האגח ירד בחדות ויצר הזדמנות יוצאת מהכלל
האגח ישולם ב 10/6/2013 - אף אחד לא יעצור את התשלום - וזה פדיון סופי.
השער 102 - הפארי 126.2
גילוי נאות: מחזיק מהבוקר....
Printable View
האגח ירד בחדות ויצר הזדמנות יוצאת מהכלל
האגח ישולם ב 10/6/2013 - אף אחד לא יעצור את התשלום - וזה פדיון סופי.
השער 102 - הפארי 126.2
גילוי נאות: מחזיק מהבוקר....
אין לי מושג מאיפה הבטחון שלא יעצרו את התשלום לאג"ח ח. אתה מכיר אישית את ג'רמי ושאלת אותו לגביי זה?
פעם אחרונה שבדקתי, צריך הוראת בית משפט בשביל לעצור תשלומים.
בית המשפט כבר החליט להכניס את פיתוח למשטר פיקוח, אך לא החליט לעצור תשלומים , למרות שטענת העדפת נושים עלתה באופן חד וברור ע"י נושי האגח הארוכים של פיתוח.
לטענה ניתן גם מענה - התשלומים בתקופה הקרובה למחזיקי האגח (המהווים באופן כללי את הרוב מהנושים לטווח ארוך) גדולים מהתשלומים לבנקים ( המהווים באופן כללי את רוב הנושים לטווח קצר) - ולכן אין כאן העדפת נושים מבין סוגי הנושים (בנקים מול אגח)
כל עוד נושא סולבנטיות פיתוח לא לא מוכרע כ"י בית המשפט - אין עצירת תשלומים
לפיכך, גם בעוד 15 יום לא תהיה הכרעה ולכן האגח ישולם.
זו דעתי.
אם אני צודק, אזי הרווחתי 25%-30% בשבועיים, אם אני טועה, עדיין רכשתי אגח ב 80% מפארי בחברה שרוב הסיכויים תעמוד בתשלום 80% מחובותיה.....
tby שלום ותודה על העדכון
אם זה כל כך פשוט מדוע לדעתך יש מוכרים בכזה שער?
אני שואל באמת על מנת להבין ולא על מנת לקנטר
תודה
ינון
מספיק לראות את התגובה של ניובי - יש שלא מעורים בכל מה שקורה ומגיבים לכותרת בעיתון.ציטוט:
אם זה כל כך פשוט מדוע לדעתך יש מוכרים בכזה שער?
אין כאן מצב של "מוכרים בלבד" - כל מוכר מוצא קונה והמחזור הוא פחות מ 2.5% מהע.נ. הקיים - השער כעת גבוה ב - 9% מהנמוך היומי
מהות ההשקעה באגח זבל זה להיות מודע למה מתרחש ולאתר את "תקלות התימחור" שיש בחוב, בהיבט הזה אני אגרסיבי ובתוחלת זה מצליח - משקיעים אחרים, יותר סולידיים שמחזיקים אגח ח' , מוכנים לשלם עכשיו קנס של 7% רק כדי לא להיתפס, גם אם ההסתברות נמוכה, באגח שנכנס להסדר.
שינאת סיכון של אחד, זה הרווח של האחר - אך חיייבים לזכור שסיכון לעיתים מתממש....
אסיפת אגח ח' http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=817217 הוחלט לא לדחות. אסיפת אגח ט' http://maya.tase.co.il/bursa/report....223&CompCd=798 בקשה לדחות. למה בכלל ביקשו לדחות ?
אגח ט' הוא האגח הארוך של פיתוח, וממגישי הבקשה "להבראה" - הם כביכול לא רוצים להיתפס כמחזיקים את המקל בשתי קצותיו - מצד אחד טוענים לאפליית נושים ומצד שני מקבלים תשלומים.ציטוט:
למה בכלל ביקשו לדחות ?
לאגח ח' אין בעיות כאלו - המחזיקים שם רוצים לקבל תשלום סופי ולשכוח מכל בסיפור - הם גם לא הצטרפו ליתר סידרות האגח בבקשה ל"הבראה" בפיתוח
לדעתי, וכבר כתבתי זאת, בסופו של יום , אחרי שהאינטרסים של כולם ישוקללו לכדי הסדר בפיתוח, החוב הקצר ישאר עם יותר חוב ופחות מניות והחוב הארוך יקבל פחות חוב אך יותר מניות וכולם יהיו מרוצים
שאלת תם
היום הקובע לפדיון באגח ח הוא היום - 26.05.13.
האם לאחר שעובר היום הקובע (החל ממחר), בית המשפט מוסמך להקפיא את התשלומים?
נראה לי שנגיע ליום התשלום (10.03.13) הרבה לפני שיחלו הדיונים וההצבעות בענין ההסכם בין נאמני אגחי אחזקות ופיתוח
כן.ציטוט:
אם לאחר שעובר היום הקובע (החל ממחר), בית המשפט מוסמך להקפיא את התשלומים?
כל זמן שלא מועבר הכסף פיזית למחזיקים בית המשפט יכול להוציא צו לא לשלם.
זהו ממחר אין מסחר באגח ח' נכון ? TBY לא יכלת לתת לנו איתות מוקדם יותר :-)
שיהיה בהצלחה :)
אני לא לגמרי שותף לאופטימיות כי לדעתי קצת מסוכן (משפטית) לדירקטורים לאשר תשלום חוב כשיש הצעות להשתלטות עויינת מחד, והצעות להסדר מאידך. יש את הקביעה של בית המשפט שאין העדפת נושים שמשחקת לטובתך, אבל גם תקדים אפריקה במצב כלכלי טוב יותר ממצב פיתוח - אפריקה לא שלמה את האגח הקצר שלה והכניסה אותו להדסר על אפם ועל חמתם של המחזיקים שמבחינתם "עד שיהיה הסדר כבר ישלמו לנו".
הדירקטורים של פיתוח אישרו עמדת משפטית בבית משפט שמתנגדת בחריפות לעובדה שפיתוח אולי לא סולבנטית. אותו דירקטוריון לא יכול לטעון דבר אחד בבית משפט ולעשות ההיפך לגבי תשלום אגח.ציטוט:
אני לא לגמרי שותף לאופטימיות כי לדעתי קצת מסוכן (משפטית) לדירקטורים לאשר תשלום חוב כשיש הצעות להשתלטות עויינת מחד, והצעות להסדר מאידך
היתה אנומליה בשוק. מי שהיה זריז וקנה - הרוויח מצויין. זה קורה לפעמים, לכן קמים בבוקר ובודקים מה קורה....
היי טיבי,
שים לב שאגח ז של פתוח דוחים תשלום ריבית וקרן כדי לא להיגרע מהמסחר במקרה של חוסר תשלום:
http://maya.tase.co.il/bursa/report....216&CompCd=798
מה דעתך זה משליך גם על ח?
זה אותו סיפור - אגח ארוך "שמוותר" על תשלום כי טוען בבית משפט כי התשלומים אסורים.
הבורסה קיבלה "חום" מההחלטה ועצרה את המסחר.....
הנאמן רץ מהר וניסה לתקן, ושינה על דעת עצמו את ההחלטה (באיזו סמכות?) - עכשיו רק מדובר בדחיית היום הקובע - מועד התשלום המקורי ללא שינוי..... בקיצור סתם עושים רעש ויוצרים עבודה מיותרת לכולם.
לגבי אגח ח' -
אצלי בחשבון כבר מופיעים הע.נ. והריבית לתשלום
סתם מתוך עניין לראות מי קנה על סמך הפוסט הזה - אני מבקש מכל מי שקנה לעדכן - נראה מי הספיק......
נשמע ששמח שם :)
קניתי בסגירה ותודה על הטיפ, אם כי על אף שקניתי ואני מאמין שהסיכויים שישולם מצדיקים את הסיכון, אני חייב לציין שאני טיפה יותר מסוייג באופטימיות שלי וחושב שיש פה סיכון שלא ניתן להתעלם ממנו שאכן יהיה נסיון התערבות לעצירת או דחיית התשלום (אולי זה הלקח הכואב מהדמיה אגח א, למרות ששם המצב בכל זאת היה שונה). שבועיים זה המון זמן וארוע חריג כלשהו יכול להיות טריגר שיצדיק פניה כזאת לבית המשפט, ולו במתכונת של צו מניעה זמני.
גם אני קניתי בסכום קטן יחסית ובשער 102.6
תודה על הטיפ בתקווה שאכן הכל ילך בסדר
ינון
אני לא קניתי, כל שקל שהיה לי דחפתי לאג''ח ד', אבל כנראה שהפנמת שכמו שאמרתי, לנציגות בפיתוח אין קייס...
התגובה האחרונה של החברה לביהמ''ש לדחות על הסף את דרישת הנציגות, הראתה שלנוחי נשבר מהנציגות והוא כבר לא מדבר יפה, בכלל, מאז הדיון האחרון, החברות של נוחי בכל הפירמידה עלו יפה וחזק (בטח ג'רמי ובדש הזיעו בכל אחוז עלייה בכלל ביטוח ודסק''ש...), דבר שעוד יותר שומט את הקרקע מנציגות פיתוח, לכן, בסבירות גבוהה, האג''ח ישולם במועדו.
השימחה היתה מוקדמת
ב - 29/5/2013 הוגשה בקשה ע"י הנציגות של האגח הארוך ל"סעד זמני..." - לעצור את התשלומים המתוכננים עד ל 20 יוני 2013 (כלומר דחיה של 10 ימים לאגח ח' , ז') ולקבוע מועד תשלום ל- 23/6/2013 - על מנת לתת זמן לנציגוית באחזקות ופיתוח להשלים את האישורים להסדר.
הטענה היא שדחיה של 10 ימים לא תגרום נזק, אך מצד שני אם יהיה תשלומים ביוני יצאו מהחברה 525 מש"ח ואז לא יהיו מספיק מזומנים לקיום ההסדר שקובע מתן 600 מליון במזומן.....
הרעיון של הנציגות הוא לקנות זמן על מנת שנושי אחזקות ישתלטו על אחזקות ואז פיתוח תאמץ את ההסדר המוצע ודחיה של 10 ימים תהפוך לדחיה של קבע עד מימוש הסדר כזה או אחר.
לדעתי הבקשה הקדימה את עצמה - מכיוון שעדיין ההסדר אפילו לא אושר ע"י הנציגויות ונושי אחזקות טרם פנו באופן אקטיבי לבית המשפט ולתמוך בבקשת הפרוק שתלויה ועומדת מול אחזקות (עד כה הם התנגדו לה.....) ומפקח בית המשפט התיר את התשלומים - אינני רואה כיצד בית המשפט מקבל את הבקשה .
אני חושב שבית המשפט יאמר - אם וכאשר יהיה הסדר תמיד אתם יכולים לקחת בחשבון את התשלומים ששולמו ולסדר כך את ההסדר
זה רק מראה כמה נזק לנושי אחזקות גרמה נציגות אחזקות משנמנעה לפנות לפרוק עד כה.
לרינמט - זה שאתה חוזר על משהו שוב ושוב לא הופך זאת לאמת - נציגות פיתוח כבר זכתה בקייס שלה - זה זה שאתה מסרב לקבל זאת - זו תהיה בעיה שלך.
אחזקות חדשלת פרעון באופן הכי רישמי שאפשר - לא שילמה לבנקים, לא שילמה לאגח ד' .
יש כאן מקרה מעניין שהאינטרסים האישיים של דנקנר ושל חברי הנציגות של נושי אחזקות זהים - להמשיך למשוך זמן , לקבל שכר, לא להיות כפופים לביקורת שיפוטית - וזה מה שמאפשר את המשך הפארסה - זה עומד להיגמר תוך שבועיים
ויש שמעורים וזחוחים שחוטפים את הכאפה אחר כך. אני סולח לך טיבי!ציטוט:
מספיק לראות את התגובה של ניובי - יש שלא מעורים בכל מה שקורה ומגיבים לכותרת בעיתון.
בדרמה הזו לכל אחד יש תפקיד- בוודאי שהנאמנים / עו"ד יודעים שמשלמים להם לפי שעה....
בסיכוי / סיכון - זו השקעה מצויינת.
תזת ההשקעה היתה ונשארה - על מנת לעצור תשלומים צריך לברר את נושא הסולבנטיות של החברה - הכרעה בנושא לא תתרחש ב -10 ימים הקרובים .
