x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 13

נושא: חוק מסחר מט"ח מבקש עזרה.

חוק מסחר מט"ח מבקש עזרה.

ככל הנראה כולם שמעו שממשלה אישרה חוק המגביל חברות מט"ח במתן מינוף עד פי 25 החוק עדיין לא נכנס לתוקפו. יש לי קמה שאלות לגבי זה. האם חוק חל על חברות מחו"ל ? איך יבדקו כל הפרמטרים של ידע ואם מסחר במט"ח יותר מסוכן מאופציות? ומה דעתכם בכלל על התנהלות של המדינה ?

Re: חוק מסחר מט"ח מבקש עזרה.

אני אישית לא סוחר במטח אך ממה שאני שומע ורואה פיקוח והסדרה של שוק זה על ידי מדינה הוא חיוני. יש המון חברות בתחום שכלל לא ברור מי ומה עומד מאחוריהם, מה חוסן פיננסי שלהם וכו'.
    לדעתי אין ספק שמסחר במטח הוא מסוכן יותר מאופציות גם בגלל המינופים. זה הרי לא סוד שבהרבה מקרים חברה לא מתכסה על פעילות של לקוחות וכך למעשה סוחרת נגדך.

באופציות המינוף היא פי מאה
    גם באופציות וגם במטח המשחק הוא סכום 0
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

ציטוט פורסם במקור על ידי אבי1
    כן מה מאניין אותי זה דווקה המינוף כי לפי כל מני פרסימים שמעתי שהם רוצים להגביל לפי25 וזה ממש מוריד את הסיכון ונהיה פחות אטרקתיבי. עוד שמעתי שבמדינות שזה מוגבל אנשים סוחרים דרך מדינה שלישית.

ציטוט פורסם במקור על ידי izhakstup
    ציטוט פורסם במקור על ידי אבי1
    כן מה מאניין אותי זה דווקה המינוף כי לפי כל מני פרסימים שמעתי שהם רוצים להגביל לפי25 וזה ממש מוריד את הסיכון ונהיה פחות אטרקתיבי. עוד שמעתי שבמדינות שזה מוגבל אנשים סוחרים דרך מדינה שלישית.
    המינוף באופציות מובנה בתוך המכשיר הפיננסי עצמו (האופציות הן המכשיר הפיננסי) והמינוף כידוע הוא פי 100, לדוגמה- קניה של קול 1260 + 1270 וכתיבה של פוט 1260 + 1270 (קניית שני חוזים סינטטיים) מקביל להשקעה במדד ת"א 25, בשער הנוכחי של 1265 נקודות (נניח דרך תעודת סל עוקבת) של 253,000 ש"ח.
    עליה במדד של 1% תתן רווח של 2530 ש"ח, בדיוק כמו שירוויח מי שקנה 2 חוזים.
    כנגד אותה קניה של שני חוזים, סביר שבית השקעות ידרוש בטחונות בסכום של בערך 26,000 ש"ח (קרי כ- 13,000 ש"ח לכל חוזה), אלא שהחישוב מבוסס על תרחישי הבורסה ולא נתון לשיקול דעתו של בית ההשקעות (אגב, הבנקים נדרשים ע"י המפקח להקפיד על בטחונות גבוהים יותר, בשיעור של 20% מעבר לתרחישי הבורסה).

במט"ח, המינוף יכול להשתנות מברוקר לברוקר, והמינוף הינו פונקציה של הבטחונות בלבד. במסחר הבסיסי במט"ח אין מינוף, כאשר יחידת המסחר הבסיסית נקראית LOT ומייצגת במרבית המקרים חוזה על סכום של 100,000 $.
    באו כל מיני ברוקרים (גדולים כקטנים, רציניים כשרלטנים) ופיתחו על סמך כללי המסחר הבסיסיים אפשרויות מסחר רבות ושונות, ביניהם- האפשרות לבצע חוזה על סכומים קטנים מאשר 100,000$ , וכמובן בעזרת מינוף החל מ- 10 ועד 200 (זה המקסימום שאני מכיר), כלומר- באם יש לך בחשבון המסחר 500 $ ובעזרת מינוף של 20 תוכל לבצע עסקה (קניה או מכירה) של כאילו 10,000$ מול מטבע אחר.

