של חברת הבת יורד - מיכן שיש פגיעה בחברת האם (אינספייר) - דבר שלא תורם להתכנות תשלום החוב!
מה שמסביר גם את הירידות האחרונות באג"ח חברת אינספייר.
כמו כן הם דחו תשלום החוב של חברת הבת כלפי חברת האם, אך עוד קודם החילו על החוב נחיתות בפני אשראי הבנקים של חברת הבת.
החברה צריכה לשלם את האג"ח (אינספייר ב') לקראת סוף שנת 2012 - כך שיש לה מרווח נשימה, אך כרגע לא היתה יכולה לשלם את החוב אם היתה צריכה לפרוע אותו. לכן הרבה תלוי בהתאוששות חברות הבנות, בהעברת כפסים או מכירת / מימוש נכסים של חברת האם - מה שעדיין לא דווח אליו כלל.
אלון פיאדה
אלון הי.
נכנסתי לנייר זה עם כמות קטנה. לדעתי בסופו של דבר יהיה רווח כאן. מנסיוני במקרים די דומים - יוצאים מרווחים. אכן - לקנות ב40 כדאי יותר מאשר ב55 אך גם כאשר מחיר קופץ מעלה לא תמיד יוצא להצטרף. אני מעוניין בהגדלת פוזיציה בנייר זה אך בהחלט כבר לאחר שאולי ארגיש שהשתנתה המגמה. לכן אודה לך מאוד עם תשפוך עוד קצת אור על הנייר הזה.
תודה מראש,
יגאל.
נ.ב. אודה לכל מי שיכול לסייע עם המידע בעניין האג"ח הנ"ל.
בוקר טוב לכל הקוראים
אם מישהו מסוגל לחשב בגדול את ערך האגח בהתאם לפרטי ההסדר הידועים כיום -
א נ א
שתפו בכך את כולם
אין צורך בהמלצה - רק בחישוב
תודה בשם רבים
ההצעה נכון להיום היא דחיית החוב ותשלום בודד בעוד 4 שנים (מיום חתימת ההסכם), ריבית הקופון ותנאי האג"ח נשארים זהים (כלומר צמוד מדד ללא ריבית).
בנוסף מוצע בטחון בדמות מניות חברת הבת. כעקרון אין בכך משמעות של בטחון אמיתי, שכן גם חברת הבת בבעיה (כפי שפורט כאן),, כמו כן במקרה של חדלות פרעון בכל מקרה נכסי החברה עוברים למחזיקי האג"ח ולא ראיתי כי נכתב שהמניות יהיו בבטחון ראשון לבעלי האג"ח (כך שזה חסר משמעות).
כפיצוי לדחייה החברה מציעה שתי אפשרויות. או קבלת 20% ממניות החברה, או אופציה ל51% ממניות החברה אך עם הגבלות שאינן מאפשרות מימוש ממשי של האופציה בכל מצב (כמו כן לחברה אופציה לקנות את האופציה במחיר יחסית נמוך בחזרה).
חשוב לזכור כי זהו רק הצעה - יכול להיות שלא תאושר (אני לא הייתי מסכים לה) ויכול להיות שלא תצא בסופו של דבר לפועל (תמשך או תידחה).
אך למרות הכל מדובר בהצעה שמייצגת רווח כולשהו למחזיקים במחיר נוכחי לפחות - ביחס לתשואה רצוייה לאחר המרה, גם אם לא גבוהה במיוחד.
כרגע מחיר נוכחי לתקופה המוצעת נותן תשואה רשומה של כ- 26%.
[attachment=0:3oysh80k]אינספייר אגח ב.png[/attachment:3oysh80k]
תשואה רצוייה מנייר זה בתחילת הדרך יכול להיות מ- 20% ועד 30% ולאחר זמן מה יכול לרדת לכיוון ה- 15% ופחות מכך, בתלות בהתאוששות החברה והתקרבות למועד תשלום.
כפי שניתן לראות רווח בתחילת הדרך מההמרה עצמה בעייתי - ויכול אפילו לגרור הפסד.
רווח פוטנציאלי לפיכך תלוי בשווי הפיצוי. הבעיה כאן היא כי שווי המניות לאחר ההסדר צפוי לרדת (ועוד קודם לכן) - ומלחתחילה לא מדובר ברווח פוטנציאלי גדול שיכול להצדיק את הסיכון / סיכוי במקרה זה.
מאיכן כן יכול לבוא רווח - בגלל העניין בשוק וככל שהתקדם תהליך האישור ייתכן ומחיר השוק עצמו יעלה (כפי שראינו בניירות דומים) - אך ללא הודעה על שינוי בתנאים עליות אילו לא יהיו מוצדקות.
למעשה מה שקונים כאן במחיר נוכחי זה מחיר החוב לאחר הביצוע, ההימור כאן הוא האם ההצעה תשופר!
לדוגמה הנציגות יכולה לדרוש ריבית שנתית - מה שישנה את כל התמונה (והחישוב הנ"ל). פרעון חלקי במזומן, כמות גדולה יותר של בטחונות ופיצוי וכיוצא בזה...
אני אישית לא נכנס להשקעות שאין בצידן רווח מובטח משמעותי, אך בהחלט אני יכול לראות את הפוטנציאל בהשקעה זו - אך תחת נורת ההזהרה של הסיכון להפסד!
אלון פיאדה
אלון, איך מגיעים לחישוב המספר 26% תשואה?