כל שהשתנה בין הבקשה הזו לעצירת תשלומים "זמנית" ל"בקשה להבראה " שהציע המרת החוב של פיתוח למניות זו העובדה שנציגי חלק מנושי פיתוח הסכימו באופן עקרוני עם חלק מנציגי נושי אחזקות על מתווה להסדר משותף בחברות [זה עוד לא אומר שיתר הנושים (בפיתוח / אחזקות) יסכימו למתווה ]
בזה לדעתי לא די לגרום לבית המשפט למנוע מפיתוח מלעמוד בהתחיבויות עפ"י תשקיף.
גם אם מחר אחזקות מפורקת ויש דריקטוריון חדש של נושי אחזקות שמחוייב להסכם עם פיתוח [זה הופך להיות מקרה אפריקה ישראל - החברה תטען שחייבת הסדר] - עדיין צריך לעבור את בית המשפט כי הנושים הקצרים בפיתוח ישכפלו את הטיעונים של אגח ט' באפריקה .....
זו הלוגיקה שלי, שנשענת על הכרת הפרטים והתהליך. אני מניח שעד יום שלישי נדע את התשובה.
זאת כבר הגזמה כיוון שהסיכון עלה. אפשר אולי לומר עדיין "סבירה", אבל לא חושב שהרבה יותר מזה. אם הנייר היה נסחר ביום ראשון, אני בטוח למדי שהוא היה נופל בסדר גודל של 10%. אפשר לטעון שגם נפילה כזאת היא עיוות של השוק, אבל לאורך זמן זו טענה לא פשוטה.
אני לא בטוח שאתה צודק. אני לא משפטן אבל אם אני מבין נכון אזי לצורך צו מניעה זמני (שיכול להמשיך ולהתחדש...) מספיק להראות שיש חשש סביר לנזק מהותי שיתרחש למבקשים. לא צריך להוכיח שהוא אכן יקרה, רק שיש עדויות מספיקות לכך שנזק כזה יקרה, בצורה שמצדיקה השהיה עד לבירור מלא.
גם אם זה נגד הפוזיציה הנוכחית שלי, אני חייב להודות שחשש כזה אכן קיים, ולכן יש סיכוי לא קטן שבית המשפט ייעתר לבקשה - מה גם שמחפשים כאן איזון נזקים ותועלות, ואני די בטוח שהפגיעה בנו בדחיה של 10 ימים תתפש ע"י בית המשפט כמינורית, לעומת הנזק המהותי לשאר נושי פיתוח - שניתן לאמוד אותו בצורה נאיבית בכ- 100 מש"ח (525 כפול כ-20%, שהן התמורה העודפת שהקצרות יקבלו על חשבון הארוכות, אם אני מאמץ את הנחת התספורת שלך מלמעלה, 20%)
TBY-שמע אתה בי"ס מהלך.
הערכתי שעד יום ג' נדע מה קורה עם התשלום אך בינתיים היו מספר התפתחויות שמגדילות מאוד את הסיכון של אי תשלום -
- הערת "עסק חי" בדוחות פיתוח נותנות גושפנקא סופית לכך שיש חשש סביר לחדלות פרעון - זה מאפשר לבית המשפט "לדלג" על הדיון בסולבנטיות של החברה
- הבנקים הסכימו על מתווה משלהם להסדר בפיתוח ומצטרפים לבקשה של האגח הארוכות לעצירה זמנית של תשלומים ל - 10 ימים...
- הצעה חדשה מבית מדרשם של דנקנר / אלשטיין שכוללת לראשונה טיפול גם בפיתוח -"שתאפשר" לפיתוח להסכים לדחיית התשלומים - כי זה עכשיו משרת את דנקנר - לתת לנושים לריב על הסדר בפיתוח -שוב קונה לו זמן ומפלג לא רק את האגח הקצר / ארוך בפיתוח (בנקים מול מוסדיים+וקרנות) אלא גם את נושי אחזקות מול הנושים הארוכים של פיתוח - כי אם יש הסדר פריסת חוב לטווח ארוך בפיתוח תמורתו ישלמו בחלק מהבעלות של בפיתוח - היתר שייך לנושי אחזקות שיכולים להישאר עם הרבה יותר מ 10% מפיתוח....
היחידים שיתנגדו הם מחזיקי אגח ח' שיטענו שהם במקרה עברו שם, חייבים להם סכומים קטנים ושיעזבו אותם בשקט......
יש תחושה של שמחה לאיד וזה לא נעים. מי שלא עושה לא טועה. מה גם שאף אחד לא יודע מה יקרה
קשה לי להאמין שישלמו לנו את ח' בחודש הקרוב (כלומר: גם לא לאחר דחיה של 10 ימים), מהסיבות שנכתבו כבר למעלה.
ההערכה שלי היא שהאגח ייתכנס לסוג של הסדר יחד (אולי רק פריסת תשלומים?) עם שאר האגח של פיתוח. עם זאת ייתכן עדיין שהסדר כזה יהיה ריווחי למי שקנה בעיקבות המלצת טיבי, במיוחד אם אלשטיין ישים סוף סוף את הכסף, ואם אחזקות יקבלו את ההסדר של דנקנר (מה שאני מאוד מקווה שיקרה).
מהלכים כאלה יובילו לכך שהמערכת תתייצב, ואז אולי נראה כסף (לפחות חלק)עד הדוחות הבאים.
אבל כן, אף אחד לא יודע מה יקרה. אולי השופט ישתכנע מדנקנר שיש מספיק כסף והכל שטויות (לא הייתי נותן לזה אפילו 10%, אבל הסיכוי קיים).
תבדיל בין ויכוחים לגיטימיים ומסקנות שונות לבין רשעות. אני מקווה בשביל כל המחזיקים שיקבלו מה שמגיע להם ולצאת טועה, אני אף פעם לא שמח לאידו של עמית למקצוע כמו שלא הייתי רוצה שיהיו שמחים להפסדים שלי.ציטוט:
יש תחושה של שמחה לאיד וזה לא נעים. מי שלא עושה לא טועה. מה גם שאף אחד לא יודע מה יקרה
דיברתי על התגובה של שמיל.
לי אין שום בעיה לצאת טועה, כל זמן שזה פחות מ 50% מהפעמים.....
הבעיה היא אף פעם לא הטעות עצמה, אלא מחיר הטעות
במובן הזה יחס הסיכוי / סיכון כאן היה מצויין כי מחיר הטעות נמוך מאוד
זה רק מדגיש את הצורך בפיזור גדול ככל האפשר כאשר משקיעים בעולם של אגח זבל.
מי שמחפש תשואות גבוהות צריך לקחת סיכונים , רצוי מחושבים, וסיכונים לעיתים מתממשים
מה,סליחה? פירגנתי לTBY באמת.עברתי על כל הפוסטים שלו והוא פשוט מבריק.זו הייתה מחמאה....התכוונתי בעיקר לפוסט בנושא נושי אחזקות והעובדה שחזה במדויק כיצד היה צריך להתנהל מול דנקנר.האיש פשוט אדיר ובעל ידע עצום,זו הייתה מחמאה.
טוב, בסך-הכל תוצאות הצבעה האינדיקטיבית כמו גם עמדת הבנקים - יחסית מעודדות. הבנקים טוענים שפיתוח סולבנטית ובהצבעה האינדיקטיבית יש רוב לא מספיק - 70% - לקבלת הצעת הנציגות (רוב שלא אתפלא אם יקטן בהצבעת האמת, אז אולי גם אנשים כמוני וכמוכם יצביעו). מה שאומר ששתי טענות מהותיות של המבקשים מתערערות: האינדיקציה לחוסר היכולת של פיתוח להחזיר חובת נחלשת, וממילא אין תמיכה מספקת בהסכם החלופי של הנציגות (אם כי יכול להיות שבית המשפט יראה זאת כ"קרוב מספיק" בכדי לאשר את ההסכם להצבעה. מעניין לראות מה יקרה.
מדובר על הצבעה באחזקות ולא בפיתוח, אתה מערבב שני דברים שלא קשורים.
אני דווקא חושב שהמו"מ בין הנציגויות של פיתוח ואחזקות הפך אותם למאוד קשורים...
אם הולכים להסדר הנציגויות, לא יהיה תשלום גם בפיתוח כיוון שהאגח של פיתוח ייכנס להסדר.
אם, לעומת זאת, הסדר נציגויות האגח נדחה, זה שומט לפחות חלק מהטיעונים של המתנגדים לחלוקה בפיתוח.
אני טועה?
עוד קצת מידע חיובי:
1. פיתוח מתנגדת לדחיית בטענה שהיא סולבנטית, לבנקים היא אומרת שתשמח לנהל מו"מ לדחיית תשלומיה הלוואות - כפי שמבוצע במהלך עסקים רגיל,
2. מנורה מתנגדת
3. HSBC מתנגד
4. נאמן אגח ח' כמובן מתנגד וטוען שאם הבקשה דחופה אז מדוע חלף שבוע מהסכם הנציגויות ועד הגשת הבקשה? ועוד ועוד - 64 עמודים
השורה התחתונה לא השתנתה - בהינתן שהחברה מתנגדת וחלק מהנושים מתנגד ובהינתן שהמפקח מטעם בית המשפט לא מנע את התשלומים - בית המשפט יאלץ לקבל קודם החלטה בנושא הסולבנטיות כי כבר דחה פעם אחת הבקשה לעצירת תשלומים וכל שהשתנה אלו העובדות הבאות:
א. הסכם נציגויות לא מחיייב (שגם לא קיבל 75% בהצבעה אינדקטיבית באחזקות ואם היו מצביעים "על באמת" היה מקבל פחות מ 25%)
2. בנקים מסכימים לעצירת תשלומים בתנאי שכולם יסכימו שאין כאן הפרה של החברה (אך הם טוענים שהחברה סולבנטית)
3. הערת עסק חי לפיתוח
המפקח מטעם בית המשפט הגיע לאותו פתרון שהצעתי -
פרעונות סופיים אגח ח' ו - ג' - יבוצעו
הנושים שהסכימו לדחיה - או שידחו או שיושמו בנאמנות
נושים שלא מסכימים לדחיה - ישולם במועד אך אם יהיה הסדר / חדשלות פרעון - תשלומים אלו ילקחו בחשבון
זה נכתב ב 31/5/2013
בית המשפט דחה את ההכרעה ל - 9/6/2013 ולא נענה, עד עתה, לבקשה "הדחופה" לעצור את התשלומים - כנראה שבעיניו זה לא דחוף.ציטוט:
תזת ההשקעה היתה ונשארה - על מנת לעצור תשלומים צריך לברר את נושא הסולבנטיות של החברה - הכרעה בנושא לא תתרחש ב -10 ימים הקרובים
האם התשלום הסופי לאגח ח' ידחה יום לפני שצריך להיות מועבר לחשבונות המחזיקים? קשה לי להאמין.
בסך הכל נראה לי שדי קלעתי במה שכתבתי לאחר הגשת הבקשה לסעד זמני...
וזה בדיוק מה שכתב השופט: "מאזן הנוחות נוטה לטובת דחיית התשלומים, שכן דחיה בזמן לא ארוך בקבלת התשלום, אינה שקולה כנגד הנזק שעלול להגרם אם לא יתאפשר ליישם הסדר הבראה"
וגם כתבתי:
וגם כאן לא פיספסתי בהרבה - ההארכה היא עד סוף אוגוסט (כלומר, עד לסמוך להגשת הדוחות הבאים), אלא שהמתלה העיקרי (ובצדק) הוא התקדמות במכירת כלל ביטוח (אם עי מציין השופט שייתכן שזמן זה יספיק לצדדים למציאת הסדר אחר - מה שאני הופך קצת פסימי לגביו לאור אופן התנהלות הצדדים - אבל אולי יקרה בכל זאת).
אם הייתי יועץ לדנקנר, הייתי מציע לו לנסות לשפר את ההצעה לנושי אחזקות כך שלא יוכלו לתקוף אותה, קרי לחזק את התמורה במניות פיתוח ואחזקות ל-20% ולהסיר כל מיני סעיפים והתליות לא הכרחיות. מרגע שייתן לאחזקות הצעה שלא יוכלו לסרב לה, לנצח את נושי פיתוח יהיה קל יותר.
אני חייב להודות שאני מופתע מההחלטה לעצור התשלומים לאגחים עם הפדיון הסופי (ח' ו- ג') ועוד בניגוד לעמדת המשקיף בפיתוח.
בית המשפט הלך כאן מאוד רחוק - גם עצר את כל התשלומים וגם עצר לתקופה יותר ארוכה .
ההסבר שנתן בהחלטה "פוסח על שני הסעיפים" - מחד טוען שאין לשלם כי עלולים לפגוע בהסדר שבעצם איננו מאושר על ידי אף אחד - וגם לא ברור איזה הסדר זה יהיה, אם בכלל יהיה הסדר ומאידך אינו קובע שהחברה אינה סולבנטית - ולכן לא ברור אם נדרש הסכם , וברור כי אם פיתוח לא תשלם יגרם לה נזק - לכן הכסף יופקד בנאמנות [כלומר פיתוח שילמה "בכאילו".], אך באותה נשימה מונה את סימני האזהרה המהותיים לקביעת סולבנטיות - הערת עסק חי, גרעון בהון עצמי ועוד.
הרי אם היה רוצה היה מאשר תשלומים לאגחים בפדיון סופי, מעביר את יתר התשלומים לנאמנות ואומר משפט ברור - מכיוון שדריקטוריון פיתוח, תחת המפקח, קבע שהחברה סולבנטית, אני מקבל המלצת המפקח ומאפשר תשלומים קטנים לאגחים שניפדים כעת, אם בהמשך יתברר שהחברה אינה סולבנטית, הנושים יכולים להיפרע מהדירקטורים....
בקיצור, השופט כבר החליט שיפתוח לא סולבנטית והיתר זה ציור המטרה אחרי שהחץ נורה
אני לא חושב שזה בדיוק ככה. אפשר להתווכח אם זה טוב לנושי פיתוח או לא שהשופט קצב זמן למכירה, מה שהופך אותה בפועל למכירה בלחץ, אבל אם יצליחו לגייס כסף ל-2014 ישוחררו הכספים לפדיונות.
הלוואי שבהדמיה זה היה ככה. תאר לעצמך שבזמן שהיו תמרורי אזהרה דומים בהדמיה\ והרבה לפני לפני הפדיונות של א,ב שנעצרו, השופט היה ממנה מומחים ומשקיפים ואומר או כסף או פירוק/הסדר... כמה יותר כסף היה היום בקופה?
הכח של ההחלטה הזו הוא בכך שהיא מגיעה מוקדם מספיק בכדי למנוע שבר שעלול להתרחש אם לא.
ואינשאללה שיצליחו למכור את ביטוח בזמן, אבל לא יודע, זה דדליין לחוץ לאללה לעיסקה בסדר גודל כזה.
מצד שני נוחי אומר שיש כוונות. אז עכשיו נראה מה זה שווה.
עכשיו נוצר פלונטר - אגח ח' שולם ע"י החברה, בפדיון סופי - אך לנאמנות
נאמן האגח מבקש , על מנת למנוע נזק לא מידתי מהמחזיקים, שהאגח ירשם שוב למסחר
הבורסה אומרת - הנייר נפדה ולכן נמחק מהמסחר. רוצים לחדש מסחר - תאמרו (זאת החברה צריכה לקבוע - או בית משפט) מה תנאי הנייר - מתי נפדה? מה שיעור הריבית? - נייר ללא תנאים ברורים אינו יכול להיסחר.
הרשות לני"ע מצטרפת לדעתה של הבורסה
החברה (פיתוח) טוענת - מה אתם רוצים ממני? הנייר נפדה, התשלום הועבר עפ"י הוראת בית משפט - הזה הסתיימו חובותינו.....
לשופט 3 חלופות -
1. לעשות כלום ולאמר - אי סחירות לחודשיים זה לא נזק....
2. לקבוע תנאי נייר - פדיון עוד חודשיים - ריבית - כפי שמתקבל בפיקדון אצל הנאמן או עפ"י ריבית האגח - כאן יש נזק של מחזיקי האגח שהריבית הזו נמוכה מהריבית הנקובה על האגח או של החברה שתידרש לשלם ריבית נוספת על כסף ששילמה..
3. , במקום לכופף את כולם, להחריג את האגחים עם פדיון סופי מההחלטה על העברה לנאמנות ושהתשלום יועבר למחזיקים ......