המסחר במט"ח (לעניות דעתי) ראוי שיבוצע אך ורק ע"י המקצוענים שבמקצוענים, אלו שיכולים להגיד על עצמם שיש להם יתרון יחסי במשהו לפחות, על פני קבוצה כלשהי של סוחרים אחרים בעולם , אחרת במרבית המקרים (מעל 90%) הם נידונים לשחיטה, איטית או מהירה, מסריחה אך כשרה לחלוטין.

עקב חוסר רגולציה מתאימה, השוק של המסחר במט"ח פרוץ לחלוטין ומאפשר לכל ברוקר, סוכן של ברוקר, או שרלטן עם רשיון להציג שלל פרסומים ולנסות לדוג ברשתו פראיירים המסתנוורים מהאפשרות לשחק עם 2000$ ולהרוויח מאות ואלפי אחוזים בשעה.

ככלל אצבע, המלצתי האישית לכל מי ששואל אותי אודות המסחר במט"ח היא חד משמעית להתרחק מכך כמו מהאש שאך עתה בקעה מהגיהנום.
    והסיבה מאד פשוטה, אם הידע שלך הוא ברמה כזו שאני עדיין יכול לתת לך תשובות על שאלותיך, ושתשובותיי יחדשו לך במשהו, אזי אתה רחוק מאד מהיכולת לעסוק במסחר במט"ח מבלי למחוק את החשבון חיש מהר.
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

- גיל, חברות המסחר למט"ח מעדיפות לקוחות עם סכומי כסף קטנים, והם נותנים להם מינוף משוגע כדי להגדיל את אמפליטודת התנודתיות הטבעית, למה? מדוע?

- כי ככה הם מגדילים את הסיכוי שהלקוח ישרף, וזה עובד כמו במשחק פוקר אקראי ששורף את הצד עם הסכום המוגבל, אבל מה קורה אם הלקוח מכה את השוק פעם אחר פעם?

- הם עוקבים אחרי לקוח כזה, ואז הם עושים כמוהו גם לעצמם ולביתם, אז בהצלחה, תודה

ובאותו עניין,
    מצ"ב לינק לאחת מהכתבות שהתפרסמה לפני שנה בעניין המסחר במט"ח

http://www.themarker.com/tmc/articleSma ... 06_1119049
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

- גיל, תודה על הלינק לכתבה, אני קראתי, אבל רציתי לדעת גם את תוצאת המשפט, ואז הסתבר לי שהנתבעים מרחו בכסף את כולם כדי לסגור את התביעה, ולהלן הלינק לכתבה, תודה
    http://www.themarker.com/tmc/articleSma ... 04_1132612

"ככלל אצבע, המלצתי האישית לכל מי ששואל אותי אודות המסחר במט"ח היא חד משמעית להתרחק מכך כמו מהאש שאך עתה בקעה מהגיהנום.
    והסיבה מאד פשוטה, אם הידע שלך הוא ברמה כזו שאני עדיין יכול לתת לך תשובות על שאלותיך, ושתשובותיי יחדשו לך במשהו, אזי אתה רחוק מאד מהיכולת לעסוק במסחר במט"ח מבלי למחוק את החשבון חיש מהר."

המשפט הזה שגיל רשם מסכם את המסחר כולו.

ביום שאתה מפסיק לרדוף אחרי כתבים ומחפש תשובות בפורומים .
    אולי שם התבגרת והתחלת להבין מהו מסחר .
    ולכל אלה שמחפשים את הכפית של קוויאר לתוך הפה מעצות של אחרים.
    אחרי כמה כפיות בודאות תפגשו " ברבור" שיסיים את החשבון.

רצוי ללמוד והרבה את השוק לפני כל תנועה .
    גם גדר זוהי פוזיציה.

שבת שלום
    אין לראות בנאמר משום המלצה לרכישה או למכירה של ני"ע או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים,,,

אורח

אז גם אני אוסיף כתבה בעניין:
    http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 88,00.html

ושתהיה שבת שלום.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות